BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 11 miesiąc temu #668690 przez akina_zet
Aga oszalałaś! Ja tu widzę fajną babkę w ciąży, z długimi nogami i wąskimi biodrami i ładnym brzuszkiem :blink:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #668691 przez Nubi
Super zdjecie :) a tatus pokazuje jak by ktos nie wiedzial gdzie dzidzia mieszka ;)

Jestem mamAsią

11 lata 11 miesiąc temu #668700 przez kocham_cie
serku prezentujesz się naprawdę dobrze :lol: no i mężuś jaki zadowolony :side:

Magda M

11 lata 11 miesiąc temu #668718 przez Alivva
Aga....bardzo ladna foteczka,co Ty sie czepiasz siebie hm??? Ladna,zgrabna mamuska i do tego widac,ze szczesliwa :-) I tak wlasnie ma byc ;-)
A zobaczcie jak moja Mia kocha brzuszek :-)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668720 przez Alivva
Aga....bardzo ladna foteczka,co Ty sie czepiasz siebie hm??? Ladna,zgrabna mamuska i do tego widac,ze szczesliwa :-) I tak wlasnie ma byc ;-)
A zobaczcie jak moja Mia kocha brzuszek :-)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #668721 przez SerekWaniliowy
Alivva a jak Ty tarkujesz tą marchew na taka drobnicę? A raczej ten, kto Cie tak rozpieszcza :) Wygląda to pysznie! A myślałam, że to mus z dyni z bita śmietaną ;)

Agamo my łóżeczko dostaliśmy więc nie wybrzydzam i szufladę sobie jakąś dopasuję. Spokojnej nocki i miłej pracy jutro!

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668730 przez kocham_cie
a wiecie ja nadal męczę temat wózków, niby już byłam pewna na 100% ale pewna Pani- zwana serkiem, znowu namieszła mi w głowie :silly: więc zaczęłam drążyć temat wśród dzieciatych znajomych i wiecie co się dowiedziałam... że praktycznie 70% mam, nie kupiła by po raz kolejny wózka z gondolą! większość uważa to za zbędny wydatek ponieważ bardzo mało z tego korzystały a szczególe te które urodziły na jesien, bo zanim doszły do siebie to zaczęła robić się brzydka pogoda, i nie było mowy o długich i częstych spacerach, a jak szły to i tak najczęściej z nosidełkiem na stelażu. potem spadł snieg i też było ciężko spacerować, a na wiosnę przekładały się do spacerówek... więc poradzono mi dobrą spacerówkę z adapterami na fotelik samochodowy... i tak sobie teraz myślę co zrobić... ja pierdziele, naprawdę mniejszy problem miałam z wyborem auta niż wózka dla dziecka!

Magda M

11 lata 11 miesiąc temu #668737 przez kocham_cie
hih a ja myślałam że to galaretka :silly:
iva a twoja mia to całkiem jak mój will, który też tak przesiaduje, do pierwszego kopniaka :silly:

Magda M

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668740 przez nefeli
Witajcie sliczne mamusie :)
Nie wiele czytam co piszecie wybaczcie,ale co do wozka Madzia ja od siebie Ci powiem ze gondola to wyrzucona kasa,ja nie mialam i nie zamierzam miec.ale wiadomo rzecz gustu ;)
Piekne te wasze fotki.
Izunia super ze jestes juz w domku,trzymaj sie dzielnie jestem z Toba!!!
Ja mam ciagle jakiegos wirusa gardlo zawalone a wokolo 35' :( i nie tyje wcale ,tzn do tej pory 2 kg :( nie wiem czy to normalne,ale ogolnie nie jem
Mam do Was pytanie ktoras pisala ze ma anemie jak sobie z tym radzicie? Ja mam hematokryt 32 obecnie i spada wciaz,mam chyba zla wchlanialnosc zelaza ale o tym wiedzialam juz przed ciaza,powod: chore jelita.Czy udalo sie wam podniesc zelazo jakims sposobem???
Dzieki za rady :) buziaki

11 lata 11 miesiąc temu #668741 przez Alivva
Aga...marchew i jablko zwyczajnie zostaly potraktowane wielofunkcyjnym robotem kuchennym :-)
Magda,ja akurat mam odmienne zdanie co do gondoli. Uwazam,ze maluszkowi powinno byc i wygodnie i cieplo a tak jest wlasnie w gondoli. Ja mlodego urodzilam w grudniu,caly rok jezdzilam na dlugie spacery. Odpuszczalam tylko w wyjatkowo paskudne dni kiedy np lalo albo byla zamiec. Z synem korzystalam z gondoli do polowy maja i przesiedlismy sie do spacerowki bo bylo juz bardzo cieplo i maly juz stabilnie siedzial :-)
Wiem,ze w tym temacie jest masa opinii a taka jest moja :-)

11 lata 11 miesiąc temu #668746 przez Alivva
Hej Daga :-)
U Ciebie w tym Waszym raju to ja sie nie dziwie ze nie uzywalas gondoli :-) tu w pl jednak wiekszosc roku zimno :-(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668748 przez SerekWaniliowy
Alivva Ona się zapoznaje z Twoją Lusią, wiesz jedna wali a druga mruczy i jak Alicja przyjdzie na świat to już będą miały konwenanse za sobą i mala może wpuści ją do swojego wózeczka bo póki co mama nie pozwala :silly:

Kocham Cię poprawiłaś mi humorek, bo sie poryczałam jak mąż zadzwonił tzn przez Skypa rozmawialiśmy. Musze Ci powiedzieć, że słyszałam podobne historie i zastanawiałam się nad spacerówką rozkładaną i do tego miękka gondolka taki kokonik, widziałam właśnie jak pewna Babcia pchała Quinniaka w styczniu lub w lutym dzidziusia takiego maleńkiego góra 2 miesięcznego właśnie w tym kokonie i to wtedy pierwszy raz zobaczyłam ten wózek i mnie tak oczarował :silly: Moje kuzynki zimą tylko wystawiały dzieci na balkon a jedna na werandę, nie wiem czy sama będę tak robiła ale czytałam w mamowych gazetkach, że jak jest mróz to na krótko można zabrać dziecko na dwór. Też myślę, że najczęściej będę korzystała z fotelika bo najwygodniej tak maluszka gdzieś zabrać no i z chusty oczywiście :) ale czy kupimy gondolę? :unsure: do tej pory myślałam, że tak :side:

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668757 przez nefeli
Aliva ale Ci cieplutko w brzunio :) ciekawe jaka ma kicia minie jak ja niunka kopnie ? :)
Jak ty taka twarda marchewke do blendera wsadzasz kochana? nie do sokowirowki?u nas nie ma teraz smacznych jablek,bo stare z zimy :( ale mam w koncu na maksa arbuzow,czeresni,moreli,groszku i fasolki szparagowej,wiec w koncu jest sens na targ pojsc po zimie :)
Serku jaka wy ladna serkowa para :) brzuszek cacko!!!

11 lata 11 miesiąc temu #668764 przez SerekWaniliowy
Nefeli dobrze Cię "widzieć". Co do wagi to trzymaj się tego co mówi lekarz, myślę ze jeszcze zdążysz nabrać ciałka :) a nie jesz bo wciąż masz mdłości czy tak Ci się żołądek skurczył?

Ja przed ciążą i na początku jadłam surowe lub krwiste mięso i dużo wątroby wieprzowej i drobiowej, praktycznie codziennie, ale teraz wiem, że nie można, piję sok z buraków i jem wołowinę duszoną koniecznie z surowym zielskiem, bo poprawia wchłanialność i wątrobę raz w tygodniu a teraz biorę też preparat z żelazem, czy się poprawiło, okaże się 6 czerwca. Jedz codziennie choć kawałek mięsa wołowego, to naprawde dużo daje.

Alivva mój robot tak ładnie nie mieli, albo nie mam takiej nakładki, a bardzo lubię marchew z jabłkiem i jak nie mam ochoty na surówke tylko na taki deserek to kupuje słoiczek dla dzieci :lol:

Straszna u mnie burza! Wali i błyska a ja leże przed samym otwartym oknem, nie fajnie ale za to powietrze takie rześkie :)

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #668768 przez SerekWaniliowy
Dziękuję dziewczyny za wyrozumiałość, nawet nie umiem odnieść się do Waszych miłych słów, z tego zaskoczenia swoim wyglądem :blush: muszę dla porównania jutro wstawić zdjęcie z zimy, kiedy to jeszcze wyglądałam jak człowiek :silly:

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka