- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
[/quote]asiek89 napisał:
Nie możemy się nastawiać negatywnie, bo jak się za bardzo na tym stresie i lęku skupimy to później w krytycznym momencie możemy się przyblokować i zamiast sobie pomóc to jeszcze przedłużymy ten trud. Ja staram się sobie tłumaczyć, że cokolwiek jest przede mną na pewno jestem w stanie to znieść, nawet jeśli będzie cholernie trudno i boleśnie i wokół będą sami nieprzyjemni ludzie (chociaż oby tak nie było!) to najważniejsze, że na końcu czeka największe Szczęście w postaci mojego Synka
Jejuśku 5 dni... ja zwariuję
Asia dobrze to ujęłaś, cholerka od tego też tu jesteśmy by przepędzać strach, a Ty trochę sprowadziłaś mój lęk na ziemię i wrzuciłaś go na inny tor

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Oczywiście, że damy radę!

Moja siostra, która dwa lata temu urodziła swojego synka - który swoją drogą jest moim ukochanym siostrzeńcem

Absolutnie nie neguję tego, że jest ciężko, każda z nas ma inny próg bólu i inaczej ma prawo reagować. Najważniejsze jest po prostu to, żeby nie koncentrować się na tym lęku, a szukać tego co pozytywne

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
O 8 odpad mi czop sluzowy.boli mnie prawa strona brzucha.
Dzwonilam do lekarza i kazali na Ktg jechac .od wczoraj wieczora nie czuje ruchow.
Trzymajcie kciuki
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aska06091
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Magda Twój opis porodu też mnie wzruszył, a jak pisałaś o emocjach jakie Tobie towarzyszyły to odczuwałam je jak bym sama to przeżyła. Kurcze, mnie też strach obleciał, ale trzeba się wziąć w garść

Dziś wyjątkowo się wyspałam, więc zapowiada się dobry dzień

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Karolciu, jedź i bądź spokojna, na pewno wszystko będzie ok, a my tu ściskamy kciukasy za Waszą dwójkę!

Cholera, za mną jest coś nie tak. Zjadłam właśnie śniadanie, normalnie kanapeczki, herbata, porządna porcja, pięć minut posiedziałam i znowu czuję takie ssanie w żołądku jakbym od wczoraj nic nie jadła

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Magda jeszcze raz gratuluję ślicznego Antosia

Karolcia trzymaj się kochana i daj znać co i jak!
No i ciekawe jak tam Mery?
Agamo jednak masaż nie taki straszny był

Akina pokoik jest rewelacyjny

Rany zaczynam się bać... do tej pory jakoś nie myślałam o porodzie, ale teraz im bliżej tym coraz bardziej czuję taki wewnętrzny niepokój... cały czas mam nadzieję, że pójdzie szybko i sprawnie

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Natalia,Madzia miło Was podczytać. Madzik,przykre doświadczenia z porodu cholerka. Mam nadzieję,że mimo wszystko za jakiś czas Antoś dorobi się rodzeństwa. Mnie dziś odwiedziła koleżanka z pracy z synkiem (urodziła go 25go sierpnia) Laska się tez wymęczyła bo naturalnie a klocek wazył prawie 4200 i też mi opowiadała o "słynnej" pani doktor która na jej nieszczęście była przy porodzie i z tekstami do tej mojej koleżanki....po 7 latach dziecko?? ja bym sobie odpuściła. albo jak Monika sobie jęknęła to ona do niej? No i co? Wiedziałaś,że poród boli więc po co te jęki teraz??
Qwa no niech ona trafi na mnie i cos mi dosra to ją zmiażdżę!!!!!!!!!!!!
Ach no i ta moja koleżanka która całą ciążę mówiła o Oliwierku....ma jednak Nataniela

Karolcia...pisz co i jak... Zaniepokoiłaś mnie tym nie czuciem ruchów :/
Asiek....5 dni

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ninka jaką masz śliczną Alicję

Nubi a co u Ciebie, jak się czujesz

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Akina Monia Dobrze ze Asiek cie wróciła na dobry tor! Wiesz myśle ze z tym bólem różnie bywa i przy każdej ciazy jest inaczej nawet u tej samej kobiety! Wszystko zalerzy od ulorzenia dzidziusia od szyjki, macicy i innych pierdolach co biorą w tym udział Ale tak jak Asia myśle ze tez wiele zalerzy od psychiki wiec czym lepiej nastawiona tym lepiej dasz sobie z tym wszystkim radę!a bol no cóż będzie bo chyba nie ma czegoś takiego jak bezbolesny poród Ja na początku sie smialam ze moze jestem jedna z tych co dostają orgazmu podczas porodu

Iva to współczuje z tymi kasiazkami to juz wogole paranoja jak puszczają nowy program! Ja byłam tym rocznikiem co pierwszy przechodził gimnazjum wiec wiem jak to było ze wszystko musieliśmy mieć nowe! Aha i zapomnialam ci powiedzieć ze twoj Fil jest the best! I bardzo dobrze babie powiedział w tym sklepie! Ona pewnie tak do niego walnela bo myślała ze to dziecko pięcioletnie i myśli ze dzieci z kapusty wychodzą!
No a z tym imieniem ja mam pospolite maz tez mnie to zawsze draznilo i nie podoba mi sie moje imię I myslalam zeby moje dajecie nie miało tak jak ja! Podobało mi sie wiele imion ale najbardziej podoba mi sie Kacper a sama żadnego nie znam i w rodzinie nie ma daltego chyba sie na nie zdecydowaliśmy Podoba mi sie tez Karol ale mojemu mężowi sie zle kojarzy Wiec chyba zostaniemy przy Kacperku zwłaszcza ze sie juz przyzwyczailiśmy! A co do zagranicznych imion to juz kiedyś pisałam Uważam ze jak rodzice Polacy i w dodatku mieszkają w Polsce to niech nie robią wiochy z zagranicznymi imionami! Jeśli sie mieszka za granica to tez nie popieram chyba ze planuje sie na stałe zostac poza granicami i chce sie dziecku ułatwić Ale mnie poprostu te imiona odpychaja Owszem są ładne imiona zagraniczne ale wychodzę z zalorzenia ze ja jestem Polka maz Polak to i dziecko polskie chce mieć!to tak jak wszyscy w pracy sie wypytuja męża i pytali wcześniej mnie czy będziemy dziecku robic angielski paszport! Jakby polski był jakiś gorszy! A swoją droga dziecka jeszcze na świecie nie ma a oni sie jego paszportem interesują No szlag mnie czasem trafia! Kiedyś jak zlapalam ciśnienie w pracy to jednej babce tak nagadalam ze Polska tez leży w Europie i polski paszport jest w niczym gorszy od angielskiego! I na cholerę mi angielski jak ja Polka jestem! I niech sobie angole nie myślą ze są tacy wspaniali ze wszysycy sie o ich paszport zabijać bedą! Dobra bo sie trochę nakrecilam wiec kończę! A muszę wam powiedzieć ze u mnie ostatnio mamy piękny tydzień słoneczko cieplutko Dzisiaj ma być podobno 29 stopni eh jakie piękne mogłabym juz mieć spacerki z wózkiem a tak to z brzuszkiem jeszcze! No ale mam nadzieje ze pogoda sie utrzyma jak nadluzej!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale cię się, że pokoik Wam wszystkim się podoba

Iva gdybym ja trafiła na takiego babsztyla, to bym jej stopę w usta wsadziła siedząc na tym fotelu do rodzenia, by się zakmnęła

Aguś imię Karol baaardzo mi się podoba! Sama je rozważałam jakby miał być chłopiec, ale mój mąż też nie chciał

A powiedz mi, zamierzacie wrócić kiedyś na stałe do Polski?

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
A ja dopiero wstalam

Monia sliczny pokik

Karolcia czekamy na wiesci i kciuki zacisniete

Asiek 5 dni wow ale ten czas leci i jeszcze troszke bedziesz ze swoim skarbkiem

Nike widze ze mamy tak samo ja jakos tez uwazam ze tyle osob dalo rade to i ja musze dac ale wlasnie najgorsza mysl czy trafie na dobra polozna i lekarza bo od nich tez duzo zalezy

Madzia szpital piekne zdjecia ale jak czytalam co przeszlac to az sie poplakalam

Ninka sliczna coreczka

a ja wczoraj dostalam wozeczek

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-