BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #1000293 przez jurada
Powinni 36 pisac a nie 35...
Ale jak pisałam co lekarz to inaczej...
Ja mam wizytę jutro u gin i on zawsze zaokrągla. Jutro będzie ze kończę Tydzień 37 czyli zgodnie z miesiączka i wszędobylskich kalkulatorów internetowych.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #1000295 przez asiekasiek
dzień dobry.

Kas ja gubię się w tych obliczeniach... jejku tylko pod ktg lezalas odlezyny jeszcze Ci się porobia...

co ja dzisiaj będę robić... nic mi się nie chce :unsure: jeszcze oparzylam sobie podniebienie herbata :angry:

9 lata 8 miesiąc temu #1000296 przez kasandra9
Wg okresu to w trakcie 37 jestem wg logiki jakiejkolwiek. Niech piszą jak chca juz mi to wisi wszystkim tłumaczyć. Fajny tu taki fotel jest, chyba dla tatusia, pobujałam się triche, byla jakas leksrka na 3sek pytala jak sie czuje itp ale nic nie powiedziała grrr niech mnie stad puszczają w koncuuuu, w ogóle pusta ta porodowka:) nic się nie dzieje, chodzi ten personel, śmieją sie, krzątają:)

9 lata 8 miesiąc temu #1000297 przez jurada
Asiek ja tez się oparzyłam tylko, ze u mnie ucierpiał jęzor!

Kas a to nie możesz chodzić z ktg?
Teraz juz podobno nie ma przymusu leżenia. Ale wiem jak cierpisz... 40 minut to długo a co dopiero 8h.

9 lata 8 miesiąc temu #1000298 przez kasandra9
Leżałam na wszystkich bokach i plecach tez, na poczatku jak spadki byly to nawet siku iść nie moglam:) jak myślę ile tych ktg mnie czeka to juz nie mogeee. Rano tez miało byc 40min a bylo z 2h :)

9 lata 8 miesiąc temu #1000300 przez jurada
Szpitale. :angry: Wiedza, ze jak cie podłącza to maja z głowy pacjentkę.

9 lata 8 miesiąc temu #1000301 przez kasandra9
Ta polozna z dzis rano byla zdziwiona ze nie dali mi wziac prysznica itp;) w ogóle te ledzwia mnie bola i juz tu kota dostaję aaa. Kiedy ten wielki obchód!
I ciekawe co dalej ale...pewnie nic nadal to samo - obserwacja...

9 lata 8 miesiąc temu #1000302 przez kasandra9
Juz naprawdę mysle czy da sie to wszystko przyspieszyć jakossss

9 lata 8 miesiąc temu #1000304 przez AgusiaKRK
Kasandra, podczytuję gościnnie co u Was i z tym ktg serdecznie współczuję i znam ten ból... Ale pomyśl, że to dla dobra Agatki. W razie gdyby wyszedł zły zapis i dziecku się pogorszyło, szybko zrobią cc i dzidziuś będzie się miał dobrze. U mnie było podobnie, podejrzenie hipotrofii i w pewnym momencie mało wód. Aż raz wyszło ktg, że Mały mało reaktywny i szybko go ewakuowali. U Ciebie to już nawet jeśli przed terminem, Malutka na pewno będzie się miała dobrze, szczególnie że sterydy podane. Ale na pewno chcą jej pozwolić zostać jak najdłużej, a te męczące zapisy to żeby mieć pewność, że wszystko z Agatką dobrze. Trzymaj się, jesteś dzielna i na pewno będzie dobrze!

9 lata 8 miesiąc temu #1000305 przez Kasia888
Hej dziewczyny :)
Kasandra wcale Ci się nie dziwie, że masz dość tych badań w końcu ile można :unsure:
Ja tak jak Wam się meldowałam wczoraj, naczekałam się 4h w sumie i jedno ktg ze 40min, na którym mały wykazał za małą ilość ruchów, potem przerwa znowu czekanie i kolejne ktg ok. 40min, a co dopiero jak Ty leżałaś 8h :blink: to takie badanie, że nic tylko albo patrzeć się w sufit albo w ścianę.
I już się zdenewowałam, bo myślałam, że coś nie tak na co doktor mi tłumaczy, że pierwszy zapis nie był taki zły, ale wolała się upewnić :pinch:
I teraz kolejne ktg mam w środę :huh: i co najlepsze jak siedziałam w poczekalni to mały się fajnie ruszał, a jak mnie podłączyli pod ktg to akurat jak na złość przestał ;)

9 lata 8 miesiąc temu #1000306 przez asiekasiek
Kas nie dziwie Ci się że przy Twoim temperamencie świrujesz, że siedzisz w szpitalu... bo ja sama siedzę w domu i już mi nudzi się!!! AAAaaaaaaaa a tu cały tydzień nie mam nic w planach :S i gdzie jechać jak samej jak dostanę skurczy czy co innego i wtedy będzie...

Pesq mam pytanko fajny ten miś szumiś ?? Faktycznie tak szumi i taki fajny jest?? Bo zastanawiam się nad nim...

9 lata 8 miesiąc temu #1000309 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dziewczyny problem mam :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ahhh a z porannych śmiesznostek przed chwilą wylałam kawę z rozmachem godnym olimpijczyka. Po ścianie, łóżeczku, komódce, pół podłogi, prześcieradło nasze i kawałek kołdry. Gdzie postawiłam kubek ? Tam, gdzie za każdym razem obiecuję sobie go nie stawiać -.-‘

Pesqu a na co ona miała głupio patrzeć? Cukrzycę masz to musisz, nie ma że boli, jakaś dziwna położna wrrr….. :)

Sabinka hahahhaha my od jutra równiutko miesiąc :D

Asiek to zgodnie z Twoją wczorajszą zapowiedzią dziś rodzisz <3 :D Przy okazji ..biedny kot :D

Kas ale Cię wymęczają… rany.. tyle godzin pod ktg.. masakra !

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #1000311 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jakoś jak na razie nic nie wskazuje żebym miała dziś urodzić ;) jak na razie jestem zła na wszystkich i wszystko... jak ja nie lubię takich moich nastrojów :( aaaaa nie mogę ze sobą wytrzymać !!! Co do wylanej kawy to chyba bym się wściekła !!! tak wszystko mnie drażni :(

9 lata 8 miesiąc temu #1000312 przez Kasia888
Pesq dobrze, że jadłaś podczas ktg w końcu ile można głodnej siedzieć, ja nauczona doświadczeniem zawsze najadam się przed badaniem :laugh:
i tak wczoraj zjadłam dwie słodkie bułki, dwa jogurty pitne i banana i się dziwić potem ,że tyje ;)
Zazanka

9 lata 8 miesiąc temu #1000316 przez basiek149
hej
jej Kas ale Cię wymęczą na tym ktg...ale tak jak pisała Agusia to dla waszego dobra :*

ja się wczoraj ledwo doczłapałam do łóżka, taka zmęczona byłam. położyłam się i... oczy jak pięć złotych :blink: za cholerę nie mogłam zasnąć... i w ogóle jakąś kiepską noc miałam. najchętniej bym się teraz znowu położyła ale jak teraz zasnę to później w nocy znowu będę się męczyć... eh... będę dzisiaj marudna coś czuję...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia