- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Asik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 1 miesiąc temu #327858 przez Edyta
Agus fajnie ze zJerzykiem wszystko ok 
Pippin nie bedzie tak zle nie wykonczy cie Antos tak szybko
a ja wlasnie upiekla rolade znaczy piecze sie silvia spi a ja znow mam czas wolny ale super jak poukladam sobie dzien od rana to wszystko mi sie udaje

Pippin nie bedzie tak zle nie wykonczy cie Antos tak szybko

a ja wlasnie upiekla rolade znaczy piecze sie silvia spi a ja znow mam czas wolny ale super jak poukladam sobie dzien od rana to wszystko mi sie udaje

Temat został zablokowany.
- kiniaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Asik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #327868 przez Asik
Edytko 
mniammm .. roladaaaa ... bita smietanaaaaa .... uwielbiammmmmm
aaa no i masz wiadomość to sie ustosunkuj do niej heheheeh

Agusia
noooooo super że wsio ok z Jerzykiem
a co do szczepienia to leeeeeeeć leeeeeeć
rozerwiesz się przy okazji
... polskie realia to :::: Sztuka przetrwania:::: i zaden Bear Gryls czy jakoś tak ... nie dałby rady tu przeżyć 
Pippin.... współczuję

mniammm .. roladaaaa ... bita smietanaaaaa .... uwielbiammmmmm

aaa no i masz wiadomość to sie ustosunkuj do niej heheheeh

Agusia

noooooo super że wsio ok z Jerzykiem

Pippin.... współczuję

Ostatnio zmieniany: 13 lata 1 miesiąc temu przez Asik.
- Edyta
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #327886 przez Edyta
Kiniaa ale czasem tez jestem w czarnej dupie mam czasem taki balagan ze nie ma jak przejsc bo tyle kurzu na podlogach ale dzis postanowila i zrobilam a i jeszcze sie pochwale unas wiosna ciag dalszy 
Asik Kochana no rolada sie juz studzi na oknie a silvia spi i spi pozniej spacerek i zakupy male...juz sie ustosunkowalam do Twojej wiadomosci dziekuje slicznie Mysiu

Asik Kochana no rolada sie juz studzi na oknie a silvia spi i spi pozniej spacerek i zakupy male...juz sie ustosunkowalam do Twojej wiadomosci dziekuje slicznie Mysiu

- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
- adee84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Asik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #327934 przez Asik
EDytko
okk

Agusia... Szymek to samo... spał raz i to w dodatku też 20 min... a kiedys tak pięknie było
no ale cóż ,
kiedys się przebudził , leżał jeszcze i byuła szansa że jeszcze usnie , a teraz???
obudzi sie i myk najpierw siada a potem staje w łóżeczku, kurcze ile razy się puścił i rypsnął całym sobą
chyba naprawde kupie mu kask taki co to beti chyba wstawiała kiedyś bo hmmm Szymek to kaskader jakich mało

Agusia... Szymek to samo... spał raz i to w dodatku też 20 min... a kiedys tak pięknie było

kiedys się przebudził , leżał jeszcze i byuła szansa że jeszcze usnie , a teraz???
obudzi sie i myk najpierw siada a potem staje w łóżeczku, kurcze ile razy się puścił i rypsnął całym sobą

chyba naprawde kupie mu kask taki co to beti chyba wstawiała kiedyś bo hmmm Szymek to kaskader jakich mało

- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- adee84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Asik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #327994 przez Asik
no właśnie.. Bobovita i nestle za drogie jest
szkoda kasy wg mnie , to juz wolę zamiast jogurtu budyniu zrobić
tez dobry i dodatkowo rózne smaki można robic dodając rózne owoce
ewentualnie np trochę ze słoiczka dać
i wtedy nawet owoce są podane
dwa w jednym, 
żerują jak diabli na młodych mamach , bo wiedzą że na pierwsze się chucha i dmucha
z drugim już się jest duuuuuuzo bardziej elastycznym
chociaz ja Martuli tez dawałam danonki jak skończyła 6 mcy , ale wtedy nikt nie mówił ze nie wolno , że mleko krowie szkodzi itp , ale kurcze przeciez danonki dla dzieci więc na pewno są lepsze niż jogobella
z innych składników robione 
nie chodzi o to ze chce się dzieci na siłę nauczyć jedzenia jak dorośli bo kurcze jak nie teraz ,, to pózniej się to odezwie w postaci np problemów z układem pokarmowym itp , ale nie zaqszkopdzi jak np raz na tydzień pół danonka taki bombelek zje
na poczatek oczywiście
bo potem to uuuuu

przeczytałam co napisałam.. styl sie kłania i powtórzenia,, ale nie mam czasu na poprawę
Szymek mnie gryzie w stopę wiec zmykam

żerują jak diabli na młodych mamach , bo wiedzą że na pierwsze się chucha i dmucha

nie chodzi o to ze chce się dzieci na siłę nauczyć jedzenia jak dorośli bo kurcze jak nie teraz ,, to pózniej się to odezwie w postaci np problemów z układem pokarmowym itp , ale nie zaqszkopdzi jak np raz na tydzień pół danonka taki bombelek zje

przeczytałam co napisałam.. styl sie kłania i powtórzenia,, ale nie mam czasu na poprawę

- angellika1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #328031 przez angellika1
Ja nie próbuję na siłe zrobić z Nikiego dorosłego ale Asik ma rację
:*
Pediatra mi powiedział że można dawać jak nie ma uczulenia te z nestle tez mają mleko krowie pełne także to co Asik napisała to jest żerowanie na mamach a ze drogie to już druga kwestie 10 zł za 4 a danonki kupiłam po 3 zł za 4 szt.
Moja koleżanka sie trzymała sztywno książkowego karmienia dzieci i co???? mała ma 2 latka i dalej słoiczki wcina bo "dorosłym" jedzeniem sie krztusi

Pediatra mi powiedział że można dawać jak nie ma uczulenia te z nestle tez mają mleko krowie pełne także to co Asik napisała to jest żerowanie na mamach a ze drogie to już druga kwestie 10 zł za 4 a danonki kupiłam po 3 zł za 4 szt.
Moja koleżanka sie trzymała sztywno książkowego karmienia dzieci i co???? mała ma 2 latka i dalej słoiczki wcina bo "dorosłym" jedzeniem sie krztusi
- domii
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #328094 przez domii
Hej bylismy u lekarza Blazej ma katarek i kaszelek od zabkow,ma strasznie rozpulchnione dziasla,wiec niby zeby sa tuz tuz
a i wg jej wagi wazy 7700 a jak go na domowej waze to 8500 wiec to prawda ze jej waga klamie 
Blazej rozwija sie prawidlowo tylko mowila zeby go sadzac na macie i zeby cwiczyl plecki bo jeszcze sie chwieje albo leci do przodu i mam pytanie
CZY WSZYSTKIE WASZE DZIECI POSADZONE SIEDZA I SIE NIE CHWIEJA ALBO NIE LECA DO PRZODU? bo wiem ze samodzielnie dziecko moze siasc nawet w 9 10 miesiacu a teraz powinnien chwile sie utrzymywac a moj nie za bardzo chce-a wydaje mi sie ze skoro nie jest jeszcze nawet gotowy na sadzanie to nie powinnam go sadzac bo moge mu zaszkodzic
a pediatra mowi zeby go sadzac
i co robic-help
Normalnie jak mu sie da raczki czy poduszke to sie podciaga ale nie utrzymuje sie w tej pozycji tylko leci do przodu i hop na brzuszek

Blazej rozwija sie prawidlowo tylko mowila zeby go sadzac na macie i zeby cwiczyl plecki bo jeszcze sie chwieje albo leci do przodu i mam pytanie
CZY WSZYSTKIE WASZE DZIECI POSADZONE SIEDZA I SIE NIE CHWIEJA ALBO NIE LECA DO PRZODU? bo wiem ze samodzielnie dziecko moze siasc nawet w 9 10 miesiacu a teraz powinnien chwile sie utrzymywac a moj nie za bardzo chce-a wydaje mi sie ze skoro nie jest jeszcze nawet gotowy na sadzanie to nie powinnam go sadzac bo moge mu zaszkodzic

Normalnie jak mu sie da raczki czy poduszke to sie podciaga ale nie utrzymuje sie w tej pozycji tylko leci do przodu i hop na brzuszek
- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #328105 przez a!gusia
heh Domii mi dzis lekarka powiedziala ze Jerzyk jest jeszcze malutki i ma czas na siedzenie i stawanie..jak go posadze to siedzi sam ale bym go nie zostawila tak,tylko jestem obok i patrze i za pleckami klade mu poduszke-nie podpieram go tylko jakby sie przewrocil to zeby w nia glowka uderzyl jakby cos..ale np Jerzyk sam nie usiadzie musze go za raczki pociagnac..ale jak juz usiadzie to siedzi ladnie,czasami sie chwieje
a neurolog mi powiedziala zeby dziecko sadzac-nozki szeroko i raczki mu dac miedzy nozki nie wiem czy to dobrze opisalam..czy rozumiesz o co mi chodzi ?

- domii
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 1 miesiąc temu #328140 przez domii
Agusia no wlasnie mi chodzi o takie sadzanie-bo to ze jeszcze sam nie siada to ok bo ma czas,to mowisz ze neurolog Ci mowil zeby sadzac szeroko-bo Blazej wlasnie podpiera sie rekami i pozniej fika na brzuch odrazu,martwie sie bo jego plecki w tej pozyji nie sa proste- a po ile minut dziennie mozna tak dziecko sadzac???
Moderatorzy: ilona