- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Dziewczyny może wy się orientujecie jakie badania należy zrobić (hormonalne) by znaleźć przyczynę długich i nieregularnych cykli. Może któraś z Was robiła takowe badania.
Sylcia, mowisz i masz :
Nasampierw zrob sobie TSH, prolaktynę, testosteron. Te trzy hormonki mozesz zrobic w kazdym dniu cyklu z tym ze prolaktyne najlepiej tak do godziny 11. Jezeli TSH nie pomiesci sie w normach wykonaj ft3 i ft4.
Nastepnie gdy przylizie @ miedzy 3-5dc LH, FSH, ESTRADIOL.

Dzis w rozmowach w toku bedą kobity z endometriozą..
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
TSH i ft3 i 4 miałam robione bo mam niedoczynność tarczycy ale mimo leków nadal cykle są długie. Ostatni 60 dni a teraz jestem już 2 tyg po terminie @.
A kiedy miałas robione te hormonki ??? I jaką dawkę Euthoryxu bierzesz ???? ja tez jestem pod kontrolą endokrynologa i srednio raz na 6 tygodni musze sie u niej pokazac z wynikami bo mimo brania leku TSH mi sie waha.. Oznacz prolaktyne bo ona ma wpływ na owulacje a jak poźna owulka to i cykl długaśny.
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Hormony robiłam ostatnio jakoś w grudniu a z tydz. temu USG do lekarza jak się wybiore z wynikiem to napewno da mi ponowinie na horonki skierowanie i poprosze dodatkowo o prolaktyne i resztę. Biorę Euthoryx 25. TSH o ile pamiętam oststnio miałam gdzieś w połowie normy, ale jeszcze mam brać bo chce go zbić do minimum.
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
LAcra świetne fotki
Hormony robiłam ostatnio jakoś w grudniu a z tydz. temu USG do lekarza jak się wybiore z wynikiem to napewno da mi ponowinie na horonki skierowanie i poprosze dodatkowo o prolaktyne i resztę. Biorę Euthoryx 25. TSH o ile pamiętam oststnio miałam gdzieś w połowie normy, ale jeszcze mam brać bo chce go zbić do minimum.
Watpie ze 25 cos zadzialasz.. ja z 25 skiklam juz na 100 i obecnie mam TSH 0,9 wiec ok.. od grudnia minęło troche wiec moze ta 25 nic nie daje, skontroluj to sobie.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W ciązy brałam 50, później wyniki były dobre i zeszłam na 25 i tak cały czas było. Teraz napewno jeszcze raz zrobię. Musze tylko umówić się na wizytę. Orientujesz sieczy lekarz rodzinny może dać skierowanie na te badania hormonalne co wymieniłaś czy tylko endokrynolog lub ginekolog?
na TSH powinien Ci dac. Idz i powiedz ze Ci wlosy lecą, skórę masz suchą i ciagle chce Ci sie spac to lekarz sam Cie pokieruje na tarczyczkę.. A co do reszty to nie wiem to ja robie wszystko na własną rękę więc płace.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...