BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #560420 przez siwa342
dziubasek mdli mnie dziennie i jak zjem to też a wymioty co jakiś czas-siedze w domu wiec duzo leze itd i staram sie tak robic aby nie wymiotować

MAJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #560427 przez Lacrijka
No i doopa zbita..Lacriuszki nie dały sobie zajżec między nozki :angry: :laugh: Uparciuchy jedne..blixnietom podobno trudniej zajzec bo sa inaczej ulożone.. No nic, za 2 tyg mam polowkowe w 3d to może sie uda ... Zakłady trwaja nadal hihi

Kupilismy z eMkiem kilka rzeczy w Smyku i H&M.. są przepiekne i dla chlopca i dla dziewusi sie nadadza, ale takie prawdziwe perełki to dopiero kupimu po objawieniu sie przez łaskawców :laugh:

A wiecie że ze skikami dolnymi maja juz 20 cm :ohmy: :ohmy: Nieźle.. i lącznie mam prawie kilo dziecia w sobie.. Dżizas..a gdzie tam do końca :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #560429 przez emi87
Jamajka to dzis na niezłych obrotach byłaś :)

kasiak niewolnik hahahsha doooobry jest :D
też myślałam co z reszta z tabelki...

laski syyypiemy sie :P :D

Qltorka buahaha z takim wózkiem to bys furore zrobiła :P tez mielismy metlik ale w koncu jeden wybralismy i powiedziałam stop - wiecej nie ogladamy :) jest wybrany, pasuje nam a poza tym zawsze sie jakies ale znajdzie :)

dziubasku tez tak mam - w pracy jakos zapominam ze boli, ze niewygodnie a w domu księżniczkuje hihi

witaj mycha :*

karolinka o mamuniuuuuu kopytusia mniammmm

no Lacrusia czekaj na mnie :P zebym ostatnia nie była haha dobrze ze zdrowiusie szkrabiki :)

12 lata 2 miesiąc temu #560432 przez mycha7
Porodówka jest teraz od poniedziałku do piątku o 17,30 :)

12 lata 2 miesiąc temu #560433 przez patrysia305
qultoorka - ja tez dzis wózki na necie obczajałam - mam już kompletnie dość nie mam pojecia który wybrać ehh

wstydliwe maluszki masz Lacrijka ja odstawiam 2 dziewczynki :)

12 lata 2 miesiąc temu #560435 przez Jamajka
Witaj Mycha7 jasne, że Cię przyjmiemy, co za pytanie :-) Rozgość się :)

Bisbas ja to jestem trochę przerażona, że w UK większość rzeczy jest normalna, które w Polsce się leczy albo prowadzi profilaktykę. Chociażby z usg, badaniami, przyjmowaniem jakichkolwiek leków, witaminą D, teraz ten refluks.. założę się, że do porodu nie pobierają wymazu na paciorkowca, ani nie kładą dziecka na brzuchu po porodzie. Boziu... od czego to zależy, że w jednym kraju te rzeczy są niezbędne, normalne i konieczne, a w innym w ogóle nie stosowane. Ciężko się połapać, czy u nas jest jakieś wariactwo z dbaniem o ciężarne i ich nienarodzone dzieci czy gdzieś tam jest jakieś bagatelizowanie i nie traktowanie spraw poważnie. Ja myślałam, że medycyna wszędzie działa tak samo, a okazuje się, że co kraj to obyczaj, mimo, ze ludzie ci sami.. :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #560439 przez Jamajka
LAcra najważniejsze, że wszystko dobrze :) Na szczęście połówkowe masz za 2 tygodnie, to szybko zleci.. miesiąc to by się czekało :)

Emi kopytusia :lol: cudowny tekst :D Tez bym opędzlowała z bułeczką i masełkiem, muszę u babci zamówić :D

12 lata 2 miesiąc temu #560445 przez Kamilka22
Lakra dobrze ze wszystko jest w porzadku:-)

Mycha witaj!! Ja tez z kubuskiego jesem, z jakiej miejscowisci jestes?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #560446 przez bisbas
Jamajka napisał:

Witaj Mycha7 jasne, że Cię przyjmiemy, co za pytanie :-) Rozgość się :)

Bisbas ja to jestem trochę przerażona, że w UK większość rzeczy jest normalna, które w Polsce się leczy albo prowadzi profilaktykę. Chociażby z usg, badaniami, przyjmowaniem jakichkolwiek leków, witaminą D, teraz ten refluks.. założę się, że do porodu nie pobierają wymazu na paciorkowca, ani nie kładą dziecka na brzuchu po porodzie. Boziu... od czego to zależy, że w jednym kraju te rzeczy są niezbędne, normalne i konieczne, a w innym w ogóle nie stosowane. Ciężko się połapać, czy u nas jest jakieś wariactwo z dbaniem o ciężarne i ich nienarodzone dzieci czy gdzieś tam jest jakieś bagatelizowanie i nie traktowanie spraw poważnie. Ja myślałam, że medycyna wszędzie działa tak samo, a okazuje się, że co kraj to obyczaj, mimo, ze ludzie ci sami.. :unsure:

no niestety tak to wyglada , na to ze synek przestał przybierać stwierdziły ze mam mało wartosciowy pokarm i kazaly mi go dokarmiać sztucznie no i tez tak zaczęłam robić niestety synek dalej nie przybierał i przestał chciec cyca bo wolał butle dopiero mama poszła do lekarza w Polsce i ten przepisał nam kropelki a potem zagęszczacz do mleka po którym synkowi przeszło ale niestety moje karmienie piersią dobiegło końca przez to :( Co do tego paciorkowca to nie bieora wymazu bo przed porodem pytałam a dowiedziałam sie że to konieczne też z forum poinformowano mnie ze w czasie ciąży oni nie beda niepotrzebnie grzebać kobiecie , co do kładzenia na brzuszku to chyba też nie dziala bo zaraz po przyjściu synka na swiat dostalam go na piers i kazano mi go przystawic do cyca

12 lata 2 miesiąc temu #560452 przez Jamajka
Bisbas ja Ci współczuję przez co musiałaś przejść z tym refluksem i karmieniem.. U nas też Lenka ulewała, ale lekarka kazała podnieść materac do 45st i obserwować.. w razie czego też zagęszczacz.. Ale u nas okazało się, że ja Lenę za często przystawiałam i ona po prostu miała za mały brzuszek i nadmiar jej się ulewał.. to nie był refluks.
W Polsce jak dziecko nie przybiera na wadze albo za mało przybiera to jest od razu interwencja, badania i szukanie przyczyny.. Bo przybieranie na wadze małego dziecka jest wyznacznikiem zdrowia.. Jak przestaje przybierać to od razu wiadomo jest, że coś nie tak. Co jak co, ale jeśli chodzi o opiekę medyczną to ja jestem w Polsce spokojna..

Miejmy nadzieję, że wszystkie złe rzeczy Nas ominą i pozostanie tylko radość macierzyństwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #560454 przez karolinap
Mycha7 witamy :)

Szkoda, ze nasze bliźniaki nie pokazały co maja miedzy nóżkami, ale ważne ze zdrowe:) rzeczywiście z bliźniakami moze być ciężej podejrzeć płeć, pewnie jedno zasłania drugie. Wstydziochy nasze:)

Ja juz po zakupkach, fryzjerze ( fryzjerka wysmiala mnie jak zapytałam w którym miesiącu farba nie przyjmuje albo ze dziecko moze mieć rude włosy :D
Basen też zaliczony - od razu lepiej!

Teraz próbuje powoli ułożyć się do snu, zeby ten lewy bok nie bolał :(

A kupiłam dzis gazetki mamo to ja i Dziecko, ktoras mówiła ze jest tam wyprawka ale ja nic nie znalazłam. Albo moze o inny tytuł gazetki chodzilo?

12 lata 2 miesiąc temu #560458 przez karolinap
Głupio zabrzmiało. Chodziło mi ze jest tam opis wyprawki dla noworodka:)

12 lata 2 miesiąc temu #560463 przez bisbas
Teraz na szczescie mozna powiedziec ze jestem bardziej doświadczoną mamusia i tym razem wiedzialabym jak postepowac niestety wtedy nie miałam o tym pojecia , u nas to na pewno był refluks choc nie stwierdzony przez lekarza bo zaden tego nie stwierdził ale synek potrafił zwrócić wszystko nawet po 2 godzinach od karmienia pamietam ze prawie ciagle byl rozebrany bo nie bylo sensu go ubierać tak ulewał a im wiecej go ruszałam tym było gorzej pierwszy miesiąc to był koszmar na szczescie nie ma sladu po tych przykrych doświadczeniach u synka ani nie choruje ani nie mam z nim rządnych problemow ale strachu jakiego sie najadłam to tylko moje tym razem napewno bedzie dobrze :) a w razie czego wiem co robić :)

12 lata 2 miesiąc temu #560468 przez siwa342
karolinap mam dziecko nr 3 na marzec

MAJA

12 lata 2 miesiąc temu #560471 przez Patrizia
Mycha7 witaj :)

qulturka nasi faceci mysla chyba tak samo bo 2 dni temu moj W tez powiedzial ze najlepszy bedzie wozek taki sklepowy i po problemie :P tez mi glowa pekala jak szukalam wozka ale dziewczyny na forum mi wybily z glowy czytanie wszystkich opini i juz nie czytam kupie taki jaki nam sie spodoba :)

Szkoda ze twixy nie pokazaly co tam maja miedzy nozkami wazne ze wszystko oki :) kibicuje 2x dziewczynka :) :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka