BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

12 lata 3 tygodni temu #625390 przez MoNiaaa
alez ja wam zazdroszcze wlasnych ogrodkow my musimy sie zadowolic placem zabaw :)
ale u nas sloneczko pieknie swieci :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #625392 przez ilona
Mirella nic nie zamierzam usuwać :)

Malo tego podpisuje sie pod tym ;)

Iwonka przytulam Cie mocno bardzo :kiss: :kiss:

Sny w ciazy tez mialam bogate :laugh: :blush:

12 lata 3 tygodni temu #625393 przez Mirella
Dave, no mam uczulenie mam :( w zeszłym roku Duśka się katarzyła razem ze mną, ale teraz spokój, nie wiem na czym to polega, ale niech już tak zostanie :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #625410 przez bidol
kofane Moje lata mnie tu nie było :ohmy:

zachodzę na staraczki a tam koniec wątku :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: szok :ohmy: :ohmy: :ohmy:
no ale Was znalazłam :lol:

i co ja miałam :lol:

Sylwka - widziałam Twoje cudo :lol: przepiękny jest - zdrówka Wam życzę :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Lacra - ale słodkie nóżki okruszki lacruszki :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

aaa i gratulacje dla nowych fasolkowych mam :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Iwonta - buziakuje kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

buziaki dla całej brygady :lol:

Mirella - pozdrowienia dla Duśki od Seby :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #625419 przez Dave
Mirella-ja smarkole jak lipy kwitna. ale raz mniej raz bardziej.
Bidol-nareszcie sie odezwalas. dawaj foto:-):-)

a ja wystawiam do slonka nie tylko pycha,ale tez brzusio co by zachecic Mumina. i kolanka tez pokazuje,ale obawiam sie ze slonko moze sie schowac bo je bladoscia poraze. bielica wali po galach masakrycznie!!!!:-):-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #625440 przez bidol
Dave napisał:

Mirella-ja smarkole jak lipy kwitna. ale raz mniej raz bardziej.
Bidol-nareszcie sie odezwalas. dawaj foto:-):-)

a ja wystawiam do slonka nie tylko pycha,ale tez brzusio co by zachecic Mumina. i kolanka tez pokazuje,ale obawiam sie ze slonko moze sie schowac bo je bladoscia poraze. bielica wali po galach masakrycznie!!!!:-):-)

ok ok.

Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #625441 przez ferritka
bry piękne moje :))

Lacra widziałam wczoraj pierwsze pierwsze foto Cinków, już wtedy było widać ,że to dwie modelunie są, ale dopiero jak je zobaczyłam na tej focie to sie skapłam i pamiętacie, że mirwellka Ci je przepowiedziała ..poważka Czarownica jak nic B) B)

co to miałam...aaa
a ja nie jestem przeciwna posyłaniu 6 latków do szkoły - i wiem wiem zapewne za kwilkę sie tu lelum polelum na mnie skrzyknie, że co ja mogę wiedzieć skoro nie mam dzieci- racja nie mam ale mój brat ma teraz taką 6 latkę w szkole właśnie. to sie nazywa "szkoła" ale tak naprawdę dzieci robią to samo co w zerówce czyli ucząc się przez zabawę, to nie jest tak, że się siedzi 5h w ławce i ma tylko 5-10 min przerwy. Sale mają dywanik, zabawki, gry edukacyjne, dzieci poznają matematykę , poznają literki, piosenki mają środowisko ,plastykę muzykę, obcują z innymi dziećmi. W większości krajów jest taki obowiązek i nikt nie podnosi z tego powodu takiego larma jak u nas.
swoją drogą, rozumiem że jakoś od dooopy strony sie ta reforma odbywa i jakoś to długo trwa, ale według mnie to dobry pomysł. Zresztą i tak jest obowiązek posyłania 6 latków do zerówki, no to ta "1 klasa" to dalej zerówka tylko w innym budynku i na troszke innych zasadach. Proszę mnie nie linczować za to moje zdanie. Ja uważam, że dzieci w tym wieku są już tak mądre, rezolutne i inteligentne, że jak bedą uczyć sie literek i cyferek to żadne dzieciństwo nie jest im odbierane.

i aha, no nie mam @ wciąż, ale jak byłam w skarbówce to mi sie aż słabo zrobiło no bo stoje w kolejce a czuje, że mi po nogach leci :dry: przyjechałam do domu- nawet na ciuchy nie wlezłam nikaj z obawy że cieknę- a w domu nic, suchość jak na saharze o tej porze roku... i bądź tu babo mądra- testu nie zrobiłam wczoraj robiłam wieczorem i negatyw :dry:

a też mam uczulenie na wiosne, aż się boje pomyśleć jak tylko zaczną sie lipy, brzozy i trawy :angry: znowu pociąpana będę do kolan :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #625443 przez Agusia83
hej dziewczynki, ja tak z rana chcialam Wam pokazac fotki mego synka :laugh: bylam dzis na usg...wazy 1500, narazie glowka do gory lezy, ale ponoc ma czas do 38tc...wymiarowo pasuje na 32t5d. z serduchem niby wszytsko ok, ale dostane we czwartek skierowanie na echo serduszka...i znow bede miala stresy...
A to, 2 fotki :laugh:

1. nosek widziany od spodu :laugh:

a drugie, to to, co posiada miedzy nozkami :laugh: to bylo najgorzej uchwycic...bo albo kuleczki albo patyczek sie pojawial :silly: ...ale w koncu sie udalo...
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #625457 przez Dave
Bidol-slicznosci,slodkosci:-):-)
Feri-jaka Ty niereformowalna sie zrobilas!! sika sie przecie z rana a nie wieczorem!!!!! pamietaj,ze w ciazy jest wiecej sluzu:-P
Agusia-niuniek boski ma nosek:-)
mam nadzieje,ze badania wyjda dobrze.

12 lata 3 tygodni temu #625462 przez Elmirka85
ferri to wszystko zależny od szkoły. z tego co opisałaś o tych zabawach, materacach itp. to cud malina, ale nie we wszystkich szkołach tak jest. u nas jest stara mała szkoła. wygląda jak za komuny. nie ma żadnych zabawek jak w przedszkolu, tylko ławki. i gdzie niby te dzieci mają się bawić? a myślisz że na biednych wsiach szkoły są tak super wyposażone żeby stworzyć dobre warunki dla takich maluchów? nasze szkoły nie są przygotowane na tą reformę. może jakaś część jest ale na pewno nie wszystkie

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #625463 przez ferritka
Dave ,no wiem wiem że z rańca, ale ja se zapominam, poza tym se dzisiaj pierwsze siku zrobiłam o 6:30 bo tak se wstałam oooo ..nawet sie Leonek zdziwił że tak prędko :unsure:

Aguś, nosek cudny WIDZĘ!!!! B) za to gwizdka nie ma mowy żebym ujrzała nawet nie wiem gdzie go szukać :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 3 tygodni temu #625473 przez Agusia83
Bidol, ale piekne foteczki wstawilas :laugh: i zdjecia jakies takie inne...co to za aparat masz...super kolorki :laugh: gratuluje szkrabow.

Ferri, jak to nie pamietasz, ze z ranca sie sika? :angry:

Ferri, ku gorze, na wysokosci 2/3 zdjec ciut po prawej stronie widac takiego jakby hoddoga, z ktorego wychodzi parowka :silly:

12 lata 3 tygodni temu #625477 przez Dave
Feri-testa w lazience trzymaj w gotowosci:-P

12 lata 3 tygodni temu #625479 przez MoNiaaa
Agusia ale czadowy nosek :)
sisiaka chyba widze ale reki nie dam sobie obciac ze dobrze obstawiam :S
no i gratuluje synka!!!imie juz wybrane?

http

]

12 lata 3 tygodni temu #625480 przez Agusia83
Ferri, dla Ciebie...inaczej nie umiem...
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka