BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 11 miesiąc temu #668899 przez SerekWaniliowy
Pyzaura kilka razy już o tym rozmawiałyśmy i ostatnio wczoraj, rzuć okiem na poprzednią stronę, najdalej dwie strony temu. Ogólnie suplementy od lekarza i wołowina z warzywami i owocami co dzień :)

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668900 przez niagara
Pyzaura mi na poprzednich badaniach wyszło żelazo na niskim poziomie i lekarz zalecił mi branie witamin falvit, a oprócz tego jedzenie pomidorów i buraków :)
Teraz już mam wyniki w normie :)

A tak w ogóle to dzień dobry :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #668912 przez pyzaura
niagara napisał:

Pyzaura mi na poprzednich badaniach wyszło żelazo na niskim poziomie i lekarz zalecił mi branie witamin falvit, a oprócz tego jedzenie pomidorów i buraków :)

Serku heh jestem taka roztargniona ze hoho czytam codziennie forum i nic z niego nawet widzicie nie wiem ;/ jestem jakas slaba nie mam sily nawet z wyra wyjsc ale chyba na stragan sie przejde po jakies owoce i warzywa swieze

Natka ja biore w sumie codziennie witamin Femibion Natal 2 i nie wiem miesiac temu byly dobre wyniki a teraz za niskie i wiem juz czemu taka oslabiona sie czuje jest tez taki syrop nie wiem czy slyszalyscie o nim Floradix zelazo i witaminy bralam to jak sie odchydzalam w grudniu podobno jest tez dobry dla kobiet w ciazy i zastanawiam sie czy poczekac do wizyty czy poprostu kupic sobie i juz teraz brac ... zmartwilam sie tylko tym

Ania

11 lata 11 miesiąc temu #668920 przez niagara
pyzaura napisał:

niagara napisał:

Serku heh jestem taka roztargniona ze hoho czytam codziennie forum i nic z niego nawet widzicie nie wiem ;/ jestem jakas slaba nie mam sily nawet z wyra wyjsc ale chyba na stragan sie przejde po jakies owoce i warzywa swieze

Natka ja biore w sumie codziennie witamin Femibion Natal 2 i nie wiem miesiac temu byly dobre wyniki a teraz za niskie i wiem juz czemu taka oslabiona sie czuje jest tez taki syrop nie wiem czy slyszalyscie o nim Floradix zelazo i witaminy bralam to jak sie odchydzalam w grudniu podobno jest tez dobry dla kobiet w ciazy i zastanawiam sie czy poczekac do wizyty czy poprostu kupic sobie i juz teraz brac ... zmartwilam sie tylko tym

Słońce, zapytałam właśnie dr google :blink: i w Femibionie Natal 2 nie ma żelaza :ohmy:
Kup sobie Falvit :)Mi pomogło :) Ja też musiałam zmienić witaminy, które brałam wcześniej :)

11 lata 11 miesiąc temu #668927 przez pyzaura
kurde widzisz musze isc do apteki spytac ... tyle ze ja strasznie niecierpie brac tabletek to jest dla mnie koszmar jedna tableta krojona na 4 czesci masakra jakas ... dobrze ze femibiony zostalo mi moze na 4-5 dni i wtedy moglabym zmienic zestaw witaminowy...

Ania

11 lata 11 miesiąc temu #668928 przez SerekWaniliowy
Pyzaura a jakie masz te wyniki, naprawdę kiepskie?
Jak miałam żelaza 2 jednostki w listopadzie i grudniu to nie miałam siły tak jak Ty dosłownie wstać z łóżka a nawet podnieść szklanki herbaty, kilka kroków w domu i sapałam i przewracałam się, mdlałam, ale teraz nie mam aż takiego niskiego stanu i nie odczuwam tego bardzo, a Femibion chyba nie ma żelaza w składzie bo ja też go biorę. Ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić jeśli nie masz teraz wizyty a sama bym chyba nie brała nic :) ale nie martw się bardzo tylko jedz mięcho :)

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668929 przez kalina
dzien dobry:)
pyzaura mi zelazo kazala lykac ostatnio ascofar 3xdziennie. ale uczciwie przyznam ze czesto zapominam :blush: ale pomysl z buraczkami mi sie podoba i chyba zaczne tez popijac:)
a witaminy biore pregna i tam troche zelaza jest ale widocznie za malo skoro wyniki ciut gorsze.

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 11 miesiąc temu #668932 przez pyzaura
SerekWaniliowy napisał:

Jak miałam żelaza 2 jednostki w listopadzie i grudniu to nie miałam siły tak jak Ty dosłownie wstać z łóżka a nawet podnieść szklanki herbaty, kilka kroków w domu i sapałam i przewracałam się, mdlałam, ale teraz nie mam aż takiego niskiego stanu i nie odczuwam tego bardzo, a Femibion chyba nie ma żelaza w składzie bo ja też go biorę. Ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić jeśli nie masz teraz wizyty a sama bym chyba nie brała nic :) ale nie martw się bardzo tylko jedz mięcho :)

no wizyte mam we wtorek bym mogla zaczekac ... wynik mam 11,3 a norma na tych wynikach jest od 12 poza tym widze ze tez inne badania jak mialam dobre teraz sie spierdzielily jak krwinki biale mam podwyzszone ... a miecha za bardzo nie lubie tez oprocz wszystkiego z piersi z kuraka... 2 dni temu jak jadlam obiadek to tak mi sie slabo zrobilo goraco az rece mi sie trzesly i tak wczoraj przeanalizowalam wyniki poczytalam w necie i sama sobie wkrecilam ... :angry: poczekam juz wtedy do wizyty do wtorku przeciez nie daleko

Ania

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668943 przez SerekWaniliowy
pyzaura napisał:

SerekWaniliowy napisał:

no wizyte mam we wtorek bym mogla zaczekac ... wynik mam 11,3 a norma na tych wynikach jest od 12 poza tym widze ze tez inne badania jak mialam dobre teraz sie spierdzielily jak krwinki biale mam podwyzszone ... a miecha za bardzo nie lubie tez oprocz wszystkiego z piersi z kuraka... 2 dni temu jak jadlam obiadek to tak mi sie slabo zrobilo goraco az rece mi sie trzesly i tak wczoraj przeanalizowalam wyniki poczytalam w necie i sama sobie wkrecilam ... :angry: poczekam juz wtedy do wizyty do wtorku przeciez nie daleko

Pyzaura a może to normalne, może z przemęczenia, wiesz wiele się zmienia i krwi przybywa i serce obciążone i pogoda różna, też tak jeszcze miesiąc temu miałam ale teraz czuję się ogólnie lepiej, wiesz Twój wynik nie jest taki zły, poza tym u mnie norma jest od 9 umol/l zmuś sie codzien do kawałka wołowiny, to naprawdę dużo pomaga a lekarza o to pytać nie musisz :) no i we wtorek wypytaj go o wszystko to Cię uspokoi i przepisze jak coś będzie potrzeba :kiss:

Mi tak jak Kalince przepisał Ascofar 2x1

i tak mocno sie nie martw jesli wyniki masz blisko granicy to jeszcze nic powaznego :)

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668944 przez akina_zet
Cześć dziewczyny,witam się w przelocie :)

No tak,nasi mężowie to jakby się wczoraj zgadali ze sobą :D

Co do golenia też mam problem,lusterko poszło w ruch a paznokcie u stóp obiecała mi malować szwagra narzeczona :D

Odezwę się jeszcze po wizycie i przed wyjazdem :) Buziaki!

Monika Z.

11 lata 11 miesiąc temu #668947 przez SerekWaniliowy
Akina dużo radości na wizycie!!!

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668962 przez agamo
Akina udanej wizyty!

Serku Agus ja mam wózek Red Kite Zebu kupiony w UK w Polsce chyba ich nie ma trafiłam na aukcje na ebay nowego za 1000zl a w sklepach chodzi nawet po 1800 przyszedł porozkladalam i jestem zadowolona! Spełnia moje oczekiwania bo wiadomo każda ma z nas rożne jedynie kolorek mógłby być ladniejszy ale tym sie nie przejmuje bo brzydki kolor nie jest a i kolor najmniej ważny! Co do golenia tez mam problem bo brzuch mnie boli jak nawet nogi myje pod prysznicem z goleniem nóg daje jeszcze radę ale bikini juz nie i ostatnio golilam sie z mężem ale jemu sie to nie podobało wiec chyba będzie wolał żebym zarastala! Hihi

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668984 przez MyMelange
witajcie Słoneczka :)
Skrobie do Was znad jeziorka. Pieknie tu! Z połowów narazie nici, zero brania, ale samo siedzenie na pomoscie i gapienie sie na splawik sprawia frajde :) pozdrawiam z Kołatki :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 11 miesiąc temu #668993 przez iwonta_kg
Kinia teraz to ja ci zazdraszczam tego jeziorka! Cisza, spokój, odpoczynek... Nad morzem tego nie ma;-) jak masz jak fotki zrobić to zrob i pokaż nam :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 11 miesiąc temu #669001 przez ninka333
Czesc dziewczynki :)

Czytam i nadrabiam zaległości w wiadomoćiach.
Dawno się nie odzywałam bo zabiegana jestem, ale staram się czytać was na bierząco :)
U mnie kilogramy narazie +5kg się utrzymuje ale pewnie lada moment mi trochę spadnie bo niestety ale badanie glukozy wskazalo na cukrzycę ciążową !!!! więc znowu dietka i kłucie sie po kilka razy dziennie!!!! Mialam cukrzyce w pierwszej ciąży ale cały czas miałam nadzieje że może tym razem uda sie bez a tu zonk :ohmy: Nie wiem jak dam rade bo ja ciąge jestem głodna a niestety ale iliściowo też trzeba ograniczać a widomo że to co nie ma weglowodanów to nie syci az tak bardzo. A taka mam teraz faze na bułeczki z dżemem i kakao :( Narazie jestem bardzo zdołowana ale pamiętam, ze jak juz się wejdzie w tryb diety to jakoś da się żyć - "tylko" 3,5 mc a pożniej juz dieta karmiącej :P

Izula - trzmam mocno kciuki za was oboje :laugh: nie łam sie a napewno sie wszystko poukłda. My tez sie strasznie martwiliśmy serduszkiem bo sytuacja nie wyglądała za ciekawie a okazało się że były to tylko chwilowe zmiany i nie wywołało to żadnych szkód u maleńkiej Ali.

Agamo - fajnie że urlop ci sie udał, napewno fajny restart od codzienności wrócić do rodznki i pourlopować :) a przy okazji zakupowy szał juz w dużej mierze za tobą :)

Akinia - z tymi humorami to nie tylko ty tak masz więc nie łam się bo to normalne w ciąży. Jak dzis płaczasz to jutro lub pojutrze bedziesz się śmiała :) Wypad na działeczke napewno dobrze ci zrobi - ja wakacjuje u mamy na wsi juz cały miesiąc a ze względu na budowę naszego domu to jeszcze trochę tu posiedze :) Cieżko wypocząc bo ciagle coś do zalatwienia a przy 2 latku to i tak graniczy z cudem ale i tak to oderwanie od dusznego miasta i małego mieszkanaka w bloku a mały wybiega sie za wszystkie czasy to może bedzie troche grzeczniejszy jak wrócimy :)

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka