BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #146181 przez mgielka22
Pyskaa wiesz co, ja nie chce nikogo przerazac tylko lepiej wiedziec niz sie rozczarowac, tez chcialam isc na borowska bo znam ten szpital i w ogole ale jednak zrezygnuje po tym jak wiem co tam sie dzieje. Na Kamienskiego z tego co wiem to jest dobry szpital, ponoc fajne polozne ale z tego co wiem to zawsze odsylaja bo maja nadmiar kobiet do porodu bo wszyscy tam wala drzwiami i oknami, wiem ze sa 4 sale osobno do porodou w 2och jest prysznic i porod rodzinny za friko. Ja bede jednak jechac na calkowicie drugi koniec wroclawia bo mieszkam niedaleko lotniska wiec wszedzie mam dosc sporo, ja wybieram raczej brochow i mam nadzieje ze mnie nie odesla z bolami bo sie chyba zalamie...
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #146198 przez Agusia83
dziewczynki wlasnie wrocilam od mamy....do d....py dzis dzien. Niby rano swietnie sie czulam, ale jak wyszlam z banku(a siedzialam tam ponad godzine) to w glowie mi sie krecilo i mialam mdlosci....hmmm, sama nie wiem od czego? Czyzby drozdzowka zaszkodzila? U mamy na szczescie moglam sie polozyc i wypic wode....ale teraz tez nie za dobrze sie czuje...obralam fasolke, ziemniaczki narazie zamocze i musze sie polozyc...

Monia, Nunulka cudna, a jaka duza dziewczynka :laugh: no i pieknie tez wazy :lol: ja na poczatku ciazy mialam 35mm szyjke...pozniej sie wyduzyla, ale Twoj wynik jest rewelacyjny jak na 30tc...

Mala, torcik bombowy...poprosze kawaleczek, zjem po obiadku :woohoo: pozdrow Kamilka od cioc :lol:

Gosia, ja sie wlasnie decyduje na porod w zeromskim...moja kolezanka tam rodzila i mowila, ze wszystko swietne..polozne bardzo pomagaja, sale tez nie najgorsze...a porod rodzinny faktycznie jest za free....

Marta, a szpital na Kopernika ma najlepsza neonatologie.....to samo mi mowila moja ginka, bo tam kiedys pracowala...tyle, ze wspominala iz personel niezbyt uprzejmy...no chyba, ze cosik sie zmienilo. Moja mama mnie namawiala i maz zreszta tez na porod na Kopernika, ale ja jednak wole Zeromski...
13 lata 10 miesiąc temu #146205 przez monika1984lodz
Dziekuje dziewczynki za mile slowa :)
Ja sie wlasnie obudzialm, bo cos dzisiaj taki ten dzien mam senny.
Myszka witamy :) i jeszcze raz gratluje tytulu :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146212 przez Marta M
Haha Sylwia, no raczej bym nie wysiedziala, do samochodu wchodze coby Was poczytac i tyle..to cos zmiote, to trawke wyrywam z kostki i tak mi zlecialo pol dnia..;) Akurat slonce wyszlo i czytam ksiazke na tarasie :)

Monika cudnie czytac same dobre wiescie, super :)

Gosiu dziekuje za informacje, nie wiedzialam ze sale 1os, genialnie :) Wiec Agusia kto wie czy nie spotkamy sie na jednym oddziale, ale by bylo fajnie :)

Mysza ja juz pisalam po tym jak Agusia dostala od Ciebie smsa, ale jak nie bedziesz nadrabiac tamtych stron to powtorze raz jeszcze: GRATULUJE TYTULU :)
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146214 przez gosia2324
Marta Do porodu tak 1 osobowe.
po porodze polozne zapalaly lampeczke i rodzaca zostaje z mezem i dzieckiem na 2 godz sama :)

GENIALNE TO BYLO!!!!!!!
13 lata 10 miesiąc temu #146216 przez pati-m
gosia - no no porządne zakupy :) Gratuluję uwitego gniazdka :) Ja w przyszłym miesiącu muszę się za materacykiem rozejrzeć + rzeczy dla siebie. Niedawno większość z nas nic nie kupowała bo było za wcześnie, a teraz już prawie wszystko mamy... Ale ten czas leci... :)
13 lata 10 miesiąc temu #146217 przez Marta M
Gosiu a ile jest sal porodowych?? Trzeba jakos wczesniej sie tam zglosic czy poprostu przyjechac jak juz zacznie sie cala akcja??
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146218 przez gosia2324
Pati juz czuje po sobie ze musze zapinac wszystko na ostatni guzik :)
W czwartek trzydziestka wchodzi ... :)

Potem zostawie sobie tylko pranie i ukladanie ubranek no i po 34 tyg pakowanie torby!!!!

BOŻE JAK TO BRZMI!!!!! :) :):) :) :)
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146222 przez gosia2324
A i dla dziewczyn z Krakowa mam zla wiadomosc u Was jeszcze na obchodzie lakarskim trzeba pokazywac krocze jak sie goi !
Krepujace to bylo dla nas praktykantek tak zagladac, a co dopiero dla rodzacej :dry:
U mnie w miescie od 3 lat juz to zniesli i lekarz pyta tylko czy sa odchodi itd, ale NIKT nie zaglada.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146224 przez Agusia83
Marta, mnie ginka mowila by najlepiej pojechac do szpitala wczesniej, obejrzec sale itd i powiedziec, ze chcecie tam rodzic...wowczas ooni chyba sobie zapisuja...i wowczas jest lepiej, nizbys miala przyjsc pworst z ulicy do porodu.....
Sorrki, bo miala odpowiadac Gosia :silly: a ja sie wtracilam...

z tym kroczem to tak nieciekawie....jakby nie mogl wziasc wprost do gabinetu a nie tak przy wszystkich rozdziawiac nogi....hmmm, chyba ze cos sie zmienilo?????

dziewczynki, Wy juz pierzecie ciuszki? Ja sie zastanawiam nad sierpniem....
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146229 przez gosia2324
Marta sal porodowych jes 6 z tego co pamietam i 1 z wanna

Agusia z praniem to nie jest tak zle , ale jak sobie pomysle ze potem mam stac przy desce to wole juz teraz sie za to zabrac :blink:

ok ja lece budzic Kube !
Do wieczora :kiss:
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #146234 przez Agusia83
Pewnie macie racje....tyle, ze ja jeszcze nie mam komody, do ktorej bede wkladala ubranka a wydaje mi sie, ze w siatkach to sie zakurzy, wiec jeszcze troche poczekam....dzis pogadam z mezem kiedy w koncu uporzadkujemy pokoik i kiedy zrobi ten mebelek....

ja teraz nie jestem w stanie wyprasowac naraz multum rzeczy...a co dopiero za 1,5 miesiaca kilka kupek :silly: chyba bede to robic na siedzaco....hahah
13 lata 10 miesiąc temu #146240 przez ewelinaa
Gosia - kupowałam takie same pieluszki, u tego sprzedawcy - rewelacja - i bardzo szybko dostałam paczkę :)

Mysza - gratuluję Pani Magister :woohoo:

Ja dziś znowu mam dzień z bolącym brzuchem i mała się nie rusza - aż zajadę wcześniej do Szkoły Rodzenia żeby posłuchać tętna i wiedzieć, że wszystko jest ok. Bo się stresuję :S .
I wyniki znowu mi się pogorszyły - jutro mam wizytę u nowego lekarza, który będzie mnie prowadził już do końca - ciekawe, co powie na te moje wyniki :S

Uprałam druga partię ubranek, ale prasowania mi się zbiera... ehh.... nie cierpię tego. Dobrze, że mam żelazko ze stacją pary to idzie o wiele szybciej niż machanie takim normalnym ;)
13 lata 10 miesiąc temu #146247 przez pati-m
Agusia - ja mam tak samo. Mąż dopiero w weekend będzie składał meble małego, więc też jeszcze się za pranie nie biorę bo chcę je od razu poukładać w szafkach, a póki co nie mam gdzie. Ale muszę go torszkę popedzić, bo nie wiadomo jak to będzie z tą moją sprawnością, a wszystkie ciuszki na raz wyprać i wyprasować nie dam rady :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia