BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #660285 przez Nikaa
Dziewczyny jak to jest z siusiakiem małych chłopców? Bo na szkole rodzenia wczoraj powiedzieli nam, że nic się nie robi z tym i do 2 roku życia z napletkiem samo się ureguluje :unsure: a kojarzę, że była na naszym forum dyskusja kiedyś na ten temat :huh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #660286 przez dorkiszon
Ja tez juz nie wiem co z tym napletkiem spytam lekarza jak sie urodzi.
Jedni lekarze mówią tak,a drudzy inaczej jak się każdemu podoba.

11 lata 11 miesiąc temu #660290 przez Nikaa
No właśnie jestem wygłupiona :P bo w szkole powiedzieli mi tak a wcześniej czytając rożne artykuły pisali inaczej :P według tej szkoły rodzenia u chłopców nic się nie robi a u dziewczynek trzeba uważać by się wargi sromowe nie zrosły

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #660292 przez karolinap
Emi87 Śliczny brzuszek i ten pokoik! Super!

Mam mały problem, od kilku dni nasila mi się bol śródstopia :| wczoraj było nie za dobrze ale dzis od rana jest jeszcze gorzej, jak idę to kuleje - tak boli. Nie przypominam sobie zeby mi coś na stopę spadło a to właśnie jest taki ból, tylko ze nie ma siniaka na stopie.
Myślicie ze moge stopę posmarować mascia konska albo voltarenem czy czymś na podobe?
Albo myślałam ze moze okłady? Tylko zimne czy cieple?
Poradzcie cos :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #660314 przez dorkiszon
jak masz spuchniętą stope to zimne, a jak nie to ciepłe okłady intuicyjnie odpowiadam lekarzem nie jestem :P
Możesz mieć ucisk macicy na nerw dlatego cie boli moja znajoma miała cała ciąże ucisk i nie mogła chodzić i długo siedzieć.
Maść końska nie wiem jaki ma skład trzeba czytać ulotki czy można, a jesli chodzi o żele to ja na fenistilu np. czytałam, że nie moge więc jak cię bardzo boli do lekarza idz i zapytaj co mozesz stosowac.

Ciąża i okres karmienia piersią:
W I i II trymestrze ciąży stosować tylko w ściśle uzasadnionych przypadkach. Nie stosować na duże powierzchnie skóry lub przez dłuższy czas. Preparatu nie należy stosować w III trymestrze ciąży (ze względu na możliwość zahamowania czynności macicy i/lub przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego). Jest mało prawdopodobne, aby diklofenak zawarty w preparacie był wydzielany do mleka karmiących matek. W okresie karmienia piersią nie należy jednak stosować preparatu na duże powierzchnie skóry lub przez czas dłuższy niż tydzień.
To masz z ulotki z Voltarenu

Myślę, że możesz zaparzyć rumianek i robic okłady z rumianku napewno ci nie zaszkodzi , a jest przeciwzapalny, ale jesli to jest ucisk to pomoze ci tylko tak jak mi poród :D

11 lata 11 miesiąc temu #660323 przez Kasik88
emi super brzunio! i pokoik ahh ... :)

Ja z siusiakiem u synka "ćwiczę" od czasu do czasu, średnio raz na 2 tyg, a raczej mój małż to robi.

karolinap nóżka do góry i oszczędzać, ewentualnie spróbować ja pomasować, bo co do maści końskiej nie jestem pewna tak samo jak w przypadku voltarenu, trzeba by się z lekarzem w tej kwestii skonsultować.

11 lata 11 miesiąc temu #660326 przez agusiaa26
Hej brzucholki ;)

u nas piękny dzień, zbieram się do sklepu i czeka na mnie masa prania- dostałam ciuszki od szwagierki.

Emi87 śliczna brzuchatka z Ciebie, i tapeta świetna;)

Nikaa ja czytałam żeby siuśka nie ruszać, tzn nie odciągać napletka, ale jeszcze spokojnie, napewno lekarz lub położna powie nam jak i co z nim robic ;)

a to My z wczoraj

11 lata 11 miesiąc temu #660355 przez askan2
Agniesia to dobre wiadomości, trzymaj się tam dzielnie i nóżki na supeł jeszcze przez chwilkę :)

Emi87, agusiaa26 wyglądacie REWELACYJNIE !!! :cheer:

magdalenagal
he he Twoje porównania są rewelacyjne... aż się humor poprawia :laugh:

kaska1982
bardz się cieszę że z mamą lepiej, dobre samopoczucie i pozytywne myślenie jest najważniejsze w leczeniu, a tak wogle to Twoja mama ma WSPANIAŁĄ CÓRKĘ :)

dziubasek takie mam przemyślenia że jesteś super mamą :) będę brała z Ciebie przykład ;)

Pisałyście wcześniej o skurczach, ja jeszcze ani razu nie miałam żadnego skurczu, więc mój mały lokator chyba tak szybko nie wyskoczy ;) ale zawsze różnie to może byc...

Mi z moich mleczarni też jeszcze nic nie leci, ale mam nadzieję że po porodzie ruszą do pracy pełną parą :lol:

Co do obecności męża przy porodzie, to uważam że nie ma co naciskać, powinien podjąć sam decyzję... choć ja bym chciała ;), tak jak pisałyście jak będzie zaczynał się hardcore zawsze może wyjść, ważne żeby był wczesniej, pomagał, wode podał za rękę potrzymał, wkońcu nie wiadomo ile godzin to potrwa.... no mój niby chce być chyba że w ostatniej chwili się rozmyśli ;)

11 lata 11 miesiąc temu #660370 przez patrysia305
magdalenagal napisał:

To świńskie ale tym zdjęciem porównawczym narobiłam sobie smaku na fistaszki.
Psychika mi szwankuje chyba.

hahahaha ale sie nasmiałam
ja wczoraj na kontroli w szpitalu spedziłam ponad 4 h masakra, a mialam tylko ktg, a później tylko opis lekarza czy wszystko ok- ale jak po znajomości sie wpieprzali w kolejkę to tak wychodzi - stopy mi spuchły - ale stwierdzili że to norma przy tej pogodzie
za tydzień powtórka z rozrywki ;/ no ale lepiej być pod kontrolą

ile sztuk kupiłyście tych majtek poporodowych?

ja też na suty mam bepanthen

"kalik" do wody - hehehe to ksywa mojego męża

11 lata 11 miesiąc temu #660375 przez sloneczko33
wiec tak mam ponoc grzybice wiec przez to moge miec bole a po wizycie poszlam na usg mala ma rozmiary z 36 tyg i jeszcze jak ona mi robila usg to mi sie slabo zrobilo no i ulozenie malej jest miednicowe

11 lata 11 miesiąc temu #660405 przez moonia154
Witam, Kochane! U mnie pogoda lekko się zrąbała, tzn. jest chłodniej i pochmurno, ale jeszcze bez deszczu :unsure: Chodzę więc jak pijana, bo chyba do tego ciśnienie leci na łeb, na szyję :dry:
emi87 mój mąż też początkowo robił mi ten masaż i nawet nie wiedział, na co on tak właściwie jest. Powiedziałam, że jest wskazany dla kobiet w ciąży i ratuje skórę przed utratą jędrności po porodzie. Ani słowa n.t. cellulitu- nigdy bym się nie przyznała, że TO mam ;) Po pewnym czasie stwierdziłam, że mam lepsze wyczucie w zasysaniu, więc mu darowałam i teraz "bawię się" jak jest w pracy :blink: Ale jemu to nawet się podobało, bo nie narzekał :lol: Co do "różowej sexy koszulki" to chciał mi kupić, ale ja stwierdziłam, że nie chcę sobie wiochy narobić :woohoo: Byłabym hitem na porodówce :laugh: P.S. Bardzo ładna z Ciebie brzuchatka, pokoik supcio i ta tapeta też mi się bardzo podoba :kiss:
agusiaa26 mnie też dziś czeka jeszcze sterta prania (również ubranka dziecięce, które dostałam), ale w ogóle mi się nie chce :dry: Ty również zapodałaś super foteczkę- po prostu młoda sexy mama na wiosennym spacerku :side: Wyglądasz kwitnąco :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #660408 przez carmelove
hej hej

ale pospałam dzis :) 11 h prawie i tylko jedno wstawanie na siku.

Nikaa, nam na szkole rodzenia też mówili, by nie ruszac napletka, bo robią się jakieś blizny.

Emi, szukamy szukamy, ale z tymi mieszkaniami to masakra, jestem w szoku, w jakich warunkach niektórzy ludzie żyją, później wystawiają ogłoszenia a tam cena z kosmosu + opis mieszkania - stan do odświeżenia... zresztą przed porodem i tak nie zdążymy już nic załatwic :angry:
Piękny pokoik no i domek Mili :)

Uniuni, dzięki za patent z butelką z dziubkiem i polewaniem :P
ja też zamówiłam bebetto, ale nico, czeka w sklepie. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi.

Dorka mój lekarz wczoraj mówił, że rodzic można koło 37 tc, wtedy niby uważa sie ciąże za donoszoną.

Agusia, śliczna z Ciebie mamka :) i zazdroszczę pogody - na śląsku leje. Nie mam gdzie wysuszyc prania :S

Pati, to kontroluj się tam! moje nogi też masakrycznie puchną, w sumie niezależnie od pogody.

słoneczko mała może się jeszcze przecież obrócic, z tego co tu dziewczyny pisały, a grzybice wyleczysz, nic się nie martw!

czop piękny, dobrze wiedziec czego w majtach szukac B)

moje cycki też dalej suche.
stresa mam, bo na jednym sutku mam pieprzyk taki odstający i już wiem, że na tej (o ile będę miała pokarm) będę musiała używac osłonki silikonowej.

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 11 miesiąc temu #660420 przez uniuni
Słoneczko no ale gdzie ta tragedia, o której wczoraj pisałaś?

Emi Brzuszek okrągluszek!!Pięknie Ci z nim!! :)

Carmelove nie ma sprawy :silly: W sumie patent nie mój, ale może się komuś przyda :)

Agusia oderwać wzroku nie mogę :)

Kaska1982 dla mnie Twoja mama wymiata. Wyślij mi jej zdjęcie, to powieszę sobie nad łóżkiem portret super bohaterki :) Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podzwiam :)

Lecę na drugie zajęcia do fizjoterapeuty dam znać jak było po powrocie :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #660426 przez sloneczko33
no nie wiem bo wymiary ma jak z 36 tyg 18 czerwca mam wizyte ostatnia juz i mam badania zlecone

11 lata 11 miesiąc temu #660433 przez karolina_p123
Hej ciężaróweczki :)
Dziś od rana męczy mnie suchość i kręcenie w nosie szprycuję się roztworem wody morskiej ale za nic nie pomaga chyba będę musiała pomyśleć o jakimś nawilżaczu powietrza, któraś z was korzysta??
Co do obecności małżonka przy porodzie mój bardzo chce być- ja się cieszę bo wsparcie emocjonalne na pewno się przyda :)
Dzisiaj umówiłam się po raz pierwszy do kardiologa ale najbliższy wolny termin to 24.06 obym wytrzymała. Muszę zrobić kilka badań ekg, echo itd ze względu na to, że moja mama jest sercowcem i do tego miała podwójny zawał przy porodzie brata obleciał mnie delikatny strach co tam u mnie. Kiedyś (nawet jeszcze przed ciążą) doskwierał mi silny ból w klatce piersiowej niekiedy nawet nie mogłam złapać oddechu ale lekarz rodzinny stwierdził, że to brak ruchu, kondycji i ćwiczeń.

emi87 agusiaa26 piękne z was kobietki :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka