BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738537 przez akina_zet

asiek89 napisał:

Nie możemy się nastawiać negatywnie, bo jak się za bardzo na tym stresie i lęku skupimy to później w krytycznym momencie możemy się przyblokować i zamiast sobie pomóc to jeszcze przedłużymy ten trud. Ja staram się sobie tłumaczyć, że cokolwiek jest przede mną na pewno jestem w stanie to znieść, nawet jeśli będzie cholernie trudno i boleśnie i wokół będą sami nieprzyjemni ludzie (chociaż oby tak nie było!) to najważniejsze, że na końcu czeka największe Szczęście w postaci mojego Synka :)

Jejuśku 5 dni... ja zwariuję :cheer:

[/quote]

Asia dobrze to ujęłaś, cholerka od tego też tu jesteśmy by przepędzać strach, a Ty trochę sprowadziłaś mój lęk na ziemię i wrzuciłaś go na inny tor :) Mówisz,że damy radę? :blink:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #738550 przez asiek89
Ojej, cieszę się bardzo, że w jakiś sposób Ci pomogłam :)

Oczywiście, że damy radę! :) A chwilę po tym największym trudzie staniemy się najszczęśliwszymi osobami na świecie :) Najlepszym dowodem na to są nasze rozpakowane już mamusie :cheer:
Moja siostra, która dwa lata temu urodziła swojego synka - który swoją drogą jest moim ukochanym siostrzeńcem :D - bardzo ciężko przechodziła ciążę i mówiła, że nigdy więcej i w ogóle, że ewentualnie zaadoptuje, ale teraz też jest w niej już tęsknota za ciążą i noszeniem pod sercem małego szkrabka.
Absolutnie nie neguję tego, że jest ciężko, każda z nas ma inny próg bólu i inaczej ma prawo reagować. Najważniejsze jest po prostu to, żeby nie koncentrować się na tym lęku, a szukać tego co pozytywne :)

Asia&Patryś

11 lata 8 miesiąc temu #738555 przez karolcia1919
Hej.ja tak szybko.
O 8 odpad mi czop sluzowy.boli mnie prawa strona brzucha.
Dzwonilam do lekarza i kazali na Ktg jechac .od wczoraj wieczora nie czuje ruchow.
Trzymajcie kciuki

11 lata 8 miesiąc temu #738563 przez akina_zet
Asia będziesz naszym motywowaczem :D

Karolka, może to już!!! Dawaj znaki jak tam postępy :)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #738572 przez aska06091
Karolcia będę trzymać kciuki, dawaj znać jak będziesz po ktg jak będziesz miała czas.

Magda Twój opis porodu też mnie wzruszył, a jak pisałaś o emocjach jakie Tobie towarzyszyły to odczuwałam je jak bym sama to przeżyła. Kurcze, mnie też strach obleciał, ale trzeba się wziąć w garść :) W końcu robimy to dla naszych dzieci i wierzę, że wszystkie bez wyjątku damy sobie radę, bo kto jak nie my :P

Dziś wyjątkowo się wyspałam, więc zapowiada się dobry dzień ;) nawet pogoda dopisuje, tylko znowu remont w domu. Tym razem łazienka, już mam dosyć, a ciągnąć się to będzie dobre półtora tygodnia :dry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738580 przez asiek89
Monia, haha, dopóki sama nie sflaczeję i nie dostaniecie info ze szpitala, że uciekłam ze stresu :D

Karolciu, jedź i bądź spokojna, na pewno wszystko będzie ok, a my tu ściskamy kciukasy za Waszą dwójkę! :)

Cholera, za mną jest coś nie tak. Zjadłam właśnie śniadanie, normalnie kanapeczki, herbata, porządna porcja, pięć minut posiedziałam i znowu czuję takie ssanie w żołądku jakbym od wczoraj nic nie jadła :S To moje dziecko będzie jakimś pulpetem jak tak dalej pójdzie :P

Asia&Patryś

11 lata 8 miesiąc temu #738597 przez paulinka.k22
Hej mamusie!

Magda jeszcze raz gratuluję ślicznego Antosia :) a czytając Twojego posta, targały mną różne emocje od przerażenia do wzruszenia... cieszę się , że mino bólu daliście wspólnie radę! A męża masz super, mój to chyba by zdążył z 10 razy zemdleć... :silly:

Karolcia trzymaj się kochana i daj znać co i jak!

No i ciekawe jak tam Mery?

Agamo jednak masaż nie taki straszny był :unsure: :lol: oby przyniósł szybkie efekty :laugh:

Akina pokoik jest rewelacyjny :laugh: żałuję, że ja nie miałam gdzie zrobić własnego kącika dla mojej Oleńki :(

Rany zaczynam się bać... do tej pory jakoś nie myślałam o porodzie, ale teraz im bliżej tym coraz bardziej czuję taki wewnętrzny niepokój... cały czas mam nadzieję, że pójdzie szybko i sprawnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #738601 przez Alivva
Hej dziewczynki.
Natalia,Madzia miło Was podczytać. Madzik,przykre doświadczenia z porodu cholerka. Mam nadzieję,że mimo wszystko za jakiś czas Antoś dorobi się rodzeństwa. Mnie dziś odwiedziła koleżanka z pracy z synkiem (urodziła go 25go sierpnia) Laska się tez wymęczyła bo naturalnie a klocek wazył prawie 4200 i też mi opowiadała o "słynnej" pani doktor która na jej nieszczęście była przy porodzie i z tekstami do tej mojej koleżanki....po 7 latach dziecko?? ja bym sobie odpuściła. albo jak Monika sobie jęknęła to ona do niej? No i co? Wiedziałaś,że poród boli więc po co te jęki teraz??
Qwa no niech ona trafi na mnie i cos mi dosra to ją zmiażdżę!!!!!!!!!!!!
Ach no i ta moja koleżanka która całą ciążę mówiła o Oliwierku....ma jednak Nataniela :)
Karolcia...pisz co i jak... Zaniepokoiłaś mnie tym nie czuciem ruchów :/

Asiek....5 dni :) u mnie 7 :) jeku,jejku.... ciekawe ile jeszcze lasek przed nami sie "sypnie" ;)

11 lata 8 miesiąc temu #738603 przez paulinka.k22
A, zapomniałam:
Ninka jaką masz śliczną Alicję :laugh: jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was! :laugh:

Nubi a co u Ciebie, jak się czujesz :unsure: katar przeszedł :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738615 przez agamo
Wow Karola trzymamy kciuki Wszystko będzie dobrze! Chyba pomarudzilam wczoraj ze zastój sie zrobił i maluchy siedzą i Kornelek sie zmobilizowal!

Akina Monia Dobrze ze Asiek cie wróciła na dobry tor! Wiesz myśle ze z tym bólem różnie bywa i przy każdej ciazy jest inaczej nawet u tej samej kobiety! Wszystko zalerzy od ulorzenia dzidziusia od szyjki, macicy i innych pierdolach co biorą w tym udział Ale tak jak Asia myśle ze tez wiele zalerzy od psychiki wiec czym lepiej nastawiona tym lepiej dasz sobie z tym wszystkim radę!a bol no cóż będzie bo chyba nie ma czegoś takiego jak bezbolesny poród Ja na początku sie smialam ze moze jestem jedna z tych co dostają orgazmu podczas porodu :p ale wiadomo w takie cuda to ja nie wierze!

Iva to współczuje z tymi kasiazkami to juz wogole paranoja jak puszczają nowy program! Ja byłam tym rocznikiem co pierwszy przechodził gimnazjum wiec wiem jak to było ze wszystko musieliśmy mieć nowe! Aha i zapomnialam ci powiedzieć ze twoj Fil jest the best! I bardzo dobrze babie powiedział w tym sklepie! Ona pewnie tak do niego walnela bo myślała ze to dziecko pięcioletnie i myśli ze dzieci z kapusty wychodzą!

No a z tym imieniem ja mam pospolite maz tez mnie to zawsze draznilo i nie podoba mi sie moje imię I myslalam zeby moje dajecie nie miało tak jak ja! Podobało mi sie wiele imion ale najbardziej podoba mi sie Kacper a sama żadnego nie znam i w rodzinie nie ma daltego chyba sie na nie zdecydowaliśmy Podoba mi sie tez Karol ale mojemu mężowi sie zle kojarzy Wiec chyba zostaniemy przy Kacperku zwłaszcza ze sie juz przyzwyczailiśmy! A co do zagranicznych imion to juz kiedyś pisałam Uważam ze jak rodzice Polacy i w dodatku mieszkają w Polsce to niech nie robią wiochy z zagranicznymi imionami! Jeśli sie mieszka za granica to tez nie popieram chyba ze planuje sie na stałe zostac poza granicami i chce sie dziecku ułatwić Ale mnie poprostu te imiona odpychaja Owszem są ładne imiona zagraniczne ale wychodzę z zalorzenia ze ja jestem Polka maz Polak to i dziecko polskie chce mieć!to tak jak wszyscy w pracy sie wypytuja męża i pytali wcześniej mnie czy będziemy dziecku robic angielski paszport! Jakby polski był jakiś gorszy! A swoją droga dziecka jeszcze na świecie nie ma a oni sie jego paszportem interesują No szlag mnie czasem trafia! Kiedyś jak zlapalam ciśnienie w pracy to jednej babce tak nagadalam ze Polska tez leży w Europie i polski paszport jest w niczym gorszy od angielskiego! I na cholerę mi angielski jak ja Polka jestem! I niech sobie angole nie myślą ze są tacy wspaniali ze wszysycy sie o ich paszport zabijać bedą! Dobra bo sie trochę nakrecilam wiec kończę! A muszę wam powiedzieć ze u mnie ostatnio mamy piękny tydzień słoneczko cieplutko Dzisiaj ma być podobno 29 stopni eh jakie piękne mogłabym juz mieć spacerki z wózkiem a tak to z brzuszkiem jeszcze! No ale mam nadzieje ze pogoda sie utrzyma jak nadluzej!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #738641 przez akina_zet
Paulinka, ja myślę, że Oleńce będzie najlepiej u mamusi w ramionach a nie w pokoik ;)

Ale cię się, że pokoik Wam wszystkim się podoba ;)

Iva gdybym ja trafiła na takiego babsztyla, to bym jej stopę w usta wsadziła siedząc na tym fotelu do rodzenia, by się zakmnęła :angry: Albo ścisnęła udami jej łeb, gdyby mi zaglądała między nogi :D

Aguś imię Karol baaardzo mi się podoba! Sama je rozważałam jakby miał być chłopiec, ale mój mąż też nie chciał :dry: Bo jego brat cioteczny to Karol i moja pierwsza licealna miłość też była Karolem :D
A powiedz mi, zamierzacie wrócić kiedyś na stałe do Polski? :)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #738645 przez pyzaura
Hej

A ja dopiero wstalam :D ale leniuszek sie ze mnie zrobil :D

Monia sliczny pokik :D ajjj ta Guska ma modnisiowa mamuske :D

Karolcia czekamy na wiesci i kciuki zacisniete :) wszystko bedzie ok zobaczysz

Asiek 5 dni wow ale ten czas leci i jeszcze troszke bedziesz ze swoim skarbkiem :) normalnie pieknie :)

Nike widze ze mamy tak samo ja jakos tez uwazam ze tyle osob dalo rade to i ja musze dac ale wlasnie najgorsza mysl czy trafie na dobra polozna i lekarza bo od nich tez duzo zalezy :) ale mniemy nadzieje ze nam sie poszczesci :P

Madzia szpital piekne zdjecia ale jak czytalam co przeszlac to az sie poplakalam :( najwazniejsze ze jestescie juz w domku ale latwo to Ty nie mialas :kiss: :kiss: :kiss:

Ninka sliczna coreczka :) samych dobroci dla was

a ja wczoraj dostalam wozeczek :) ale cos kolor na stronce bardziej mi sie podoba ogolnie wozek rewelacja ale namowili mnie na jasny i troszk jestem zawiedziona :(

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #738650 przez akina_zet
Pyzaurka wrzuć zdjęcie wózeczka :) Będziemy śmigać takimi samymi :D

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #738657 przez pyzaura

Ania

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #738659 przez pyzaura

Ania

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka