- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Czytałam, że na różne przypadłości działa jak złoto

Aaaa właśnie mi się przypomniało. Moja siostra zasugerowała, żebym wzięła ze sobą plastikowy kubeczek lub butelkę wody z dziubkiem, bo jak się sika po porodzie, to strasznie pali i piecze i polewanie w tym samym czasie wodą jest mega kojące

- nikita
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś wiem życie cudem jest
nooo kalik tym fioletem to ja smarowałam pępek Ignasiowi ale długo odpadał prawie miesiąc, później przeszłam na spirytus
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Uniuni z tego co wiem to fioletu się tutaj nie używa. A znajoma opowiadała jak jej córka po ospie z fioletowymi odbarwieniami wróciła do przedszkola to panie w panikę wpadły, że mała się atramentem wysmarowała i wzywały rodziców na rozmowę, bo niby nikt dziecka nie pilnuje...

- nikita
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś wiem życie cudem jest
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Jakoś mi tak dzisiaj ciężko. Mało dzisiaj jadłam bo nie miałam ochoty, z piciem też ciężko było, nie mówiąc juz o sprawach kibelkowych...w międzyczasie nastał kryzys i parę łez pociekło...
Jeez

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

carmelove, nie no, następna

Jutro Was doczytam, bo mnie mąż do łóżka goni...

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Ja jak zwykle wszystko za jednym zamachem.. sorry, za takie długaśne tasiemce, ale tak mi jakoś po drodze ostatnio nadrabiać na wieczór dzień na forum

Ja się szykuję.. pralnie zrobiłam z chałupy.. dzisiaj dwa prania wstawiłam i deszcz mi trochę szyki pokrzyżował.. jedno pranko wyschło więc już poprasowałam.. a drugie wisi na suszarce i pewnie do jutra będzie schło.. Ogólnie mam jeszcze dwa prania w planach i będzie po ptokach. Zacznę myśleć może wtedy o torbie do szpitala, jak już w domu będzie miała wszystko przygotowane..

Dziubasku u nas siusianie coraz lepiej

Kaśka mama ma wsparcie i silną wolę życia, bo ma dla kogo, więc od razu siły do walki z chorobą przychodzą

Alba bidulko.. na ile idziesz do tego szpitala? rozumiem Cię, że ciężko się zorganizować w takim temacie jak masz Malutką w domu.. ja też nie wiem jak bym sobie miała poradzić bez niej a ona beze mnie przez jakieś kilka dni rozłąki... ale nic, trzeba dla dobra drugiej Dzidzi dotrwać w zdrowiu do rozwiązania... trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*
Kobitki a mi tam właśnie mąż najbardziej był potrzebny i najwięcej mi pomógł w ostatniej fazie porodu i tuż po

Ale wizja tego, że najprawdopodobniej moja teściowa będzie plaszczyć dupę w sanatorium w czasie w którym będę rodzić spędza mi sen z powiek

Dziubasku też przeżywam rozstanie z Lalą na czas porodu, tym bardziej, że u nas na oddziale dzieci nie mają wstępu i nie mogą odwiedzać mam. Więc nasze spotkanie dopiero po kilku dniach w domu, we czwórkę

Agniesia dobrze że się odezwałaś.. bo ja już byłam skłonna myśleć, że urodziłaś i jesteś zaabsorbowana Dzidkiem.. dlatego się nie odzywasz

Dorkiszon ja też żerę Asmag... ostatnio gin mi kazał zakupić i łykać 3x1 tbl.. mówi, że to dobre jest, bo tonizuje macicę i ogólnie warto łykać.. więc łykam

Natalia ja nie wiem czy kupisz w aptece spirytus do pępka.. już bardziej pewnie będą mieli gaziki nasączone takim spirytusem.. nazywają się 'leko' czy jakoś tam. Ja osobiście nie uznaję spirytusu, bo przenika przez skórę dziecka.. octeniept jest bardziej profesjonalny i przyjazny..
ja w aptece kupiłam jeszcze ciekłą parafinę i wodę termalną w spreyu (przydatna przy porodzie)
Laski a co do fridy to przecież te kozy nie wciąga się do buzi

Do juterka Babeczki :*
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jeju a moja Miss taka podniecona tym dzisiejszym ZOO ze obudzila sie o 7 rano a normalnie spi do 9/10...a ze mamusia pozno poszla spac to teraz oczy mam ledwo otwarte

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

ale naskrobałyście znowu

ja znowu fatalna noc miałam -tragedia :/ wczoraj maz mi robił masaż bańka chińską

a tak to mam wolne i leże - jestem nieprzytomna normalnie.... a przy pracy zaczynaja mi drętwiec ręce

agusia trzymam kciuki zeby z męzem sie wszystko ułożyło :*
bea jestem tego samego zdania co ty

moonia no pewnioe sensacje byś wzbudziła jakbys poszła rodzic w rózowej koronkowej satynowej piżamce hehe

carmelove uuu to lipa z tym mieszkaniem. szukacie teraz nowego??
o i ty tez z szyjka szalejesz...no kurcze zaraz mi sie wszystkie rozsypoiecie i mnie sama zostawicie

albo kochana trzymam kciuki zeby mała nam tu ładnie przytyła

ptrizia to ja mam na odwrót hahah wg miesiaczki 14 lipca w g ostatniego usg 27 czerwiec hehe ale to dlatego ze mała jest duzą dziewczynka

kaska1982 wiedziałam,że mama to twarda babeczka i da rade! ŚCISKAMY JA MOCNO I TRZYMAMY KCIUKI ZA DALSZĄ WALKE!
kasiak no mąz ma dużego plusa!
agniesia super wieści!!!! rozumiem że bedziej nastepna w kolejce do porodu :)chociaz jeszcze moze byc tak ze i w terminie urodzisz albo i po

pasal wiekszy moze nie ale sie opuscił troszke. juz czop?! a kiedy cc?? cos juz wiadomo dokladniej?
NataliaK sliczny z ciebie brzuchatek

alantan tez do pupy chwala

a bephanten mozna kupic tez w rosmanie moonia

dorkiszon to sie bidulo jeszcze 1,5 mieszka pomęczysz....
dziubasek, jamajka trzymam cały czas kciuki za wasze pociechy i zeby pampersiaki poszły w niepamiec

jamajka naprewde nie ma nikogo kto by z mała został?? jacys dobrzy znajomi?
co do wózków nam własnie pan odradzał aluminiowa na te nasze chodniki i wertepy bo na nitach puszczaja. lepiej troszke cieższą metalową ale za to bardzo solidna - i reklamacji wtedy żadnych nie ma

mój chce być przy porodzie i ja tez tego chce

ten czop moze byc tez rózową galaratką

ja kupilam gruszke - wrazie co w sklepie oddalonym o 2 min autem jest frida

- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dziubasek, jamajka zazdroszczę Wam i Waszym dziewczynom tego sikania już do nocników, mój ostatnio się czegoś na nocniku przestraszył i teraz nie ma mowy żeby zrobił na nocnik, ale spróbujemy jakoś za tydzień znów, może trauma minie.
Kurde jak Was tak czytam, i jak Wam się skracają szyjki, to ja się boję co u mnie będzie ... w czwartek wizyta i się dowiem, co i jak, no i przede wszystkim czy moja Hania obróciła się główką w dół.
dziubasek miłego dnia Ci życzę z Miss w zoo

agniesia cieszę się, że już lepiej!
no i też Asmag zażywam, bo skurcze łydek mnie męczą nocami, a toaleta to około 22 i później dopiero jak wstanę

Życzę Wam miłego dnia!
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tez mam gruszke , bo jestem z tych wrażliwców i raczej kupy sie nie brzydzę, ale glutów z nosa tak. Udało mi się spać normalnie w nocy choć zawsze budze siez bólem boku na którym śpie jakby jakieś odleżyny, ale to już dawno mam. PO Asmagu Kuba walczył wczoraj, ale w końcu zasną coś tam kopał, ale nie aż tak może działa sposób. Niestety skurcze mam dalej, ale dopiero pierwszy dzień zażywam ten asmag więc zobaczymy może musze się troche bardziej nafaszerować.
To w którym tygodniu tak naprawdę powinno się urodzić najwcześniej i nic nie powiedzą ?
Czy któraś z was donosiła dziecko do 42 tygodnia ?