BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #656466 przez Jamajka
Kochane..

Wiem, że są tutaj fanki (nie pamiętam czy Nika czy Karolinap) Piotra Żyły ;-) Naszego 'naczelnego' skoczka narciarskiego ;-) Z tego powodu chciałam potwierdzić jego 'zajebistość' i wrzucam dzisiejszego posta z jego tablicy na FB (nie żebym się zakochała, ale ma go 'w znajomych' B) :silly: :D )

Pisownia oryginalna :)

"reasumując co kolwiek to znaczy:-) po głempszych piątkowo wieczornych zastanowieniach i przemyśleniach przy zimnym wajcenku, po pracowitym tygodniu doszłem do pewnego wniosku i teori:-))) odpowiadając na częste pytanie na które tak ciężko odpowiedzieć i na spokojnie pomyśleć, a mianowicie co czuje skoczek w locie??? a więc: po ciężkich zastanowieniach i przemyśleniach, po pracowitym tygoniu przy pięknym spokojnym piątkowym wieczorze i przy bardzo dobrym zimnym wajcenku doszłem do wniosku, że: skoczek w locie czuje to samo co człowiek w szybowcu:-))))) tylko bez szybowca:-P"

Koniec cytatu.. wynieście mnie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #656483 przez Kasik88
Witam się z rańca!

Mnie moja ginekolog bada na każdej wizycie, badania na HIV powiedziała, że też będą zlecone po czwartkowej wizycie.

Synka rodziłam bez znieczulenia, bo u nas w szpitalu nie wykonują tak owego, ale podobno jest gaz - ale to będę musiała się zapytać pani doktor, natomiast miałam znieczulenie dawane w kręgosłup podczas zabiegu kolana, wiem że to ma się ni jak do porodu, ale w sumie to kręgosłup mnie nie bolał, ani nic mi nie było, tylko w głowie się kręciło i drgawki miałam. No ale wiem, że jeżeli moja mała księżniczka raczy się obrócić, to będę rodziła bez zzo.

O i widzę, że należę do mniejszości co do mężów lubiących oglądać mecze - nie ma u nas tego problemu :) prędzej ja chyba musiałabym jakiś mecz włączyć i nakazać mężulowi, bo on by judo i aikido tylko oglądał.

nikita witaj z powrotem.

Smoczki mam zakupione ortodontyczne z tommee tippee, aczkolwiek liczę na to, że Hania nie będzie za smoczkami tak jak Aleczek i nie będzie problemu z odstawieniem go.

Torba naszykowana, wszystko do niej mam, z tym, że jakoś jeszcze nie czuję potrzeby jej spakowania, ale pewnie po czwartkowej wizycie się coś zmieni.

Życzę Wam miłej soboty i niedzieli! Buziaki!

11 lata 11 miesiąc temu #656501 przez emi87
Witam w sobotni poranek :)
ja standartowo do pracki za niedługo wyruszam :) a bym sobie poleżała dzis w łózeczku i sie pobyczyła.... no trudno - po pracy sie pobycze hihi

moonia ja dostałam dwa smoki profilowane a sama kupiłam lovi taki przypominajacy kształt sutka (to co mycha wrzuciła - zestaw basic). zobaczymy jaki małej podpasuje :)

natalka to super! foteczki poprosze jak juz bedzie urządzony :) hehe

Qltoorka podobno w spryskiwaczu sie rozpuszcza. ja chciaąłm kupic ale pani w aptece powiedziała ze nie ma sensu, zeby kupic jak bedzie sie cos działo (bo to drogie) i bardzo polecała mydlo białego jelenia. tak tez zrobie :)

Z TYM ZUSEM TO PARANOJA... ja od czerwca ide - ciekawe czy bede miec kontrole? na własnej działalnosci tez inaczej pewnie to wyglada...

jamajka no wymiata koles :) i to chyba wszyscy w nim lubia - ma poczucie humoru, i po prostu jest a nie gwiazdorzy :) zawsze rozbawi do łez :)

Miłego dzionka :*

11 lata 11 miesiąc temu #656507 przez karolinap
Witam!

Co do smoczków to ja mam jeden z firmy MAM - maleńki i niby uspokajający. I mam jeszcze 2 smoczki z Nuka, które dostałam od kuzynki bo jej maz kupił je dla ich synka a w zestawie jest różowy i fioletowy. On stwierdził, ze dla niego nie było różnicy jaki kolor bierze :)

NataliaK Wiem jedno - jest kibicem Juventusu :) a w polskiej lidze to różnie :) wczoraj np. Pogoń Szczecin- Ruch Chorzów, on był za Szczecinem :) a dzis? (L)egia! Sam był kiedyś zawodnikiem Legii (co prawda nie Legii Warszawa) ale (L)! :)

11 lata 11 miesiąc temu #656554 przez Nikaa
Jamajka no i sama powiedz jak tutaj Piotra Żyły nie lubić :laugh: to jest po prostu "swój gość" i jak pisała emi nie gwiazdorzy :)
ja mam w razie W smoczek Nuka ale mam nadzieję, że Mikołaj poradzi sobie bez tego :)
my dziś też będziemy kibicować ( jedziemy do mojego Taty :):) na mecz ) tyle, ze jak na Poznaniaków przystało Lechowi ;)co do zagranicznej ligii to... moja Babcia jest fanką Barcy, moi Rodzice Borusii ( jeszcze sprzed czasów Lewandowskiego) :D dla mojej Prababci zawsze liczył się Lech ( jednak liga polska) - jak tu nie być kibicem w takiej Rodzince? :):) ja się staram kibicować tym drużynom (Lech, Barca i Borusia) ... Dodatkowo z racji, iż uwielbiam Chorwację ( sam kraj, język, kulturę itd.) kibicuje tamtejszej reprezentacji :) no wiadomo naszej reprezentacji to tak standardowo kibicuje :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #656570 przez nikita
Witam
ja kupiłam tamtum rose 4 saszetki nie musisz całego opakowania, lae tak jak emi pisała wcześniej używałam mydła szarego i tez było ok

11 lata 11 miesiąc temu #656576 przez Patrizia
hej :)

Ja rowniez mam smoczek z aventu ale mam nadzieje ze nie bede musiala go uzywac bo nie chce aby maly sie przyzyczail ale okaze sie w praniu.
Ja dzisiaj robie za kierowce maz po pracy idzie na spotkanie firmowe przy piwku i trzeba bedzie go odebrac tylko nie wiem gdzie sie udadza musze zrobic podmianke z tata na auto bo potrzebuje gpsa a u nas nie dziala gniazdo zapalniczki wiec nie mialabym gdzie jej pdladowac wiec czeka mnie samotna sobota, niech sie chlopak wyszaleje bo pozniej to juz raczej musi sobie odpuscic takie wyskoki z kolegami na balangi :P :)

tantum rosa tez zakuie moje kolezanki bardzo chwalily ze ladnie sie im goilo

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #656598 przez Qltoorka
Hej Mamuśki!
Ja nieprzytomna... Do 2-giej w nocy prosiłam się męża, żeby w końcu położył się spać... O 4tej standardowa pobudka kotów-wstają razem z ptakami za oknem-one za chwilę się już kładą spać, a ja od 4-tej do 6-tej czuję się niby wyspana i patrzę w sufit... po 6-tej udaje mi się zasnąć i to tak, że nawet mnie nie rusza jak mąż wstaje do pracy (dziś niestety ma dniówkę do 14tej)... no i stąd musiałam wciągnąć normalną kawusię, bo mnie głowa z niewyspania napierdziela... a za godzinę ruszam na pogrzeb :( Zmarła mama mojego przyjaciela od dzieciństwa - niestety nie udało wygrać się walki z nowotworem krwi... Tak mi siedzi ta śmierć w głowie, że mi się od dwóch dni śnią tylko pogrzeby moich bliskich...ehh.... Idę szukać czarnych wdzianek....

Miłego dnia kochane :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #656646 przez dorkiszon
To tylko chyba ja biorę znieczulenie oponowe hahah z tego co widzę, potem wam napisze jak było.
Kwestia wkłucia do kręgosłupa to ból nie większy niż przy pobieraniu krwi igła jest cienka, a nie żadna gruba i nie wolno wtedy się ruszyć (chyba oglądałyście "porodówkę" na TLC czy któraś się tam darła przy wkłuwaniu znieczulenia ?), a jak baby się ruszają to potem mają powikłania typu ból kręgosłupa i jeszcze jedna zasada nie dzwigać odrazu głowy do góry, bo potem głowa boli i tyle. Jeśli chodzi o bóle parte to są odczuwalne w małym stopniu lub wogóle i jeśli rzeczywiście kobieta przestaje przeć to nie dlatego, że nie czuje parcia tylko dlatego, że to znieczulenie obniża czasami ciśnienie i chce się po nim spać i zwyczajnie się niechce przeć, bo każdy mocny środek przeciwbólowy działa nasennie, ale nie każdy reaguje tak samo i z tego co czytam kobiety piszą setki razy, że przyspiesza poród tak więc niektóre powtarzają nieprawdziwe ploty o tym znieczuleniu, a ja czytam codziennie na innym forum relacje z porodów w tym szpitalu co ja rodzę to słysze tylko, że dziękują Bogu za to znieczulenie (ja dziękuję naukowcom). Pozatym w państwowych tak rzadko robia to znieczulenie, że partacze rzeczywiście źle wkłuwają igłe i potem mają powikłania wcale sie nie dziwie.
Jak nie urodze wcześniej tylko zgodnie z planem to wam potem napisze relacje jak się rodziło ze znieczuleniem bez ściemy napisze ze szczegółami nawet jak będę żałowała tej decyzji :D
Ja mogłabym w miare normalnie spać to z tym sikaniem idzie ocipieć i skurcze macicy mi nie przechodzą po tym Asparginie i wieczorem jest najgorzej i w nocy jak się obróce odrazu skurcz jakaś masakra lekarzowi juz mówię na każdej wizycie o tym jedyna rada to mam zwiększyć dawkę magnezu i tyle gówno mi to daje.

11 lata 11 miesiąc temu #656661 przez dziubasek
Dorkiszon łatwo ci mówić nie ruszać się przy skurczach, sama zobaczysz to wręcz niemożliwe... Mnie trzymaly 3 położne żebym się nie ruszyła... Wklucie wogole nie bolało tylko potem była masakra... Ale pewnie jeśli jesteś zdecydowana na zzo to ja czekam na relacje... Ja mam nadzieje ze jeśli obede się bez cc to wystarczy mi gaz...
Milej soboty:D
P.s zostały mi 4 dni pracy :)

11 lata 11 miesiąc temu #656675 przez dorkiszon
Nie no ja sobie zdaje sprawę, że ciężko się nie ruszyć, ale z tego jest właśnie ten ból kręgosłupa potem pozatym ty chyba miałaś troche inne to znieczulenie mocniejsze, bo nie czułaś nóg i wogóle od pasa w dół niczego nie czułaś. Ja wiem jakie są skutki uboczne i wogóle, ale jak mam mozliwość skorzystania ze znieczulenia to czemu mam nie korzystać lepiej się wydzierać i zdychać z bólu ? Jeszcze jeden argument przeciw znieczuleniu to jest taki, że rzekomo dziecko się długo rodzi i przydusza, a jak kobieta rodzi 12 godzin i męczy się i po 12 godzinach oni się decydują na cesarkę w końcu to tego nikt nie mówi jak wtedy dziecko się przydusza. Nie wiem czemu, każda boi sie tego znieczulenia lepiej cierpieć ? Co z kobietami, którym się rodziło super po znieczuleniu ? Dlaczego wszyscy wymieniają kobiety, które miały po oponowym skutki uboczne ? Po co żeby robić dramat ? Skoro to znieczulenie jest takie złe to dlaczego 95% kobiet w Anglii czy Irlandii z niego korzysta ? To samo w Stanach sąsiadka mi mówiłą, bo jej córka tam rodziła dwójke dzieci, że nie ma mowy o porodzie bez nieczulenia. Teraz urodziła w maju moja znajoma w Dublinie i mówi, że bez znieczulenia nie dała by rady urodzić. Moim zdaniem nasz kraj jest zacofany pod tym względem i zamiast właśnie walczyć żeby były znieczulenia to nawet jak jest mozliwość to nikt niechce nie czaje tego naprawde chyba jestem ulepiona z innej gliny.

11 lata 11 miesiąc temu #656680 przez kasiak
Witam Was dziewczyny :) wczorajszy dzień mogę zaliczyć do bardziej udanych. Starałam się nic nie robić, mąż dostał do ręki odkurzacz a szwagier mopa i posprzątali :laugh: ja poukładałam ubrania, bo by mnie krew zalała gdyby mąż je podkładał do szafy po swojemu, i pozmywałam w kuchni. Grill był, ale głownie siedziałam a mąż biegał koło mnie jak coś chciałam :) bawiłam się z synkiem koleżanki i nawet mnie z podłogi podnosił bo nie umiałam sama :blush:
Pogoda piękna może nie była, ale za to dość ciepło i udało mi się w końcu wyciągnąć gada na spacer :) pohuśtał mnie nawet na huśtawce :P potem byliśmy nad jeziorkiem.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak spędziliśmy razem czas, chyba jeszcze przed ślubem...no ale tego mi było trzeba :laugh: wieczorkiem jeszcze seksik póki możemy i humor mam dzisiaj cudowny :lol: możecie już zacząć zazdrościć :kiss: żarcik :S dzisiaj jest w pracy, ale jutro wolne.
No i w tym tyg szwagier się pewnie wyniesie. Nie przeszkadza mi jakoś specjalnie, ale wolę jak jesteśmy sami w domu. I mogę cycki gołe przewietrzyć :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #656711 przez dorkiszon
Mój maluszek znowu ugniata mi wątrobe jade zaraz na grila, ale tym razem nie jem kiełbasy, bo potem cała noc mam zgagę i mam nadzieję, że zaraz się nie rozleje, bo chmurska naszły jak w każdą sobote standardowo.

Wiecie co mi sie ostatnio marzy ?

allegro.pl/fotel-bujany-wyplatany-rafia-i3244580481.html :D

11 lata 11 miesiąc temu #656767 przez NataliaK
cześc mamcie :) ja dziś po zakupach i porządkach :) traz czakamy bo zaraz zaczną się schodzić znajomi na meczyk :) my oczywiście tez za Lechem!

kasiak to widzę, że poszaleliście ale co tam korzystajcie póki można;p

dorkiszon fajny ten fotel i mi też sie marzy do pokoju małego taki bujany tylko troszkę inny model ale niestety cena mnie odstrasza :)

jak już wczoraj pisałam pokoik można powiedzieć, że ukończony (w końcu) już kiedyś pokazywałam ale nie było wszystko ukończone więc Wam pokarzę a co!

miłego dzionka :*
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #656778 przez Joanna89
NataliaK ale cudny pokoik ! ślicznie to wszystko wygląda! Znajoma mieszka w kawalerce, ma przedzielony pokój i też ma tak właśnie zrobiony kącik, wygląda to cudnie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka