- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Więc głowa do góry, nie ma co się stresować bo to nic nie da

Ninka widziałam w tabelce że też już jesteś po, serdecznie gratuluję i muszę się dokopać do fotek malutkiej

Agamo miejmy nadzieję że masaż pomoże i niedługo powitamy na świecie tego małego uparciuszka
Dziewczęta potwierdzam to co napisała Natka pampersy 1, i chusteczki mokre- tego idzie naprawdę masę, a tym badziej jak się karmi tylko piersią...Antoś wali kupkę co 1,5

oj mały się budzi na papu...cdn

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Pyzaura, wozio pierwsza klasa! Bardzo mi sie podoba.

Iva, Asia odliczanie trwa

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Pyzaurka pięknie się prezentuje
!!!! I prawda,że wygodny w prowadzeniu?
Ja swój kropkowy uwielbiam
no rewelacyjnietaki delikatny

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ania Pyzaura wozek sliczny i jak tak patrze na te wasze wozki to moj mi sie coraz bardziej nie podoba

Madzia dobrze ze umiesz popatrzec na porod z innej perspektywy niz ta ktora przezylas I pewnie to jeszcze za wczesnie ale moze skusisz sie na rodzenstwo dla Antosia?! A moj Kacperek chyba najwiekszy wrzesniowy uparciuch chyba zadna mnie nie pobije

Kinga jak poszlo grzybobranie??
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Madzik, jak sie ciesze, ze Cie czytam
Kurka napedzilas nam stracha. bedziemy z Akina nawzajem se dupy podcierac heheh ;P Grunt, ze jestescie zdrowi i szczsliwi. Powstawiaj koniecznie fotki Antulka
Pyzaura, wozio pierwsza klasa! Bardzo mi sie podoba.
Iva, Asia odliczanie trwa
Przepraszam, padłam

Ojj odliczamy i nie dowierzamy...

Aniu, wózeczek jest prześliczny!

Ja żałuję, że mój buzz ma trzy koła, bo jakoś zawsze się nastawiałam na czterokołowca, ale wygląda na to, że będzie wygodny w prowadzeniu, więc może damy radę

Moja Mama powiedziała, że mam nie kupować na zapas pamperków, ani tego co nie wiadomo czy będzie potrzebne, bo jak coś to przecież ona może w każdej chwili jechać i kupić

Aguś, ja juz jakiś czas temu doszłam do wniosku, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Może jeszcze troszkę posiedzicie w uk, a w którymś momencie uda Wam się wrócić i tutaj znajdziecie coś dla siebie

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Poki co wciagam filmiki z makijazami na yt i zaraz wyskocze do natury po zakupki hehhhh

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Magda ja tez sie poplakalam czytajac relacje, chyba najbardziej dlatego ze P nie bedzie ze mna, bede miala wsparcie bratowej, przyjaznimy sie, mimo wszystko to nie to samo...bedzie mi musiala wystarczyc jego obecnosc za sciana.
A zdjecie Ali od Ninki jest na stronie 1129

Karola pozostan w lacznosci, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Aniu wozek mi tez sie podoba, kolor prezentuje sie bardzo ladnie na zdjeciu przynajmniej

Paulinko "katarek mi przejdzie do 3 tyg, poki co nie spie, lezec sie nie da, lecze sie domowymi metodami bo nie chce antybiotykow.
Bylam na ktg, moj doktorek juz na urlopie, nie wiem nawet kiedy wraca... Poza tym pani doktor powiedziala po badaniu ze "wyglada to wszystko zachecajaco, glowka ladnie wsparta, czopu nie ma, rozwarcie bez zmian, czekamy tylko na skurcze"
Do jutra mamcie!
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kocham Cię, Madzia, bardzo Ci współczuję. Ja chyba nie miałam bóli z kręgosłupa... Sama nie wiem, bo wszystko mnie bolało. I też w czasie porodu mówiłam, że chcę umrzeć, skoczyć z okna, że nie dam rady. Co do pomocy, to naprawdę warto mieć jakąś bliską osobę przy porodzie, to pomaga. Mój to głowę trzymał, nogi podkurczał. A najbardziej pomógł mi po porodzie jak wstać nie mogłam. Pościel mi zmieniał jak wyplamiłam krwią, mył podłogi, mnie mył. Też jestem mu wdzięczna. Bez niego bym nie dała rady. Też mam pełno szwów, więc wiem, co to za ból :/ Jeszcze jakiś guzek mi się zrobił na szwie :/
Niagara, mój Szymek też ma żółtaczkę, ale powstałą z konfliktu serologicznego. W szpitalu był naświetlany kilka razy. A jak wychodziliśmy to miał jakoś ponad 13,2 tego wskaźnika. I w sumie nie wiem czy dalej ma. O wodzie nie słyszałam, żeby dawać

A na spacer tez się wybieramy za kilka dni, ale się boję. Jutro zaczniemy chyba werandowanie na balkonie, a może w sobotę wyjdziemy? Będzie miał akurat 2 tygodnie.
Co do moich obserwacji, to bardzo mi idzie dużo wacików bawełnianych do przemywania buźki i oczu dziecka i małżowiny usznej na zewnątrz. Kalia też się przydaje i do kąpieli dziecka i do przemywania krocza. Przed porodem kupiłam tylko jeden stanik do karmienia, bo czekałam bliżej porodu z myślą, że może rozmiar się zmieni. Wczoraj dokupiłam jeszcze 1, ale to zdecydowanie za mało. Przydatna też jest koszula nocna do karmienia. Mam 2 i nie nadążam z praniem, bo ciagle się zalewam

A jak z obcinaniem paznokci mamusie? JA swojemu jeszcze nie obcinałam. Ale już mu się łamią. Takie malutkie ma te rączki, że aż strach.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My sie co rusz zmagamy z bolami brzuszka dalej nie jestem pewna czy to na pewno kolki bo nie jest to non stop tylko z przerwami maly sie prezy ma twardy brzuszek a ja nie wiem jak mu pomoc masuje mu brzuszek i jestem bezsilna...
Wczoraj chcialam malemu kupic cos ekstra i jak zobacaylam ceny to sie za glowe zlapalam spodnie za 70 zl a do tego bluza drugie tyle wiec na razie wystarcza malemu bodziaki

Madzia gratuluje synka,przeczytalam twoje przezycie a porodu i uwazam ze jestem na prawde szczesciara nie mialam zadnych boli rozwarcia wody odeszly i ssybko cesarka a ty biedaku tak sie meczylas bardzo ci wspolczuje ale za twoje cierpienie otrzymalas najwieksza nagrode jaka jest dziecko jestesmy z ciebie dumne spisalas sie na medal!
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Kazali uwazac teraz bo kak odpada czop latwo zlapac infekcje.
Wiec leze w lozku w domu...
Najadlam sie strachu...i tez bylam nadzieji ze moze juz dzis zobacze malenstwo no ale czekamy....
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Jeszcze macie troszkę czasu także czekaj cierpliwie (wiem, wiem, łatwo się mówi) i oby już niedługo Maluszek był z Wami

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
magda no tez czytalam z mieszanymi uczuciami. strach jak nie wiem ale podziwiam ze dalas rade. tak pieknie opisujezz zachowanie meza ze zaczynam zalowac ze moj nie chce byc. a nikogo innego nie chce. choc licze ze jak bedzie ze mna wczesniej to moze zdecyduje sie jednak zostac do konca.. zobaczymy.. byle tylko byl w domku jak to wszystko sie zacznie
natalia nie wiedzialam ze tyle rzeczy wplyaa na zoltaczke.. to w sumie dobrze ze to wam jakos nie ogranicza siedzenia w domku i wychodzenia na spacer
nubi a ty sie leczysz sama czy pod opieka lekarza? obys jednak sil nabrala bo cie to chorobsko wykonczy.. a przy porodzie trza bedzie przywiazac woreczk u nosa bo moze nie miec kto ci go wycierac:-P
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Oczywiście ja jak typowa baba sugerując się tylko kolorami nie pomyslałabym,że to ten sam wózek co Akiny

Aga(mo) pochwal sie też swoim wozem.... marudzisz nam tu ze Ci się nie widzi a ja ciekawa jestem co tam skrywasz za furę

Ja z jednej strony rozumiem Twoją tęsknote za PL a sama strasznie tęsknię za Szwecją.... Tym bardziej,że od września teraz miała tam zamieszkać z Filem,no ale.....ciąża i zmiana planów. JUż nie licze na to,że kiedyś tam zamieszkam ale jak to Asiek napisała-nic nie dzieje się bez przyczyny

Myślę o tym co nam mamuśki piszą o rzeczach bardziej i mniej potrzebnych.... Papmersów 1 mam jedną wielką paczkę i jedną małą więc na razie wystarczy-oby tylko mała nie była uczulona. Chusteczek 5opakowań duzych i 3 małe(do torby),lumpów nadmiar więc o to też sie nie boję....
Wciąż nie mam przewijaka wolnostojącego i stelaża pod wanienkę i wiem,że komody kąpielowe są tak mało praktyczne ale tak mi się qwa podobają,że chyba jednak kupię. Na wszystkim oszczędzałam więc chyba sobie moge pozwolić na zakup tej komody