BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267805 przez gosia2324
A moje dziecko dzis pierwszy raz napilo sie herbatki cale 20 ml :) sukces bo odrzucała butelkę za każdym razem.

Basia i ile wazy Damian ? Jak po szczepieniu, my mamy juz ostatnia skojarzona 11go
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #267812 przez Pyśkaaaa
co do brzuszka to Franek tez nieznosił leżeć na brzuszku....ja go kłade czesto na siebie a poa tym po kąpieli masuje mu plecki wiec lezy grzecznie na brzuszku :) główkę podnosi ale się nie przekrecsa
13 lata 4 miesiąc temu #267837 przez Mała
Agusia no zdjęcie obowiązkowo musisz wstawić. :lol:

Ola też nie lubi leżeć na brzuchu, ale tak jak dziewczyny piszą przy każdej okazji myk na brzuszek, a jak zaczyna płakać to ją nie męczę. Rehabilitantka Kamila mówi, że wystarczy jak dwa razy uniesie głowę to jest duży wysiłek dla dziecka, a tak kilka leżeń na brzuchu to się uzbiera tych uniesień. Kiedyś się przekręcała na plecki, a teraz już tego nie robi, chyba zapomniała.
13 lata 4 miesiąc temu #267838 przez monika1984lodz
Gosia no t ogratulujemy Jagodce hihi :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #267839 przez iwonaNAVI
Witam sie dopiero teraz :)
Wpadla dzis do mnie mama no i pojechalismy na male zakupy do Tesco...mala pod koniec zrobila taka kupe ze trzeba bylo szybko isc do wc :P
kupilam jej troche sloiczkw, soczkow i kaszek :P na troche bedzie :)
i fajny zestaw talerzyk, miseczka,kubeczek i sztucce :)
i dalam jej dzisiaj tyci marchewki bardziej do polizania a reszte zamrozilam w kostach (w tym czym mrozi sie kostki do lodu :) i codziennie jedna beda wyciagac pomalu jej dawac
wiecie z tym karmieniem to roznie bywa jak bym karmila tylko piersia raczej nic wiecej bym nie podawala ale niestety moja je tylko MM wiec wiecej witaminek napewno jej nie zaszkodzi pomalutku powolutku :)

Basia powodzenia w starciu z lekarzami i oby maly nie plakal
Pati z ta ryba i pasztetem to skandal !!!!!!!!
Dziewczyny jezeli wasze dzieciaki nie lubia lezec na brzuszku sprobujcie na swoich kolanach i podlozyc swoja reke tak pod paszki u mnie to super dzialalo :)
Gosia super a jakiej herbatki? jaki smak?
megi super ze usg ladnie wyszlo a jutro tez wyniki wyjda dobrze napewno
Nunka silaczka mala :)

Gdzie jest Beti???!!!!!!!!!!!!
13 lata 4 miesiąc temu #267843 przez monika1984lodz
Beti to chyba mezulka kuruje, albo bidula tez zalapala :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #267844 przez mgielka22
Monia w pionie to ona caly czas trzyma ladnei glowke takze jest ok :) na brzusku to tylko jak ja na samolota wezme wtedy tez ladnei trzyma ale jak ja poloze na brzuszku to juz nie chce jej sie podniesc glowki...

No emisia wyszla szalowo :D
13 lata 4 miesiąc temu #267846 przez gosia2324
iwonaNAVI napisał:

Witam sie dopiero teraz :)
Wpadla dzis do mnie mama no i pojechalismy na male zakupy do Tesco...mala pod koniec zrobila taka kupe ze trzeba bylo szybko isc do wc :P
kupilam jej troche sloiczkw, soczkow i kaszek :P na troche bedzie :)
i fajny zestaw talerzyk, miseczka,kubeczek i sztucce :)
i dalam jej dzisiaj tyci marchewki bardziej do polizania a reszte zamrozilam w kostach (w tym czym mrozi sie kostki do lodu :) i codziennie jedna beda wyciagac pomalu jej dawac
wiecie z tym karmieniem to roznie bywa jak bym karmila tylko piersia raczej nic wiecej bym nie podawala ale niestety moja je tylko MM wiec wiecej witaminek napewno jej nie zaszkodzi pomalutku powolutku :)

Basia powodzenia w starciu z lekarzami i oby maly nie plakal
Pati z ta ryba i pasztetem to skandal !!!!!!!!
Dziewczyny jezeli wasze dzieciaki nie lubia lezec na brzuszku sprobujcie na swoich kolanach i podlozyc swoja reke tak pod paszki u mnie to super dzialalo :)
Gosia super a jakiej herbatki? jaki smak?
megi super ze usg ladnie wyszlo a jutro tez wyniki wyjda dobrze napewno
Nunka silaczka mala :)

Gdzie jest Beti???!!!!!!!!!!!!

Kupilam juz dawno ta rumiankowa od 1 miesiaca
13 lata 4 miesiąc temu #267849 przez iwonaNAVI
aha :)
13 lata 4 miesiąc temu #267855 przez maja1982
gosia - tez bym chciała aby mój dzieć wypił choć troszkę herbatki :(ale nie chce wypluwa!!albo gada do butelki myśli że nowa zabawka :)

ja też nic na razie nie podaję dodatkowo,chociaz czasami sie zastanawiam czy mu to wystarcza ale przybiera więc jest ok - nawet bym powiedziała że jest małym pulpecikiem hihihi :)
A mam pytanko do dziewczyn karmiących piersią ile razy w nocy karmicie??bo niby juz teraz powinien ten okres snu nocnego się wydłużać do ok 6 godzin ciągłego snu!!u nas pare razy się zdarzyło a tak to pobudka co 2,5 - 3 h!!też tak macie??czy moje dziecko jest poprostu głodne i dlatego sie budzi!!??
13 lata 4 miesiąc temu #267858 przez mgielka22
a moje pije herbatki :) z humany slodkich snow tj od 1 tyg zycia a teraz jej kupilam jablko z melisa :)
13 lata 4 miesiąc temu #267861 przez iwonaNAVI
Moja wszystko je i pije glodomor kochany :)
13 lata 4 miesiąc temu #267883 przez Mała
maja1982 napisał:

gosia - tez bym chciała aby mój dzieć wypił choć troszkę herbatki :(ale nie chce wypluwa!!albo gada do butelki myśli że nowa zabawka :)

ja też nic na razie nie podaję dodatkowo,chociaz czasami sie zastanawiam czy mu to wystarcza ale przybiera więc jest ok - nawet bym powiedziała że jest małym pulpecikiem hihihi :)
A mam pytanko do dziewczyn karmiących piersią ile razy w nocy karmicie??bo niby juz teraz powinien ten okres snu nocnego się wydłużać do ok 6 godzin ciągłego snu!!u nas pare razy się zdarzyło a tak to pobudka co 2,5 - 3 h!!też tak macie??czy moje dziecko jest poprostu głodne i dlatego sie budzi!!??

Też tak mamy, jedzenie ok 24, 2:30, 5-6. A 6 h to nigdy nie przespała, max 4h.
13 lata 4 miesiąc temu #267886 przez gosia2324
maja1982 napisał:

Jagoda pierwszy sen ma ok 6 godz, a potem co 3 godz
13 lata 4 miesiąc temu #267893 przez basia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia