- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Teraz już mam wyniki w normie

A tak w ogóle to dzień dobry

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Pyzaura mi na poprzednich badaniach wyszło żelazo na niskim poziomie i lekarz zalecił mi branie witamin falvit, a oprócz tego jedzenie pomidorów i buraków
Serku heh jestem taka roztargniona ze hoho czytam codziennie forum i nic z niego nawet widzicie nie wiem ;/ jestem jakas slaba nie mam sily nawet z wyra wyjsc ale chyba na stragan sie przejde po jakies owoce i warzywa swieze
Natka ja biore w sumie codziennie witamin Femibion Natal 2 i nie wiem miesiac temu byly dobre wyniki a teraz za niskie i wiem juz czemu taka oslabiona sie czuje jest tez taki syrop nie wiem czy slyszalyscie o nim Floradix zelazo i witaminy bralam to jak sie odchydzalam w grudniu podobno jest tez dobry dla kobiet w ciazy i zastanawiam sie czy poczekac do wizyty czy poprostu kupic sobie i juz teraz brac ... zmartwilam sie tylko tym
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
niagara napisał:
Pyzaura mi na poprzednich badaniach wyszło żelazo na niskim poziomie i lekarz zalecił mi branie witamin falvit, a oprócz tego jedzenie pomidorów i buraków
Serku heh jestem taka roztargniona ze hoho czytam codziennie forum i nic z niego nawet widzicie nie wiem ;/ jestem jakas slaba nie mam sily nawet z wyra wyjsc ale chyba na stragan sie przejde po jakies owoce i warzywa swieze
Natka ja biore w sumie codziennie witamin Femibion Natal 2 i nie wiem miesiac temu byly dobre wyniki a teraz za niskie i wiem juz czemu taka oslabiona sie czuje jest tez taki syrop nie wiem czy slyszalyscie o nim Floradix zelazo i witaminy bralam to jak sie odchydzalam w grudniu podobno jest tez dobry dla kobiet w ciazy i zastanawiam sie czy poczekac do wizyty czy poprostu kupic sobie i juz teraz brac ... zmartwilam sie tylko tym
Słońce, zapytałam właśnie dr google

Kup sobie Falvit :)Mi pomogło

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak miałam żelaza 2 jednostki w listopadzie i grudniu to nie miałam siły tak jak Ty dosłownie wstać z łóżka a nawet podnieść szklanki herbaty, kilka kroków w domu i sapałam i przewracałam się, mdlałam, ale teraz nie mam aż takiego niskiego stanu i nie odczuwam tego bardzo, a Femibion chyba nie ma żelaza w składzie bo ja też go biorę. Ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić jeśli nie masz teraz wizyty a sama bym chyba nie brała nic

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pyzaura mi zelazo kazala lykac ostatnio ascofar 3xdziennie. ale uczciwie przyznam ze czesto zapominam

a witaminy biore pregna i tam troche zelaza jest ale widocznie za malo skoro wyniki ciut gorsze.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pyzaura a jakie masz te wyniki, naprawdę kiepskie?
Jak miałam żelaza 2 jednostki w listopadzie i grudniu to nie miałam siły tak jak Ty dosłownie wstać z łóżka a nawet podnieść szklanki herbaty, kilka kroków w domu i sapałam i przewracałam się, mdlałam, ale teraz nie mam aż takiego niskiego stanu i nie odczuwam tego bardzo, a Femibion chyba nie ma żelaza w składzie bo ja też go biorę. Ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić jeśli nie masz teraz wizyty a sama bym chyba nie brała nicale nie martw się bardzo tylko jedz mięcho
no wizyte mam we wtorek bym mogla zaczekac ... wynik mam 11,3 a norma na tych wynikach jest od 12 poza tym widze ze tez inne badania jak mialam dobre teraz sie spierdzielily jak krwinki biale mam podwyzszone ... a miecha za bardzo nie lubie tez oprocz wszystkiego z piersi z kuraka... 2 dni temu jak jadlam obiadek to tak mi sie slabo zrobilo goraco az rece mi sie trzesly i tak wczoraj przeanalizowalam wyniki poczytalam w necie i sama sobie wkrecilam ...

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
SerekWaniliowy napisał:
Pyzaura a jakie masz te wyniki, naprawdę kiepskie?
Jak miałam żelaza 2 jednostki w listopadzie i grudniu to nie miałam siły tak jak Ty dosłownie wstać z łóżka a nawet podnieść szklanki herbaty, kilka kroków w domu i sapałam i przewracałam się, mdlałam, ale teraz nie mam aż takiego niskiego stanu i nie odczuwam tego bardzo, a Femibion chyba nie ma żelaza w składzie bo ja też go biorę. Ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić jeśli nie masz teraz wizyty a sama bym chyba nie brała nicale nie martw się bardzo tylko jedz mięcho
no wizyte mam we wtorek bym mogla zaczekac ... wynik mam 11,3 a norma na tych wynikach jest od 12 poza tym widze ze tez inne badania jak mialam dobre teraz sie spierdzielily jak krwinki biale mam podwyzszone ... a miecha za bardzo nie lubie tez oprocz wszystkiego z piersi z kuraka... 2 dni temu jak jadlam obiadek to tak mi sie slabo zrobilo goraco az rece mi sie trzesly i tak wczoraj przeanalizowalam wyniki poczytalam w necie i sama sobie wkrecilam ...poczekam juz wtedy do wizyty do wtorku przeciez nie daleko
Pyzaura a może to normalne, może z przemęczenia, wiesz wiele się zmienia i krwi przybywa i serce obciążone i pogoda różna, też tak jeszcze miesiąc temu miałam ale teraz czuję się ogólnie lepiej, wiesz Twój wynik nie jest taki zły, poza tym u mnie norma jest od 9 umol/l zmuś sie codzien do kawałka wołowiny, to naprawdę dużo pomaga a lekarza o to pytać nie musisz

Mi tak jak Kalince przepisał Ascofar 2x1
i tak mocno sie nie martw jesli wyniki masz blisko granicy to jeszcze nic powaznego

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

No tak,nasi mężowie to jakby się wczoraj zgadali ze sobą

Co do golenia też mam problem,lusterko poszło w ruch a paznokcie u stóp obiecała mi malować szwagra narzeczona

Odezwę się jeszcze po wizycie i przed wyjazdem

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Serku Agus ja mam wózek Red Kite Zebu kupiony w UK w Polsce chyba ich nie ma trafiłam na aukcje na ebay nowego za 1000zl a w sklepach chodzi nawet po 1800 przyszedł porozkladalam i jestem zadowolona! Spełnia moje oczekiwania bo wiadomo każda ma z nas rożne jedynie kolorek mógłby być ladniejszy ale tym sie nie przejmuje bo brzydki kolor nie jest a i kolor najmniej ważny! Co do golenia tez mam problem bo brzuch mnie boli jak nawet nogi myje pod prysznicem z goleniem nóg daje jeszcze radę ale bikini juz nie i ostatnio golilam sie z mężem ale jemu sie to nie podobało wiec chyba będzie wolał żebym zarastala! Hihi
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Skrobie do Was znad jeziorka. Pieknie tu! Z połowów narazie nici, zero brania, ale samo siedzenie na pomoscie i gapienie sie na splawik sprawia frajde

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Czytam i nadrabiam zaległości w wiadomoćiach.
Dawno się nie odzywałam bo zabiegana jestem, ale staram się czytać was na bierząco

U mnie kilogramy narazie +5kg się utrzymuje ale pewnie lada moment mi trochę spadnie bo niestety ale badanie glukozy wskazalo na cukrzycę ciążową !!!! więc znowu dietka i kłucie sie po kilka razy dziennie!!!! Mialam cukrzyce w pierwszej ciąży ale cały czas miałam nadzieje że może tym razem uda sie bez a tu zonk

Izula - trzmam mocno kciuki za was oboje

Agamo - fajnie że urlop ci sie udał, napewno fajny restart od codzienności wrócić do rodznki i pourlopować

Akinia - z tymi humorami to nie tylko ty tak masz więc nie łam się bo to normalne w ciąży. Jak dzis płaczasz to jutro lub pojutrze bedziesz się śmiała