BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379871 przez Lacrijka
sylka napisał:

Dziewczyny może wy się orientujecie jakie badania należy zrobić (hormonalne) by znaleźć przyczynę długich i nieregularnych cykli. Może któraś z Was robiła takowe badania.

Sylcia, mowisz i masz :

Nasampierw zrob sobie TSH, prolaktynę, testosteron. Te trzy hormonki mozesz zrobic w kazdym dniu cyklu z tym ze prolaktyne najlepiej tak do godziny 11. Jezeli TSH nie pomiesci sie w normach wykonaj ft3 i ft4.

Nastepnie gdy przylizie @ miedzy 3-5dc LH, FSH, ESTRADIOL.
:kiss:

Dzis w rozmowach w toku bedą kobity z endometriozą..
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #379876 przez sylka
TSH i ft3 i 4 miałam robione bo mam niedoczynność tarczycy ale mimo leków nadal cykle są długie. Ostatni 60 dni a teraz jestem już 2 tyg po terminie @.
12 lata 10 miesiąc temu #379893 przez Mirella
Lacra wróciłaś i gdzie foty?????????????? nie ma to tamto dawaj foty inaczej się nie liczy, ja Ci choinki podlewałam, no!
12 lata 10 miesiąc temu #379894 przez Lacrijka
sylka napisał:

TSH i ft3 i 4 miałam robione bo mam niedoczynność tarczycy ale mimo leków nadal cykle są długie. Ostatni 60 dni a teraz jestem już 2 tyg po terminie @.

A kiedy miałas robione te hormonki ??? I jaką dawkę Euthoryxu bierzesz ???? ja tez jestem pod kontrolą endokrynologa i srednio raz na 6 tygodni musze sie u niej pokazac z wynikami bo mimo brania leku TSH mi sie waha.. Oznacz prolaktyne bo ona ma wpływ na owulacje a jak poźna owulka to i cykl długaśny.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379897 przez Lacrijka
foty:Wenecja

VERONA:
12 lata 10 miesiąc temu #379911 przez Mirella
Na żadnej Cię nie widzę, tak to się nie liczy :P Dawaj takie jak z Egipta dawałaś póki tu siedzę, no! Bo Ci następnym razem chuinek nie będę podlewała
12 lata 10 miesiąc temu #379913 przez sylka
LAcra świetne fotki :)

Hormony robiłam ostatnio jakoś w grudniu a z tydz. temu USG do lekarza jak się wybiore z wynikiem to napewno da mi ponowinie na horonki skierowanie i poprosze dodatkowo o prolaktyne i resztę. Biorę Euthoryx 25. TSH o ile pamiętam oststnio miałam gdzieś w połowie normy, ale jeszcze mam brać bo chce go zbić do minimum.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379914 przez Lacrijka
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #379916 przez sylka
Zazdraszczam wypadu :D
12 lata 10 miesiąc temu #379917 przez Lacrijka
sylka napisał:

LAcra świetne fotki :)

Hormony robiłam ostatnio jakoś w grudniu a z tydz. temu USG do lekarza jak się wybiore z wynikiem to napewno da mi ponowinie na horonki skierowanie i poprosze dodatkowo o prolaktyne i resztę. Biorę Euthoryx 25. TSH o ile pamiętam oststnio miałam gdzieś w połowie normy, ale jeszcze mam brać bo chce go zbić do minimum.

Watpie ze 25 cos zadzialasz.. ja z 25 skiklam juz na 100 i obecnie mam TSH 0,9 wiec ok.. od grudnia minęło troche wiec moze ta 25 nic nie daje, skontroluj to sobie.
12 lata 10 miesiąc temu #379919 przez sylka
W ciązy brałam 50, później wyniki były dobre i zeszłam na 25 i tak cały czas było. Teraz napewno jeszcze raz zrobię. Musze tylko umówić się na wizytę. Orientujesz sieczy lekarz rodzinny może dać skierowanie na te badania hormonalne co wymieniłaś czy tylko endokrynolog lub ginekolog?
12 lata 10 miesiąc temu #379926 przez Lacrijka
sylka napisał:

W ciązy brałam 50, później wyniki były dobre i zeszłam na 25 i tak cały czas było. Teraz napewno jeszcze raz zrobię. Musze tylko umówić się na wizytę. Orientujesz sieczy lekarz rodzinny może dać skierowanie na te badania hormonalne co wymieniłaś czy tylko endokrynolog lub ginekolog?

na TSH powinien Ci dac. Idz i powiedz ze Ci wlosy lecą, skórę masz suchą i ciagle chce Ci sie spac to lekarz sam Cie pokieruje na tarczyczkę.. A co do reszty to nie wiem to ja robie wszystko na własną rękę więc płace.
12 lata 10 miesiąc temu #379930 przez sylka
na tsh mi daje jak chę bez problemu :) Bo to tak naprawde ona mi dałą w ciąży tak dla sprawdzenia a mój ginekolog na to nie wpadł :P i w sumie dzięki mojej rodzinnej wyszło że mam niedoczynność i od 16 tc brałam leki.
12 lata 10 miesiąc temu #379933 przez gosiak
Lacra tu więcej fotek dałas ładne to ostatnie bardzo mnie sie podoba :side: daj jeszcze to z wiedźmą :lol: bo jest fajowe :blink: też oglądam rozmowy

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 10 miesiąc temu #379937 przez Lacrijka
gosiak napisał:

Lacra tu więcej fotek dałas ładne to ostatnie bardzo mnie sie podoba :side: daj jeszcze to z wiedźmą :lol: bo jest fajowe :blink: też oglądam rozmowy

A tam cicho być :laugh:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka