BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #768593 przez Agusia83
hej dziewczynki...od kilku dni starałam sie Was nadrobić..Czytałam wieczorami w łóżku i ryczałam...
Ferii,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anoda, no gratulacje :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: wczoraj zaczęłam sie uśmiechać przez te łzy....jak ja się ciesze, że Wam się udało :laugh: nie mogę się doczekać jak pokażesz nam foteczkę fasolinki.

Oczywiście witam nowe staraczki.

Princessa...oj to ciężko przechodziłaś ta ciążę...ale widzę, że fasolinka cudna :laugh:

Inso, piekna Ty, piękna Natalka i jaka już duża dziewczynka :laugh: Szczęście i radość kipi od Was.

Dziewczyny, ja tez mam mnóstwo ciuszków do sprzedania dla maluszków obu płci ...

Gosiaczku, to Wy się staracie o dofinansowanie do IV? Trzymam kciuki by się udało.

mam pytanko do Dave
Kochana, dzieciaczki przesypiają Ci całą noc?
Odkąd urodził się Artuś, Emi budzi sie przynajmniej 2 razy...a Artek to głodomór..już od miesiąca daje mu na noc flachę a i tak po 4-6h sie budzi a później pobudki na cycka są co 2h a czasem nawet co 1h...powoli wymiękam :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #768602 przez Dave
Agusia - ściągnęłam cię myślami, już miałam się w Wasz wątek wpitolić :silly: :silly:

Powiem tak, Maja jak padnie to śpi do rana. czasem się jej pobudka zdarzy np. na siku lub jak się jej coś przyśni i się wybudzi. Często wtedy muszę jej mleko zrobić, wypije i idzie spać. Ale ona to może hektolitry mleka w siebie wlać.

Młodziak natomiast się budzi (Maja od 3miesiąca przysypiała nocki). Chyba sobie nie przypominam żebym miała więcej niż 4 godziny spania. A te 4 to... szczerze też nie pamiętam :dry: Bywa tak, że się przebudzi przytuli i śpi dalej. Teraz jak się przekręca, to bywa że się przekręci na brzuch i się obudzi, no i klops. Cyc ratuje sprawę. Jakbym miała wstawać i mm robić to bym wymiękła.

Mateo flachy nie pije. Wieczorem staram się mu dać kaszki łyżeczką, ale i tak cycki królują. No aż się dziwię, że takiego chłopa uchowałam, bo on pod 10 kg podchodzi B)

Przywykłam do spania po 4 godziny na dobę i to na raty :cheer: :cheer:

Superowe masz te dzieciaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #768604 przez gosia28
jaccuzi też zaliczyłam :P

Agusia Artuś chłop jak dąb, cud, miód i malina i jakie oczka śliczne, pyszczol słodziudki marchewkowy :kiss:
a Emisią to też mogła byś się nam tu pochwalić, trochę czasu minęło ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #768616 przez Agusia83
Dave, mnie dr już wiele pomysłów dawała by próbować, abym mogła się coś przespać...po samym cycku Artek spał 3h , a późniejsze pobudki jak teraz czyli co 2, co 3h :silly: A to jest taki żarłok, że jakbym mu dała 250ml flachy to by wypił...na szczęście umiem trzymać rękę na pulsie i bardzo częśto po 180,190ml doprawia cycem :silly: no i też pieknie rośnie, bo ma już 7,5kg...ale zauważyłam, że od kilku dni cyc mu nie pasuje...nie wiem o co chodzi...w nocy to wysysa je na wiór, a w dzień wierci się i kręci, ogląda wszystko, co możliwe, byle nie cyca...więc odciągam i podaje mu w butli...
Dobrze masz z tym spaniem :lol:

Gosiu, masz rację...oj zleciało, zleciało...pamiętam jak się tu do Was zapisałam w listopadzie 2010 roku...ale to były przeżycia...a we wrześniu 2011 urodziła się Emi...no i już duża dziewczynka z niej...na bilansie dwulatka miała 95cm i 16kg zywej wagi :laugh:

Gosiu czytałam, że byliście z emkiem na basenie a teraz piszesz, że w jacuzii...kurcze, ale Wam zazdroszczę...ja tez tak chce... :blink: spaliłabym troche tłuszczyku...

11 lata 6 miesiąc temu #768630 przez gosia28
Agusia no to Emisia pannica, prawie już metr :cheer: to już poważny wzrost modelkowy :lol:

a bo my jak na takie zadupie to basen nawet fajny, bo i popływać można i się zrelaksować w jaccuzi, saunie czy na biczu wodnym, nawet i dla dzieciaków rura spływowa jest choć mam znajomego 40-latka co nie przepuści i musi se zjechać, zawsze się śmieję, że na mecie cała woda wtedy jest poza jej właściwym miejscem :lol:
a tłuszczyk jeszcze spalisz, masz czas przecież od porodu długo nie minęło a jak Artek zacznie chodzić to trochę pobiegasz ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #768636 przez Dave
Agusia - Młodziak miał tak samo. Wtedy myślałam, że tym całym karmieniem walne w cholerę. Wysiadałam, a do tego Maja przychodziła i dodatkowo go rozpraszała. Masakra. Teraz już lepiej jest.
Teraz się przebudził, bo oczywiście się na brzuch przekręcił. Ale zassał troszkę, na boczek się kulnął i kimonko dalej. Więc póki co to dobrze, że cycki coś produkują, ale już czuję że mniej. chociaż one to sie dostosowują do tego, że Młodziak już coś innego dostaje. ale to tez oporem, bo musi byc słodki dodatek :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #768648 przez Agusia83
Dave,chyle czoła Twemu mleku,bo synek pięknie waży...mój sie jeszcze nie przekreca...ale musi to fajnie wygladac jak sie przekrecil na brzuszek podczas snu:-),

Myślę dziewczyny o Was bardzo często...za kilka tygodni kolejne maluszki staraczkowe pojawia siena swiecie...wiecie,ze to forum to taka mała karta historyczna w dziejach ogromu ludzkości...to takie.nasze odciski rąk w galerii sław...a te wszystkie osobistosci to my,nasze historie i naszych pociech...tych w niebie,tych. będących juz z nami i tych,ktore jeszcze siedzą na chmurkach i czekają na swoja kolej

11 lata 6 miesiąc temu #768655 przez Dave
Agusia-pieknie napisane. mam nadzieje,ze nam te nasze karty historii nigdy nie zgima,bo za pare lat tn bddzie sie wspaniale czytac.

uciekam chyba spac,chociaz wcale mi sie nie chce.

dobranoc Kochane:-)

ach ps. Agus, Emi to wysoka dziewczyna. Maja na bilansie miala jakos 86cm i ledwo 11kg, wiec szczypior. a jak ja wczoraj mierzylam to wychodzi 91cm i 12,5kg.

ok spadam.buziaki

11 lata 6 miesiąc temu #768671 przez Dave
3 .00 w nocy, dzieci sie obudzily!

super!!!

11 lata 6 miesiąc temu #768672 przez Dave
4.30 dalej nie spie!!! zaraz mnie uj strzelí!!!!

11 lata 6 miesiąc temu #768677 przez Dave
5.30 nadal jjestem!

11 lata 6 miesiąc temu #768678 przez Ingrid29
oj Dave masz sie z tym spaniem. Ja wstałam o 4 30 i mały szaleje od tej godziny i spać pójdzie dopiero o 11 na drzemkę. Także mój Arti to ranny ptaszek :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #768682 przez Dave
ja juz w pelni na posterunku. co to za dzien bedzie. powieki mnie szczypia.
g
Ingrid-no faktycznie ranny ptaszek. moje ptaszyny zazwyczaj o 6 wstaja.

11 lata 6 miesiąc temu #768690 przez missyy
ło matko, Dave trzymasz się jeszcze? :silly:
Może załapiesz się w porze drzemki i też zaśniesz ;)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #768693 przez Insomnia
Dziękujemy cioteczki :silly:

Agusia jeśli chodzi o przesypianie nocek to do 6 miesiąca Natalka miała 2 pobudki w nocy, a od 2 miesięcy wstaję co pół godziny, teraz jest lepiej bo co godzinę się budzi :S Arturek to Twoja kopia :lol: A Emilka zgrywusek :) Co ona ma na głowie :evil: To czapka czy rajstopy :evil:

Dave no to Mateo chłop jak dąb :silly: :lol:

No i tyle zdążyłam :huh: Miłego weekendu :silly:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka