BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #700774 przez NataliaK
Witam Dziewczyny. Dziś w nocy przyszedł na świat Janek. Jest zdrowym 2760 gramowym chlopem. Niestety przyszedl na swiat przez cesarskie ciecie. A u mnie wystąpił zepół Helpp. Tak wiec ja leżę w jednym szpitalu a synek w innym :-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #700783 przez agusiaa26
NataliaK GRATULKACJE!! Janeczek w końcu z nami :) :)
Kochana przykro mi że złapało cię to dziadostwo i nie masz małego obok ale trzymam kciuki za szybciutki powrót do zdrowia no i tulenia syncia :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #700789 przez dziubasek
Gratulacje kochana :) a coto jest zespol Helpp????? pierwsze slysze szczerze mowiac...

11 lata 9 miesiąc temu #700790 przez bea2a
NataliaK gratulacje serdeczne. Biedna jesteś z tym ciśnieniem. Czym się objawiają komplikacje? Rozumiem, że Janek na Polnej. A Ty w jakim szpitalu?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700829 przez emi87
Natalia co za wieści! gratuluje kochana!!! jak sie czujesz? długo cie beda trzymac? bo to dosyć poważne schorzenie... życze zdrówka i szybkiego powrotu do synka :) całuski dla was :* informuj co u ciebie żebymy sie nie zamartwiały :)

dziubasek - tu masz o tym zespole pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_HELLP

11 lata 9 miesiąc temu #700847 przez MałgosiaSz
Natalia gratulacje i szybkiego powrotu do zdrowia :)

11 lata 9 miesiąc temu #700880 przez uniuni
Natalia Gratulacje Słońce życzę jak najszybszego powrotu do zdrówka i jak najszybszego ponownego spotkania z Jasiem :kiss: Trzymam za Was kciuki :kiss:

Bea świetne zdjęcie, śliczna sukienka :) No i jestem towarzyszką Twoich zmartwień ;) termin mamy tak samo więc myślę, że jedna z nas się rozpakuje, to 'pociągnie drugą' ;)

Emi jednak chyba Nils nie wyskoczy wcześniej :) Zauważyliśmy,że Paproch od kilku dni jest mało ruchliwy, a że dostaliśmy info ostatnio, że mamy na to zwrócić szczególną uwagę, to J. wpakował mnie w auto i do szpitala. KTG wyszło dobrze, a że miałam te moje skurcze jak zwykle, to pani doktor zaproponowała że sprawdzi czy coś zadziałały na szyjkę... Rozwarcie na 1cm.. szyjka nie dojrzała :dry: ehhh za to Mały ma się świetnie, nie mamy pojęcia dlaczego taka cisza ostatnio w brzuchu :) do piątku na pewno nic się nie wykluje ;) Przynajmniej u mnie :)

Dorkiszon Ty wbijaj w mamuśkę! To ona Ciebie potrzebuje, a nie Ty jej. Twój facet medal powinien dostać! Dobrze, że macie siebie nawzajem :)

11 lata 9 miesiąc temu #700905 przez karolinkanice16
Natalia Gratulację kochana :*

Kochane ja wróciłam z grilla i umieram masakra poleżałam dosłownie chwilę na leżaku :( :(
i...

Pięką mnie tylko piszczele ale tak pieką że zaraz włosy sobie z głowy powyrywam nie miałam kefiru obłożyłam je śmietaną i gówno daję jejciu co za ból , ja nawet nie miałam w planach się opalać te słońce w Irlandii jest takie zdradzieckie ... :(

11 lata 9 miesiąc temu #700919 przez dziubasek
Ja pikole a my mamy przeboje z sasiadami :angry: niedawno wprowadzili się obok nas młodzi irole z dzieciakiem ( na oko oboje maja po 25 lat) kurna wyzywają się co wieczór i ten typek chyba ja napiernicza :angry: Dzisiaj tak się darla ze mój juz tam chciał iść ja ratować albo zwyczajnie najeb... temu typkowi... Teraz ucichło ale następnym razem obiecaliśmy sobie ze dzwonimy na policje bo szkoda tego dziecka... Ja to nie lubię się wpierniczac komuś w życie ale ostatnio się słyszy o takich tragediach a sąsiedzi niby coś słyszeli ale nie reagowali...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #700930 przez emi87
ja dzis od 5.30 na nagach - w nocy przez 6 godz wstawałam tylko 8 razy do kibelka :dry: i to w wersji oszczędnej czyli przetrzymywałam ile sie dało :D rano musiałam zjeść i wziąc prysznic bo bym nie usneła dalej...planuje sie jeszcze kimnąć - zobaczymy czy mi sie uda.

uniuni moze sie chłopak jeszcze namyśli hehe musicie go odpowiednio zmotywowac i zachecić :P

karolinkanice "słoneczne podkolanówki" masz the best :D ładnie cie wzieło hehe

dziubasek koniecznie musicie zareagowac. po pierwsze faktycznie tam sie moze krzywda dziać a po drugie wy nie musicie mieć takich "umilaczy" i z dziećmi tego wysłuchiwać.

a to my wczoraj :) może już ostatnie foteczki brzuchem? :P
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #700940 przez judytejsza
Witam mamcie;)

Na wstepie;
Gratulacje Natalia:) wszystko bedzie dobrze zobaczysz:)
Karolinkanice. Wiem co to. Za bol ja sie tez niedawno. Tak spieklam 30 min na spacerku a myslalam ze sie n dotkne... wspolczuje ...
Emi 87 fajna foteczka, no moe faktycznie ostatnia w tym stanie,...

A ja wstalam tez cos wszamac, meza do pracy wyprasowalam i ide dalej spac bo czuje sie niedorobiona lekko...do pozniej mamcie:) milego dnia:)

11 lata 9 miesiąc temu #700990 przez moonia154
Dziendoberek :cheer:
!sylwia!, NataliaK gratuluję dzidziusiów :) Wszystkie się rozpakowujecie w bardzo radosny sposób- jedna przez drugą :laugh: Życzę więc szybkiego powrotu do formy :kiss: :kiss:
Emi fajna focia :) Ja ostatniej nocy też trochę przetrzymywałam siusiu- nawet trzy godziny udało mi się spać i nie lecieć do toalety :ohmy:
Karolinkanice współczuję Ci, Kochana tego przyjarania- wiem jaki to ból (też tak kiedyś na wagarach się przypiekłam i nic nie pomagało), choć w ciąży słońce jest mi obce, bo po prostu unikam :)
Dziubasek sąsiedzi masakra! Interwencja chyba będzie konieczna, bo faktycznie, może dojść do tragedii... :ohmy:
U nas dzień jak codzień, nie czuję objawów porodu (chyba?), tylko z prawej strony kłuje mnie w boku, jakby kolka czy cuś i zastanawiam się o co kaman :unsure: Dziś może cosik się dowiem, bo mam umówione ktg, ale rewelacji się nie spodziewam :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #701025 przez Kamilka22
Hej mam tez zel juz nalozony musze lezec teraz zeby nie wylecial. Ogolnie masakra...boli mnie od tego pipka podbrzusze w ogole caly brzuch masakra a to na pewno pikus do porodu

11 lata 9 miesiąc temu #701038 przez mycha7
Kamilka trzymamy kciuki. Myśl tylko o tym, że nagrodą za ten ból bedzie Twoja kruszynka w ramionach. Mi to pomagało.

11 lata 9 miesiąc temu #701046 przez dorota_k123
Witajcie

Kamila dasz radę :-) trzymam kciuki

U nas bez zmian żadnych objawów.
Trochę się uspokoiłam i faktycznie nie tylko ja nie miałam KTG.
Dziękuję wam za podpowiedzi co zabrać do szpitala dla maluszka, choć tak szczerze to już wcześniej zapakowałam to torby właśnie różne zestawy, bo właśnie wydawało mi się że lepiej więcej bo zawsze można coś z tego wybrać a przecież pogody nie przewidzimy.

Od kilku dni a konkretnie w dni upalne mam dziwne objawy, pieką mnie od spodu stopy i prawa noga mi trochę puchnie ;-( Zaczynam się tym martwić bo miałam nadzieję że to przejściowe. Czy któraś z Was miała takie objawy?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka