BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 11 miesiąc temu #897298 przez malvi
Caroina ja też mam właśnie taki program dziecięcy na 90 stopni, ale moja mama mówiła, że to raczej na bardziej zabrudzone ubranka, także na razie w nim nie prałam. Spojrzę później w instrukcję, może będzie coś więcej napisane ;)

A ja znalazłam na allegro w rozsądnych cenach to co musimy kupić dla nas Mamusiek do szpitala. Tylko powiedzcie mi jeszcze raz ile czego kupić optymalnie, żeby nie było za dużo i nie zabrakło, bo ja się w tym strasznie gubię :P
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12448002

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #897307 przez Ania86
Malvi, dołączam do prośby bo też nie mam pojęcia ile tego kupić, byłam właśnie wczoraj w Rossmanie i zgłupiałam bo nie wiedziałam co i ile trzeba :/
A powiedzcie jeszcze body na rozmiar 56, 62 ile tak mniej więcej trzeba? i lepiej długi czy krótki rękaw?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #897312 przez Gochens
Heja dziewczyny :)

Jagodzianka to normalne kolor skóry w tym np warg sromowych sie zmienia na ciemniejusze, brodawki tez zreszta a pachy to nie wiem...

Aneta ja bym sie tym w ogóle nie przejmowała, kwiatuszki są słodkie , dzieciaszki też dlaczego tylko dziewczynki mogą mieć słodkości a chłopcy to już nie? Ja mojego synka ubieram w różowe spodenki do chodzenia po domu i sie tym w ogóle nie przejmuje.

Munnki ja piore w 40 stopniach :)

Malvi jesli na poczatek do szpitala to:

2 opakowania podkładów poporodowych ja miałam Belli
3-4 majtki siateczkowe wielorazowe
ok 9 podkładów na łóżko SEMI

musisz pamiętać że wszystko zależy od czasu jaki spędzisz w szpitalu bo jeśli to są 3 dni to w zupełności wystarczy zresztą te rzeczy kupisz w każdej aptece więc zawsze ktoś może Ci przywieź.

Aniu ja proponuje dlugi rękaw bo tojednak październik bedzie, zreszta dla takiego maluszka to jak ja rodzilam w czerwcu to wszyscy zakladali z dlugim. Jeśli chodzi o ilość to proponuje po 3 czyli np body 3 sztuki, pajac 3 sztuki, spodenki 3 sztuki. Najlepsze i najszybsze sa pajace rozpinane (ale rzadko je mozna spotkac) na ekspress albo body plus spodenki (półśpiochy)

10 lata 11 miesiąc temu #897314 przez munkki
dziewczyny, ja sobie skopiowalam do kombo pliku z wszystkim dla Staszka liste od Agniesi - wiec wklejam jeszcze raz:)

MAMA poród:
1 x szminka bezbarwna - nawilżajšca
1 x koszula do porodu
2 x koszula do karmienia
6 x majtki poporodowe siateczkowe
1 x podkłady do przewijania około 60x60 (np: SENI lub DADA)
3 x podpaski poporodowe (BELLA , ABSORBYN)
1 x poduszka poporodowa - pierdzioszka:P (kupić dopiero jak będzie dyskomfort przy siedzeniu)
1 x szlafrok ( do chodzenia po oddziale )
1 x kapcie do szpitala
1 x laczki pod prysznic
3 x TANTUM ROSA ( do przemywania w przypadku cięcia krocza ) (1 szaszetka na 0,5l butelkę wody)
1 x płyn do higieny intymnej (np: biały jeleń, myć podczas każdego załatwiania... w szpitalu iœć od razu pod prysznic..
 - tak każda robi a przynajmniej nie boli aż tak)
2 x butelki wody z DZIUBKIEM ( potem te butelki do wykorzystania na TAMTUM ROSA do polewania krocza:P

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #897333 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: malvi

10 lata 11 miesiąc temu #897334 przez Marza
Witam :kiss:

Jagodziank44 ciemniejsze zabarwienie pach jest normalne, bo kiedyś to czytałam :) nie martw się :)

Fajnie, że piszecie o tym praniu, bo się zastanawiałam ile stopni może być dla takich tyci ubranek :D dzięki Wam już wiem :silly:

Rożek też planuję kupić jeden, te co wrzuciłyście są super. Nie mam jeszcze żadnego upatrzonego, ale pewnie niebawem coś wpadnie w moje ręce ;)

Dzisiaj wizyta u lekarza... coś czuję, że mam infekcję i się obawiam tych cholernych globulek dopochwowych... zobaczymy.

Nie wiem co zrobić na obiad... Makaron z serem za mną chodzi :D Pogoda znowu dała ciała i zimno... ahh to nasze kochane polskie lato...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #897341 przez Aneta_78
-)

10 lata 11 miesiąc temu #897348 przez jagodzianka44

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Powodzenia na wizycie ! :):*

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #897355 przez Aneta_78
.

10 lata 11 miesiąc temu #897359 przez Kinga2424
Aneta_78 Zamknij sobie nosek i do dna:) Lepiej o tym nie myśleć i jak najszybciej to wypić:) Aneta napewno sobie poradzisz. Ja gdybym to piła wolniej, to też pewnie wylądowałabym w krzaczkach:)

Ja 90 stopni to piorę tylko białe pieluszki. Ubrania od Paulinki i bliźniaczek piorę maksymalnie w 50 stopniach. No, ale każda robi według własnego uznania.

A co do jajek gotowanych w thermomixie, to ja jeszcze ich nigdy nie gotowałam w nim. Łatwiej mi wyjąć garnek z szafki i wrzucić do garnka. Ale bardzo często robię chałkę i bułki maślane. Wczoraj teść kupił mi drożdże i dziś Paulinka już miała na śniadanko:) Sok z pomidorów niestety mi nie zasmakował. Tak samo ketchup z thermomixa, beee....

10 lata 11 miesiąc temu #897362 przez Kinga2424
Ojejku:) Niestety ja nie umiem nadążyć za Wami, a co dopiero za sierpniówkami::) Hihihi... Chyba je odwiedzę:) Dziękuję za informację. Będą mieć babiniec tak jak ja:) heheh:)

10 lata 11 miesiąc temu #897371 przez malvi
Anetka dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś.... Chociaż szczerze mówiąc ja opryszczkę to ostatnio miałam jako dziecko lub nastolatka (już nawet nie pamiętam kiedy), więc tego się przestraszyłam, że tak nagle się pojawiła :( A tak swoją drogą to jeśli ta narządów płciowych jest niebezpieczna to ciekawa jestem czemu nie zlecają na to badań, czytałam, że czasem się ją ma, ale bezobjawowo i nawet się nie wie :/ Chyba poproszę moją Gin przy kolejnej wizycie, żeby dała mi na to skierowanie...

Marza a jakie Ty brałaś wcześniej globulki?

Julka wrzuciła moją tabelkę na pierwszą stronę :)

Właśnie dzwonili do mnie z dziekanatu i wyznaczyli mi termin obrony na 8.07. na godzinę 9:25, także mam nadzieję, że będziecie trzymać kciuki ;)

10 lata 11 miesiąc temu #897385 przez jagodzianka44
Anetka I pij na wdechu! i wypuść powietrze dopiero jak wypijesz:).
Malvi ja nawet nie wiem jakie to uczucie jest mieć opryszczkę. Będę trzymała kciuki ! tzn będziemy 3mać kciuki ! :)

10 lata 11 miesiąc temu #897393 przez Caroina
Malvi Uwinęli się z tym terminem. Oczywiście kciuki będą 3mane :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #897399 przez dotkawy
Mi do teraz kolor skory sie praktycznie nie zmienil, brodawki mam minimalnie ciemniejsze i tej kreski na brzuchu tez nie mam, zobaczymy moze mi sie jeszce zrobi

malvi jak Ci sie zajad zrobil albo opryszczka to sprobuj sobie posmarowac miodem, tylko nie zlizuj, hihi ;) mi zawsze pomaga :) jak czuje ze tylko cos sie zbiera, to daje na noc, a rano juz nic nie ma :-)) O to obrona tuz tuz, to tylko formalnosc, ale zawsze troszke nerwow jest, bede mocno trzymac kciuki ;) a to lic czy mgr bronisz?

munkki wiesz co ja nigdy jajek nie robilam w thermomixie, bo pewnie chodzi Ci na miekko albo twardo.... z jajecznych rzeczy to tylko robilam paste, pyszna polecam :-))

Kinga sliczny ten rozek !!! to o jedna rzecz mniej mam do szukania :-)))

Kinga2424 tez robie chalke, wlasnie dzis mialam na sniadanie. A dzis chyba sobie zrobie zupe krem z pieczarek pychota :-)))

Aneta_78 powodzenia na wizycie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka