BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #989817 przez Kasia888
Basiek, Zazanka śliczne te Wasze kocyki ;) chyba otworzymy funklub minky :laugh:
Co do prania to ja prałam tylko te rzeczy co miałam używane, natomiast nowych nie piorę.
Z tej loveli to właśnie już mam trzy takie małe saszetki, bo rozdawali w szkole rodzenia. Ostatnio też dostałam butelkę avent, a mam już 4, więc w sumie niepotrzebna ale co tam ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #989820 przez kasandra9
Kasiu, nowe też radzą prać, bo przecież wymacane były nie tylko przez nas:P Ja na pewno je przepiorę, choć póki co nawet metek nie obcinam;P

9 lata 10 miesiąc temu #989824 przez basiek149

No a dzisiaj mamy nowy miesiąc, wiec można dalej tworzyć zamówienia :woohoo:

dobra Sylwia :D :D :D

kasandra dzisiaj faktycznie dzień kocyków minky :D baaardzo fajny ten twój i też jestem zdziwiona wielkością kostki. naprawdę myślałam, że ona taka malutka będzie a tu proszę :)
co do pieluch tetrowych ja mam 8 i na razie nie dokupuję. zobaczymy jak to się u mnie sprawdzi bo siostry mówiły, że aż tak dużo tego nie potrzebowały, ktoś tu na forum ostatnio pisał z kolei, że lepiej mieć więcej, gdzieś tam w necie też były różne opinie na ten temat. sklepy będą tez otwarte po naszym porodzie więc najwyżej się dokupi jak nie nadążę z praniem.

ja z praniem poczekam jeszcze z miesiąc, bo może coś jeszcze się dokupi :whistle: i wtedy sobie zrobię 2 prania, kolorków i białego, jasnego :)
i też prałabym Kasia nowe rzeczy. pracowałam w jednej z sieciówek i naprawdę wiem, widziałam jak te ciuchy są traktowane podczas wysyłki i w ogóle na zapleczu zanim wyjadą na sklep. zresztą ile razy to ubrania spadają z wieszaków i leżą na ziemi zanim ktoś je łaskawie podniesie. bo tak to oczywiście nikt nie widzi...spadło ale co tam. a potem "tu jest takie lekkie zabrudzenie czy można dostać rabacik?". dobrze, że te czasy mam już za sobą :D

9 lata 10 miesiąc temu #989826 przez me.ch
Kasandra boskie to :) i ta kostka jaka super! :)

Ja za to zamowilam kolejna rzecz - taka torbe nieprzemakalna na pieluchy mokre (tzn np te tetrowe jak sie cos zaleje w trasie), czy tam jak sie cos przesiusia czy poleje, zeby to wszystko tam wrzucic w razie czego i potem do pralki, torbe tez mozna prac, powinny przyjsc w poniedzialek to sie pochwale :D

siedze i ogladam internet, i wyszukuje co by tu jeszcze.... ehhh stan mojego konta sie nie bedzie raczej powiekszal jak tak dalej pojdzie ;p

9 lata 10 miesiąc temu #989827 przez asiulek_dolls
Kasia ja też należę do grona fanów Ikei, najbardziej lubię to że nie musze czekać na realizację zamówienia jak przy meblach z innych firm, bo ja należę do tych niecierpliwych ludzi jak nasze mamuśki czekające na swoje minky hahaha

Zaz hahaha no sprytnie to pewnie jak T. wróci to w drzwiach będziesz na niego dziś czekać żeby dał ci paczuszkę od razu a nie zwlekał do jutra a półśpioszki fajne

aaaaaa me.ch narobiłaś mi ochoty na ruskie!! :woohoo: A ze ja z tych leniwych w kuchni to podjadę jutro i sobie kupię zapas ruskich i chłopskich (mam blisko taka firmę co super pyszne pierożki sprzedają i nawet przez okno widać jak te panie tam to lepią na miejscu więc są takie jak domowe) ooooo i ze szpinakiem też sobie kupię!!!!! i jak się do nich dorwę to pewnie z każdego smaku po trochę będę musiała zjeść hahaha :laugh:
aż się zawstydziłam :blush: staram się być na bieżąco, jak podczytuje z tableta to gorzej z odpisywaniem ale jak Kacper śpi albo czymś się zabawi sam to odpalam laptopa i z pomocą Worda jakoś to idzie :lol:
jeśli chodzi o kosmetyki to szampon i odżywkę biorę taka jakiej używam na co dzień, nie ma co popadać w paranoję dziecko powoli też musi się przyzwyczaić do zapachu mamy, to chodzi bardziej o żel pod prysznic żeby nie miał jakiegoś intensywnego zapachu tylko łagodny (na początek może być taki sam jak dla dziecka kupicie) no i z perfumami trzeba będzie się na jakiś czas pożegnać
dla męża rzeczywiście jakiś t-shirt nie zaszkodzi wrzucić albo jakąś małą reklamówkę z rzeczami dla niego obok torby przygotować i zostawić w aucie w razie potrzeby nie będzie musiał do domu po rzeczy jechać
ja też z „terminem realizacji” jak to ładnie ujęłaś nastawiam się na połowę/końcówkę sierpnia po pierwsze dlatego że bliźniaki rodzą się wcześniej po drugie dlatego że moja gin powiedziała że jak urodzą się w 36t.c. jak Kacperek to będzie bardzo zadowolona, no i jeszcze pamiętam że u nas na sierpniówkach2013 przede mną urodziła tylko jedna dziewczyna z naszego grona (bliźniaki) kilka dni wcześniej ode mnie, niecały tydzień tylko nie pamiętam który to był u niej tydzień ciąży…. więc póki co naszym celem jest 36tydzień a jak będzie to się okaże,
łał! Ile paczek do rozpakowania hahahaha a jak to zobaczyłam i pomyślałam ile wrześnióweczek czeka na swoje zamówienia to doszłam do wniosku że firmy kurierskie funkcjonują przede wszystkim dzięki kobietom w ciąży hahahaha :laugh: :P

Basiek ledwo skończyłam pisać poprzednie zdanie, czytam dalej i co…. U ciebie też na bogato z przesyłkami hahahaha :P

Pesq/ Asiek my z mężem rok przed ślubem czyli 4 lata przed narodzinami synka wybraliśmy imiona po jednym dla chłopca i dla dziewczynki i gdyby Kacperek nie był Kacperkiem tylko dziewczynką to miałby na imie właśnie Laura, szczególnie podoba nam się zdrobnienie Laurka

Pesq no rzeczywiście sytuacja niezręczna, fajnie że przy okazji okazało się że Twój mąż jara się waszym dzieckiem!!!! A co dopiero jak weźmie je w ramiona, przytuli…. ach!
A te podkłady na łóżeczko to ja kupiłam jeszcze w ciąży z Kacperkiem w sklepie Tchibo więc linka niestety nie podeślę

Basiek śliczne potworki!!!!!!!!!!! I cuuuudna pościel!!! hahaha i jaka ty zamotana-zapominalska z tego wrażenia hahahaha

Pesq zamiast zwijać kocyki to można kupić takie wałeczki żeby bobas na boku leżał i się nie przekręcał, ja miałam takie dla Kacperka w entliczku kupowałam ale na allegro też są, wklejam link ale nie porównywałam cen więc zainteresowane mamuśki muszą się zorientować
allegro.pl/bezpieczne-waleczki-do-lozecz...lat-i5464414768.html
heh tu zjebka- tam pochwała więc wszystko się wyrównuje czyli według mnie ok.!

Jurada wow tylko 1kg ja tam wole na wagę nie wchodzić hahaha

Co do prania to ja piorę w 40 stopniach zawsze, nie oddzielam kolorów od białych i jasnych tylko za pierwszym razem oddzielałam a i jak mam mało Kacpra rzeczy do prania to zawsze jakiś kocyk dorzucę albo pościel mu zmienię i się zapełni a jak już włączę pranie to zanim zdążę powiesić to się ze dwa razy ubrudzi i już cos czeka na kolejne pranie hahaha

Jurada no może i z drugiej ręki ale za to same perełki :woohoo: suuuper :)

Kasandra twój kocyk tez śliczny!

9 lata 10 miesiąc temu #989828 przez me.ch
Jurada, slodziutkie te Twoje nabytki! ta sukienusia zwlaszcza!

Ja mam wiekszosc rzeczy uzywana, po kuzynach Kornelka, wiec Ci zazdroszcze ze mozesz isc poszperac - ja mialam plany ale po pierwsze okazuje sie ze bardzo duzo mamy spadkowych a po drugie, jako ze plany sie pokrzyzowaly to do polski nie jedziemy i nici ze szmateksu :( no ale za to z niecierpliwoscia czekam na te ciuszki zeby sobie juz poszykowac tez.. :D

A no i w zaistnialej sytuacji, zamowilam tez hm 2 dwupaki body w mniejszym rozmiarze, tak na wszelki wypadek, bo w sumie wiekszosc mam na 62 no ale jesli Kornel wypakuje sie wczesniej, to moze sie przydac.... :D

9 lata 10 miesiąc temu #989831 przez asiulek_dolls
a jeszcze w temacie tanich półśpiochów w pepco za 8zł niedawno kupiłam i jeszcze spodenki takie do spania za 14zł
wstawiam też foto czapeczek z c&a są super jakościowo, nie rozciągają się w praniu bo miałam tez inne np. z h&m niby też sie nie rozciągały ale z tych niemowlęcych bawełnianych były za szerokie i trochę płytkie a te z c&a ładnie na główce się układały i przylegały więc jak dziecko się wierci to nie przekręcają się i nie spadają z główki

9 lata 10 miesiąc temu #989832 przez jurada
Asiulek będziesz maluszki ubierać tak samo??? :) Faaaajnie.

Zazanka przepisał mi Actiferol co 2 dni mam brać.

9 lata 10 miesiąc temu #989835 przez asiulek_dolls
Jurada nie będę ubierać tak samo, tylko kilka rzeczy będą mieć takich samych a tak to wspólna szafa po starszym bracie wiec co mamusce w ręce wpadnie to to będą nosić i nie będę rozdzielać ze to jest Mikiego a to Matiego tylko co się komu akurat trafi to im zaloze

9 lata 10 miesiąc temu #989839 przez asiulek_dolls
Miałam pisać wczesniej i wypadło mi z głowy...
AgusiaKRK zagladasz jeszcze do nas? Jak tak to daj znać jak tam Franio? A może jakaś świeżą foteczke przystojniaka ciotkom pokazesz?

9 lata 10 miesiąc temu #989841 przez AgusiaKRK
Cześć Wrześnióweczki! Podczytuję Was regularnie, tylko trochę nie nadążam za Wami, szalejecie że hej, to chyba w tej chwili najaktywniejszy wątek na forum, super! Widzę, że szał zakupowy trwa :) Bardzo mi się podobają Wasze nabytki, macie dar do wyszukiwania ślicznych ciuszków i akcesoriów.

Jurada, jesteś niesamowita, że takie cudeńka znajdujesz z drugiej ręki i to jeszcze za grosze, podziwiam i zazdroszczę ;)

I też Wam wpadły w oko minky, ja tak samo nie mogłam sobie, to znaczy synkowi, odmówić haha :) I widzę, że urządzanie kąciki i pokoiki dziecięce, cudowny czas!

Aaa, urzekły mnie też historie, jak przekazałyście przyszłym tatusiom, że będą tatusiami :) Ja też zachowałam test z dwiema kreseczkami, trzymam w pudełku razem z opaską z rączki Frania i z jego wizytówką ze szpitala. Mam też pamiętnik z ciąży, ale dużo wpisów tam nie ma, za to teraz kontynuuję i co jakiś czas piszę, co u Frania nowego. Zbieram się też do wywołania pierwszych zdjęć i założenia albumu. Myślałam o takim z folią, gdzie zdjęcia się wkłada i mogą być w różnych formatach poukładane na jednej stronie. Widziałam coś takiego na allegro.

Asiulek, wymiatasz z szafą, wielka, pojemna, z różnymi półeczkami i koszyczkami organizującymi, ekstra! I jaka pełna :) My też mamy w sypialni szafę Ikea i super się nam sprawdza. Kupiliśmy też ten bajer – że się zaświecają światełka, jak się otwiera drzwi i dobrze się to sprawdza, bo nie trzeba zapalać pełnego światła jak ktoś śpi, a można w szafie znaleźć, co się chce. A Franiowi na razie musi wystarczyć komoda, bo na drugą szafę nie mamy miejsca, a jego większe ubranka czekają w szufladach pod łóżkiem na swój czas :)
Kaperek to cudo! Śliczny urwis, a jakie ma boskie oczyska! A jaki rozkoszny z niego tygrysek :) Jeju, już się nie mogę doczekać, kiedy Franulek tak urośnie :) Imiona dla bliźniaków też mi się bardzo podobają, i Mateusz i Mikołaj i Martuś to wszystko są fajne chłopaki :)

Aha, asymetrii na razie lekarze nie zauważyli, więc chyba jako przewrażliwiona matka Polka sobie coś wymyślam, ale zalecili kłaść do na płaskim, nie w leżaczkach i bujaczkach na razie i przyjść na kontrolę na 6-8 tygodni. Kurcze, szkoda że wyrwaliśmy się do innej poradni bo teraz nie można tak zmienić, a nie wiedziałam, że na Strzeleckiej też mają. Na Strzelecką chodzimy się szczepić i Franio dostał już 5w1 i pneumokoki (tak jak pisałaś, jako wcześniak miał refundowane) plus dodatkowo podaliśmy rota i będziemy meningokoki.

Kasandra, koszulka „Daddy since 2015” absolutnie boska! Fantastyczny prezent i wygląda tak stylowo! Przyszły tatuś na pewno będzie nosił z dumą :) A na której aukcji kupowałaś?

Me.ch, bardzo mnie poruszyło, jak napisałaś, że Kornelek może się wcześniej wybierać, bo mi się zaraz wszystko przypomniało... Trzymam mocno kciuki, żeby jednak posiedział jak najdłużej u mamusi. Na szczęście jesteście pod kontrola i najważniejsze że dostałaś ten zastrzyk ze sterydów na płucka, więc w razie czego maluszek sobie poradzi - na pewno wszystko będzie dobrze!

Basiek – jakie to poszczególne elementy pościeli? Podusia, kołderka, przybornik i co tam jeszcze masz? Wzory świetne, bardzo w moim stylu i w stylu franiowego kącika :) My mamy szare gwiazdeczki + mięta minky, zygzak też mi się podobał i nie mogłam się zdecydować czy zygzaczek czy gwiazdeczki, a Ty masz wszystko i tak ładnie się razem komponuje :)

Co do prania, też mamy dużą pralkę i z początku Franiowi wszyściutko prałam osobno, zbierałam kilka dni na większy wsad. Potem zaczęłam dorzucać nasze ręczniki i pościel. Teraz już właściwie wszystko dorzucam. W końcu i tak kładę go nieraz na naszej pościeli (niby na jego pieluszce, ale łobuz już się wierci, czołga i zaraz ląduje nosem na naszym prześcieradle), z nami przecież też ma bezpośredni kontakt – leży na gołej klatce piersiowej, całujemy go, tulimy. Wygląda na to, że nie przeszkadza mu pranie wszystkiego razem, oczywiście w płynie dla dzieci, zdrowy jest i nie ma alergii. Teraz wszyscy pachniemy jak dzidziusie ;)

Powiem Wam jeszcze, że odwiedzamy kontrolnie różne poradnie i dotąd wszyscy lekarze mówią, że Mały się ładnie rozwija na swój wiek, że jest żywotny, kontaktowy i bardzo im się podoba :) Jesteśmy już o niego dużo spokojniejsi. W nocy spokojnie przesypiam między karmieniami, nie zaglądam już co chwilę do łożeczka, czy oddycha, nawet bez monitora oddechu się obyło (nie wiem, czy pisałam, że mąż kupił na olx, ale okazało się, że to oszustwo i kasa poszła się paść, więc ostatecznie zrezygnowaliśmy i nie mamy). Na szczepionki też dobrze zareagował.

A! Jeszcze się Wam pochwalę, że dziś idę na pierwszy po ciąży pilates. Jupi! :) Położna poleciła mi miejsce po sąsiedzku, a zajęcią są o 19:00, więc Franio może zostać z tatą. A mama będzie fit i zadba o gibkość i kręgosłup :) Mam nadzieję, że zajęcia będą fajne, a jak tak, to chciałabym chodzić raz w tygodniu, bo niestety do ćwiczeń samodzielnych w domu nie mogę się za nic zmotywować.

Buziaki od nas! :)
Podziękowania: jurada

9 lata 10 miesiąc temu #989842 przez AgusiaKRK
Asiulek, przywołałaś mnie ,właśnie pisałam do Was post :-)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #989846 przez AgusiaKRK

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oto Franciszek :-)
Podziękowania: pesq, jurada

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #989848 przez AgusiaKRK
I jeszcze mały podróżnik ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: jurada

9 lata 10 miesiąc temu #989849 przez jurada
Agusia cieszę się ze u Was wszystko dobrze i , że Franio sie dobrze rozwija.

Dziubka jakiego pięknego zrobił do fotki... Cudak kochany <3 ucaluj Go od ciotek forumowych :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia