BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #700648 przez agusiaa26
Sylwia GRATULACJE!!! :) no widzisz juz masz syncia obok a tamte babki niech sie wala ;)

Dorota ja mialam jedno ktg w 34tyg ciazy a jutro ide na drugie ale to koze tylko dlatego ze mowilam lekarzowi ze mam skurcze i maly sie duzo rusza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700657 przez sloneczko33

Madzia ma 4 dni :)

11 lata 9 miesiąc temu #700659 przez dorota_k123
Ja mam termin na 21, a 18 mam ostatnią wizytę u mojej gin. A o KTG dotychczas nawet nie było mowy... Więc tak się zaczęłam martwić czy wszystko jest ok...

11 lata 9 miesiąc temu #700661 przez dorota_k123
dziewczyny powiedzcie proszę co pakujecie na wyjście dzidziusia ze szpitala? W co będziecie go ubierały bo ja jakoś przez upały nie mogę sobie tego wymyśleć

11 lata 9 miesiąc temu #700662 przez judytejsza
!sylwia! gratulacje:) a ja sie boje cearki i chyba niepotrzebnie bo tak to opisałas wszystko fajnie, wiec nie jest chba tak zle:)

11 lata 9 miesiąc temu #700663 przez agusiaa26
dorota_k123 ja tak naprawde mam naszykowane wszystko i długie pajacyki i body z krótkim rekawkiem i czapeczki i skarpetki, rękawiczki niedrapki, zobaczymy co się przyda :)

11 lata 9 miesiąc temu #700665 przez uniuni
Karolinap nie będę tej komody używać jako przewijaka. Kupiliśmy ten najzwyklejszy z ikei i wstawimy do łazienki. Nie mamy jako takiego pokoiku dla dziecka. Mamy dziecięco/gościnny. Mały będzie z nami przez kilka najbliższych miesięcy więc komoda stoi w gościnnym z rzeczami Paprocha, przewijak w łazience, bo z sypialni najwygodniej, a łóżeczko/kosz u nas :)

Emi mnie ostatnio prześladuje myśl, że przenoszę :dry: Bóle pleców, skurcze, twardy brzuch, ból podbrzusza jak na okres, zwiększona ilość śluzu, nisko brzuch .. wszystkie objawy są ;) Tylko, że już długo są :blush: Niech już wychodzi synek, chciałabym się nim zająć w końcu :silly:
A Ty może jakiś spacer dłuższy uskutecznij? To się z Milą niedługo zobaczycie :)

Witajcie Oluś i Madzia miło mi Was poznać :kiss: Mamusiom grtuluję serdecznie :)

Dorota ja do tej pory nie miałam KTG ani razu. :) Mam się tylko w piątek zgłosić, bo maleństwo za wolno rośnie i chcą najpierw sprawdzić jak ruchy pózniej usg i zapadnie decyzja o wywołaniu lub nie wywoływaniu porodu. :)

11 lata 9 miesiąc temu #700681 przez Joanna89
Ja też jeszcze nie miałam KTG. Ja miałam bezbolsne miesiączki więc nie wiem jaki to ból,
ale czasem bolą mnie lędźwie.
Idę na spacer i do PEPCO może coś fajnego przywieźli :):)

11 lata 9 miesiąc temu #700683 przez bea2a
Jestem już po wizycie. Ja mam KTG od 30 tygodnia na każdej wizycie i jeszcze dwa razy byłam w szpitalu na badaniach to miałam 2 razy dziennie robione. Ogólnie KTG w porządku, chociaż żadnych skurczy nie uwidoczniono. Szyjka krótka ok. 13 mm i główka małej bardzo nisko ale skurczy brak. Lekarz kazał przyjść mi na KTG za tydzień a za dwa tygodnie (czyli 2 dni po terminie) na wizytę, jeśli nie urodzę do tej pory. Mówił też, że jak nie urodzę w terminie, to w 41 tc pójdę na oddział. Uniuni jak widać też się zaczynam bać, że przenoszę tą ciążę... Wszystko się okażę, chociaż wolałabym urodzić najpóźniej w terminie, czyli 20 lipca.

Do szpitala zapakowałam komplecik wyprawkowy, czyli kaftanik, śpioszki, niedrapki, czapeczkę, skarpetki i podkoszulkę. Jak będzie ciepło to rezygnuje ze skarpetek i koszulki.
Biorę też cienki kocyk żeby na chwilę przykryć małą w drodze do samochodu.

W CCC jest przecena wszystkich butów o 20% więc polecam. Kupiłam sobie półsportowe sandałki INBLU, które na pewno się przydadzą na spacerki z wózkiem :)

11 lata 9 miesiąc temu #700701 przez emi87
słoneczko śliczna niunia!!! a ty widze że przeszczęśliwa! :)

dorota ja mam body w rozm 56 i 62, pajacyka 62, skarpetki, niedrapki, czapeczka, otulaczek i kocyk :) bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie :)

uniuni no byliśmy włąśnie w parku :) jutro wezme sie za ogarnianie domku i moze pospaceruje na orbitreku hehe a ty kochana raczej nie przenosisz - Nils na bank wyjdzie wcześniej ;)

bea skoro szyjka króciutka to moze uda sie nie przenosić :)

11 lata 9 miesiąc temu #700708 przez bea2a
Emi szyjka krótka i główka nisko ale skurczy brak. W ogóle nic mnie nie boli i nie czuję, że mam rodzić. Mojej mamie i siostrze najpierw wody odeszły a potem pojawiły się skurcze. Może w moim przypadku będzie podobnie. W każdym razie zostaje nam tylko czekanie :)

11 lata 9 miesiąc temu #700733 przez emi87
dokąłdnie :) mi już ciśnienie zeszło - wyjdzie jak b edzie chciała :) nie ma co sie frustrowac czyms na co nie mamy wpływu :) a tak w ogóle piekne zdjątko w avatarze :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #700736 przez bea2a
dzięki :) Zastanawiam się czy powinnam dalej brać Aspargin bo zapomniałam lekarza zapytać. On w końcu jest na skurcze, to może działać na nie hamująco. Chociaż sama nie wiem bo przecież aż taki silny nie jest. Mam jeszcze całe opakowanie, więc póki się nie skończy to będę brała.

Ciśnienia nie mam ale bardziej boję się, że przenoszę małą i będę czekać na poród w szpitalu a tego bym nie chciała...

11 lata 9 miesiąc temu #700737 przez dorkiszon
Ja też mam na ciepło ubranka i na zimno ogólnie wszystkiego po trochu , skarpetki i niedrapki na wszelki wypadek kocyk polarowy i taki cieniutki, bo nie wiadomo co z pogodą czasami jak leje to jest dosyć zimno.

11 lata 9 miesiąc temu #700770 przez mycha7
Bea ja też biorę Aspargin 3x2 tabl bo Mały miał wysokie tętno i pytałam lekarza czy to nie wstrzyma skurczy. Powiedział, że na tym etapie nie da się zatrzymać czekokolwiek jak Maluszek będzie chciał wyjść. A widocznie mój nie chce, bo mimo rozwarcia nadal nie mam w ogóle skurczy:(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka