BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679601 przez moonia154
Karolina_p123 widzę, że nie tylko u nas "zawsze coś" ;) Z początku myśleliśmy, że nasze największe zmartwienie to będzie brak funduszy, a tu się jeszcze dodatkowo okazało, że nasz pan architekt poleciał sobie w kulki i formalności załatwia ponad pół roku :angry: Jak już chcieliśmy z niego zrezygnować, to się okazało, że "teraz już nie można bo za daleko to zaszło". Normalnie zabił mnie tym tekstem, ale- jak on sam stwierdził- do lipca będzie wszystko załatwione. A jak jednak nie będzie to zrezygnujemy i niech nas cmoknie, bo żadnej kasy mu nie płaciliśmy :lol: Jeśli zaś chodzi o inwestycję, to fakt, z kasą nie stoimy super (jak większość rodzin w tym kraju), ale obiecaliśmy sobie, że jakoś damy radę ;) Obecnie mieszkamy u moich teściów i za nic nie płacimy (w sensie rachunki, bo jedzenie to już każdy we własnym zakresie), tak więc ciułamy grosz do grosza ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679617 przez NataliaK
dziubasku fajnie ze masz szanse na naturalny poród oby się udało!

joanna,karolina piękne te Wasze kąciki dla maleństw :)

Ja byłam dziś u mamci na ogródku wystawić się troche na słoneczko ale jest tak gorąco, ze za długo sie nie dało...zrobiłam koktajl truskawko i wciągnęłam właśnie czereśnie :) teraz troche sobie odpoczywam zabiore sie niedługo za obiad i później szykowanko bo też jadę dziś na wizytę :)

przesyłam buziaki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #679698 przez Joanna89
I my już po wizycie :)
Szyjka nie skrócona,zamknięta szczelnie, miednica w porządku , nie ma wskazań do cc , malutka wciąż główką w dół, waży 2,45 kg :) także mamusia i tatuś szczęśliwi !!! :)

11 lata 10 miesiąc temu #679706 przez bea2a
Joanna89 a więc masz większą dzidzię ode mnie:)

11 lata 10 miesiąc temu #679714 przez agniesia

Mój pierwszy Irokez:)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #679722 przez kasiak
Melduje się po wizycie. Niestety nie mogę się pochwalić dokladnymi wymiarami, paluchów też mi dr nigdzie nie wkładał. Zabił mnie pytaniem kiedy będę rodzić! Mówię mu, że pojęcia nie mam, ja jestem gotowa, a dziecko sobie samo wybierze termin.
Ogólnie wszystkie badania ok, mocz i krew w normie, hemoglobina w porządku. Miałam też usg, Sebek pozostał Sebkiem :) pokazał swoje wdzięki w całej okazałości :laugh: jedno jajeczko trochę większe niż drugie i wacuś do tego, pełny zestaw :P do tego poogladałam buźkę, mrugał oczkami i ssał paluszki :cheer:
Niestety dr go tym badaniem podrażnił i mały się zemścił na mnie kopiąc boleśnie, ale już niedługo :P zaczynamy od dzisiaj to wasze "skakanie po gałęzi" :silly: może to coś pomoże :silly:

A i byłam w urzędzie, w końcu załatwiłam papierkową robotę. Odkładałam do oporu, dzisiaj byłam z mężem i nie miałam wymówki, więc wszystko dopięte, możemy rodzić :P

11 lata 10 miesiąc temu #679743 przez dziubasek
No to co Joanna i Kasiak robimy impreze za udane wizyty :lol:
A wiecie i pytalam o ten wymaz to lekarz mi powiedzial ze oni co wizyte sprawdzaja mi siuski i tam jesli sa jakies bakterie to jakis tam wskaznik jest wiekszy wiec no panic, mam im zaufac i wspolpracowac z nimi a nie z lekarzami z pl... poza tym powiedzial ze badanie ginekologiczne na tym etapie ciazy nie jest wogole wskazane bo wiekszosc kobiet bo takim badaniu krwawi i niby przez to przyspiesza sie akcja porodowa....
P.S kurna Miss mi wysiurdala do wyrka na swiezo przebrana posciel podczas drzemki :angry: (od m-ca miala sucho a tu taka niespodzianka)- ja jej na to dlaczego nie wolalas siusiu a ona mi mowi ze jeszcze chciala sobie polezec i nie chcialo jej sie wstawac :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #679744 przez Joanna89
Tiaa i pijemy PICOLLO :)

Mykamy na spacerek do lasu :)

11 lata 10 miesiąc temu #679761 przez Qltoorka
Hej dziołszki :)

yuki, witaj!

Marta27, a Tobie widzę śluby w głowie zamiast porodów, haha :P

Joasia, ładnie to wszystko wyglada. I ile bucików.... A jakie takie białe koszyczki wiklinowe z materiałem w środku widziałam chyba w jakimś sklepie, tylko nie pamiętam w jakim....

karolina_p123, pokoik Pawełka też cudny, ale jakoś tak jak na mój gust czegos jeszcze na tych ścianach brakuje, np. jakiejś półeczki czy czegoś...

dorkiszon, pokaż komodę z Lidla... Chyba, że jest w gazetce?

magdalena, Venus Williams??? A może bardziej Serena, bo to ona bardziej masywna jest (chłop z niej jak dąb ;) ), a Venus to taka chudzina... :P Bo jeśli faktycznie masz Venus na myśli to marnie coś Ci idzie.... Przeca ona nawet juz nie daje rady naszej młodszej Radwańskiej.... :P

Ja też dziś miałam wizytę, tzn. doczekałam się w końcu tego ostatniego USG... Ale jestem z niego niezadowolona...Syna nie zobaczyłam :( Badanie trwało sekund 5, lekarz tylko podawał dziewczynie przy biurku długości poszczególnych części ciała, ilość wód prawidłowa, waga wg tego usg ok. 2500g (czyli podobnie jak mi podali w szpitalu) i tylko zapytał na koniec czy znam płeć i pokazał wielkiego siusiaka mówiąc "Chłopak na 100%"...I po badaniu :( Nawet żadnego zdjęcia nie wydrukował, ani do dokumentacji ani dla mnie...
No nic, trudno...zobaczę synka na żywo...
Aha, dodał, że w przeciągu pozostałego do porodu miesiąca mały powinien przybrać od 500g do 1000g, więc jego waga nie powinna przekroczyć 3500g...uff....

11 lata 10 miesiąc temu #679768 przez siwa342
no to fajnie że wszystkie mamuski miały udane wizyty,ja swojej nie umiem się doczekać

Przyszedł wózek :) jestem mega zadowolona tym jak szybko i łatwo się go składa,troszkę kolory się róznią od tych z monitora i na żywo,ten beż wygląda berdziej pod oliwkę a róż jest bardziej jaskrawy ale ja osatnio jestem jakaś wybredna. Wpadła przyszła chrzestna i podziwiała a ona zawsze mi prawdę powie więc mi już troszkę przeszło.Zrobie focie to się pochwalę,już zrobiłam rundke po pokojach(ale z pieskiem w środku)

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #679771 przez dziubasek
Qltoorka glowa do gory wazne ze Mikolaj jest mezczyzna ;) (wywalczylas juz to imie :P :unsure: ) a mi lekarz powiedzial ze do konca ciazy mala moze wazyc nawet ponad 4kg(bo teraz njwiecej przybiera na wadze)licze na to ze dba o linie od malego ;) i nie bedzie taka wypasiona jak jej starsza siostra ;)
Siwa dawaj fote tej gabloty :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679772 przez Qltoorka
Hmmm...znalazłam tą komodę w gazetce Lidla, ale jakoś tak chyba bardziej mi się widzą te ikeowskie (większe, choć szuflad mniej, a cenowo tak samo)... Ale podjadę zobaczyć na żywo...

11 lata 10 miesiąc temu #679781 przez dziubasek
Ciekawe jak tam Pasal i jej dziewuszki????? dawno sie nie odzywala, ma ktos do niej nr????

11 lata 10 miesiąc temu #679788 przez MlecznaMama
Cześć Dziewczyny Kochane!
Muszę jeszcze nadrobić kilka stron, ale chciałam Was zapytać. Od wczoraj od 18 czyli niemalże 24 godziny mam napięty i twardy brzuch. Ruchy czuję prawidłowo i w sumie nie odczuwam nic negatywnego oprócz tego że o chociażby delikatnym zgięciu się nie ma mowy. Co o tym myślicie?

11 lata 10 miesiąc temu #679805 przez dorkiszon
MlecznaMama mi na twardniejący brzuch czyli skurcze macicy lasat kazał brać magnez 3x2 tabletki, bo mi sie tak dzieje juz od chyba 5 miesiąca wkurzające to jest, ale niegroźne, jak nic sie nie rozwiera i nie otwiera także spróbuj magnez aspargin lub asmag.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka