BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 6 miesiąc temu #1023156 przez kasandra9

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #1023157 przez jurada
Dla mnie tez to nie do ogarnięcia jest. Dlatego nie mogę się doczekać spotkania.

10 lata 6 miesiąc temu #1023160 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jejku ale ja się stałam sentymentalna i wrażliwa :angry: :angry: :angry: :angry:

a co do snów: mi się śniło, że wstąpiłam do wojska i ćwiczyłam z jakimiś ludźmi po lasach, górach itp... oj byłam wykończona :D

A co do ubranek miesiąc temu kupiłam pajace na 74 ze smyka, jakieś dwa tyg. temu je wyjęłam i co są na styk one więc znowu muszę myśleć, żeby kupić na 80...bo od koleżanki co ma córcię nie mam co liczyć bo jej 18-sto miesięczna pociecha chodzi 80/86cm... ehhhh chyba koniec z ubrankami od niej :whistle: :whistle: :pinch: :pinch: :pinch:

co do spacerówki ja też w marcu odpalę albo w kwietniu bo sądzę, że teraz za wcześnie. Łązimy w gondoli chociaż ta bulwersuje się.

A ja od dziś zabiegana, aż lepeij czuję się. Ubrałam się ładniej, uczesałam w kłosa, troszkę podmalowałam takim kremem ala fluid. posprzatałam pranie się robi i jeszcze obiad i babkę upiec :D więc będzie git :D teraz idę Lolitę popilnować na pdowórku, niech pobiega sobie, mam nadzieję że nie za późno te pilnowania i nie zostanę babcią :PP :whistle: :whistle: :whistle:

10 lata 6 miesiąc temu #1023161 przez glooria
Szoook jaka historia

10 lata 6 miesiąc temu #1023163 przez jurada

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1023179 przez kropka 889
Hej
Pesq my też już na mm. Karmiłam mała 2.5 miesiąca potem różnie raz kp raz mm potem cycek tylko w nocy aż zupełnie przeszłam na mm. Mała karmie bebilonem. Ani razu nie zmienialam mleka. Kupę robi raz dziennie czasami dwa i w sumie są takie same jak po kp.
Tez trochę się bałam jak to będzie. Ale jest super. Wy też dacie rade :)

10 lata 6 miesiąc temu #1023187 przez pesq
Kupa rzadka i śmierdząca. Moze tak byc? :dry:

10 lata 6 miesiąc temu #1023189 przez Kasia888
Pesq będzie dobrze ominą Cię te problemy brzuszkowe, bo od razu Agatka dostała Pepti.
Kupki mogą być na początku inne za względu na zmianę, lepiej stopniowo przechodzić.
Zaz jak tam bartusiowi się inhalacje podobają? lepiej z noskiem? co do alergologa to niestety nie znam dobrego sama jestem alergiczką i odczulałam się w Instytucie Matki i Dziecka tylko tam, żeby się dostać trzeba mieć wystawione skierowanie na alergię wziewną a nie skórną i pokarmową. I tak naprawdę dopiero po 16 miesiącu życia te testy potrafią dać wiarygodny wynik na co dziecko może być uczuclone w tak młodym wieku to takie trochę błądzenie po omacku :(
Jurada szoook i niedowierzanie, co za historia, z drugiej strony ominął ją stres związany z badaniami, wizytami lekarskimi, sprawdzaniem ruchów, itp. dobrze, że dziewczynka zdrowa ;)

Dziewczynki muszę się pochwalić namówiłam męża na nosidło z tuli :woohoo: nie wiem jak mi się to udało,bo to kupę kasy ale szczególnie teraz jak Jaś jest chory i powinien być non stop noszony to mu się przyda, już się nie mogę doczekać jak przyjdzie :woohoo: :woohoo: :woohoo: choć z drugiej strony mam wyrzuty sumienia czy nie wydajemy za dużo kasy ech... tak mam :pinch:

10 lata 6 miesiąc temu #1023191 przez asiekasiek
Pesq moja ma bardzo gęste i śmierdzące raz na tydzień :) a że luźniejsze poczekaj ze dwa dni unormuje się wszystko. chyba że są wodniste??

10 lata 6 miesiąc temu #1023192 przez Kasia888
Pesq co do kupek musisz poczekać z tydzień dwa, zanim brzuszek się unormuje, jeśli nadal takie będą to możliwe, że będzie potrzeba na przejście na jeszcze inne mleko. My z Pepti przeszliśmy na nutramigen i jest już super wreszcie z brzuszkiem :cheer:
musisz obserować Agatkę, bo pepti ma trochę laktazy i przy nietolerancji na nie zostaje tylko nutramigen lub jeszcze silniejsze hydrolizaty

10 lata 6 miesiąc temu #1023193 przez jurada
Kasia nie mniej wyrzutów :)
No ominął tylko wez teraz tak wszystko kup na biegu.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1023194 przez Kasia888
O takie zamówiłam, ale w końcu nie wiem, bo wszystkie śliczne wzory a ten się mężowi spodobał www.babytula.pl/products/parker-nosidelko-ergonomiczne-tula ;)

10 lata 6 miesiąc temu #1023197 przez pesq
Przy KP regularnie polplynne a teraz woda z grudkami i śmierdzące. Obserwujemy. Ale jeść nie chciała Jezu.... Ledwo 80 na sile. A jak przyjdzie przejąć na nutramigen to w ogóle się porzyga.

Kasia nie miałaś problemu z wyborem? :) Parker jest piękny.

10 lata 6 miesiąc temu #1023199 przez Zazanna
Heeeelooooooooooooooooooooo :woohoo:

Wróciliśmy B)
Było suuper ;) Byliśmy w smyku, wanienki nie kupiłam, bo jednak niewygodnie, za to kupiłam 2 bodziaki, 2 pary spodenek, 2 piżamki i ....Norberta :woohoo: To była miłość od pierwszego wejrzenia ! Czuję, że to będzie najlepszy przyjaciel mego dziecia ! :woohoo:
A wracając kupiłam sobie kanapkę w Subway-u i poczułam się jakbym wyszła tak normalnie na miasto do ludzi -no po prostu super :)

Idę nakarmić Malutka, a potem Was doczytam, bo teraz tylko na chwilkę weszłam pochwalić się super nastrojem :)

10 lata 6 miesiąc temu #1023200 przez asiekasiek
Pesquś to obserwuj tak jak Kasia pisze, u mnie grudki białe w kupce są nie wiedziałam, że to źle :blink: :blink:

mamy kp jakie wasze pociechy mają kupy?? bo przez Pesq już martwię się ;)

Kasia zazdroszczę ja za dwa tygodnie zamawiam, albo womar albo właśnie tule!! aaa zazdroszczę!! Śliczny wzór!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia