BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 11 miesiąc temu #1000406 przez jurada
Sabina tak mnie boli krocze. A dokladnie kość.

Zaz ja na poczatku tez dołem wchodziłam i pod gabinet na oddział na wózku mnie wieźli. A teraz to juz widzę ze prosto na górę trzeba w tak zaawansowanej ciąży.

Kas ciśnienie ci tak skoczyło ze taka czerwona jesteś/byłaś?

Dziewczyny a jak u Was z apetytem? Mnie dopadło cos takiego jakby hmmm... Jedzenie na zaś... Zjedz teraz bo po porodzie dietą matki karmiącej...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #1000407 przez Zazanna
Sabinka ogólnie nie boli cały czas, od kilku dni mam takie jakby okresowe bóle -bardziej z lędźwi co jakiś czas -ale nie jakoś wybitnie mocne, często jak chodzę zakłuwa mnie jakby na szyjce i promieniuje na całe krocze. A dziś miałam taką mega rzadką wydzielinę -no i tej wydzieliny się przestraszyłam, czy to może nie wody, biorąc pod uwagę te wcześniejsze objawy. A dodając do tego, że mam bardzo wysoki próg bólu, to ja się boję, że przegapię skurcze B) No i mi teraz dr wyjaśniła, że te okresowe co jakiś czas to właśnie moje skurcze i jak zaczną być regularne to mam lecieć do nich :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I jak tak Mamie poopowiadałam przez telefon, to mi właśnie kazała iść sprawdzić, bo że zbytnio bagatelizuję wszystko :blink:
Aaaa no i od tygodnia mama odstawioną luteinę i wszystko -znaczy miałam, nospa wraca jak bumerang.. ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasandra wg mnie nie muszą być biegunki -po prostu wzmożone oczyszczanie -gdzie to jakiś czas temu czytałam, ale gdzie niestety nie pamiętam -znaczy na jakiej stronie..

10 lata 11 miesiąc temu #1000409 przez jurada
Jak cos to porody na Polsat cafe będą zaraz

10 lata 11 miesiąc temu #1000410 przez Zazanna
Jurada to mi się właśnie jakoś średnio chce jeść od dwóch dni :P Jem z przyzwyczajenia, ale nawet na czekoladę nie mm chęci -to nieodzowny znak, że coś się zaczyna dziać B)

10 lata 11 miesiąc temu #1000411 przez jurada
Ja przed porodem to miałam biegunki co zjadłam to siup na kibelek.
I :sick: Tez się pojawiły ale nie z taką częstotliwością jak dwójka.

10 lata 11 miesiąc temu #1000412 przez Magdalena9t
Hejka:-) ale tu sie dzieje:-) Kas i Zaz jeszcze sierpniowymi mamuskami zostaniecie :-)
Kas mozna kota dostac od tego lezenia, ale wszystko przynajmniej masz pod kontrola a raczej lekarze:-) chociaz by mogli dac Ci przepustke to bys skoczyla to fryzjera czy do swojego domku:-) :cheer:

Co to za slowo seks? Oj dawno nie bylo, ciagle brak czasu a jak nie czasu to zmeczenie:-/ ale we wrzesniu sie zabieram za meza trzeba bedzie corke wykurzyc.
Tak jak Tomka po przytulankach zaczely sie skorcze. Ciekawa jestem czy teraz u mnie cos szybciej akcja sie rozkreci bo na razie rzadnych objawow. Jedynie skorcze w pachwinach jak sie narobie i nachodze.
Wczoraj bylismy w zoo i nad morzem taki maly wypadzik:-) pozniej glupia opilam sie pepsi i brzuch mnie bolal i bylo mi niedobrze:-/

U mnie zostalo jakies 19 dni. Ale zlecialo. Dzis zaczne troche torbe pakowac:-p jak zwykle na ostatnia chwile.

10 lata 11 miesiąc temu #1000413 przez asiekasiek
:angry: :angry: :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #1000414 przez Zazanna
Ja poproszę brata żeby mi wózek z kartonu wyjął dziś -bo będzie za jakąś godzinę -sama nie będę dźwigać :) Niech się już wietrzy :)

10 lata 11 miesiąc temu #1000416 przez asiekasiek
Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Zaz jakbyś rano napisała że nie masz ochoty na czekoladę to pędem kazałabym Ci lecieć na IP :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #1000417 przez sabina
A to mnie tez czasami brzuch jak na okres ciagnie ale tez nieregularnie wiec się nie nakrecam i nie podniecam :)

Ja mam parcie na slodkie ostatnio....czekolada peka w piec minut :D mam apetyt konia

10 lata 11 miesiąc temu #1000418 przez Zazanna

asiekasiek napisał: Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Zaz jakbyś rano napisała że nie masz ochoty na czekoladę to pędem kazałabym Ci lecieć na IP :laugh:

Hahhaha Asiek ale się uśmiałam :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #1000419 przez sabina
Zreszta przy Antosiu pojechalam za wczesnie do szpitala....chociaz mialam skurcze co 6 min wydawaloby sie ze juz czas a trzymali mnie z takimi skurczami 3 dni nim podali oksytocynę....wiec teraz czekam do ostatniej chwili

10 lata 11 miesiąc temu #1000421 przez jurada
Co do czekolady to mój R. Mnie 2 razy w bambuko zrobił. Raz na dzialce prosiłam go KUP MI MLECZNA Z ORZECHAMI LASKOWYMI wrócił z białą z orzechami :sick:

W sobotę Go proszę KUP MI MLECZNA Z ORZECHAMI BO MAM TAAAAKA OCHOTĘ. Wrócił z karmelovą :angry: :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #1000422 przez asiekasiek

Zazanna napisał:

asiekasiek napisał: Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Hahhaha Asiek ale się uśmiałam :laugh: :laugh: :laugh:

:laugh:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #1000423 przez sabina
Ja nie gardzę zadnym rodzajem czekolady hehehe :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia