BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu #769137 przez ferritka
dzień dobry;]

Marzena, Asik ma 100% racji w tym co napisała...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dave, podeślij mi swoje dzieciaczki do środy....zajmę się czymś pożytecznym a Ty odsapniesz :kiss: :kiss:

Gosiak, Ty pierwszy raz tak z bliska małża Twego zobaczyłam :blush: :blush: :S

Gravity :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #769138 przez missyy
Agusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #769140 przez gosia28
witam się niedzielnie :)

Gravity Ty sobie leż i odpoczywaj bo jeszcze ciut za wcześnie na rozpakunek ;)
Ruch w ciąży jest zdrowy ale nie w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem

ferri no przecież Ci mówiłam, że nie będzie straszne to badanie.
Badania tylko się cieszyć, że dobre.

Dave pospałaś coś dzisiaj chociaż? Może w dzień jak dzieciaki śpią to krótka drzemka?

ej a jak to jest z tym tsh? Normy są do coś koło 4, a wiem, że lekarze mówią, że najlepiej mieć tak koło 1,5 to jak ma się np 2 coś albo 3 to trzeba zbijać? Że dlaczego?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #769151 przez missyy
gosia28 napisał:

witam się niedzielnie :)

Gravity Ty sobie leż i odpoczywaj bo jeszcze ciut za wcześnie na rozpakunek ;)
Ruch w ciąży jest zdrowy ale nie w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem

ferri no przecież Ci mówiłam, że nie będzie straszne to badanie.
Badania tylko się cieszyć, że dobre.

Dave pospałaś coś dzisiaj chociaż? Może w dzień jak dzieciaki śpią to krótka drzemka?

ej a jak to jest z tym tsh? Normy są do coś koło 4, a wiem, że lekarze mówią, że najlepiej mieć tak koło 1,5 to jak ma się np 2 coś albo 3 to trzeba zbijać? Że dlaczego?

gosia też tego nie czaje. Bo oni tłumaczą, że norma do 4-5 jest dla kobiety nie starającej się o dziecko :dry: A jak już się choruje na tarczycę to lepiej mniej bo w ciąży i tak pewnie podskoczy
Leb mi nawala totalnie, mam dziś destrukcyjny dzień :angry: zawiodłam się i tyle :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #769152 przez ferritka
Gosia, no właśnie sama nie wiem jak to z tymi normami jest, z kogo brali tą normę skoro ma się 2 albo 3 i trzeba zbijać? hmmmm

ciuppp, słońce mi świeci i ...mam tak uciaprane okno w sypialni ,że aż mi głupio :S a że okna te idą szlakiem niedzielnych spacerów, to mi podwójnie głupio :dry: :dry:

dziewczyny, a może wrócimy do tematu zlotu :S :S może jakaś kawa w mieście?? :S :S :blush:

Missyyy głowa do góry :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 6 miesiąc temu #769159 przez gosia28
ja miałam teraz wynik tsh coś lekko ponad 2 i gin powiedział, że ok. A w ciąży to miałam poniżej 2

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #769176 przez Ewelinkade
Witajcie Dziewczynki :kiss:
Jednak mialyscie racje -nabawilam sie jakiegos stanu zapalnego i prosto od lekarza trafilam do szpitala pod kroplowki :dry:
W piatek podobno mialam nawet krew w moczu -ja tam nic nie widzialam, a przy siusianiu nic nie bolalo , ale skoro pani z laboru tak mnie poinformowala to tak musi byc .....dostalam silne antybiotyki i teraz to ma mi juz tylko czaszke rozerwac
Spytalam moja gin czy te 3 dniowe krwawienie to byl moj okres -odpowiedziala ze watpi i tyle sie dowiedzialam .... dzis juz jestem w domu odpoczywam i leze a moj shrek skacze kolo mnie (to mi sie podoba) :laugh:

Jutro kolejna wizyta u mojej gin ciekawe co mi powie ,,, ale podejrzewam ze ten miesiac staran moge sobie darowac...chodz jak spytalam w klinice czy mam dalej jesc w pl (kwas foliowy ) tak to sie nazywa to powiedzieli mi ze nie ma problemu ale to przeciez witaminy...
Dziewczyny chcialam Wam jeszcze napisac ze u mnie w De duzo kobiet stawia na medycyne naturalna i starajace sie babki spozywaja duzo korzenia MANIOKA (W PL ta sama nazwa) podobno ma cudowne dzialania w leczeniu plodnosci i ja podnosi -mozecie poszukac w necie -sama poluje na to a wystepuje w sklepach w różnych postaciach podobno nawet herbatki sa , a podobny jest do Imbiru..czy ktoras z Was probowala ???
Caluje Was wszystkie MOCNOO i spokojnej niedzieli zycze :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #769225 przez anoda89
Hej.

Gravity odpoczywaj żeby maleństwo jak najdłużej posiedziało w brzuszku, dużo nie zostało więc spokojnie dasz radę :)

Farri pilnuj Kręgla żeby jajka oszczędzał ;) :)

Ja tak się zastanawiam nad ostatnią wizytą u gina czy mógł nic nie widzieć :unsure: Wizyta była tydzień temu a gin nic nie mówił że być może jestem w ciąży :dry: Jakoś się martwię.

11 lata 6 miesiąc temu #769235 przez missyy
Anodanie martw się na zapas, tym bardziej, że fasolina jest póki co mikroskopijna, więc dlatego nie było nic widać ;)

W tygodniu idę do mojej endokrynolog, nawet wiem co powie. Standard co wizytę : "taki wynik nas cieszy" :S Tiaa, jasne, kogo jak kogo.:S
Pewnie będzie kazała mi poczekać, aż zejdzie do 1,5-2,5 :ohmy: Z dobre pół roku to potrwa.

11 lata 6 miesiąc temu #769288 przez gosiak
ferritka napisał:

dzień dobry;]

Marzena, Asik ma 100% racji w tym co napisała...

Dave, podeślij mi swoje dzieciaczki do środy....zajmę się czymś pożytecznym a Ty odsapniesz :kiss: :kiss:

Gosiak, Ty pierwszy raz tak z bliska małża Twego zobaczyłam :blush: :blush: :S

Gravity :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Feruś pewnie chodzi o profilowe na fb :blush: no takie ryjoki z bliska...wiesz sweet focia z rąsi była :silly: :blush: :S

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu #769294 przez Marta M
Anoda normalne że nie było widać ;) Za to za dwa tygodnie już będzie kropeczka :)

11 lata 6 miesiąc temu #769298 przez anoda89
Ubzdurałam sobie w głowie jeszcze naczytałam i ryczeć mi się chce. W pierwszej ciąży u lekarza byłam 2 tygodnie po miesiączce i Marcel miała 2mm i pięknie bijące serduszko. Chyba przesunę wizytę albo pójdę do innego lekarza na USG bo ten mój 2 razy w tygodniu jest w Warszawie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #769300 przez ferritka
Anodka, spokojnie :kiss: :kiss: :kiss: bedzie wszystko dobrze , zobaczysz i już niebawem wrzucisz nam tu pierwsze zdjęcie fasolinki :kiss: :kiss: :kiss:

no więc Dr Cud, powiedział,że moje witaminki, które kręglowi daje nic nie zmienią, ale tak sobie myslę FROG!! przecież mu nie zaszkodzą, c-nie :S więc od dzisiaj kręgiel bedzie przyjmował L-karnityne, salfazin i coś z cynkiem muszę znaleźć :S

a czy któraś z Was robiła emkowi badania i mogłaby mi pomóc w interpretacji zanim zwariuję całkowcie???

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 6 miesiąc temu #769303 przez MoNiaaa
Anodka napewno jest fasolka na ostatniej wizycie moglo nie byc widac jeszcze. bedzie dobrze i niedlugo pokazesz nam pierwsze foto :)

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #769304 przez Marta M
Anoda ciąża ciąży nie równa, ja byłam przy Majce tydzień po terminie @ i serduszka nie było, tylko mały pęcherzyk ciążowy i odesłała mnie i kazała przyjść za trzy tygodnie, wiesz jaka byłam rozczarowana, ale po tych trzech tygodniach już spora bijąca kula była :):) Teraz w drugiej ciąży już się tak nie spieszyłam i mimo wszystko jak poszłam pierwszy raz dalej serduszka nie było tylko kropeczka..

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka