BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #640386 przez magdalenagal
Hejo :-) my po zakupach- termometr kupiłam do wanienki, oliwkę (bo na nią się zdecydowałam) wkładki laktacyjne i takie tam duperele. Powoli kompletujemy wszystko co potrzebne. Jak Łukasza zostawię z tym samego to zacznie płakać przed drzwiami Rossmanna :-) Chciałam kupić więcej ale niestety kasa!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja wagę olałam. Nie będę robić już sobie samej ciśnienia. Zrzuciłam 25 kg to jeszcze raz też stracę zbędną wagę.

Jamajka- ślicznie wyglądasz :-) też bym się pogibała na hamaczku...

siwa342- fajne zdjęcie. Patrzę na Wasze zdjęcia brzusiów i musiałabym też parę zrobić. Choćby na pamiątkę.

dziubasek- dziś ja mam power- więc wysyłam! Mocy wybywaj!

uniuni- kuleczko- mój Monsz mawia do mnie "Mój sympatyczny Bulbasku"

karolina- koniecznie daj znać co tam na usg.

A teraz historia z dziś rana: poszłam do warzywniaka po ogóry z plantacji. Przede mną dwie starsze Panie. Kupują kilo ogóra. Powiadają "Ogórki mają być proste, nie za długie nie za krótkie, koniecznie twarde". Oczywiście oczko do sprzedawczyni, uśmiechy i rechocik pod nosem. Przyszła moja kolej i Pani mnie pyta jakie mają być ogórki. Na co wyparowałam (poprzednie Panie jeszcze nie wyszły) odpowiadam rezolutnie i głośno: "Obojętne. Ja z nich zrobię mizerię" :-)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #640395 przez Patrizia
magdalena niezle usmialam sie jak czytalam o tych ogorkach :) a reszta sie nie martw sa tacy ludzie ale na to nic nie poradzisz tez mam kolo siebie jedna taka co nigdy nie moze na czas oddac kasy ale to juz standard wiec to olej szkoda tylko o tym myslec :/

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #640405 przez Qltoorka
Ooo, dzis nasze dwie lipcóweczki świętują :lol:
patrysia305 i agnesia - 100 lat mamuśki :kiss: :kiss: :kiss:
Wszystkiego NAJ!!!

12 lata 1 tydzień temu #640412 przez moonia154
Ogolnie połozna powiedziała mi, ze do 16kg to nic złego, ale cos mi sie wydaje, ze pewnie uda mi sie wiecej przytyc, bo skoro juz teraz mam 13 na plusie, to w ciagu tych dwoch m-cy dobije wiekszej wagi i bede wygladac jak bratowa mojego meza :ohmy: Z tym, ze ona sie swoja waga nie przejmuje... :dry: Urodziła bobasa 4kg i ja niezle porozrywało przy porodzie :( Ja rowniez wolalabym urodzic bobo ok.3kg (ja sama miałam 3300g jak sie urodziłam), ale coz... Ciekawe, jaki mialabym przyrost wagi, jakbym brała dodatkowe witaminy (brałam w 1. trymestrze Prenatal, bo zima ciezko było o naturalne witaminki)...? :cheer:

12 lata 1 tydzień temu #640416 przez Joanna89
Mamuśki nie ma się co przejmować ! Wszystko zrzucimy! Ja też biorę prenantal:)
Na wadzę dziś mam 4,800/5 kg ale wiem ,że III trymestr jest najgorszy pod względem przybierania. Do 50 jeszcze mi troszkę brakuje:)

aaaa przyszły mi szpileczki z allegro:) Czerwone , krwiste na urodzinki kumpeli :)

12 lata 1 tydzień temu #640417 przez patrysia305
DZIĘKUJĘ Moderatorko za pamięć,
wszystko na urodzinki przygotowane zatem wpadajcie na torcik ciężaróweczki :lol: Przesyłam Wam wirtualny kawałeczek tortu. :)

Życzę Wam miłego długggggiego weekendu,żebyście nabrały sił na przygotowania, ja już pewnie nie zajżę do 6 maja także będę miała sporo do nadrobienia

12 lata 1 tydzień temu #640426 przez Patrizia
patrysiai agnieszia WSZYSTKIEGO NAJJJLEPSZEGO :)

mnie tez od jutra nie bedzie wybywamy z mezem na nasza dzialeczke i wracamy w niedziele :) a dzisiaj jeszcze szkola rodzenia :)

joanna pewnie ze zrzucimy a co lipcowki to same piekne mamuski :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #640459 przez Nikaa
siwa jaki fajny brzuszek :) i ... świetny kolor bielizny ( lubie takie "soczyste":D)
jamajka widać, że ciążą Tobie służy :D taka promienna na buźce jesteś ;) i jaki fajny hamak :)
agusia ja na polnej nie rodzę :D ale wydaje mi się, że o każdym szpitalu przeczytać można i pozytywne i negatywne opinie - taka prawda :)
nam w szkole rodzenia radziły połoźne tak - najpierw przemyśl jak chcesz żeby wyglądał Twój poród - np. czy chcesz jakieś konkretne znieczulenie? a może zależy Tobie by w jakieśpozycji rodzić ( np. na tzw. taborecie porodowym?), albo w I fazie porodu chcesz skorzystać z jakiś relaksujących gadżetów - np. piłka? i jak już to mniej więcej wiesz przejrzeć w którym szpitalu oferują to? Bo nie w każdym szpitalu róźne rzeczy oferują. I najważniejsze - musisz czuć, że jedziesz tam, gdzie są kompetentni ludzie
a ja nic nie odczuwam z pęcherzem :D
NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTEK :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #640484 przez Joanna89
Sto lat dla solenizantek:)

Dostałam przesyłkę z BEBILON :) białego misia:)

Uploaded with ImageShack.us

Szpital w moim mieście robi takie galerie dzieciaczków :)

zory.com.pl/najmlodsi_zorzanie_galeria,n...822411,824334,1.html

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #640520 przez Qltoorka
Joanna, ale super:) I to zwykły, państwowy szpital?

A jakie śliczne to bobaski :lol: Cudne :)
I, o matko, ile one ważą... :ohmy:

12 lata 1 tydzień temu #640522 przez Patrizia
jakie sliczne bobaski :) :cheer:

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #640526 przez Joanna89
Tak to szpital Państwowy, nr.2 w Żorach :) Opinii jest dużo dobrych no i trochę złych jak to o każdym szpitalu :)

Waga niektórych SZOK !

12 lata 1 tydzień temu #640570 przez Qltoorka
Ogladam właśnie ten odcinek "O matko" o wyprawce pt. "ile kosztuje dziecko"... i prawie się zachłysnęłam zbożówką jak to Bosacka stwierdziła, że czerwony kolor fotelika dla chłopca jest bez sensu.... No prooooszę Was.... Co matka to opinia... Ja mam wózek czerwono-czarny dla mojego synka i moja mama też próbowała mi ten kolor wyperswadować, a przecież który prawdziwy facet nie marzy o czerwonym Ferrari, co nie :P :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #640577 przez magdalenagal
Też widziałam ten odcinek o czerwonym foteliku ;-)
Ja mam cały wózek czerwony bo taki mi się podobał a argument o ferrari już też przywoływałam.
Walnęła ta Bosacka jak łysy warkoczami...

12 lata 1 tydzień temu #640583 przez Qltoorka
:lol: Madzia, Twoje teksty o jeżu i teraz o łysym rozwalają mi przeponę :lol:
:kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka