BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #625116 przez karolina238
Witam przyszłe mamusie i obecne :)

Tak jakoś rzucił mi sie wątek w oczy i postanowiłam napisać o sobie, wiem przez co przechodzicie. Jestem już mamą ale nie było łatwo, marzenia o dzidziusiu zaczeły się jakieś pół roku po ślubie, ale nigdy nie przypuszczałam że będzie to trwało tak długo. Staraliśmy się o maleństwo 2 lata 3 miesiące i 10 dni :( pamiętam dokładnie liczyłam każdy dzień, każdy miesiąc, każdy kolejny test z jedną kreską i przeżywałam każdą @. Wszędzie widziałam albo kobiety w ciąży, albo już z maluchami i łzy w oczach kiedy dowiadywałam się że kolejna koleżanka jest w ciąży. Miesiące monitoringów cyklu, masa pobrań krwi, masa badań męża-wiem że jemu też było ciężko i nie zawsze łatwo. Gdzieś w połowie drogi okazało się że mam za wysoką prolaktynę- myślałam ok teraz już z górki wiadomo co jest nie tak i dziecko bedzie juz na pewno, niestety prawie drugie tyle czasu trwało leczenie, postanowiliśmy podreperować żołnierzyki męża(tabletkami salfazin) i o dziwo po trzech miesiącach jego kuracji i wyjeździe za granicę, z Anglii przywieźliśmy naszą fasolkę :D Myśleliśmy już o in-vitro albo adopcji ale się udało. Dziewczyny nie poddawajcie się, bądźcie silne, każda z Was doczeka się upragnionego szczęścia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #625125 przez Mirella
I takie świadectwa jak Karoliny lubię najbardziej :lol:

Gosiu, niby źle nie chciała, ale wiem że zabolało. Ale pomyśl jak ona się poczuje jak się dowie ;) Popłaczecie sobie razem i będzie dobrze, czasem trzeba i przez takie trudne momenty w życiu przejść, żeby potem zaświeciło słońce. Ściskam Cię mocno, będzie dobrze, musi być :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #625142 przez Dave
dzien dobry:-)

juz widze slonko:-):-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 tygodni temu #625150 przez Ingrid29
Witam laseczki. Piękna pogooda, słoneczko od rana - az się chce wstawać o 6 00 rano, bo mój mały budzik o tej porze codziennie wstaje.

Cześć Karolina! No i kolejna majowa mamusia z podobną historią do mojej.
Dave a Mati to ma zamiar wyjść w końcu? :silly:

12 lata 3 tygodni temu #625167 przez Dave
Moj maly budzik tez dzis o 6 zarzadzil pobudke.

Ingrid-tak mu dobrze w srodku. nie wiem na co czeka. w sumie slonko juz mamy, ale jeszcze w domu nie wszystko gotowe,to moze dlatego???
dzis ide na wizyte do gina. ciekawe co mi powie.

12 lata 3 tygodni temu #625194 przez Ingrid29
Dave daj znać po wizycie co tam u Matiego słychać i czy przypadkiem się tam nie zabunkrował na amen :S :blink:

12 lata 3 tygodni temu #625219 przez anoda89
Dzień dobry :)

Gosia tulę mocno :kiss:

Karolina witam na staraczkach. Grunt to się nie poddawać i iść do przodu mimo wszystko :)

Dave chyba czeka się wywoływanie? Nic się powoli nie rusza?

Ciekawe ja Ferri :unsure: Mam nadziej że zaraz nam tu testa z II krechami pokarze :)

12 lata 3 tygodni temu #625289 przez Gravity
Witam Mamcie

Jak dzis u was? Dave a jak Mati on wogule ma ochote wyjsc?:P
Ja dzis niewyspana bez przerwy sie budzilam w nocy i koszmary mi sie snily malo tedo od rana jakies zawroty glowy mdlenie itd...

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

12 lata 3 tygodni temu #625296 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny.

Ją mam dziś ten smutny dzień:(:(:(:(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 3 tygodni temu #625299 przez anoda89
Iwonta kochana buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #625313 przez MoNiaaa
Iwonka tule cie baaardzo mocno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http

]

12 lata 3 tygodni temu #625325 przez Dave
Iwonta-przytulam mocno<3

12 lata 3 tygodni temu #625339 przez Elmirka85
Witam. chciałam Wam coś przekazać. oczywiście nie chce nic nikomu narzucać, bo wiem że każdy może mieć inne zdanie w tym temacie. Chodzi o obowiązek szkolny od 6 roku życia. mój synek jest z października. w tym roku skończy 5 lat więc od września idzie do obowiązkowej zerówki, a za rok już do pierwszej klasy. nie wyobrażam sobie tego, on nie jest na to gotowy. nie dość że jest z końca roku, to jest wcześniakiem więc na pewno jest ogromna różnica między dziećmi ze stycznia- a z końca roku.
Jest taka akcja zbierania podpisów w sprawie referendum,w którą zaangażowało się wiele aktorów min. Paulina Holtz, Kasia Cichopek, Marcin Dorociński. Nazywa się "Ratujmy Maluchy". Może oglądałyście w Dzień dobry TVN o tym mówili. więc jeżeli również jesteście przeciwni szkole od 6roku życia możecie wydrukować na stronie www.ratujmaluchy.pl/
formularz, zbierać podpisy i odesłać do nich pocztą lub chociaż złożyć podpis w internecie:http://www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=2
Czy ja mogę tego typu wiadomości tu zamieszczać?? bo jak nie to mi napiszcie to usunę od razu

12 lata 3 tygodni temu #625374 przez Mirella
Elmirka, nie wiem jak Ilonka to potraktuje, ja bym nie usuwała, a póki są te linki to je sobie zapisuję, też mi się nie podoba zerówka od piątego roku zycia, chociaż akurat moja Duśka dałaby radę. Ale uważam, że to bez sensu, tak samo jak sześciolatki w pierwszej klasie. Dzieci nie są na to gotowe a szkoły tym bardziej.

Iwonka, przytulam moooocno, trzymaj się kochana, i nie płacz, pamiętaj, że Kacperek to czuje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gravity, ja nigdy nie miałam tak wyraźnych i dziwacznych snów jak w ciąży ;)

U nas też słońce, żeby brzozy nie kwitły to by całkiem super było

12 lata 3 tygodni temu #625386 przez Dave
Mirellka-czyzbys uczulenie miala?!
Elmirka-tez bym to zostawila. mi sie takiepomysly wcale nie podobaja. z reszta gimnazja tak samo.

a ja wlasnie wystawiam pyszczek do sloneczka,aMaja karmi kurki:-):-)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka