BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679449 przez dusia19
No niestety Pati mozna tłumaczyć różne rzeczy, lae ona jest strasznie wrażliwa i jak coś sobie umysli to nic innego nie przyjmuje do wiadomosci. To nie tylko moja opinia. ja własnie wziełam sie za prasowanie, bo leżeć cały dzień i zwalać potem na męża, to nie w moim stylu :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679452 przez dziubasek
No Piczencje-biczencje :P my juz po wizyzcie :laugh:
Julcia wazy 2570 i z dzisiejszego usg termin wychodzi na 13 lipca... Wszystko dobrze z malenstwem-ma dlugasne nozki(po mamusi modelce ;) )ulozona do porodu prawidlowo, szyjka delikatnie skrocona ale wszystko ok, macicia w pelni zregenerowana i moge rodzic naturalnie(ale umowilam sie z lekarzem ze jesli porod nie bedzie postepowal jak ostatnbio to po 4 godzinach zrobi mi cc zebym sie znowu nie meczyla na darmo 12 godz)... Ogolnie z wizyty jestem bardzo zadowolona, badalo mnie 3 lekarzy- wszystko mi wytlumaczyli- jedynym minusem jest to ze znowu mam anemie(a moj organizm nie przyjmuje witamin w sztucznej postaci wiec musze wzbogacic moja diete w wiecej produktow zawierajacych zelazo).... Ehhhhh Damy rade- za 10 dni zaczynam trenowac sporty ekstremalne :laugh:

P.S Witajcie nowe mamcie :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679458 przez Joanna89
Dziubasek dzielna dziewczynka! ja też popołudniu mam wizytę :D
Sporty extermalne...alez tęsknie:( moja znajoma w ciąży do "sportów extremalnych" zalicza wchodzenie po schodach:D hahaha

11 lata 10 miesiąc temu #679466 przez magdalenagal
dziubasek napisał:

...Damy rade- za 10 dni zaczynam trenowac sporty ekstremalne :laugh:

Że skakanie po gałęziach tak? :D

Ja mam dziś mega leniora. MEGA. Wstałam o 8:00 i już zdążyłam dwa razy przyciąć komara.
Jak Stary dziś będzie tomny i zdolny do jakichkolwiek działań przemeblujemy pokój- chociaż trochę.

Witam nowe Mamusie :-)

11 lata 10 miesiąc temu #679478 przez Joanna89
Magdalenagal do roboty leniu :D Nie ma obijania się :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679485 przez Nikaa
Dziubasek długie nóżki powiadasz ? noooo to modelka będzie :):)
Joanna wow ile par bucików - fajnie się patrzy na takie malutkie rozmiary :cheer:
dzień dobry nowym Mamusiom :)
a propo macierzyńskiego - ja będę składać po porodzie tylko jeszcze nie wiem właściwie co dokładnie będzie trzeba złożyć - jakiś wniosek ale czy gdzieś będzie ogólny wzór czy też może każdy pracodawca tworzy swój :unsure: hehehe znowu nie wiadomo :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #679491 przez siwa342
[b]Joanna89 [/b]tyle ubranek to ja mam na jednej póleczce :) a jakie buciki słodkie :)

moja mama dzisiaj buszowała w biedronce i poprzeceniali jeszcze bardziej te bodziaki po 3szt za 15zł (albo 15,99),to sobie jeszcze wziałam 2 paczuszki ale takie większe bo tych małych mam sporo

na dodatek dostałam znowu siatke ubranek od koleżanki-leginsy,spodniczki itp ale tez juz troszkę takie większe z czego się ciesze :) no i buciki 2x adidaski różowe i niebieskie całkiem nowe bo jej małej tak szybko noga urosła że nie zdążyła założyć,1xnowe kozaczki i takie sliczne balerinki :) dobrze miec taką chrzestną :) a to tylko koleżanka bo w rodzinie kobiet brak na chrzestne

dziubasek jak moja bedzie miała taką wage to bede mega szcześliwa bo to w razie czego do porodu juz spoko,ja dopiero w poniedziałek wizyta :(

Zbieram sie do ogarnięcia chałupy ale nie mam weny .... chyba dostane energi jak w koncu wózek do mnie przyjdzie,bo czekam i czekam i nic ale widziałam że przesyłkę ma juz kurier :) więc spoko jakoś chyba dotrzymam dzisiaj nie biegając co 5 minut do okna czy to aby nie on

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #679492 przez dziubasek
madzialenka na galezi to ja podskakuje srednio co drugi dzien :P nie to co ty-cwiczysz tylko nadgarstki :P
Dzoana ja mam 12 okien do mycia, dywany i wykladziny do szorowania, juz nie wspomne o podlodze w kuchni- a na deserek zapodam sobie jakas wyprawe z rodzinka co drugi dzionek no i regularne seksowanie- i jade na porodowke :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679497 przez dorkiszon
Ja wróciłam z Lidla i spontanicznie kupiłam komode są dwie jedna mniejsza druga większa ja kupiłam taką mniejszą, bo potrzebuje tylko na lampke nocną i na akcesoria dla dziecka i będzie stała koło łożeczka z drewna sosnowego taka pomalowana na jasno prawie biała.

11 lata 10 miesiąc temu #679498 przez moonia154
No no, Joasiu widzę, że miałaś dziś bardzo owocny dzionek :) Zakupki super, no i w ogóle wyposażanie, że mucha nie siada :cheer:
Dziubasek ja mam na jutro wyznaczoną wizytancję łącznie z wynikami siuśków ;) Coś mi się zdaje, że będę miała powtórkę, ale może podgląd i podsłuch dzidziusia wyrówna te "straty moralne" :huh: Super, że aż trzech doktorków wzięło Cię w obroty, chociaż wiesz na czym stoisz :laugh: A anemią się nie przejmuj- ja również mam problemy z przyswajaniem witamin i jadę na terdyferonie :dry: P.S. Zazdroszczę Ci tych sportów ekstremalnych :P
Dusia moja siostrzenica też taka była (właściwie to w dalszym ciągu jest, mimo iż skończyła 10 lat) i wszystko trzeba było jej tłumaczyć na spokojnie, bo straszny z niej wrażliwiec. Głównie to ja zajmowałam się tłumaczeniem pewnych spraw, bo siorka nie miała ani cierpliwości, ani chęci :ohmy:
Madzialenka gdybym to ja umiała kimać w dzień... Niestety nie potrafię i strasznie się męczę, bo niby mam nic nie robić, a spać też mi się nie chce :dry: Ahhh... do wskoczenia na gałąź jeszcze trochę :lol: Szczęśliwe te, którym się termin zbliża :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #679500 przez siwa342
no i dla poprawienia sobie humoru który osatnio przez pogodę i ogólne samopoczucie wielorybie spadł kupiłam sobie fajne 2x bokserki i legginsy 3/4 i jedne normalne ciążowe bo poprzednie się troszkę juz wysłużyły :(

no i żeby nie było jako maniaczka butów to jeszcze 3 pary bucików :) musiałam sie ograniczać bo jak widze buty to bym wykupiła wszystkie,ale tego lata stawiam na koturn bo w szpilkach w tym momencie to już nie na moje nogi(no 1 parę kupiłam na obcasiku-tak po porodzie)przez to że mi noga urosła mam problem aby sie wbić w moje stare ale zawsze okazja do zakupow-nie ma jak allegro :)

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #679507 przez magdalenagal
Dziubasie, ja mam takie nadgarstki wyrobione że Venus Williams przy mnie wysiada.
Gdyby nie fakt, że na korcie tenisowym mogliby mnie pomylić z piłką już dawno bym tam była ;-)

A za Algidę-Zieloną Budkę-Grycan- do wyboru do koloru, (jak już zapewne Wam mówiłam) robić nie będę :D :P

11 lata 10 miesiąc temu #679509 przez moonia154
Dorkiszon w jakiej cenie te komody, bo też mi się marzyło kupić, a tak miałabym ku temu okazję...? :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #679511 przez agusiaa26
Dżoana śliczne zdobycze :) a gdzie kupiłaś półeczkę? w ikea? szukam podobnej :/
Trzymamy kciuki za wizytę :)

ja dopiero co siadłam i mały w raju bo zaczął skikać po brzuniu :)

11 lata 10 miesiąc temu #679513 przez dziubasek
Madzialenka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorkiszon a jak ty przytargalas ta komode do domu???? dzwonila do mamu i mowila ze tez kupila i cholernie ciezka byla.....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka