BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #982553 przez pesq
Zazanka <3 <3 <3 <3 <3 <3 :kiss: :kiss:

Dziś po południu zrobie placuszki i dam znać jak u mnie cukier! Ale pewnie bedzie git bo dobrze brzmi :)))))))))) A moze do obiadu je zrobie?! Mam akurat dorsza + placuszki + warzywka.. hmmm..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #982556 przez kasandra9
cześć dziewczynki;) wczoraj późno wróciłam i jeszcze ostatkiem sił prasowałam na siedząco :D:D dla małej już wszystko w komodzie ułożone;) dziś nie wiem, czy do Łomianek do Auchan nie pojadę na zakupy, a tak całkiem przy okazji do SMyka, bo koleżanka mi na fb wkleiła, że piękne body 3-pak po 25zł. w piękne biedronki!:) zobaczę, jak się wyrobię. Mężyk dziś rano nigdzie nie jechał, więc pospaliśmy do 10:15, on wstał przed 11, zjedliśmy razem, od razu dzień milej się zaczyna;) wczoraj dostałam reprymendę, że mam więcej jeść, że w końcu dziecko będzie chore, aż mi łezka poleciała:D no więc muszę trochę pogotować....sama miałam trochę wyrzuty sumienia:///
Zazanka, jaki już chłopak!:P moja pewnie też już przez tydzień podrosła;) zaraz się zbieram i jadę do szpitala na USG na nfz...znów ten głupi Pietruszka:> mam nadzieję, że mnie tym razem nie doprowadzi do łez jak ost.!!!!!!!! ale może mąż ze mną pojedzie;)

Pesq, ale Ty super rzeczy jesz! Szczerze to czasem tez bym takiego bata chciała...dobre, zdrowe rzeczy, dla mniej, dla Agatki....fakt, że to przygotowywanie i indyk na szybie;), no ale martwi mnie to moje głupie jedzenie trochę;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #982557 przez kasandra9
Lidziun, urocze te ciuszki! Już chyba wszystko kupiłaś, co tam trzeba:)
Słuchajcie, a co jest w Biedronce, bo coś pisałyście???
aaaaaaa już, obczaiłam, lecę tam!!!!!!!!!!!!!!!:P mam blisko i to taką sporą!:) w razie czego w mieście są 3:PP albo do mamy będę dzwonić - tam też 3:P Oj, nie przegapię jak lidla!

9 lata 11 miesiąc temu #982559 przez pesq
Wlasnie ja po poludniu skocze do biedronki moze, chociaz akurat sredni dla mnie termin bo jestem tuż przed wyplata.. A ta dieta jakos kosztowna sie okazuje :P (szczegolnie jak mam jesc orzechy a jedyne ktore mnie nie uczulaja to... nerkowce i pistacje :P )

Napiszcie co tam dokladnie jest :)

A co do diety no to plus w tym wszystkim taki, ze jem tak zdrowo jak nigdy w zyciu i w dodatku nie ma ze cos oszukam bo nie moge... Ale czasem by sie chcialo, w koncu to ciaza :( :(

9 lata 11 miesiąc temu #982576 przez glooria
bylam u siostry na chwilkę
eh jej synuś cudny jest
juz sie nie mogę doczekać mojego terminu

a emilka zauroczona żywą lalka

a co mojego dzidziusia to najbardziej bym chciała urodzić dziedzica ale to chyba normalne bo mam już dwie córeczki
no i zeby czuc sie spełniona ale najwazniejsze zeby urodzilo sie zdrowe zwłaszcza ze z emilka przezylam chwile grozy wiec zdrowie najważniejsze

no i to moja ostatnia szansa bo lekarze odmawiali mi zajście w trzecią ciążę a co dopiero kolejne

9 lata 11 miesiąc temu #982581 przez mysia5
Dzień dobry moje kochane :)
Jejku ale śliczne ubranka :-)
brzuszki macie boskie, musze w wolnej chwili tez mój zrobić i wrzucić.
Zazanka jaki duży chłopczyk :) super ! Jak ja miałam połówkowe to nasz mały tez nie chciał buziulki pokazać, zaslanial się rączkami i bawił się pepowina, później tak słodko miał ja przy buzi i wyglądało jakby ją podjadal <3 ale co ma ma między nóżkami pokazał bardzo ładnie :woohoo:
Ja tez jeszcze nic nie mam dla synusia :( ale myślę że jeszcze troszkę i zacznę kupować coś, bo te rzeczy są cudowne :) jak na razie u nas remont i jeden wielki bałagan wszędzie, jak to przy remoncie zawsze jest :/
Pesq jesteś bardzo dzielna :) wielkie brawa dla Ciebie kochana :)
Pogoda dzisiaj brzydka i chłodno ale nawet lepiej bo ostatnio jak było już mocniej ciepło to jakoś mi nie pasowało, za gorąco dla mojego brzuszka :p
Podziękowania: pesq

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #982583 przez pesq
Dziekuje Mysiu :) Jakkos daje rade i mam wsparcie m.in. w Was dziewczynki :). Co ja bym bez tego forum zrobila...

Kurcze cos porobie i brzuch mnei boli i musze sie polozyc... Albo po bokach albo ogolnie na dole :( :/

Zazanka - Twoj deser sie chłodzi :P Zobaczymy :P Obawiam sie ze zepsulam proporcje zelatyna/reszta bo dwie lewe rece no coz :P Dam znac :) A placuszki robie do obiadu.

9 lata 11 miesiąc temu #982588 przez agatagama
dzień dobry :)
melduję, że wróciłam z urlopu :) odpoczęliśmy,pogrillowaliśmy, było super :)
dziś o 17.40 mam połówkowe, także trzymajcie kciuki proszę za mojego Janeczka :)
buziakiii

9 lata 11 miesiąc temu #982598 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Choć w sumie wiem, dentysta.... No ale mam spokój, więc i tak się cieszę :)

Gloria wiesz jak to jest.. mi mówili, że wcale się nie uda, a tu proszę :) To trzymam kciuki aby był syyynuuś :)

Mysia współczuję remontu, a jednocześnie zazdroszczę, że jak skończycie to będziecie mieli tak suuupeeerrr :) Uwielbiam zmiany -przeprowadzki, remonty i w ogóle :)

Pesq napisz jak wyszedł deser i czy jadalny :) Dałaś stewię? Ja nie lubię łeeee... dalej mam w domu, bo jej nie zużyłam i pewnie nie zużyję, a szkoda wyrzucić ;)

Agatka witaj po urlopie :) Opowiadaj co tam ciekawego porabiałaś, co jadłas, gdzie chodziłaś i w ogóle i może jakąś foteczkę, mmm? :D
Daj znać po badaniu ! :)

Odebrałam wyniki krwi i moczu i w moczu nadal mam leukocyty, a co gorsza pojawiło się "bakterie -nieliczne" i "obecne strzępki grzybni" :( Mam nadzieję, że to zwykła infekcja i że mi szybciutko to wyleczy. Kurcze to pewnie przez tą luteinę dopochwowo (bo muszę tam "grzebać") i przez moją genialną dietę obfitującą w słodycze :/ Ale reszta ok :) Toxo nie mam na szczęście -o to się martwiłam, bo mamy kotałka mojego brata od niedawna i to pierwsze badanie na toxo od kiedy jest u nas :) Krew ogólnie mam ok, wszystko na granicach ale w normie, więc już jestem spokojniejsza :)

9 lata 11 miesiąc temu #982600 przez Zazanna
Liczą na oko zjadłam około 2100 dziś póki co :) A będę już jadła tylko kolację -bo teraz się tak najadłam, że ledwo siedzę :P
Na obiadek były młode ziemniaczki, kotlecik z uda kurczaka bez skóry panierowany i marchewka z groszkiem, a na deser sałatka owocowa :)
Dziewczyny sałatka BOSKA :woohoo: Kurcze, jednak owoce sezonowe to mają smak.. nie to co "zimowe", które smakują zabarwioną wodą...

I powiem szczerze, że nawet nie mam ciśnienia na czekoladę, ani słodzone picie :P Heh, to się nazywa "przestawienie". No ale ja zawsze ze skrajności w skrajność -nie umiem wypośrodkować.. Wiem, że jakbym otworzyła czekoladę, to nie udałoby mi się zjeść kawałka, łatwiej mi nie jeść jej wcale :)
Mam też nadzieję, że jak się tak będę odżywiać, to mi się uregulują sprawy "łazienkowe" -bo dalej mnie to męczy.

9 lata 11 miesiąc temu #982601 przez asiekasiek
Hej

Zazanna super że wszystko dobrze z synusiem :)

Daje zdjęcia kocyka i skarpetek :P na smyku dzisiaj oglądałam ubranka niemowlęce ale cóż jestem przed wypłatą :(

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 11 miesiąc temu #982602 przez asiekasiek
o ślimak mi się wkradł :p heh dzisiaj mu zrobiłam zdjęcie. Mieszkał na naszym podwórku już 3 tygodnie, ale mama dzisiaj wyniosła go w krzaczki dalej bo że zjada kfffiatuszki :(

9 lata 11 miesiąc temu #982605 przez basiek149
asiekasiek śliczne te skarpeteczki :) uwielbiam połączenie różu i szarości. :) zresztą sama w domu najczęściej noszę szare spodnie dresowe i różowe koszulki :)
i pan ślimak też śliczny :D

agatagama czekamy w takim razie na info jak tam po wizycie. a później jak tam po urlopie :)

a ja mam dzisiaj głodzille... :dry: od rana jak tylko wstałam to nic tylko jem i jem. rano wstałam na siusiu i po luteinę a wracając do łóżka i tak zahaczyłam o kuchnię i wciągnęłam jogurt. położyłam się jeszcze na chwilę ale już tak mnie ssało, że wstałam i zaczęłam gotować jajka na śniadanie. jaja zawsze tyle energii dawały i mnie zapychały a dzisiaj nic z tego. potem był pączek, kanapki, obiad i ciągle czuję się nie najedzona. nie wiem co dzisiaj jest ze mną :D ale Kubuś za to sobie dzisiaj ładnie bryka w brzuszku :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #982606 przez Zazanna
Oooo Asiek jaki słodki ślimak :D
To widzę, ze masz tak jak ja :D Jak pająk u mnie zamieszka to mimo, że nie lubię, to mi go szkoda, bo on taki malutki i do póki nie podchodzi do mnie, to nie pozwalam mu nic zrobić :P Chyba, że wielki to odławiam i wynoszę... brrr :)

Skarpeteczki <3 :woohoo:

Pesq wysłałam Ci linki do przepisów na pw :)

9 lata 11 miesiąc temu #982608 przez pesq
Zazanka - a te badanie robilas na czczo? Zaraz odbiore wiadomosc! Co do deseru.. Hmmm wlasnie sie zastyglo i mi mega smakuje !! Ale w ogole nie slodkie.. Mąz powiedzial że okropne :P... Kurcze nie slodkie a dalam lyzke ksylitolu (stewii nie mam..) zjem na podwieczorek bo musze poczekac bo obiedzie jeszcze. I dzieki za przepis na placuszki! Super :)

Asia super skarpety - najlepsze kolorki :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia