- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Historie narodzin
Porodówka
Wielkie historie małych pacjentów

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Znowu mi się nic nie chce... przespałam się z godzinę po obiedzie i miałam sprzątać, może jutro

Iva te programy na TLC fajne są, ale tak mnie wkurza częstotliwość reklam na tym kanale co 10 min są, że już ich nie oglądam

Wiem, wiem Akina, że nie ważne czy dziecko ma swój pokoik czy nie, ważne żeby było szczęśliwe

Karolcia dobrze, że z maluszkiem wszystko OK!Teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

no dczis troszke posprzatalam

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A jakie wkładki laktacyjne uzywacie i mozecie polecic? Ja najpierw kupilam babyone no w sumie nie sa zle ale denerwuje mnie to ze jak zaloze cienka bluske to widac ze mam wkladke nie wiem czybz innymi tez by tak bylo,teraz kupilam w aptece jakiejs nie znanej mi firmy zobwczymy jak sie sprawdza sa takie bardziej wyprofilowane maja nawet wgłębienie na sutek.
Jeszcze kilka dni i minie miesiac od porodu a ja czuje jakby to bylo wczoraj

Nastepna rzecz ze czasem czuje bole jak na okres moze to dlatego ze ta macica sie nadal oczyszcza no i blizna troche zaczyna dawac mi sie we znaki a moze raczej to cos w srodku co zszyli bo czasem pobolewa
Moja mama mi doradzila abym dala do badania swoj pokarm bo zauwazylam ze maly czesciej placze wlasnie po moim karmieniu niz po satucznym mleku wiec ciekawe gdzie mozna zbadac i co te badanie moze wykazac
Dsiewczyny fajne wozki zwlaszcza ten bezowy bo ja tez mam bezowy

Sorki za liczne bledy ale siadł mi juz drugi komputer w tym roku a tablet czesto nie zadaza za moim pisaniem
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Karolcia mam nadzieję że u Was juz lepiej. Ale jak już czop odpadł to pewnie siedzisz jak na szpilkach

asiek jak napisałaś o ssaniu w zołądku ucieszyłam się że nie tylko ja tak mam. Ciagle chodzę i myśle co by tu zjeść, a po chwili mnie ssie jakbym dziś jeszcze nic nie jadła

pyzaura sliczny ten wózek i mnie się kolor podoba

Ja mam jedną dużą paczkę pampersów 1 i 3 paczki chusteczek. Ale u mnie mąż będzie miał dwa tygodnie wolnego więc, będzie biegał jak czegoś zabraknie. A nie lubię jak mi coś zostanie i nie mam co z tym zrobić

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
a powiedzcie tez wydaje sie wam ze za wysolki jest?? ja nie wiem taka mala koza ze mnie ze ledwo co widze jak jest buda zakryta
Aniu,ja znów taka żyrafa,że dla mnie wysoki stelaż to był priorytet dlatego tez tak uwielbiam wóz który mam. Jak rączka jest normalnie to wysokość od niej do podłogi to az 105cm

Papi....moja Luśka przyjdzie na świat równy miesiąc po Twoim Hubercie

marta ja ciśnienia co prawda nie mierzę (tylko na wizytach albo jak się słabo czuję) ale ogólnie też mi siły zeszły jak z dmuchanego materaca. Dziś mi najlepiej jest na kanapie. Boshe....uwierzyłby kto? I tak latam po tych schodach kilkanaście razy dziennie a już jest coraz ciężej więc co se będę żałować leżakowania

- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Widze, że znów przestój z porodami

Gratuluje Kocham cie synka bo tylko ty byłas po mnie

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów bo czasu dla siebie mam naprawde niewiele

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Nadal w dwupaku...jedt w szpitalu mieli jej dac kroplowke na skurcze..i na rozwarcie ale dupa nic jej nie robia a do domu nie chca puscic.ma robione dwa razy dziennie ktg .jutro ma miec usg i sie okaze.no i trzymaja ja te bole okresowe...
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

złosiłam sie do szpitala w 37tc i 6d po umówieniu z lekarzem - wsumie na moją prośbę bo ciąże a szczególnie końcówkę znosiłam naprawde fatalnia a do tego cukrzyca i mała z usg wychodziło już powyżej 3,5kg więc lakarka zgodziła się na wywołanie. Na ip zrobiła mi moja ginekolog (była szefem dyżuru w szpitalu) masaż szyjki

Dziś jestem właśnie po zdjęciu szwów (4szt)i czuje się jak nowo narodzona

mąż oczywiście był cały czas przy mnie i wspierał jak mógł

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

w opisie porodu zapomnieałam dodać że w szpitalu jest 9 jednoosobowych sal porodowych a ja trafiłam dokładnie na tą samą co dwa lata wcześniej gdzie rodziłam Adasia!!!!
akinia - prześlicznie wygląda pokoik

donata - moja mała też strasznie żółta

papii- jeśli twój maluszek ma bóle brzuszk po twoim mleczku a po sztucznym piszesz że jest lepiej to ewidentnie coś w twojej diecie go denerwuje. a kupki ma zółte czy zielone?
ja używam narazie pampersów 1 i muszę dokupić koleje paczki bo 2 są zdecydowanie za duże. z moich obserwacji powiem że papmersy premium 1 są zdecydowanie gorsze niż dada 1.
iwonka - kacperek jest śliczniutki

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
alescie sie mamuski rozpisaly. az przyjemnie sie czyta:-) zaczynam zdawac sobie sprawe ile za chwile bedzie problemow i dobrze ze jestescie juz troszke doswiadczone to bedzie sie kogo doradzic:-)
iva a ty do szwecji mialas wyjechac do rodziny? planowalas na stale? chcialas wywrocic wasz swiat do gory nogami a tu sie i tak wywraca tylko w inny sposob:-D
nike mi wozek szedl tez 2 tyg wiec lada dzien bedzie. cierpliwosci
iwonka a co na spod wozeczka wykladalas? taki fajny bezbronny spioszek:-)