BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #659949 przez moonia154
Jejku, Wy tu piszecie o siarze, a u mnie nic... :dry: Nie wiem czy to dobrze czy zle, u mnie w cycykach jeszcze cicho i sucho :huh:
Ostatnio widziałam na żywo wyciąganie glutów tą fridą (szwagier "odsysał" synusiowi) i mało pawia nie puściłam :ohmy: Niby słyszałam pochwały na ten temat, ale chyba mnie to jeszcze brzydzi :huh: Może własnemu dziecku to inna historia, coś jak przewijanie...?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #659956 przez agusiaa26
Karolina takie info masz w każdej gazetce dla mam, ja juz tyle ich przeczytalam ale i tak ciagle nie wiem czy sobie z tym wszystkim poradzę ;)
To co kupujemy na sutki, jaka masc?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #659959 przez Patrizia
monia u mnie to sam sucho w cycach mam nadzieje ze pokarm sie pojawi a na sutaski mam bepanthen

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #659964 przez nikita
przy Ignacym tez miałam sucho w cyckach a teraz juz mi czasem poleci siara wiec spoko a powiem ze karmiłam młodego do roku wiec mleczko napewno jest :)

co do fridy to na początku mój T wyciągał bo ja miałam odruchy wymiotne !!!! ale to mija hihi i teraz to ciągne az miło :silly: :silly: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #659965 przez karolinap
Agusiaa26 No właśnie wiem, ze wszędzie piszą różne rzeczy ale ta myśl ze jeszcze chwila i Pola bedzie z Nami a ja nie do końca wszystko wiem, pamiętam :)
Jejku, musimy dać rade :cheer:

11 lata 11 miesiąc temu #659968 przez moonia154
Ufff :huh: Nie jestem sama ;) A już myślałam, że jestem jakaś... niedorozwinięta :cheer: Ale chyba większego szoku bym doznała, jakbym nagle- bez uprzedzenia- dostała "wylewu" siary :dry: Na temat Bepanthenu czytałam i chyba go kupię (jak oczywiście nie zapomnę nazwy, bo u mnie to Alzheimer jak przychodzi co do czego)

11 lata 11 miesiąc temu #659975 przez karolinkanice16
mi też leci siara od 18 tygodnia już gdzieś ale nie dawno zrobiła się fest żółta

11 lata 11 miesiąc temu #659981 przez nikita
dziewczyny jak wam nie leci siara to dobrze bo ona jest najwartościowsza dla maluszka wiec narazie niech nie leci :)

11 lata 11 miesiąc temu #659985 przez uniuni
Ja kupiłam sobie podkłady na łóżko - jeden nieprzemakalny 90x60 i kilka zwykłych już na po porodzie. Bratowa powiedziała, że jej wody chlusnęły w nocy i materac do wyrzucenia - niby mały problem kupić nowy, ale kto będzie o tym myślał gdy małego człowieka trzeba będzie się nauczyć ;)

Na sutki kupiłam medele i mustele, bo nie pamiętałam, które to było co Dziubasek i Jamajka polecały :S

Z aptecznych rzeczy oprócz tych już wymienionych, to kalik do wody, linomag, sudocrem, krem z filtrem uv i chyba tyle ;)

Siary u mnie nie ma.. był bardzo krótki epizod z mokrymi sutkami, ale teraz suchutkie suchary :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #659989 przez NataliaK
ja też na sutki bepanthen, podkałady to ja też chce bo myslałam o tym zeby włozyc sobie pod przescieradło w razie czego jakby wody odeszły zeby materac w sypialni przetrwał, wiem ze to moze przesada ale słyszałam juz o takich akcjach dlatego wolę się ubezpieczyc

11 lata 11 miesiąc temu #659990 przez Patrizia
uni co to kalik do wody??

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #659993 przez nikita
a co to kalik do wody???

11 lata 11 miesiąc temu #659996 przez Marta27
uniuni ja jeżdżę od 30 tygodnia co tydzień na ktg

Mi też jeszcze nic nie cieknie z cycorków a na suty będę używać Maltan

HUBERT

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #659997 przez dziubasek
A mój mezus do tej pory ma odruch wymiotny jeśli chodzi o gile :angry:
A ja przed Miss nie wyobrażałam sobie zmieniania kupy ;) jak mnie rodzeństwo zostawiali ze swoimi dziećmi to mówiłam ze ok ale kupy nie ruszam, raz nawet rzygnelo mi się jak mój siostrzeniec obsral się po pachy ;) ale teraz to juz mnie nic nie rusza :laugh:
Uniunina suty to maltan czy jakoś tak ja używałam teraz kupie irolski krem niby odpowiednik tego polskiego.

11 lata 11 miesiąc temu #660003 przez uniuni
nadmanganian potasu - inaczej też zwany fioletem. Ja tak napisałam 'kalik', bo tak moja babcia na to mówiła i mi się przyjęło ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka