- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Karington
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kto dziś?? Ja nie mogę jeszcze, mała musi do nast. Czwartku być w brzuchu później niech się dzieje co Chce;) huhu ale tak na początku lipca mogłaby wyjść

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kameame
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Ja tez narazie nie chętna

Zoi ja tez bym chyba nie dała razy ze stoperami

Justyna super ze juz masz termin, można odliczać i przygotowywać wszystko

Magmus moze to proroczy sen

Madzia duży Twój bąbelek, a myślałam ze moja będzie najwieksza haha no chyba ze przybrała juz tyle do dzisiaj

Tez mysle ze to na plus ze poród pierwszy raz

Buziaki i miłego dnia

- Justyna89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Magmus, co do Twojego pytanka do do szpitala idę w dniu porodu a więc 15 lipca tylko że wcześnie bo już na 6.45 z kompletem badań więc pewnie formalności trochę zajmą no i potem byle do przodu:) Termin z OM mam na 23 lipiec a planowaną cc robią tydzień wcześniej. Moja córa urodzi się tak jak i mamusia w piatek hehe

Kameame Ty również cesarka? Oj tak ja tam nie narzekam że konkretnie datę już mam zaplanowaną. Mogę dzięki temu ogarnąć opiekę do synka, na spokojnie wszystko przygotować

Ania i nie zgodzę się z Tobą,by to było STRASZNE jak to napisałaś. Straszne to męczyć się ponad 12 godzin w okropnych bólach a i tak wylądować potem na stole, straszne to rodzić tyle godzin i mieć łamane żebra bo dziecko utknie w kanale rodnym i na cc jest już za późno więc albo skaczą po matce albo kleszczy używają, straszne to urodzić dziecko martwe,które przez poród naturalny udusiło się pępowiną, straszne to gdy pęka macica podczas porodu i matka umiera-to jest STRASZNE. Pewnie,że poród sn jest najlepszy i dla matki i dla dziecka-to nie ulega wątpliwości

- kameame
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

No ale dziewuszki zobaczcie,moj babel niby taki duzy,a jakos polozna i lekarz nie dali jasno do zrozumienia ze to jest zaleceniem do cesarki..;/ moze to i lepiej bo ja za cc nie jestem jednak..oczywiscie jak mus to mus i nie ma sie nic do gadania wtedy.
- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A i brzuch co jakis czas na okroponie boli jak na @ i apropo @ ja wcale za nia nie tesknie;)))
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
Moze Zuzia duża ale i długa to moze tak wagi nie odczujesz.

Ja tez po porodzie @ mialam jakos malo nawet nie odczulam ze byla... Ale niestety polog nadrabia za wszystkie lata.

- kameame
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
W niektórych szpitalach przy masie dziecka ponad 4kg u pierworodek robią cc. W moim tak nie ma, chyba ze lekarz prowadzący wpisze zalecenie. To tez zależy od budowy miednicy, od tego czy pierwszy poród. Chociaz sa i takie sa sa bardzo drobniutkie i rodzą duże dzieci sn bez problemu

U mnie młoda ma tez duza główkę (po tatusiu :/), ale moze dzisiaj okaże sie ze jest akurat na swoj wiek

Zobaczymy

- kameame
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Moze juz cos sie zaczyna jak takie bóle?
Ja duzo wcześniej miałam siare z obu piersi a teraz sporadycznie tylko z jednej :/ nie wiem co z druga, mam nadzieje ze tam sie nic nie pozatykalo
- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 158

To ja może całkiej przez przypadek pominę temat cc hehe

Madzia... czy Ty czasem nie miałaś mi pokazać naklejek na ścianie??

Ja mam literki do powieszenia... tylko cały czas zastanawiam się jak je mam umocowac... wcześniej o tym nie pomyślałam.... Każda z literek ma taką zawieszkę ze wstążki... i nie wiem czy mam każdą osobno wieszać czy wszystkie np nawinąć na wstążkę lub jakiś sznurek i tylko ten sznurek zamocować jakoś... hm,.... Wiem - mam ogromny problem ehhehe.
Kame - a to od luteiny dzieć rośnie? To na to ma wpływ?? Bo ja tez biorę haha ale myślałam, ze to na szyjkę

Co do @... też nie tęsknie... chociaż czasami było mi jej brak bo od wiecznie miałam z nią problemy.... i zeby samoistnie przyszła - to było święto!
Co do siary.... ja mam już dłuższy czas.... ale tak samo kame jak u Ciebie - z jednej można powiedzieć, że potoki a z drugiej zero. Ale tylko jak chodzę bez stanika. Bo w staniku nic się nie dzieje heheh. Ale wizualnie widzę róznicę między dwoma piersiami..... jedna jest jakby "bardziej rozwinięta" i z tej bardziej leci i ten sutek mnie bardziej boli.... a druga bardziej "normalna"

- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teee mamuski juz doswiadczone co z tymi cyckami? Od dwoch dni mialam bolace,pelne,wczoraj zaczela leciec intensywnie siara ale tylko z jednego,tego co wiecej karmilam nim mlodego,mozliwe ze przy tym mniej uzytkowym cis sie pozatykalo? Jak to rozpoznac?
- Justyna89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

I co do wypychania dziecka-moja koleżanka również miała to robione i to tak,że potem długo leżeć musiała ze względu na połamane żebra a dziecko urodziło się niedotlenione. Aniu jedno jest pewne, poród sn jeśli wszystko przebiega cacy jest bezdyskusyjnie najlepszą metodą porodu. Ale są przypadki, gdzie z góry wiadomo,że więcej szkód może przynieść niż pożytku i mówienie sobie wówczas,że to jest straszne w niczym nie pomoże. W pierwszej ciąży miałam właśnie taką sytuację jaką opisałaś, bo rodziłam ponad 12 godzin z pełnym rozwarciem, skurczami i akcją porodową a synek nie wychodził i stwierdzono brak postepu porodu, szybko cesarka bo ktg już nie wychodziło dobre i uwierz mi wcale nie uważam by to było lepsze rozwiązanie. Teraz gdy usłyszałam "nie urodzi Pani naturalnie ze względu na budowe macicy" stwierdziłam że tym razem nie będę "mądrzejsza" od lekarzy i w pełni zgadzam się z ich decyzją.
- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród SN.... ale każdemu powtarzam, że jakbym miała mieć cesarkę to jakoś nie panikuję z tego powodu. Wszystko się okaże

- kameame
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-