- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Jedni lekarze mówią tak,a drudzy inaczej jak się każdemu podoba.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam mały problem, od kilku dni nasila mi się bol śródstopia :| wczoraj było nie za dobrze ale dzis od rana jest jeszcze gorzej, jak idę to kuleje - tak boli. Nie przypominam sobie zeby mi coś na stopę spadło a to właśnie jest taki ból, tylko ze nie ma siniaka na stopie.
Myślicie ze moge stopę posmarować mascia konska albo voltarenem czy czymś na podobe?
Albo myślałam ze moze okłady? Tylko zimne czy cieple?
Poradzcie cos

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Możesz mieć ucisk macicy na nerw dlatego cie boli moja znajoma miała cała ciąże ucisk i nie mogła chodzić i długo siedzieć.
Maść końska nie wiem jaki ma skład trzeba czytać ulotki czy można, a jesli chodzi o żele to ja na fenistilu np. czytałam, że nie moge więc jak cię bardzo boli do lekarza idz i zapytaj co mozesz stosowac.
Ciąża i okres karmienia piersią:
W I i II trymestrze ciąży stosować tylko w ściśle uzasadnionych przypadkach. Nie stosować na duże powierzchnie skóry lub przez dłuższy czas. Preparatu nie należy stosować w III trymestrze ciąży (ze względu na możliwość zahamowania czynności macicy i/lub przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego). Jest mało prawdopodobne, aby diklofenak zawarty w preparacie był wydzielany do mleka karmiących matek. W okresie karmienia piersią nie należy jednak stosować preparatu na duże powierzchnie skóry lub przez czas dłuższy niż tydzień.
To masz z ulotki z Voltarenu
Myślę, że możesz zaparzyć rumianek i robic okłady z rumianku napewno ci nie zaszkodzi , a jest przeciwzapalny, ale jesli to jest ucisk to pomoze ci tylko tak jak mi poród

- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja z siusiakiem u synka "ćwiczę" od czasu do czasu, średnio raz na 2 tyg, a raczej mój małż to robi.
karolinap nóżka do góry i oszczędzać, ewentualnie spróbować ja pomasować, bo co do maści końskiej nie jestem pewna tak samo jak w przypadku voltarenu, trzeba by się z lekarzem w tej kwestii skonsultować.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas piękny dzień, zbieram się do sklepu i czeka na mnie masa prania- dostałam ciuszki od szwagierki.
Emi87 śliczna brzuchatka z Ciebie, i tapeta świetna;)
Nikaa ja czytałam żeby siuśka nie ruszać, tzn nie odciągać napletka, ale jeszcze spokojnie, napewno lekarz lub położna powie nam jak i co z nim robic

a to My z wczoraj
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

Emi87, agusiaa26 wyglądacie REWELACYJNIE !!!

magdalenagal
he he Twoje porównania są rewelacyjne... aż się humor poprawia

kaska1982 bardz się cieszę że z mamą lepiej, dobre samopoczucie i pozytywne myślenie jest najważniejsze w leczeniu, a tak wogle to Twoja mama ma WSPANIAŁĄ CÓRKĘ

dziubasek takie mam przemyślenia że jesteś super mamą

Pisałyście wcześniej o skurczach, ja jeszcze ani razu nie miałam żadnego skurczu, więc mój mały lokator chyba tak szybko nie wyskoczy

Mi z moich mleczarni też jeszcze nic nie leci, ale mam nadzieję że po porodzie ruszą do pracy pełną parą

Co do obecności męża przy porodzie, to uważam że nie ma co naciskać, powinien podjąć sam decyzję... choć ja bym chciała

- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
To świńskie ale tym zdjęciem porównawczym narobiłam sobie smaku na fistaszki.
Psychika mi szwankuje chyba.
hahahaha ale sie nasmiałam
ja wczoraj na kontroli w szpitalu spedziłam ponad 4 h masakra, a mialam tylko ktg, a później tylko opis lekarza czy wszystko ok- ale jak po znajomości sie wpieprzali w kolejkę to tak wychodzi - stopy mi spuchły - ale stwierdzili że to norma przy tej pogodzie
za tydzień powtórka z rozrywki ;/ no ale lepiej być pod kontrolą
ile sztuk kupiłyście tych majtek poporodowych?
ja też na suty mam bepanthen
"kalik" do wody - hehehe to ksywa mojego męża
- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

emi87 mój mąż też początkowo robił mi ten masaż i nawet nie wiedział, na co on tak właściwie jest. Powiedziałam, że jest wskazany dla kobiet w ciąży i ratuje skórę przed utratą jędrności po porodzie. Ani słowa n.t. cellulitu- nigdy bym się nie przyznała, że TO mam

agusiaa26 mnie też dziś czeka jeszcze sterta prania (również ubranka dziecięce, które dostałam), ale w ogóle mi się nie chce

- carmelove
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ale pospałam dzis

Nikaa, nam na szkole rodzenia też mówili, by nie ruszac napletka, bo robią się jakieś blizny.
Emi, szukamy szukamy, ale z tymi mieszkaniami to masakra, jestem w szoku, w jakich warunkach niektórzy ludzie żyją, później wystawiają ogłoszenia a tam cena z kosmosu + opis mieszkania - stan do odświeżenia... zresztą przed porodem i tak nie zdążymy już nic załatwic

Piękny pokoik no i domek Mili

Uniuni, dzięki za patent z butelką z dziubkiem i polewaniem

ja też zamówiłam bebetto, ale nico, czeka w sklepie. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi.
Dorka mój lekarz wczoraj mówił, że rodzic można koło 37 tc, wtedy niby uważa sie ciąże za donoszoną.
Agusia, śliczna z Ciebie mamka

Pati, to kontroluj się tam! moje nogi też masakrycznie puchną, w sumie niezależnie od pogody.
słoneczko mała może się jeszcze przecież obrócic, z tego co tu dziewczyny pisały, a grzybice wyleczysz, nic się nie martw!
czop piękny, dobrze wiedziec czego w majtach szukac

moje cycki też dalej suche.
stresa mam, bo na jednym sutku mam pieprzyk taki odstający i już wiem, że na tej (o ile będę miała pokarm) będę musiała używac osłonki silikonowej.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
Emi Brzuszek okrągluszek!!Pięknie Ci z nim!!

Carmelove nie ma sprawy

Agusia oderwać wzroku nie mogę

Kaska1982 dla mnie Twoja mama wymiata. Wyślij mi jej zdjęcie, to powieszę sobie nad łóżkiem portret super bohaterki

Lecę na drugie zajęcia do fizjoterapeuty dam znać jak było po powrocie

- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- karolina_p123
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziś od rana męczy mnie suchość i kręcenie w nosie szprycuję się roztworem wody morskiej ale za nic nie pomaga chyba będę musiała pomyśleć o jakimś nawilżaczu powietrza, któraś z was korzysta??
Co do obecności małżonka przy porodzie mój bardzo chce być- ja się cieszę bo wsparcie emocjonalne na pewno się przyda

Dzisiaj umówiłam się po raz pierwszy do kardiologa ale najbliższy wolny termin to 24.06 obym wytrzymała. Muszę zrobić kilka badań ekg, echo itd ze względu na to, że moja mama jest sercowcem i do tego miała podwójny zawał przy porodzie brata obleciał mnie delikatny strach co tam u mnie. Kiedyś (nawet jeszcze przed ciążą) doskwierał mi silny ból w klatce piersiowej niekiedy nawet nie mogłam złapać oddechu ale lekarz rodzinny stwierdził, że to brak ruchu, kondycji i ćwiczeń.
emi87 agusiaa26 piękne z was kobietki