BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491047 przez uniuni
Witajcie :) jak poranek?

Wyczytałam, że Kate spodziewa się porodu w czerwcu:) więc chyba w bardziej zaawansowanej ciąży jest :) tylko, że na pudelku jest napisane, że termin na czerwiec i jest w 7-8tygodniu ciąży..ktoś chyba zle policzył :lol:

A i u niej blizniaki podobno, bo rzyga jak kot ;)

To chyba tylko jak Qultoorki suwaczka nie widze :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #491071 przez dziubasek
wiecie szczerze mowiac to wcale nie jest tak ze sie wiecej rzyga w ciazy blizniaczej, w moim srodowisku prawie same blizniaki(tzn nie w rodzinie ale u znajomych :) )i zadna z nich az tak nie wymiotowala, mowily mi ze objawy niczym sie nie roznia od ciazy pojedynczej.
Mnie mdli od rana, mam nadzieje ze przejdzie bo musze jechac na jakies zakupy(lodowka swieci pustkami), na dodatek moj ukochany ma jelitowke i martwie sie zeby mnie i malenkiej nie dopadlo :(

12 lata 4 miesiąc temu #491083 przez uniuni
Dziubasek Ty to szczególnie powinnaś uważać żeby Cię nie dopadło :ohmy:
Myjcie rączki jak często możecie i żel antybakteryjny do dłoni się przydaje :) mnie to uratowało jakieś 3 tygodnie temu jak mi po kolei wirus załatwiał kolegów z pracy :blink:

Też słyszałam, że wymioty mogą być większe ale nie muszą :)

12 lata 4 miesiąc temu #491133 przez sloneczko33
ja wg OM mam 8 tyg i 5 dni a wczoraj tak mnie brzuch bolal ze szkoda gadac myslałam ze zalicze szpital ale wszystko sie uspokoilo

12 lata 4 miesiąc temu #491143 przez dorkiszon
To jakis mit z tym rzyganiem. Nie ma to wpływu na to co sie urodzi. Tak samo jak ktos ogórki je , ze niby chłopca urodzi różne sobie ludzie wymyslaja. Poprostu burza chormonów i różne smaki. Ja mam masakre wlasnie z cola taka zimna, a nie mozna , bo kofeina niestety. Wogole mam smaka na wszystko co szkodliwe np. wlasnie robie sobie frytki na mieso nadal nie moge patrzec. Mysle, ze jak mi przejda te mdlosci i zapachowstret :) to zaczne dobrze sie odzywiac.

12 lata 4 miesiąc temu #491164 przez emi87
a ja szczęśliwa bo wreszie mdłosci powrociły :) no naraszcie czuje sie jak ciężarna (a że biegunka przy okazji to jakoś to przeżyje :/ ) teraz mam akurat dwugodzinna luke w pracy to korzystam i leże :) Pan doktor kazał wiec sie stosuje :)

słoneczko te bóle brzucha sa straszne :( ale trzymaj sie dzielnie i odpoczywaj ile sie da!

dziubasek koniecznie sie pilnuj żebyś nie złapala - dezynfekuj sie za dwoje :D

a księżna podejrzewam ze jest przynajmniej w 3 miesiacu - nie chwaliliby sie gdyby I trymestr i ryzyko nie minely - tak mi sie wydaje. za duzo szumu by bylo w razie cos.

12 lata 4 miesiąc temu #491195 przez Qltoorka
Hahaha :lol:
pojawił się nowy news o księżnej...Wyszła ze szpitala po 4 dniach. Ale mnie najbardziej rozbawił tytuł wątku na stronie internetowej "Księżna Kate obolała, ale szpital opuszczała uśmiechnięta.....
OBOLAŁA? to mdłości i brak apetytu bolą...? :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #491197 przez emi87
oj niektórych obcinanie włosów boli to wiesz :D księżnej wolno :P

12 lata 4 miesiąc temu #491210 przez dorkiszon
Obolała jak ciągle leżała to wiadomo :)

12 lata 4 miesiąc temu #491220 przez emi87
a ja zaraz do pracy - nie chcieć mi się ! :D na szczęście do 19 tylko...
przyszły tydzień mam zamiar sie wylezeć na zapas bo tydzień przedświateczny to mam tra-ge-dieee...po 10-12h...
a Wy wszystkie na zwolnieniach czy pracujecie??

12 lata 4 miesiąc temu #491229 przez dorkiszon
Ja mam warunki szkodliwe to nie pracuje cala ciaza L4 :)

12 lata 4 miesiąc temu #491232 przez emi87
ach ty ty ty :P podziel się :side: :woohoo:
smigam do pracy i ściskam was laski mocno (no i fasoliny oczywiście) :*

12 lata 4 miesiąc temu #491269 przez uniuni
Ja na zwolnieniu do 21.12 pózniej święta, nowy rok, a od nowego roku wracam do pracy:) nie mogę się doczekać:)

Mierzę sobie brzuszek od 6 tygodnia, na wysokości blizny po laparoskopii i od tamtej pory brzusio w tym miejscu urósł 2,5 cm:D a waga stoi w miejscu:D J. mówi, że widzi różnicę :woohoo:

Księżna obolała, bo mają twardsze materace w szpitalu niż w jej łożu :P

12 lata 4 miesiąc temu #491295 przez Qltoorka
Ja też jestem na zwolnieniu. Wczoraj byłam na chwilę w pracy zanieść nowe L4 i jak widziałam jaki mają zapieprz przedświąteczny to się cieszyłam, że w tym roku mnie on omija... Mój mąż mi zagroził, wiedząc jaką mam robotę, że jak nie pójdę na zwolnienie w ciąży to rozwód :)

12 lata 4 miesiąc temu #491396 przez uniuni
Emi87 mam nadzieję, że Cię nie męczą w pracy;P Właśnie newsy czytałam o księżnej..Jednak początek 2go miesiąca, ogłosili tak wcześnie by uniknąć spekulacji więc tego samego dnia gdy trafiła do szpitala wydali orzeczenie o jej ciąży:D pewnie ma termin z nami :laugh:

Mam dziś mdłości cały dzień i głowa boli:/ takie sobie samopoczucie, a jeszcze na zakupy świąteczne muszę jechać :( nienawidzę tłumów w centrum handlowym :(

Jedyne po co jadę to składniki na sałatkę warzywną, tak strasznie mi się chce ją zjeść :blush:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka