BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #639750 przez dziubasek
Lacra jak ci twoje Cinki zaczna wyc w nieboglosy(a beda mialy sucho i beda najedzone) to bedziesz szukac czegos co je uspokoi... metoda prob i bledow... mowie wam mi pomoglo a jak zobaczylam mojej siostry coreczke w otulaczku rok wczesniej to sie przerazilam ;)
Uniuni ja dzieki bogu mam ta sama polozna co z Miss i w sumie skorzystalam z jej wielu rad... A najfajniejsza pamiatki z chrztu jaka ma Miss to dwie dzidziusiowe branzoletki (ma zlota i srebna) z wygrawerowanym imieniem... cos takiego:
www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/2234472.htm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #639754 przez dorkiszon
Lacrijka no właśnie zgadzam się z Tobą w zupełności nawet wcześniej tez to miałam napisać to, że w brzuchu miało ciasno to znaczy, że po urodzeniu też ma mieć ?
Poprostu może dlatego jest spokojne, bo juz to zna (tj. ciasnotę) , a wszystko co znamy to się tego nie boimy.
Qltoorka nospe mówisz ma, ale te skurcze nie są bolesne tylko dokuczliwe takie nieprzyjemne żadko, ale czasem przy tym zaboli mnie lekko dół brzucha po kilku sekundach wszystko ustepuje.
Raz tak miałam jednak w nocy, że musiałam zażyć paracetamol.
dziubasek nie jestem za metodą "jak u naszych mam" jakieś starodawne metody itp. cieszę się, że żyjemy w takich czasach, że wszystko mamy dla dzieciaczków kremy nie kremy inne bajery, ale twierdzę, że jednak wszystko idzie tak w szybkim tempie, że jest aż nadto nie masz jednego rodzaju rożka przykładowo tylko dziesięć i teraz wyścig producentów na który się złapiesz itp. i podobnie jest z metodami na spanie na sikanie na sranie itp., kocyków masz milion rodzajów to bawełniany to polarowy to taki to sraki i tak mogę wymieniać ja jednak mam zdrowy rozsądek.
Teraz najlepsze są też położne wogóle to nie lekarz ,a udzielają się na każdy temat o dziecku jakby były najmądrzejsze, a wypowiadają się według uznania co inna to mądrzejsza.
Czytałam, że paznokcie obcina sie u dziecka po 3 tygodniach od urodzenia, bo nie ma jakiejś tam płytki czy coś, a to, że się rodzi z długimi paznokciami to wiem i dlatego wymyślili te niedrapki pomylone.

12 lata 1 tydzień temu #639755 przez karolinkanice16
ja też miałam tak z miesiąc temu że nic nie jadłam teraz masakra chce mi się jeść cały czas i w dodatku nie wiem co ;/

12 lata 1 tydzień temu #639757 przez Joanna89
magdalenagal piję tylko mleko i jem ogórki zielone ...co to za witaminy...:/
na obiad miałam mieć udka, a jak nałożyłam na talerz nie zjadłam nawet kawałka.

12 lata 1 tydzień temu #639767 przez dorkiszon
Joanna89 to zamień się ja bym wszystko żarła jak leci :D
Mozliwe z tym żołądkiem, a wiesz o tym, że podczas sportu wydziela sie jakiś tam hormon co powoduję sytość i niechce się tak jeść ? Ja kiedyś o tym czytałam nie wiem czy to dopamina tak działa czy inny hormon, bo już nie pamiętam.
No, albo spytaj lekarza dlaczego tak możesz mieć.

12 lata 1 tydzień temu #639768 przez magdalenagal
Joanna89 napisał:

magdalenagal piję tylko mleko i jem ogórki zielone ...co to za witaminy...:/
na obiad miałam mieć udka, a jak nałożyłam na talerz nie zjadłam nawet kawałka.

Ja przez niemal dwa tygodnie mogłam jeść tylko zupy chińskie i ser żółty.
A Michał rośnie, ja mam się dobrze :-)

12 lata 1 tydzień temu #639776 przez Nikaa
potwierdzam to co mówi bea o niedrapkach :) chodzi o to by się nie zadrapały i nie zakaziły w szpitalu jakąś bakterią - zamiast niedrapek można użyć skarpetek :) ja mam niedrapki z bawełny - kosztowały 2 złote więc co tam :D aha i u mnie w szkole rodzenia powiedzieli, że takie ubrania po szpitalu trzeba solidnie wyprać i najlepiej wygotować,żeby mieć pewność że nie mam zarazków - więc ja te niedrapki za 2 złote wyrzuce i tyle :D
my dziś byliśmy na wizycie :) wszystko z Mikołajem ok :) wyniki badań też w porządku :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #639777 przez uniuni
Dzięki dziewczyny :) Myślałam o takim małym zestawie kolczyki+bransoletka, no i teraz wiem, że pomysł nie jest zły :)
Jeśli mi nie zdążą wygrawerować przed wyjazdem to wezmę ze sobą i w PL to zrobię :) Nie mogę się doczekać, bo maleńka ma już 6 miesięcy, a dopiero teraz będzie mi dane ją poznać :)

12 lata 1 tydzień temu #639779 przez Joanna89
No malutka zdrowa i rośnie więc na razie nie idę lekarza.

12 lata 1 tydzień temu #639780 przez magdalenagal
Dziewczyny znalazłam taką aukcję na allegro:

allegro.pl/mothercare-kosz-leaczek-niani...zna-i3201613131.html

Używany ale fajny zestaw :-) może się komuś przyda.

12 lata 1 tydzień temu #639797 przez dorkiszon
No niezły zestaw bardzo sie opłaca ja jednak nie skorzystam :)
Dobra ide jakiś film oglądać do zaś :)

12 lata 1 tydzień temu #639807 przez karolinkanice16
no dokładnie zestaw bardzo fajny ja bym skorzystała ale nie teraz ;/
a z ostatniej torby ciuszków co dostaliśmy wypatrzyłam co nie co :)

:laugh:

12 lata 1 tydzień temu #639823 przez agusiaa26
Bea a czy bedziesz mieć swoja opłacona polozna?? Zastanawiam sie nad szpitalem św rodziny bo dzis za duzo wyczytalam negatywnych opinii na temat polnej:/
Kuruj się, czosnek mleko miód;) zapytaj w aptece, napewno dobrze ci doradza;)

Karolina piękne ciuszki, mi juz mania kupowania ciuchow przeszla bo Trochę juz tego mam:) co wejdę do sklepu to od razu na dzieciece mnie nosi:)

12 lata 1 tydzień temu #639827 przez karolinkanice16
ja tez nie kupuję bo mam trzy albo cztery torby tylko siostra A. mi daje po Evanie :)

12 lata 1 tydzień temu #639831 przez NataliaK
dziubasek zgadzam się z Tobą, kiedyś nie było tyle wynalazków i dzieci jakoś się rodziły i dobrze chowały. Kiedyś też nie łykały tych wszystkich witam, DHA i tak dalej a proszę ilu mądrych ludzi jest na świecie a teraz to tylko co rusz coś wymyślają i tylko kuszą żeby kupować i tak samo z tymi wszystkimi akcesoriami

Za otulaczem nie jestem bo na spotkaniu z fizjoterapeutą fajnie babka wyjaśniła, ze można w kocyk lub rożek zawinąć ale żeby z tym nie przeginać bo jak non stop zawijamy to później dziecko się mało rusza bo przyzwyczaja się w otulaczu, że leż nie ruchomo.

Jeżeli chodzi o skurcze to ja mam od czasu do czasu...

Mały często się rusza ale nie dostałam nic do notowania jego ruchów, sama staram się to kontrolować :) ostatnio tak kopie, że mam wrażenie jakby zaraz miał wyjść

magdalna kosz bardzo fajny, myślałam nad takim ale w końcu stanęło na większym wiklinowym, fajna rzecz jak ktos ma dla dziecka osobny pokój, żeby na noc w koszu spało przy rodzicach a w ciągu dnia u siebie

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka