BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1027828 przez Skalarek
A i weźcie mi powiedzcie duży macie rozrzut między przewidywana data porodu wg OM i USG bo mi wg USG wczoraj wyszło że 23 kwiecień :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1027841 przez miśka23
Martyśka ja chyba bym zrobiła tak jak pisze Ci skalarek.

Skalarek u mnie różnica jest tydzień. Według OM 6 maja, a USG 12 maja. No i mi lekarz do którego teraz chodzę wyjaśnił że datę porodu należy wyznaczyć do 10 tygodnia bo później właśnie dziecko rośnie w różnym tempie i wtedy się już nie wyznacza.

9 lata 2 miesiąc temu #1027847 przez drzyzgunia
Hej :)
Zgadzam się z Kachą co do wyprawki ja przy pierwszym się sugerowałam nimi i w sumie dobrze na tym wyszłam :) W moi wypadku ubranej jest znacznie więcej :) ale nie dlatego, że kupowałam tylko wszystko dostałam a wiadomo darowanemu koniowi z zęby się nie zaglada :P U nas np w szpitalu ubranka ma się tylko na wyjście. szpital zapewnia ubranka dla dziecka warto poczytać na stronie, bo prawda jest taka, że co szpital to obyczaj :D

Miśka super cena wózek prezentuje jest ekstra oby wam długoooooo słuzył :) Co do wyprawki to w sumie zostały mi kosmetyki, chusteczki i pamersy ale to juz na spokojnie :D

Wszystkie brzuszki piękne :)

Ja mam taki zwariowany tydzień,że szok :D Najpierw podwójne chrzciny w marcu więc szukałam sukienki matkooo wiecie, że wszystkie sukienki są za małe w cyckach i jestem załamana. Chyba kupie sobie namiot :P :woohoo: :woohoo: :woohoo: :side: :silly: A dzisiaj byliśmy załatwiać sprawy z mieszkaniem. Właśnie napisałam podanie i jak dostaniemy odpowiedz to ruszamy z remontem generalnym. Podniecona jestem jak nie wiem, ciekawe kiedy mój entuzjazm zmieni sie we wściekłość :P Mam nadzieje, ze wyrobimy się przed pojawieniem się maluszka w domu :)

Kacha my planujemy młodemu zrobić plac zabaw w domowym ogródku, połączyć to z pojawieniem się dziecka i z okazji dnia dziecka :D

Skalarek super, że na wizycie wszystko ok. no już bliżej niż dalej :D Pięknie ci synek rośnie :D

Martyśka mnie czasami tak jak by brzuch ciągnął w dół ale przechodzi jak odpocznę, a jak mi bardzo doskwiera to biorę nospe i zawsze jest ok.Ale jeżeli Tobie nie przechodzi to faktycznie przeszła bym się do swojego gina.

9 lata 2 miesiąc temu #1027848 przez Skalarek
No właśnie zastanawiałam się jak się ma to, że dzieciaki się w różnym tempie rozwijają, do tych terminów z USG... Miska dzięki za info ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1027851 przez miśka23
Gdyby lekarze zmieniali daty według wagi dziecka to każde rodziłoby się z taką samą wagą :P a to też chodzi o to jak wszytko wewnętrzne się rozwija i na jakim etapie jest :)

9 lata 2 miesiąc temu #1027860 przez Skalarek
Jakos ostatnio logiczne myślenie przychodzi mi z oporem :P

Martyska daj znać jak się czujesz i czy bylaś u tego gina albo IP

9 lata 2 miesiąc temu #1027883 przez miśka23
Martyśka i jak sytuacja u Ciebie?

Powiem Wam dziewczyny że mam jakoś tak pozytywnie jestem nastawiona ostatnio :) Widać że niedługo wiosna, dni są już dłuższe i tak pięknie świeci słońce :) Do tego świadomość że za 3 miesiące będę mieć już córeczkę :cheer: Mam ochotę swoją radością podzielić się ze wszystkimi :)
No i wizytę mam jutro o 15:30

9 lata 2 miesiąc temu #1027886 przez Skalarek
Miska no to dziel się ta radością zwłaszcza z nami na forum ;) ale fakt, że dłuższe i słoneczne dni i mnie wprawiają w lepszy nastrój B) a do którego gina teraz idziesz na wizytę?

9 lata 2 miesiąc temu #1027906 przez miśka23
Do tego nowego. O poprzednim zapominam i do niego już nie pójdę.

Pati jak wizyta? Już po czy jeszcze przed?

9 lata 2 miesiąc temu #1027911 przez Patikierc
Ja przed wizytą czekam pod gabinetem.. ważyłam się wlasnie i mierzylam cisnienie.. jestem 9kg na + oniemialam z wrażenia.. kiedy sie to stało..

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 2 miesiąc temu #1027922 przez Skalarek
No to Miska czekamy jutro na wieści :)

Pati gdzie te 9kg trrzymasz?! Chyba włosy ci tak urosły bo po brzuszku jakos tego nie widzę :P albo Ci tak w cycki poszło :woohoo: :evil: czekamy na info jak się miewa Jagódka ;)

A ja się Wam pochwale że zamowilismy wózek nareszcie więc już nie będę aż tak do tyłu z wyprawka :P

9 lata 2 miesiąc temu #1027943 przez Skalarek
Pati jak tam? :)

9 lata 2 miesiąc temu #1027950 przez Patikierc
Tak na szybko i z tel bo nie mam neta w domu cos wiec zdjecie jutro wstawię. Z Jagodą ok zdrowa,serducho bije pieknie,szyjka piękna :) przyrost masy prawidlowy :) 29.02 kolejna wizyta.

skalarek- wlosy mi wlasnie wypadaja :P a fakt cycki do przodu o dwa rozmiary :) ale też jestem w lekkim szoku jak to sie stało 9 kg boże to ile jeszcze do końca bedzie. Od jutra wiekszy ruch i wiecej zdrowych rzeczy haha

wpadne jutro jeszcze z zdjeciem Jagody nafdzień dobry haha

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 2 miesiąc temu #1027951 przez Skalarek
Pati no to super że z Malutka wszystko dobrze :) a z tym ruchem i zdrowym odżywianiem, to łatwo się mówi przynajmniej z moim zapałem :P bo ja z racji tego, że leże tez sobie mowilam że nie bede jeść słodyczy np a ostatnio i ciastka zjadlam i frytki bo mialam mega smaka i nie potrafiłam się powstrzymac :evil: ale trzymam kciuki za powodzenie Twoich planów ;)
I już się nie moge doczekać zdjęć jutrzejszych :woohoo:

9 lata 2 miesiąc temu #1027964 przez owieczka1804
Witajcie dziewczyny :) Ja jednak nie poszłam na glukoze tak jak pisałam, wybieram się jutro z moim mężem, tak awaryjnie jakbym nie daj boże się źle poczuła. Powiedzial też że idzie ze mna zeby mnie tam zaprowadzić i mieć pewność ze doszłam :D co u Was? Pati super że wszystko jest dobrze :) Jagódka niech rośnie zdrowo :)
Ciekawe ile ja przytyłam od ostatniej wizyty. :)
Dziewczyny ja mam małe pytanko, ale bardziej do mamusiek ktróre są już po porodze :D
a mianowicie:
Czy jesli nosze okulary mam szanse na rodzenie naturalnie? Czy tylko i wyłącznie cc? Jak myslicie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka