- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zresztą opróćz św. Zofii która jest mocno przereklamowana, tylko Bielański ma unowocześniony oddział dla wcześniaków (oby sie nie przytfaiło) a cały oddział porodówkowy i dla niemowlaków jest odnowiony. Rodząc 4 lata temu byłam b. zadowolona, mam nadzieję że tym razem bedzie podobnie. Co więcej trafiłam do szpitala po 23 z rozwarciem na 1 palec i juz mnie bie odsyłali tylko od razu na porodówkę odesłali... a rodziłam 16h

do szkoły rodzenia tym razem sie nie wybieram ale poprzednio chodziłam i było ok aczkolwiek mnie sie nie przydały porady odnośnie samego porodu... wszytsko było nowe a ból okropny i w tamtym momencie nie myślałam o tym że może pownnam ciwczyć mięśnie kegla albo oddychac prawidłowo- chciałam po prostu URODZIC:)
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja wczoraj Mała miałam taki cały dzień w biegu dosłownie i jak byłam w kościele na tym ślubie to miałam skurcze, zauważyłam, że nasilają się po zmęczeniu właśnie..
w ogóle śmiesznie było przed tym weselem bo musieliśmy jeszcze kupić książkę do prezentu i wysiedliśmy w centrum bo chcieliśmy podejść do empiku, a tam marsz wyzwolenia konopii i dziki tłum i musieliśmy się w niego wmieszać żeby dostać się do sklepu, setki takich dresów wykrzykujących "sadzić, palić, ZALEGALIZOWAĆ !" i MY hihi

- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ok beti dzięki za informacje
pytam bo nie jestem jeszcze zameldowana w Warszawie z tym, że to żaden problem - wystarczy, że się przejdę do urzędu
ale zastanawiałam się czy mogę zapisać i donieść to zaświadczenie na pierwsze zajęcia
ale jak tak, to dzwonię tam jutro w takim razie i się zapisuję
ja wczoraj Mała miałam taki cały dzień w biegu dosłownie i jak byłam w kościele na tym ślubie to miałam skurcze, zauważyłam, że nasilają się po zmęczeniu właśnie..
w ogóle śmiesznie było przed tym weselem bo musieliśmy jeszcze kupić książkę do prezentu i wysiedliśmy w centrum bo chcieliśmy podejść do empiku, a tam marsz wyzwolenia konopii i dziki tłum i musieliśmy się w niego wmieszać żeby dostać się do sklepu, setki takich dresów wykrzykujących "sadzić, palić, ZALEGALIZOWAĆ !" i MY hihi
slowiczek jezeli nie jestes zameldowana w Wawie to jest to problem:)
Wawa jest objeta przez prezydent Warszawy programem i wciagaja cie do niego tylko z meldunkiem. Ja nie mam meldunku teraz i nie biore udzialu w programie dlatego nie bede chodzic do szkoly rodzenia...
Ale zapytaj dokladnie, wiekszosc szpitali robi problemy z tym - moze Ci sie uda. Mnie 4 lata temu nikt nie pytal gdzie jestem zameldowana?? a teraz wyweszyli i dupa...
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

katy co do meldunku to nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś

- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
moja koleżanka rodziła w bielańskim i też była zadowolona
tyle, że dla mnie to trochę już za daleko, a dla wcześniaków rzeczywiście są lepsze szpitale, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok
katy co do meldunku to nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaświem, że trzeba być zameldowanym ale co to za problem wziąć w rękę akt notarialny i pójść do urzędu
? meldują od ręki...nie trzeba być zameldowanym na pobyt stały, wystarczy czasowy więc nie musiałabym się wymeldowywać z poprzedniego miejsca
masz racje słowieczek - myslałam, że nie masz możliwości meldunku w Wawie jeżeli chcesz sie przemeldowac to no problem;)
ja też swojego czasu o tym myślałam, ale nie chciało mi sie za tym chodzić...
teraz i tak jak sie przeprowadzimy to bedzie powait wołomiński wiec na niewiele by mi sie to zdalo a znow musiałabym wymieniac dokumenty
wysłałam już I r. promotorowi i czekam:) na osąd
a od pon. biore sie za sesje
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**

A jak normalnie to Inflancka

Aha i położna na szkole rodzenia mówiła, żeby nie wzywać karetki, bo wtedy wiozą do najbliższego szpitala a nie do wybranego, mówiła też, że jakby się utknęło w korku to żeby dzwonić na policję, oni chętnie i często eskortują

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
zdjęcia wózka zrobiłam, teraz sie zgrywają i zaraz dodaję

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-