- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeśli chodzi o apetyt to ja nie narzekam, a moja waga juz sie nie przejmuje wole juz chyba więcej ważyć, bo wtedy myślę, że mi sie nie urodzi dziecko z taką niedowagą no chyba, że się mylę, bo ta koleżanka właśnie ważyła ciągle jakos mało w ciąży więc może też to świadczy, ale nie jestem pewna.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jamajka a tej Pani to nie za dobrze??
mamuśki pamiętajmy że te nasze kochane dodatkowe kilogramy to w większości nasza dzidzia łożysko, wody, cyce itd więc wyluzujmy i jedzmy normalnie

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jamajka sliczna z ciebie mamuska

Cos bym zjadla ale mi sie nie chce z wyrka wychodzic... ehhhh pogoda piekna((czyt 12stopni i sloneczko)wiec trzeba cos zaplanowac dla starszej siostry

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

ja dzis sie o 5.30 obudziłam i nie mogłam sie ułożyc - kręgoslu i nogi mnie bolały, kości pipne też :/ za duzo w pracy wczoraj siedziałam...na szczęscie dziś tylko 6h i weekend

co do stresu - pod względem "wyposażenia" sie nie stresuje

bardziej mnie stresuje to ze to ostatni miesiac w pracy i od czerwca chce isc na zwolnienie...jakos sobie nie wyobrażam tego

za 2 tyg usg - nie moge sie doczekac!!!!

bea i jak samopoczucie?? ja naturalnymi metodami (imbir,syrop z malin, cebula,czosnek,inhalcje itp), za drugim razem juz antybiotyk...brałam tez ten syrop Prenatalen ale dla mnie lipa.lepszy z cebuli-na prawde

malutka rośnie

słoneczko coraz wieksza niunia

dorkiszon moja az tak mocno nie kopie

skurczy tez nie mam...ostatnio mi raz brzuch stwardniał ale to od gazów raczej...
a nie przepraszam-własnie czułam czkawke przed chwila - rytmiczne podskakiwanie/pukanie

Lacrusia jakby nie patrzec idziesz pierwsza na odstrzał

Ptrizia noooo jaki brzunio słodki

moonia a podobno hormony po porodzie sa gorsze niz te przed... a moze to przez pogode?? bo u mnie brak słonca i chodze nie do życia jakaś....zamulona ciągle..
to czekamy na zdjecia z usg!

Qltoorka spokojnie jeszcze z brzuchem polatasz

Jamajka ech ty to n9ie masz szczęscia bidulko nasza. trzymaj sie cieplutko :* moze to przesilenie i przejdzie...
o jak fajnie na tym hamaczku

agusia fajne zdjęcie - słodka dupinka malutka ach

ja kupiłam otulaczek.słyszałam rózne opinie.ale podobnie jak uniuni - na lato ciniutki wole miec bo w kocu sie zapoci

karolcia witamy

siwa sliczne zdjecie

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Siwa Laura, to mój faworyt

Jamajka radość aż promieniuje z Twojej buzi

Qltoorka ja też mam ciągłe parcie na pęcherz i czasami wydaje mi się tak mocne, że się posikam, a pójdę siądę i kilka kropel ledwo wycisnę

Emi nie ma co, wrócisz do pracy - ciesz się tym ostatnim miesiącem

J. nauczył się nowego słówka po polsku - kuleczka

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Jesteście kochane, dziękuję bardzo za miłe słowa, nie ma to jak usłyszeć komplementy od kobiet

Emi to Ty już zwarta i gotowa.. chyba jedna z pierwszych masz już prawie wszystko zorganizowane

Dorkiszon moja mama schudła ze mną w ciąży 10 kg a a ważyłam 3.5 kg więc pewnie nie ma reguły.
Kochane, hamaczkiem chętnie się podzielę, zapraszam się pobujać

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

P.S. Brzuszki naprawde przeurocze i, tak jak to ujeła Uniuni, to takie piekne, ze tam malutki czlowiek sobie rosnie

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

a sie z męza uśmiałam ostatnio. bo ja ogólnie zazdrośnica jestem straszna. i w tv leciał jakis reportaż o modelkach czy cos i mój mówi "ale one chude fuj" (lubi kształty ogólnie), ja " nooo dla ciebie każda za gruba i za chuda i za brzydka-tylko jedna jest dla ciebie piekna i najcudwoniejsza" (miałam na mysli siebie). a mój mąż na to "tak-moja córka!!!" hahaha

uniuni kuleczka

śmiałam sie wczoraj do męża ze to niesamowite ze rośnie we mnie człowiek!! i że sami go zrobiliśmy hihi

karolinkanice czekamy zatem na wieści!!
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jamajka pięknie wyglądasz!

Siwa mnie się najbardziej podoba Julianna, tych pozostałych imion dookoła mnie pełno

Co do wagi zgadzam się z dziubaskiem , każda z Nas inaczej przybiera, ale ważne że dzidziuś jest zdrowy:) Moja znajoma która w dniu porodu ważyła 55 kg urodziła synka 3,900 więc nie taki malutki

Alicja strasznie dziś skaczę w brzuszku z dnia na dzień jest coraz silniejsza!
karolina powodzenia na USG

Pogoda piękna ciepełko, też grzeje dupkę na balkonie noo może nie jak Jamajka ale zawze coś hihi

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

I coś w tym może jest, że moja budowa ma wpływ na to jak czuję główkę małego, bo na usg było ewidentnie widać, że ma tam mało miejsca i jest wciśnięty buzią w miednicę... Kurczę, ciekawe czy będzie to miało wpływ na to czy dam radę urodzić naturalnie, bo mnie zawsze wszyscy straszyli, że ja to w ogóle bioderek nie mam i pewnie dzieci będę rodzić tylko przez cc

Dorkiszon, ja się urodziłam w terminie z wagą 2000g a moja mama przytyła w ciąży 8kg. Mówi, że tak mało ważyłam z jej winy, bo bardzo mało jadła przez całą ciążę... Trochę mnie tam na siłę w tym szpitalu dokarmiali przez 10 dni i na zdjęciach na których mam pół roku jestem już mały pulpecik

Ale słyszałam, że przyczyną niskiej wagi urodzeniowej może być również krótka pępowina, stres, dolegliwości ciążowe...
Wcale nie jest lepiej ważyć za dużo w ciąży-specjalista od żywienia na warsztatach mówił, że przybranie w ciąży 30, 40kg to choroba...Od razu pomyślałam sobie o tej mojej koleżance z pracy, która już na tym etapie (ten sam okres ciąży co my) przybrała 28kg... Bardzo jej współczuję, bo juz przed ciążą miała zdecydowaną nadwagę...
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3