- Otrzymane podziękowania: 120
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Swoja droga ciekawe co u niej?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monique1983
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 78

marysiamarysia - właśnie miałam pisać, że bardzo dawno Cię tu nie było

Gosia 2712 - myślę, tak samo jak Ty, też żałuję, że nie wpadłam jak byłam młodsza, żałuję, że tyle lat brałam tabletki antykoncepcyjne, a teraz kupę problemów...Nie pisałam Wam chyba ostatnio o tym dziewczyny, ale miałam robione badanie drożności jajowodów i po tej stronie co była ciąża pozamaciczna jajowód niedrożny.
- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
ferritka napisał: Gosiak to byla dpc czy dpj Vo ti Wlasnie w klasie maturalnej byla I nam tu oczy mydlila ze niby dorosla a na blogu pisala ze juz nie chce doroslosci, ze jej sie juz nie podoba bycie w ciazy bo nie moze imprezowac....
Swoja droga ciekawe co u niej?
O tak właśnie o nią mi chodziło...a że tak się u niej porobiło to nie wiedziałam. Z tego co pamiętam Ona chyba nawet się starała a nie że z wpadki. To mi się wydaje wszystko zależy od człowieka, niektórym zdaje się że sobie poradzą i chcą pobawić sie w mamę, nie wiem taka moda czy jak?a z czasem im przechodzi, a inne dziewczynki wpadają a potem okazuje się że są dobrymi matkami.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
pisałam w każdym razie, że wiem zupełnie nie jest wyznacznikiem dobrego macierzyństwa. Złe matki trafiają się zarówno w młodym wieku, normalnym jak i starszym - trudno generalizować. Mam znajomą grubo po 30tce która ma 5 letnią córkę i spędza z nią ok 2 dni w tygodniu, córka woli siedzieć z babcią lub jej siostrą. Generalnie ona nie wie co mała lubi, jak trzeba sie nią zająć tylko dzwoni po pomoc do swojej matki albo jedzie do niej na noc z córą.
marysia bedzie miała przed sobą nową rolę, nie mniej odpowiedzialną bo bedzie musiała byc dobrą matką i babcią jednocześnie - owszem, ciąża bardzo młodo, ale jak prawidłowa, zdrowa, to tylko się cieszyć - niech tylko młoda dojrzeje, zmierzy się z obowiązkami i mam nadzieje, że bedzie dobrze

- marysiamarysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Mi nikt do dzieci nie wstawał , nikt nie nosił i nie tulił kiedy kolka , ząbki czy inne rzeczy się pojawiały więc młoda musi sama ( tym bardziej , że na moje oko i mój czujny nos nie była to wpadka ) Któraś z Was napisała , że na pewno ją to przeraża i w ogóle - i tu napiszę - kompletna pomyłka - Młoda się cieszy ( stąd moje przypuszczenia , że to nie była wpadka ) Tylko gdzie w tym czasie rozum się schował , to ja już nie mam pojęcia - dla mnie to czysty debilizm w tym wieku planować ciąże . Poprzeklinałabym i to bardzo , no ale nie wypada tak na forum bluzgać

NO NIC.... trzeba trochę chałupę oporządzić , ale nic , nic , nic mi sie nie chce .
Swoją drogą , jak niewiele potrzeba aby zapragnąć dziecka i jak szybko można z takiej decyzji zrezygnować

Mnie już ten temat nie dotyczy . Nie zamierzam już zaciążyć - jestem wyleczona , a nawet planuję w przyszłym roku wakacje bez dzieci . Dwie pociechy na kolonie , młoda z dzieckiem w domu , a ja z mężem gdzieś.... Czas na emeryturę zasłużoną

Buziaki

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
- mariola27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

Marysia - oooo, ale news Kochana... no domyślam się, że musiałaś przeżyć pierwszy szok i to jakoś przetrawić, ale trzeba wierzyć, że jakos sie wszystko powoli poukłada i za kilka lat wszyscy stwierdzicie, że dobrze się stało jak się stało

Monia - śliczne z Was dziewczyny

eeeejjj, widzicie to - 9 tydzień u mnie się zaczął

- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120

Mi Oliwki nie pomagaly tylko smaruje sie teraz maslem kakaowym wiesz taka brazowa tuba sa w tubach I w takich pudeleczkach I nie dosc ze pieknie pachnie to fantastycznie nawilza

No leci leci za momencik przyjdziesz magiczne 10 tyg

- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198

oliwka po kapieli i na noc , a krem w dzien

sa tez dobre kremy z palmersa koszt ok 30 zl ale mi za bardzo smierdzi ......
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Gosiak,pytałaś co u nas... no leci,jest coraz ciężej. w ostatnich dniach brzuch się bardzo napina. Myślę ,że 8 lipca będe juz wiedziała czy czeka mnie cc czy sn. często myślę o Tobie Kochana. :*
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

a skora swedzi bo sie rozciagna mi tez to strasznie dokuczalo i mialam kilka takich etapow jesczze pozniej mialam takie okropne uczucie ciagniecia
rozstepy niestety w duzej mierze od genow zaleza ale wiadomo zeby jak najbardziej nawilzac

- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13

BIO OIL

Ja należę do tych szczęśliwców co mają mocne włókna kolagenowe

co do tego bio oil to dziouszki moje z rozszczepków stosują u dzieciaków na blizny oraz stosowały u siebie żeby rozstępy były baardzo mało widoczne a nowe się nie pojawiały i zdawało to egzamin , piszę tu o kilkunastu mamuśkach stosujących w ciąży oraz ponad 200 stosujących u dzieciaków

no to tyle

miłej niedzieli

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Marysia no młoda dała czadu, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

No dobra, jak mamusia zareagowała to wiemy, a co z tatusiem?
O bio oil to było kiedyś u nas na blogu, któraś z moich koleżanek testowała i była zadowolona. Ja używalam kremu Gerbera z wyciągiem z kasztanowca, specjalny dla kobiet w ciąży, i też byłam zadowolona