BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 3 miesiąc temu #1023319 przez jurada
Trzymajcie kciuki za moja córcię :) oby bylo bezboleśnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #1023321 przez pesq
Trzymamy Justynko mocno za Leneczke. Agat dzis o 16 ma drugie podejście do szczepienia. A raczej trzecie bo dwa razy chora.

Kasia wyslalabym ale nie jestem na kompie.

Zaz a moja pada o 19-20 i myślałam ze dlatego wstaje jak ja ledwo co zasne czyli 23-24 jeść. Chciałabym żeby padala 21-21:30 haha koncert życzeń :P

Nadal jemy mieszanie a kupa juz nie wodnista. Dzis juz będzie mniej kp ale na pewno przed i po szczepieniu. Chciałabym pt- Sb przejść juz na samo mm bo psychicznie mi ciężko i trzeba to konczyc powoli. Ciekawe tylko jakim cudem moje dziecię napije się wody albo koperku bo przy mm trzeba chyba pic a kilka razy kiedys próbowałam i nie ma opcji.

10 lata 3 miesiąc temu #1023322 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Kasia tutaj link: www.facebook.com/groups/466332473535873/ :)

Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze ślicznotki :)

Wyobraźcie sobie, że Bobas obudził się o 5 na jedzonko, zjadł i zasnęliśmy. O 5:20 mój kot urządził serenadę pomieszaną z tupotem stada słoni i upuszczaniem na panele długopisu, który służył jej za "zdobycz" -zabawa trwała do ok 5:55. Ponownie podłączyłam bobasa i około 6:30 zasnął -umówiliśmy się, że śpimy do 8:30 -bo ja późno poszłam spać i bardzo źle się czuję. O 7:43 zadzwonił telefon. Raz -nie odebrałam. Drugi raz -odbieram "halo ?? Tu kurier gls. Czy będzie pani w domu między 11 a 12?"
Nosz kur*@#&@$*@%&@#%&%(#(%* ja pie@)%*)$#*(#&%^)@#%*@)#%*@% Za przeproszeniem pojebało :blink: Bobas się obudził i w RYK.
Ja współczuję temu kurierowi jak się tu dziś zjawi.

Jak można dzwonić do prywatnych mieszkań o tej godzinie ?? To nie współgra z żadną normą społeczną o.O Jestem tak wściekła, że mam ochotę złożyć na niego skargę :angry: :angry: :angry: Nie ma to jak obudzić chorego dzieciaka, bo się jest kretynem :angry:

10 lata 3 miesiąc temu #1023324 przez Zazanna
Znalazłam alergologa :woohoo: Wyobraźcie sobie, ze matka mojego ginekologa jest ..pediatrą-alergologiem :P I ma 100% pozytywnych na znanym lekarzu. Z resztą jak byłam w szpitalu to dziewczyna jedna tez opowiadała o niej, że świetny fachowiec i super podejście. Jutro idziemy do przychodni na kontrol katarra i jak mi nic konkretnego nie zalecą, to się zapisuję do tamtej. Trudno zbankrutuję, Maluś najważniejszy <3

10 lata 3 miesiąc temu #1023332 przez Zazanna
Wstawiłam mojego śmieszka na grupę :woohoo: Jaki głęboki głos ma mój dzieć :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #1023336 przez kropka 889
Pesq moja kiedyś też nie chciała ani wody ani herbatki koperkowej a teraz potrafi 60 ml na raz wypić. Przyzwyczai się ;)

10 lata 3 miesiąc temu #1023338 przez me.ch
Hej kochane,
Ni chyba to te zęby wlasbie bo z taką wściekłościa pakowal wszystko co się dało do buzi że myślę że napewno.. No cóż mam nadzieję że to przejdzie.

Dziś narazie ok:) obudził się niespodziewanie o 5:40 ale go wzięliśmy do siebie na chwilę jeszcze i spacyfikowany spał do 7:20. bawiliśmy się z rana na brzuszkui tak wierzgal nogami że prawie się zaczął przesuwać;) ciekawe czy to wstęp to przemieszczania? Na kurce jak leżał (lapki jak ja brzuchu ale trochę podwyższone żeby miał lepszy widok i pole manewru do zabawek) to też podnosił sir na nóżkach i do przodu,żeby tylko jeszcze zdał sobie sprawę z tego że ręce mogą mu pomóc ;)

Teraz na chwilę przysnal, zaraz jemy śniadanie (dziś kaszka kukurydziano ryzowa z bananami, wczoraj z jabłkiem też kaszka była, kaszka bez smaku, owoce dodaje świeże ) A potem jedziemy spotkać się ze znajomą która jest w połowie ciąży i chce wypytac, mam nadzieję że Kornelko da nam pogadać i nie będzie zbyt marudny.

Zaz jaki słodki smieszek!! <3

Pesq, zobaczysz, przyzwyczai się i będzie dobrze!:) Agatka jest dzielna po mamie :) CP do pojenia dodatkowego ja dopiero zaczęłam tak serio się skupiać na dawaniubwody teraz przy stałych bo spadła ilość przyjmowane płynu z mlekiem. A wcześniej tak czasem dawałam czasem nie, czytałam że nie jest to konieczne ale z tego co Kas mówiła warto było bo kupy lepiej szły;)
Zobaczysz, wszystko się ułoży :)

Gloria, witaj w klubie zakupocholiczek;) ja się spotykam z tą znajoma w centrum handlowym więc ciekawe z czym wrócę;)

Kasia, śliczne!!!!!:)

10 lata 3 miesiąc temu #1023340 przez basiek149
hej
My mieliśmy dziś jechać z małym do przychodni ale okazało się, że nasza dr przyjmuje dziś tylko dzieci chore bo na 11.00 musi jechać do sanepidu. Mam nadzieję, że w naszej sprawie między innymi. I mamy przyjść jutro. Więc jutro dzień z lekarzami nas czeka. Zobaczymy na którą uda się zarejestrować Kubę więc albo przed albo po jego wizycie ja będę musiała śmigać do swojego :pinch:

Zaz jak cudownie się Bartuś śmieje!!! aż mi uśmiech na buzi się pojawił jak to oglądałam!

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #1023342 przez mysia5
hej hej :)

ale mam nadrabiania ! aaaaa ! :silly:

Zaz właśnie wiem że Ty zamawiałaś ten sensorek 'Jacusia' dla Bartusia :) i on może taką szmatkę sobie zajadać? :) :P to też kupię :)
super zakupy w smyku :) ja też byłam ostatnio i kupiłam małemu 3 pajacyki, skarpetusie, śpioszki i w h&m bodziaki :)
ślicznotka z Ciebie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

u nas kupka zielonkawo-żółta z grudkami, i zapach do najpiękniejszych zdecydowanie nie należy :laugh:

ja też tak chętnie spotkałabym się z którąś z Was :whistle: :blush: :) wszystkie tak daleko, najbliżej mam chyba Baśkę :evil:

Gloria a ten leżaczek nie zbiera bakterii ? :) bo fajnie to wygląda, mogłabym pomyśleć o tym, bo jeszcze chwila i wanienka będzie za mała :)

Pesq, ja butle wyparzam wrzątkiem i wydaję mi się tak jak Meszka napisała że to jest to samo :) dajemy tak od początku i jest ok :)

Gloria ja od dawna robię hybrydy i nigdy nie narzekałam :) uważam , że dużo zależy od lakieru bo ja się kiedyś skusiłam na tanią promocję i później miałam.... :dry: nie zdążyłam włożyć do lampy a już mi lakier spływał :blink:
a na jak długo to też zależy jak szybko rosną paznokcie i są odrosty, ale myślę że 2-3 tygodnie spokojnie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq, Agacie się szybciutko nauczy i będzie wszystko super :) my dajemy albo herbatkę albo wodę :) fajna jest też herbatka "słodkich snów" z humana :)

nasz bąbel wczoraj padł o 20 :blink: jak nigdy, był chyba strasznie zmęczony... dałam mu kąpieli jeść na sekundę go odłożyłam bo poszłam po kocyk, wracam a on śpi... :laugh: ale już o 2 pobudka... coś za coś :pinch: wolę jednak żeby szedł trochę później spać i w nocy dał mamusi troszkę pospać :whistle:

Zaz co za idiot :angry: :huh: nie dziwie się że się wkurzyłaś , bo sama chyba wyszłabym z siebie... ludzie nie mają mózgu czasami :pinch:

trzymam kciuki za nasze gwiazdy dzisiaj ! :) :kiss:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #1023343 przez Zazanna
Meszku mam znajomego z Turcji i oni dają na zavkowanie dzieciom świeżego ogórka kawałek uciety nas dnia -ze skórką. I dzieciak sobie gluma :) Widziałam na własne oczy :woohoo: Jak do młody (6 miesieczny) dorwal do tegoż ogórka to mu nie można było zabrać ;)

Zrobiłam Bobasowi inhalacje -.-' Udało mi się to uspokoić po 10 minutach Ryki stojąc pod okapem podając chcą w kretynskiej pozycji, bo tak wył, ze oddechu nie mógł złapać :blink: A starałam się powoli.. najpierw włączyłam żeby posłuchał, potem podotykal końcówki i dopiero po jakiejś chwili mu przylozylam i wtedy masakra, może z minutę się inhalowal..Kasia jak Twój na to reaguje? Jak Ty to robisz?

10 lata 3 miesiąc temu #1023347 przez Zazanna
Basiek dzięki :woohoo:
Oj to będziecie mieli jutro maraton..

Mysia tu mi umiem filmy wrzucić ehh.
A sensorek jak w załączeniu ;) zajada go bez opamietania ;)
Podziękowania: mysia5

10 lata 3 miesiąc temu #1023349 przez mysia5
Bartuś jaki słodziak ! :woohoo: :woohoo: :woohoo:
w takim razie i ja kupuję taką szmatkę :)

a co do ryku, jeeejku nie wiem co to się wczoraj starło ale to było straszne :( mały spał sobie w huśtawce i nagle przez sen ryyyyyk straszny, ale już tak miała czasami że coś mu się śni zakwili i idzie dalej spać, a wczoraj.... dałam mu smokusia, pociumkał i zaraz dalej płacz okropny, wzięłam go na rączki przytuliłam, chwilka ok i patrzę a on robi zaraz podkuwkę wielką i dalej płacz taki straszny jak by się bał czegoś, i tak co chwile, uspokoił się na moment i zaraz płacz straszliwy :( nie wiedziałam już jak go uspokoić, aż chciało mi się z Nim płakać bo nigdy tak nie zrobił i ta jego podkuwka... jejku, z tego wszystkiego aż mu łezki leciały. ale to był naprawdę taki płacz jakby się bał, więc nie wiem czy coś złego mu się śniło czy co.... straszne :(
Podziękowania: Zazanna

10 lata 3 miesiąc temu #1023353 przez Zazanna
Mysia ja wczoraj czytalam, ze dzieci zaczynaja odczuwac strach po 3 roku zycia dopiero. I ze nie miewaja koszmarow. Snia im sie obrazki, czasem tez jakis nieladny ale one sie go nie boją bo nie umieją, więc się nie martw o to :) A podkowka bo coś mu nie podpasowalo,może się pielucha prrzesunela i go uciskala ? :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #1023356 przez mysia5
Aha :) dziękuję.
To może faktycznie coś gdzieś go uciekali , albo dziaselka. Ale mam nadzieje ze więcej takiego płaczu nie będzie bo myślałam że mi serce pęknie.

10 lata 3 miesiąc temu #1023357 przez kropka 889
Mysia jaki przystojniak :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia