BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

14 lata 4 tygodni temu #98477 przez pati-m
Jeszcze nie wiem mYSZA, ale jutro mam badanie usg 4d, więc mam nadzieję, że coś podpatrzymy :D

Agusia83 - na pewno uda Ci się coś upolować. Też się będę rozglądała za jakąś "kościołową" sukieneczką bo mamy 2 śluby w tym okresie mojego największego rozrostu :P
Temat został zablokowany.
14 lata 4 tygodni temu #98485 przez pati-m
jeszcze nie wiemy mYSZA, ale jutro idziemy na usg 4d i mamy nadzieję, że uda nam się coś podpatrzeć :D
14 lata 4 tygodni temu #98486 przez mYSZA
kurcze, te 3d i 4d trochę mnie kusi, ale zdjęcia mnie trochę przerażają, i widzę, że raczej jestem z tym odosobniona;P

najgorsze w tych weselach jest to, że sobie nie za bardzo można potańczyć- zwłaszcza jak jest mały parkiet to ktoś może potrącić, uderzyć brzuszek- ehhhh- a ja uwielbiam tańczyć! z Maleństwem sobie czasem po domu tańczymy, ale bez szaleństw.

trochę się w tym miesiącu rozruszałąm- przez tą jogę i basen. I jakoś takie lepsze samopoczucie mam;) życzę tego wszystkim mamuśką!

Janek z nami!
14 lata 4 tygodni temu #98488 przez Pyśkaaaa
a ja mam komunie na szczescie w maju mam nadzieje ze za bardzo mnie nie wybrzuszy do tej pory... znalazlam kiecke na allegro ale sie boje ja kupic :P

bewipo to moze zadzw do lekarza jak Cie bardzo niepokoi a gdzie Cie kłuje?... kurcze mnie tez cos kuło bolalo i te nery zadzw do doktora wziol na wizyte i okazalo sie ze wszystko ok :)

ach.. i powiem wam ze sie ciesze ze to bedzie lato :) na spacerki z brzusiami bedziemy mogly chodzic, nie bedziemy musialy kupowac dodatkowych plaszczy bedzie sloneczko bedziemy bardziej szczesliwe :D i dzidzie nasze tez :D

ani cebuli ani soku z cebuli fuuuj :P nie znosze ale co zrobic jak pomaga...

ja sobie zapuscilam troche jazzu i sluchamy z brzuszkiem :lol:
14 lata 4 tygodni temu #98490 przez mYSZA
dobra kobietki!

jak przykładna kobieta swojego mężczyzny idę obiad robić... dopiero, bo dziś wraca później;P

Janek z nami!
14 lata 4 tygodni temu #98499 przez slowiczek
bewipo, ma prawo zaboleć czy zakłuć :) nie stresuj się a jak juz musisz to niech Cię lekarz zobaczy :) na pewno wszystko jest ok! mnei tez cos tam co chwile zakłuje, czasem mam skurcze, czasem coś zaboli ale wszystko jest ok :)
14 lata 4 tygodni temu #98501 przez bewipo
Mój mężus dopiero o 21 wraca :(

Pyśka jakos tak po lewej. Jutro dzwonię i tak od rana do lekarza, bo mi się L4 kończy to od razu zapytam jak mi nie przejdzie.
14 lata 4 tygodni temu #98502 przez Pyśkaaaa
a ja nie jestem wogole rozruszana na basen nie chodze bo nie moge joga hm.. chyba nie dla mnie co prawda czuje sie lepiej niz na poczatku ale ja nie z tych cwiczeniowych :P chyba rozruszam sie w szkole rodzenia a jak na razie spacerki porzadki domowe zakupy mi w zupelnosci wystarczaja... chodz nie nalezalam do takich co w domu na dupci moga dlugo usiedziec... a teraz mi to jakos nie przeszkadza :P
14 lata 4 tygodni temu #98503 przez mYSZA
matka- jak cieżko przestać!

bewipo zapytaj nawet jak Ci przejdzie! ale może to tak, ze zaczynasz czuć ruchy? czułaś już wcześniej? a jak reszta? ja od tygodnia czuje;)

Janek z nami!
14 lata 4 tygodni temu #98509 przez Pyśkaaaa
ja jeszcze nic :( a juz bym chciala poczuc maluszka mego :laugh:

moj nie mąż za jakas godz bedzie a obiadek juz gotowy :) az mi sie chce juz go zjesc ale grzecznie poczekam na niego :P
14 lata 4 tygodni temu #98512 przez pati-m
Dziewczyny, a czy kłucie w okolicy pępka jest normalne :unsure:
14 lata 4 tygodni temu #98521 przez bewipo
pati w okolicy pępka to może dzidziuś :)

Ja jeszcze nie czuje ruchów, a jakoś tak w lewym boku mnie kluje, więc chyba to nie dzidziuś. Może z nerwów, bo ostatnie 3 dni to ciągle coś latam załatwiać, wyspac się nie mogę i nerwowa potem jestem.

Pyśka ja tez z tych niesportowych. Ale staram sie męża na spacerki wyciągać, no i chociaż na kręgoslup poćwiczyć wieczorkiem.
14 lata 4 tygodni temu #98528 przez pati-m
Nie mam pojęcia bewipo :)
Ja z tych przyszłych mamusiek, co przeżywają wszystko pierwszy raz. Mam nadzieję, że nie przegapię pierwszych ruchów maluszka.
Zastanawiam się skąd przyszłe mamy wiedzą, że to dzidziuś się rusza :D
14 lata 4 tygodni temu #98534 przez mYSZA
heh, wszytsko nastawione, teraz żeby tylko nie przypalić międzyczasie;)

ja zjem od razu, nie będę czekać- mam zresztą pozwolenie jak tak późno wraca;)

co do ruchów- to ja miałam wątpliwości, ale opisałam koleżance, która jest mama pięknego 2-latka i Ona powiedziała, ze to właśnie jest to. ja te lżejsze raczej przegapiam, ale takich mocnych nie sposób. niedopomylenia z treścią żołądkową. Poza tym ja czuję jak właśnie się położę na spokojnie tj. np w grocie solnej, albo wieczorem jak mój mąż czyta bajkę albo jak ja śpiewam kołysankę. Wczoraj wieczorem po bajce zapomniałam zaśpiewać i już spać się położyliśmy i poczułam ruch z serii mocniejszych- wiec się chyba Maluszek dopominał;P

Janek z nami!
14 lata 4 tygodni temu #98536 przez Pyśkaaaa
bewipo moze to jajniczek... spokojnie zadzw do doktorki wypytaj i na pewno wszytko bedzie dobrze :*

pati to sie ponoc czuje ze to to :P ja nie wiem bo to moja ciaza pierwsza :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka