- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ninko, ja jeszcze nie zdążyłam napisać: Ala prześliczna! Gratulacje raz jeszcze!
Dziewczynki rozpakowane, dzięki za odpowiedzi na pytanie o wyprawkę. Z tymi bodziakami tak właśnie myślałam, że o tej porze roku krótki rękaw będzie mało praktyczny... Pieluch 1 mam póki co dwie paczki. Zobaczymy jaki ten mój "Mały" będzie mały. Pamiętacie, trochę się martwiłam po ostatnich usg (ostatnie miałam chyba w 34 tc), kiedy dowiadywałam się, że synek mały. A tu jak bodajże w połowie 8. miesiąca brzuch mi ruszył, tak rośnie i rośnie i coś mi się wydaje, że wcale nie urodzę takiego maluszka poniżej 3 kg...

Asiek, ja Ci się wcale nie dziwię, też na Twoim miejscu do końca miałabym nadzieję, że dzidziuś się obróci, bo mimo obawy o ból, wolę rodzic sn niż przez cc. Życzę Ci, żeby Patryś zrobił Tobie i lekarzom taką niespodziankę

Magda, super że napisałaś. Współczuję bólu porodowego, a zazdroszczę, że doświadczyłaś takiego wsparcia męża i położnej. Mój mąż jest chyba zbyt nerwowy i nie będę mogła na niego liczyć... Ale dam mu szansę, najwyżej wyrzucę go z sali, jakby panikował bardziej ode mnie

Karolcia, dobrze, że wszystko w porządku i rozwiązanie blisko

Agamo, śmiej się śmiej z orgazmów podczas porodu, ale powiem Ci, że ja raz miałam ciekawe doświadczenie miesiączkowe, w które bym w życiu nie uwierzyła, gdyby mi ktoś opowiadał. Normalnie mam miesiączki bolesne i baaardzo bolesne. A raz jeden jedyny zdarzyło mi się, że akurat kiedy spodziewałam się wybuchu bólu, zaczęło mi się robić ciepło w brzuchu. Usiadłam sobie na łóżku i te dwie czy trzy godziny, kiedy normalnie męczyłabym się niemiłosiernie, wpadłam w jakiś niesamowity błogostan, taki przedłużony orgazm

Pyzaura, wózeczek śliczny!
A ja się z Wami podzielę swoją radochą z początków laktacji. Wyczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko", że pod koniec ciąży często pojawia się siara i że nawet jak nie leci, to po ściśnięciu otoczki brodawki mogą pojawić jakieś kropelki. No i tak czasem próbowałam, ale poza tym, że miałam jakieś śladowe ilości gęstego osadu w brodawkach, nic nie leciało. A wczoraj wieczorem z głupia ścisnęłam i poszła kropelka! Nie wiem czemu mnie to tak rozbawiło i ucieszyło

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak odpada pepek to krwawi?????
Dzień dobry!
Iwonko, nie powinien jeśli jest całkiem suchy ale jak delikatnie podkrwawia to nic się nie dzieje. Patyczek do uszu octanisept żeby rankę utrzymać w czystości.
U nas też mały problem z pępkiem bo zaczął się od spodu paprać więc od paru dni go wietrzymy i jest już lepiej. Myślę, że tak jeszcze ze 2 dni maks i odpadnie bo trzyma się już na malutkim fragmenciku.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

No nic...polecimy za rok w wakacje

Iwonka,pępuszek nie krwawi jak odpada. Odpada jak juz wszystko ładnie zaschnie ale czasem faktycznie gdzieś się zahaczy i krewka poleci

Mojemu Filipowi jak odleciał to potem zrobił się taki maleńki ropień w środku,ale jak go przy okazji wizyty lekarz naciął i czymś tam posmarował to się pięknie wygoiło i nic się już potem nie babrało

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Uśmiałam się solidnie czytając o tej Twojej satysfakcji z kropelki siary

Ja na suchość nie narzekam, wręcz przeciwnie, chwilami to mnie wręcz zalewa i już zaczęłam testować wkładki laktacyjne

I zazdroszczę Ci normalnie tej akcji z orgazmem zamiast bólu miesiączkowego

Ja w pierwszy dzień zawsze zdychałam, poza tym dało się żyć, zobaczymy jak będzie po ciąży

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

Pyzaura wozek sliczny;)
Kocham Cie-twoja historia rowniez wzruszajaca.

Tak piszecie o tych pamersach a mi pokupowali same 2 a 1 nie mam zadnej!musze kupic !!no ale waga od 3-5kg to nie moga byc???
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Sorki za bledy ale dotyk mi szfankuje.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Iwonka śliczne fotki z spacerku.
A Karolina ja też mam 2paczki 1 *80 mam nadzieje ze starczy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
iwonta_kg napisał:
Jak odpada pepek to krwawi?????
Dzień dobry!
Iwonko, nie powinien jeśli jest całkiem suchy ale jak delikatnie podkrwawia to nic się nie dzieje. Patyczek do uszu octanisept żeby rankę utrzymać w czystości.
U nas też mały problem z pępkiem bo zaczął się od spodu paprać więc od paru dni go wietrzymy i jest już lepiej. Myślę, że tak jeszcze ze 2 dni maks i odpadnie bo trzyma się już na malutkim fragmenciku.
Dzieki za odpowiedz

Jeszcze mam jedno pytan do mam. Kacperkowi strasznie skorka sie luszczy. Smaruje mu te miejsca oliwka ale jakos malo pomaga. To normalne wogole jest? I czemu tak sie dzieje?
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paznokcie właśnie WIktorkowi dziś obcięłam! Urodził się ze strasznymi szponami

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Karolcia a to Ci Kornelek psikusa zrobił

Kalinka u nas właśnie jutro miną dwa tygodnie odkąd złozyliśmy zamówienie na wózek więc w głebi ducha wierzę, że jutro zadzwonią, że już jest gotowy do odbioru

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nike a ja zamawialam tydzień temu i juz mam

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Iva piękne
cudowne zatkalo mnie.
Nike a ja zamawialam tydzień temu i juz mama ty jaki masz zamowiony?
Ja zamówiłam Bebetto Luca i miał byc max do 2 tygodni. Czy oni nie wiedzą, że ciężarna się niecierpliwi

Iva śliczny wanno-przewijak