BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1009722 przez Magdalena9t
Hej :)
Kasia a proszę bardzo ;) mleko ryżowe o smaku waniliowym jest bardzo dobre,i skład też ma fajny ;)
Pesq to pierwsze wiązanie z tego filmiku robię:
"pozycja kangurka"
wieczorem postaram się dodać moje zdjęcie.
I też muszę się przyznać,że nie dbam o to co jem :blush: a czekolada się zdarza :blush: na szczęście u nas wszystko ok z brzuszkiem, Te kolki to jak piszesz wina niedojrzałego ukł. pokarmowego każde dziecko ma inaczej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #1009728 przez jurada
Ja tam wole myśleć ze to co jem ma wpływ na Lenke. W cukierni widzę ciacho, ślinka leci ale odmawiam sobie bo... Lenie moze zaszkodzić. I tym sposobem waga caly czas spada. Pozwalam sobie jedynie na biszkopty i herbatniki. A tak to jem zdrowo.Choc często jest tak że jem w locie lub zimne bo moja córka ma jakiś czujnik i jak zasiadam aby zjeść to ona się budzi i chce cycu...

A to moja królewna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #1009729 przez jurada
U mnie przez te nakładki to nie chciało lecieć. Nie sprawdziły sie niestety.

10 lata 6 miesiąc temu #1009730 przez jurada
Zaz fajny ten śpiworek. Chyba się skusze w wersji dla dziewczynki.
Ale zobaczę na allegro moze będą tańsze. A powiedz on jest taki na teraz czy na mróz tez się nadaje?

10 lata 6 miesiąc temu #1009731 przez asiekasiek
Jurada jaka slicznotka! super opaseczka :) jak nie mylę się to zamawialas je na allegro?

w sumie tak jak Jurada wole myśleć o uważać co jem ;) bo jem zdrowo nie smażone słodyczy jedynie biszkopty itp... i waga juz spadła do 67,5 kg wiec jeszcze 10 kg by mnie rajcowaly a startowalam z 60 kg. brzuch juz mam w sumie płaski ale taki jest nie jedrny. wiec popracować nad formą będę musiała ;)

10 lata 6 miesiąc temu #1009737 przez jurada
Tak. Opaski zamawiałam na allegro ale byly za duże więc zmniejszałam sama i doszyłam kwiatka.

Ja szlam rodzic z waga 83 a jest 74 i spada jeszcze 9 kilo i będę usatysfakcjonowana.

10 lata 6 miesiąc temu #1009738 przez jurada
Gloria pochwal się córcia.

10 lata 6 miesiąc temu #1009763 przez kasandra9
Lenka śliczna!!!:)
Piotrek kupil dzis ten probiotyk biogaje i delicol czy jakos tak...testujemy, choc odpukać zdaje sie, ze jest lepiej. Brzusio sie ciut napinal po posilkach, ale tyle co nic plus zero placzu praktycznie. Farmaceuta okazał się ogarnięty i pomocny, powiedzial, ze te wszystkie krople podobne i ze trzeba probowac różnych, bo maja różne enzymy i trzeba trafić na te odpowiadające dziecku, dlatego nie ma się co bać i podawać i sprawdzać. No i w końcu mamy aparacik!:) dopiero będziemy się focic <3 i cuuudiwnie miec męża w domu, nalatałam sue dzis, ale aż wypoczęta sie czuje, bo we dwoje to we dwoje:))))
Zamowilam butle dr Brown's i chustę...tskze będziemy testować nowości. Jutro wybieram sie do południa do Lomianek na zakupy do centrum, musze Agatce kupic jakies body i nie wiem co tam jeszcze, bo nawet czapki po kąpieli sie za Male zrobily:)))śmiesznie wygląda:) a ogólnie nie lubi miec czegos ciasno:)
teraz śpi i pochrapuje:))))

10 lata 6 miesiąc temu #1009765 przez me.ch
Hej Kochane! Nie bylo mnie jakis czas, za to jak siadlam zeby doczytac to pol wieczoru mi zeszlo tyle sie tu dzialo :)

Po pierwsze - przepiekne sa Wasze slodkosci!! naprawde prze prze prze! Dziewczyneczki przecudowne a chlopaczki przystojniaczki :)

u nas chusta zakupiona, pierwsza proba byla i poszla ok, a za kolejnym razem jakos nie umialam sie zamotac wiec na czas odwiedzin kornelowych dziadkow dalam spokoj, niedawno pojechali, wiec bedziemy jeszcze cwiczyc;)

Brzuszek - u nas kolki raczej to nie sa, ale kupa idzie tak raz do dwoch max na dobe, wiec tak juz "pod koniec" jest dosc ciezko jak to wszystko sie nagromadzi i wtedy mamy male hardcorki, probowalam raz espumissan ale nie zauwazylam jakiejs specjalnej roznicy. najlepiej sie sprawdzaja "rowerki" krecone nozkami kornela i podnoszenie nog do gory. Dodatkowo kladzenie na boczku pomaga jesli historia dzieje sie w nocy i rodziciele chca spac :)

Laktacja niestety troche podupada mimo sciagania i przystawiania, wiec jestesmy na kombinacji mm i kp ale jakos to idzie i kornelko rosnie jak dziki - w zeszlym tyg przy wazeniu mial 4200g juz! (urodzeniowa 2280 dla przypomnienia) wiec juz ogrom normalnie. ubranka na 50cm w wiekszosci tez juz odpadly, mimo ze kornel ma jakies 53cm to nosimy 56-62 (bo jak mowilam Wam chyba kiedys z tych dziedzicznych ciuszkow ciezko bylo wyroznic jedne od drugich).

Z jedzeniem tex nie szaleje - raczej wszystko, staram sie cebule omijac tylko, ale tez nie az tak bardzo restrykcyjnie jak juz gdzies tam jest to zjem i tez jest ok.

Jesli chodzi o transport jakikolwiek, Kornel zasypia jak tylko go wsadzimy do fotelika, gondoli, nosidelka, chusty - niezaleznie od tego czy juz jest zamontowane na wozek czy jeszczde nie, a jesli przypadkiem by nie zasnal to zasypia odrazu po wyruszeniu - np dzis w aucie plakal po wsadzeniu do samochodu a jak tylko ruszylam to spal:) (PS kupilismy w koncu samochod!!!!! JEJJJ!!! :) chwale sie:) )

Ubieramy sie zazwyczaj w body (zaleznie od pogody dl lub kr rekaw) do tego spoodnie i bluza/koszulka z dl rekawem na wierzch jesli trzeba a na noc body i pajac:) poki co dziala i tak jak Kas pisala nie czekamy na specjalne okazje bo te ubranka sie w szafie kurcza hah :)

Wybaczcie ze sie nie odnioslam, ale pisze w sumie troche w pospiechu,, bo tyle czytania bylo ze normalnie nie nadazylam :) jeszcze wstawie jakies zdjatka zaraz :)

Kornelko ma juz 10 tygodni jutro:)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1009767 przez me.ch

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: pesq, kasandra9

10 lata 6 miesiąc temu #1009769 przez me.ch
A i jeszcze tylko się pochwalę, że sama Kornelkowi spodnie uszylam wczoraj :) że swoich starych koszulek;)

Załącznik nie został znaleziony

Podziękowania: kasandra9

10 lata 6 miesiąc temu #1009775 przez kasandra9
Meszku, Ty zdolna bestio!!!
Kornel przeprzystojny!<3
Podziękowania: me.ch

10 lata 6 miesiąc temu #1009776 przez Magdalena9t
Jurada bo jak się jest matką to je się zimne obiady ,mam tak samo :lol: albo zimne albo wcale,a ostatnio to jednocześnie karmiłam Laure i Tomka :laugh:

Meszku śliczności,i Kornelek i ubranka ;) u Ciebie lepiej z czasem,zazdraszczam ;) :)
Załączniki:
Podziękowania: pesq, kasandra9, me.ch

10 lata 6 miesiąc temu #1009777 przez kasandra9
Laura tez jaka śliczna! Rety, wszystkie wrześniaki najladniejsze!:)
Jak chusta przyjdzie to będę dopytywać co i jak:P boje się tego zawiązywania czy zrobię to dobrze zeby Agatce bylo wygodnie i zle na nią nie wpłynęło :)

10 lata 6 miesiąc temu #1009779 przez mysia5
Zazanka super śpiworek :) ! Też muszę o takim pomyśleć :)Bartuś jaki fajny chłopiec :kiss: :)
Jurada, ale gwiazdeczka z córci, śliczna ;)
Mech, Kornelek jaki juz duży ! :woohoo: super :) piękny ! I brawo dla Ciebie za zdolności :)
Magda, jaką słodka minke ma mała ;) :kiss:

dziewczynki jaka wodę dajecie jak robicie mm? Przegotowaną, kupna czy jaka? :blush:

u nas jeśli chodzi o ubranka to najbardziej mi pasują body + śpioszki :) albo pajacyk :)

Kolki się zdarzają... coś strasznego :( i tez nie ma kupki u nas od wczoraj , są jakieś sposoby na to? Bo widzę ze próbuje zrobić ale nie może i się męczy :( robił ładnie i nagle tak się męczy...
Podziękowania: me.ch

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia