- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Lusek no pazurki beauty, a to masz malowane, żele czy hybrydy?

meridka wspaniałe wieści, już pal licho, że wydaliście kasę, ale teraz jesteście spokojni

nat19 mnie tez męczy zgaga wieczorami, okropne uczucie, pierwszy raz w życiu mnie to dopadło!
magiczna to ty już zapoznana z porodówką fajnie, pierwsze koty za płoty

kasiorek0310 jest jeszcze czas, może dzidzia się obróci i ominie cię ta nieszczęsna ces. Rośnie synek jak na drożdżach, a mamusia kwitnie i wygląda pięknie

A ja byłam na zakupach i w sklepie spotkałam sąsiadkę, mówię wam jakie było jej zdziwienie, że jestem w ciąży!!!! aż mi się śmiać chciało, bo mieszkamy obok, a ona nic nie wiedziała (bo ciagle samochodem jeżdżę). No to mają świeżego newsa, bo już słyszałam, że się zastanawiali dlaczego ja w domu siedzę, może z pracy mnie wyrzucili hahhaha oj głupi ci ludzie niektórzy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Wczoraj już siły nie miała żeby wpaść was podczytać

Jest 1 łóżko razem z łazienką (prysznic +kibelek itp) ciepło na tej sali że szok. Jakieś takie mieszane uczucia hehe

roxi1987 Dzięki za komplemenciki

No właśnie te pachwiny to chyba masz rację że będą bolały do końca bo to jednak jest naciągnięte a ciężar już jest no u Ciebie to podwójny

Łączę się w bólu

natinka to są moje paznokcie tak pomalowane tylko normalnie 4 warstwy walnęła i wypiłowała. Nie nie kładłam żadnych żeli itp.

UUUU to dołączasz do mnie i ROXI z tymi pachwinami jakaś masakra z tym jest i tak jak piszesz i pisze ROXI już do końca tak będzie ehhh

No to plotka mówisz ruszyła hahaha

niech gadają i zazdroszczą

Ruszę dziś na giełdę kwiatową po kwiaty dla Mam hehe

Aaaaa Natinka rozpoczęłaś 100 stronkę

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8

czajusiątko To fajnie jak tak często jeździcie i takie rzeczy pamięta mimo tak małego wieku superowo wiesz jak sie nie obróci to trudno tragedii nie ma ważne żeby zdrowy był niop i w tego sie ciesze ze waga tak nie leci do góry będzie łatwiej zrzucić ale co tam poradzimy sobie ze wszystkim, fajniutkie miejsce Oli ma swoj kawałek podłogi

nat19 Jak się fajniutko rączka zasłania oby sie jednak udało mimo wszystko jak sie nie spróbuje to sie człowiek nie dowie kiedyś próbowałam na siedząco nie da rady bardziej ręka boli i nie za wygodnie wiec odpada niop mój jak dotrwa do terminu to do 4kg pewno dobije jak nic akurat tym ze głowa do gory jest sie nie martwię byle mu sie płucka do końca rozwinęły i zeby posiedział jeszcze te 4 tyg fakt pierwszy bardzo powoli sie zaczyna ale drugim i kolejny juz szybciej idzie i latwiej jest to fajnie jak ci sie udało zakupić truskawy w normalnej cenie a nie z kosmosu ale jazda z tym egzaminem nie fair troche tym bardziej ze ktos sie napracował zdali a teraz moze oblać przez głupotę innych ludzi
Lusek Troche mu sie spieszy niepotrzebnie temu muszę z wyprawka ruszyć jak należy bo potem zostanę w tyle i torbę spakować w razie "w" zeby była wiesz wiedziec wie maly ale wole zeby nie doznał szoku i koniecznie sie pyta czy będzie mógł nas odwiedzić w szpitalu a temu mu nie chce zabraniać choć wiem ze takie maluchy nie sa mile widziane w szpitalu ale trudno ma takie wiek a nie inny i musi zobaczyć oj tak i zlapał mnie strach ze nigdy nie wiadomo kiedy sie zacznie, fajniutkie pazurki
roxi1987 Oj to miałas ladnie zaplanowany weekend w każdym szczególe ale dobrze ze dziewczynki byly spokojne i pozwoliły mamie wszystko ogarnąć i zakupy sie udały oj napięte to wszystko ale teraz już odpoczynek wiesz tym sie nie mątwie ze mały sie nie obróci a tym zeby płucka miał wykształcone i był zdrowy
Magiczna i na parwde jest takie rewelacyjny ze sie nie klei ani nic poważnie dzięki piłeczka fajna i sporo mniejsza jak z 1 synkiem wiec tyle dobrze fajnie ajk wypad sie udał i na szkole rodzenia porodówka zwiedzona wiec spokojna już w miare jesteś wiesz jak to tam wygląda wiesz duzo krwi przepływa przez nasz organizm wiec sil rzeczy zawsze nam jest cieplej niz pozostałym wiesz sam tak zaczął sie pytać o to wszystko jak to bedzie jak sie zacznie a Nikoś sie urodzil po terminie 4 dni z oxy mnie podłączali bo nie chcial wyjść niop ja byłam w szoku jak mi powiedziała ze ma 2kg i tak długo jak to powiedziala taki moj urok ze rodze duze dzieci i tyle mimo ze nic mi nie dolega a dzięki za wieści z ccc malz sie tam wybera ale jak tak to sie wstrzymamy
natinka Niop ma czas a ja jestem spokojna ale cesarka sie nie matwie az tak co płuckami zeby sie zdarzyły rozwinąć a sąsiadka niezla z tym gadaniem a co im do tego
U nas po wczorajszym festynie super zabawa sie udała mimo ze pogoda nie bardzo pasowała bo najpierw padało a potem sie to uspokoiło i bylo w miare cieplo maluchy sie wyszalały a nasz najbardziej na sali muzycznej, mieli tez 4 stacje a w nagrodę za zebranie wszystkich znaczków mieli słodka nagrodę jak sie zaczelo o 14 tak w domu zladowalismy dopiero o 17 ale wszystko sie udało a to najważniejsze a dziś dzien jak co dzien z rana deszczem a pogoda miala byc juz lepsza

miłego dnia mimo wszystko
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
nat19 z tą wagą maluszków to bywa różnie, jak rozmawiałam z tą swoją znajomą która jest położną to mówiła że czasem mniejsze dzieci dają sobie radę lepiej niż te większe wydaje mi się że to nie ma reguły, chyba ważne jest aby jednak jak najbliżej terminu urodzić aby bobas był przygotowany na życie na naszym świecie i tak jak pisze kasiorek0310 żeby płucka były rozwinięte i mogły maluszki same oddychać

kasiorek0310 super, ze festyn się udał i najważniejsze ze pogoda wytrzymała dzieciaczki mogły się wyszaleć na świeżym powietrzu

Lusek co tam za piękne kwiatuszki dla mamusi kupiłaś? My już daliśmy prezent w niedziele po komunii bo wtedy byliśmy w komplecie a dziś tata jechał do kwiaciarni po kwiatki dla swojej mamy więc dla mojej mamy też kupił

natinka szkoda że tak musisz ograniczać takie pyszne rzeczy ale tak jak kochana piszesz dla bobasa wszystko wytrzymamy

MIłego dzioneczka!!
Wszystkiego najlepszego Mamusie kochane i te które mają już pociechy przy sobie i te które mają je w brzuszku:*
- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

czajusiątko ja czuję się dobrze,powiem nawet, że psychicznie chyba najlepiej z całej ciąży taka jakaś spokojniejsza jestem tylko wiadomo, że już ciężko chodzić i po jakimś drobnym wysiłku, zakupach musowo leżenie. Dwa tygodnie zostały;)
Wszystkiego Najlepszego Dziewczyny z Okazji Dnia Mamy

- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Izek cieszę się, że tak dobrze się czujesz

roxi ty to dzisiaj masz podwójne święto mamy

kasiorek0310 to ty muzykanta może będziesz mieć! niech się talent rozwija

A wszystkim mamusiom życzę codziennej radości, niech się realizują wasze marzenia w każdym dniu

- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
natinka czemu jeść nie możesz truskawek? a ta dieta to zalecona przez lekarza czy jak?
u mojej mamy też kwitną i już są zielone ale jeszcze trochę trzeba na nie poczekać więc kupuję sobie na mieście codziennie, dziś trafiłam takie piękne duże, czerwone i słodkie

u nas też się dziś pogoda zepsuła, chociaż nie padało ale słońce co rusz chowało się za chmurami, wiał zimny wiatr i tylko 15 stopni było ...
niezłą masz sąsiadkę, jakie domysły na Twój temat snuła, ehh...
kasiorek może się malutki jeszcze obróci

u nas dziś truskawki już po 8zł były, cena spada... ale nadal pyszne

bardzo dobrze, że synka nastawiasz, nie będzie potem zdziwiony

ni mi nie mów o mieszczeniu się z ubraniami, jak się na tamto mieszkanie przeprowadzimy to połowę ubrań będę trzymać w workach bo swój tylko jeden segment mamy i tam wszystkiego nie włożę, ale marzy mi się taka wilka szafa ubraniowa w sypialni to może uda nam się niedługo takiej dorobić

muszę się więc za tym dzidziusiem do prania rozejrzeć

u dentysty byłam zaplombować zęba, którego miesiąc temu mi dentystka zaleczyła, obyło się bez znieczulenia chociaż chciała mi je podać ale ja wolę bez, nawet bardzo nie bolało a dentystka była zdziwiona, że taka dzielna jestem, bo mi tam ostro go czyściła a ja nawet nie pisnęłam

ślicznie rośniecie!

i jak poprzebierałaś te ciuszki?
meridka cudowne wieści!

czajusiątko nie wiem czy damy ale chcemy się przeprowadzić, właśnie część rzeczy dziś popakowałam, po trochu będziemy przewozić, najważniejsze to tę łazienkę płytkami żeby wyłożyć do końca tygodnia i będzie super

ale świetne gumisie na ścianie!
przybijam piątkę w sprawie zapominania, ja też się z tym borykam ...

już trzymam kciuki za wizytę!

nat malutka się zasłaniała

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
widzisz Twój zadaje lekarzowi miliony pytań a mój jeszcze nie był na żadnej wizycie, jurto też pewnie nie pójdzie bo już dziś mówił, że przecież na mieszkaniu musi działać...
ale Ci położna powiedziała, jakby nie widziała nigdy szczuplej kobiety z niedużym brzuszkiem, ehh, nie przejmuj się

szkoda, że z tym egzaminem tak wyszło, że musisz pisać ale na pewno zaliczysz!
Lusek bardzo ładny kolorek na paznokciach, ja też dziś właśnie pomalowałam sobie na różowo bo w naturze kupiłam sobie nowy lakier to musiałam go od razu wypróbować

współczuję bólu w pachwinie, mnie na razie nie dotyczy...
i Ty też już wiesz gdzie i na czym będziesz rodzić

roxi ależ miałaś naładowany i napięty weekend, fajnie, że dałaś radę, miło, że w kościele ustąpiono Ci miejsca

prześlicznie wyglądasz! ładnie ta sukieneczka na Tobie leżała, zjawiskowo po prostu!

o tak wizyta była dość przyjemna jak na wykonywany rodzaj zabiegu

mój mąż ma teraz nocki i chociaż nie lubię być w nocy sama to jednak trochę się cieszę bo całe łóżko mam dla siebie

Tobie też współczuję bólu w pachwinach, mnie na razie jakoś te miejsca nie bolą...
Magiczna mnie dziś wieczorem zgaga dopadła, już zapomniałam jak to jest bo męczyła mnie bardziej pod koniec pierwszego trymestru a dziś wielki powrót, na szczęście już przeszła

fajnie, że wypad się udał

to teraz już wiesz gdzie i na czym będziesz rodzić

mnie też jest wciąż za ciepło

Izek podziwiam, dwa tygodnie do porodu a Ty taka spokojna, też tak chcę

ehh chciałam Wam złożyć najlepsze życzenia z okazji Dnia Mamy, bo my wszystkie, nawet te z pierwszymi dzidziusiami możemy to święto obchodzić, ale już jest po północy więc przesyłam spóźnione całusy dla wszystkich Mamuś forumowych!

no my działamy ostro z tym wykańczaniem mieszkania, ja już powoli pakuję rzeczy z tego mieszkania, na razie te, których do końca tygodnia na pewno nie będę używać więc padam dziś już na twarz, idę zaraz pod prysznic i spać
a jutro wizyta u gina ale dopiero na 18 więc jeszcze troszkę ale już bliżej niż dalej, nie mogę się doczekać co tam u mojego maluszka i czy w końcu pokaże nam czy jest chłopcem czy dziewczynką

dobranoc pa!
- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8

nat19 Tak przeważnie chłopaki sa więksi niż dziewczynki i wagowo i długościowo
roxi1987 Pewno mamy sporo czasu na zajęcia domowe trzeba sobie dozować u nas na szczęście synek nie ma żadnej alergii pokarmowej i oby tak juz zostało no wiesz ja po urodzeniu małego jak juz go zobaczyłam to przegląd czy wszystko ma na swoim miejscu i w ilości takiej jak powinno byc a potem reszta bo to najważniejsze
natinka Pewno ze tak jak lubi to bronic nie będę w końcu ruch to zdrowie ale kolejny ten w brzuchu tez jak tylko muzyka jest to tańce w brzuchu robi wiec obaj będą tacy zakręceni na muzyce ja właśnie tez pranie wstrzymuje bo an polku lubię jak sie wysuszy taki zapach fajny ma ale ma sie poprawić wiec bedzie szlo w ruch lada dzien
8kasia8 Pewno będzie co ma byc o to fajnie jak juz spadają ceny i pyszne sa nadal ja dzisiaj bez ale pewno jutro sie wybiorę po nie to teraz mozemy sie zajadać do woli oj taka taka wielka szafa w sypialni to jest coś wtedy się pomieścisz ze wszystkim spokojnie i tego sie dorobicie czego życzę w najbliższym czasie a jak remont wam idzie zdarzycie do końca miesiąca jak planowaliście sie przenieść o to fajnie a próg bolu sie nam zwiększył chyba poza tym czeka nas nie lada wyzwanie porod wiec z zebem to drobnostka

czajusiątko A ty dzis tez nie masz usg ? daj znac jak po nim u was
A mnie wczoraj czekała niespodzianka chłopaki wrócili cali moksi jak nie wiem ale kwiatki był oczywiście z pomocą taty y i piękne życzenia od synka i piosenka i caly dzień chodził i sie tulił mój słodziak mały potem małż pojechał zamówić kreneds z tej serii co wycofują bo tylko on został a akurat bedzie nam pasował wymiarami wiec bierzemy a i przyszła mi paczka z ta poduszka fasola bardzo fajna małz sie az dziwił ze taka duza bo a foto takie małe to bylo ale na pewno sie przyda jeszcze pare rzeczy do szpitala i higieny małego i koniec a początkiem czerwca kupujemy materac do łóżeczka i pakujemy torbe co by była w razie w a dzis zero planów poza obiadem i porządkami a dziś kotlecik ziemniaczki i mizeria pychotka
a tu z wczorajszych ciuchowych przegladów
Załącznik nie został znaleziony
a to moje wczorajsze kwiatki od synka na dzien mamy

a to moja ostatni zdobycz storczykowa
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Trochę pokimałam dziś

NO wczoraj odwiedziliśmy z M mamę i teściową wróciliśmy ok 22. Ale mamy zadowolone. A jeszcze pod drodze do rodziców jakich prezent dla taty to i mój mąż się lekko obłowił hehe

Czuje się w miarę oki oprócz tego zmęczenia, jutro idę na badanie moczu

A wiecie co mam wózek do odbioru już

nat19 dzięki komplemencik

No fajnie te fotki tak jak mówisz

A to fakt przyznam Ci rację że ciąża jest super chodzi o stan. Wgląda się super

HAHAHAHAHA dobra ta mała z tym paluszkiem

Kasiorek0310 nie no jasne że musisz mu tłumaczyć

NO ja dziewczyny piszą że już wszystko mają prawie toż to szok

Fajnie że festyn się udał

roxi1987 no dla teściowej storczyka +winko+czekoladki a dla mamy to już wcześniej pedicure+ kwiatka dziś taki jakiś czerwony doniczkowy nawet super. Moja mam nie przepada za storczykami ale uwielbia inne, bo te jej kwitną że szok. Ale obie zadowolone wiec super

Fajnie że daliście razem na pewno miło było mamie

Pewnie że wytrwamy

Izek to za 2 tyg. czekamy na wieści

natinka no 100ówka fajnie dobrze że działamy na forum

8kasia8 dzięki

tak już widziałam salę itp. wiem że na pół siedząco, że można aktywnie rodzić że tak powiem a nie jak kłoda leżeć na łóżku. Niby ostatnie parę minut jak jest już końcówka porodu to wtedy niby nogi się kładzie na te takie podnóżki. Ale wiem że chce znieczulenie zzo.

No boli boli ale staram się oszczędzać ... tak samo ma roxi1987 ale damy radę

Fajnie że się pakujecie to już taka nadzieja na to że już tuż tuż na nowe

O to koniecznie zdasz relację z wizyty no i kto tam urzęduje u Ciebie czy laseczka czy chłoposek

A co byś chciała?

kasiorek0310 Piękne te kwiatki a storczyk podobny daliśmy teściowej

Jadę po małe zakupy 3majcie się cieplutko

- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

kasiorek0310 u nas tez pogoda do bani, dziś się pokusiłam i sprawdziłam pogodę na kolejne dwa tygodnie i niestety optymistycznie nie nastraja

8kasia8 trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą i czekam na wieczorne info co tam słychać w Twoim brzuszku i jaka płeć, mam nadzieję że bobas dziś będzie mniej tajemniczy niż zawsze i uchyli rąbka tajemnicy

natinka i jak obyło się bez draki za zerwanie piwonii?

Lusek korzystaj kochana jeśli spać możesz bo jeszcze chwila i będziemy wykorzystywać każdą wolną chwile na drzemkę

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
U nas ostatnio dosyć intensywnie. Wciąż męczymy sypialnie, ale efekty coraz bardziej zadowalające- mam nadzieję, że do końca maja uda nam się skończyć i przenieść łóżko na swoje miejsce.
Z objawów ciążowych też ostatnio męczy mnie zgaga wieczorami (szczególnie po wczorajszym dniu matki gdzie wsunęłam super słodkie ciacha na wieczór), jak za dużo chodzę to plecy mi siadają no i już nie mogę zupełnie leżeć na plecach tylko na boku, bo czuję się niedotleniona. Oczywiście wiercenie się malucha w brzuchu wszystko rekompensuje

Dostałam na ostatniej wizycie u gina od położnej PLAN PORODU do wypełnienia... macie już przygotowany PLAN PORODU? Położna zwracała mi uwagę, żeby uważać z niektórymi odpowiedziami, bo np jak zaznaczę, że chcę żeby dziecko było ze mną cały czas w pokoju, to potem nie będą go chcieli zabrać- nawet jak będę się chciała przespać, czy odpocząć. Mam też LISTĘ WYPRAWKOWĄ do szpitala. Eh trzeba by to było w końcu zacząć kompletować. Mama wczoraj dała mi szlafrok

kasiorek - coś pisałaś wcześniej że Twój syn też miał w pierwszym roku życia te wodniaczki. Coś z tym w ogóle trzeba robić ? Jakaś specjalna pielęgnacja ? Czy poprostu czekaliście aż się to wchłonie ?
natinka - kochany ten Twój Fabi

roxi - mówisz dżem z rabarbaru

8kasia8 - no to 3mam kciuki żebyś w końcu odkryła płeć bobaska

aa, mam jeszcze takie pytanko, macie może jakąś INTERNETOWĄ APTEKĘ DO POLECENIA ? Chciałam zamówić ten octanisept, wodę morską, termometr i inne pierdółki - coś pooglądam dzisiaj żeby porównać ceny, gdzie wychodzi najtaniej.
- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
Lusek Cudne paznokcie! A jak te masaże? Co to było? Dla dzidziusia czy rodziców? Czekam na foto fury

natinka BUahah sąsiadka wygrała

nat19 MI też się ciągle chce pić ;/ I to właśnie wodę tylko... Mam nadzieję,że to nie przyczyni się do puchnięcia... Bo wypijam hektolitry.. Noo ciąża fajna sprawa, mi też się powoli zaczyna robić smutno ,że już tak niewiele do końca ale z drugiej strony nie mogę się doczekać spotkania z moją Malutką

kasiorek Ale fajnie ,że Twój synuś to taki muzyk

Izek 2 tyg :O Łooo matkoooo

8kasia8 Czekam z niecierpliwością na info po wizycie ! I trzymam kciuki za ujawnienie się Maluszka

roxi Dżem z rabarbaru mniaaaaaaaam

meridka Ja korzystałam z usług apteki gemini.pl , duży wybór, ceny myślę,że ok i szybka dostawa także polecam

Pogoda dzisiaj lipna, wiatrzycho i zachmurzenie całkowite. Tyle dobrego ,że chociaż nie pada! Tak czy siak planów konkretnych na dziś brak!
Miłego dnia;)