BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

14 lata 9 miesiąc temu #145894 przez monika1984lodz
Dzien dobry dziewczynki :)

Zaraz wychodze do lekarza wpadlam na chwilke :) buziaki :*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
14 lata 9 miesiąc temu #145901 przez pati-m
hej dziewczyny!
Ja zaraz śmigam na tą okropną glukozę po raz drugi (75g) :P Trzymajcie kciuki, żebym nie zwymiotowała. Idę z półprzymkniętymi oczami, bo całą noc budziłam się prawie co godzinę tak mnie zgaga męczyła :( Aż wkońcu się popłakałam z tego bólu... Ech...

Monia - trzymam kciuki za wizytę! Daj znać jak było po powrocie :kiss:

Miłego dnia dla wszystkich :kiss:
14 lata 9 miesiąc temu #145902 przez megi2501
Dzień dobry Wszystkim,
Bardzo się cieszę, że badania wyszły dobrze. Gratulację! Ja mam dopiero na 7 lipca, ale nie wiem czy w końcu nie przejadę się dziś do lekarza, bo ten ból od niedzieli nic nie ustępuje. Nawet po No- spie:(
Zazdroszczę, że z mężami możecie pofiglować, bo ja od trzech miesięcy już w celibacie:(

Miłego dnia :kiss:
14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #145910 przez Agusia83
Dzien dobry wtorkowo:) :laugh:

Pati, cudne zdjecie....Kacperek sobie nynal?Bo troszke tak wyglada....nie dosc, ze sliczny chlopczyk, to jeszcze kawal chlopa :laugh: ladnie przybiera na wadze...a ginka mowila cos wiecej? Mowila ile mierzy cm??Wyglada na dlugiego dzidziusia...haha...A glukoza sie nie martw, na pewno wszystko dobrze wyjdzie....i dasz rade ja wypic, czego w koncu nie robimy dla naszych maluchow???

Marta, ale Maja niezla akrobatka....zeby nie chciec pokazac sie rodzicom???? :silly:

dziewczynki dajcie znac jak zrobicie echo serduszek maluszkow....

Monia, oczywiscie trzymamy kciuki :lol:

Megi, to super, ze juz 7.07 bedziesz miala usg...ja pewnie dopiero pod koniec lipca...tzn wowczas kiedy sama pojde zrobic prywatnie...

Marta, a o jakim szpitalu konkretnie pisalas????Uniwersytecki Szpital Dzieciecy, ten na Prokocimiu?

Gosia, ja sie smaruje 2 razy dziennie cale cialo...mam tylko nadzieje, ze to nie cholesteza, czy jakos tak....i na dodatek wyszlo mi jakies uczulenie....chyba wypije wapno na wszelki wypadek..

A wczoraj nie mialam jak ogladac "Rozmowy w toku" bo maz zaklocal mi fonie :silly: ale teraz jest powtorka...wiec ziorne...
14 lata 9 miesiąc temu #145937 przez gosia2324
Pati Kacperek jest uroczy :kiss:

Ja już nasmażyłam 8 mielonych i jade teraz zatankowac .
Obiadek z glowy na 2 dni :)

U nas pochmurno i zono brrrr jak jesienią ...

Pati ja tak mialam cytryne do 75 glukozy i powiedziala pielegniarka ze mozna .
14 lata 9 miesiąc temu #145941 przez Pyśkaaaa
hej:)
widzicie co labolatorium to co innego mowia...
Moniatrzymam kciuki i dj znac od razu po :*
ja dziś wstałam taka głodna jak nigdy od razu napadłam na lodówke :)
14 lata 9 miesiąc temu #145949 przez basia89
hej dziewczyny :)

ja dzisiaj dobiłam do 30-stki :) coraz bliżej końca :)

u mnie też do 75glukozy można cytrynę dodać. ale ja ją wypiłam bez, i to w dwóch łykach żeby smaku nie czuć.

muszę się za naukę wziąść ale mi się nie chce. :angry: zjadłam śniadanie a czuje się nadal głodna :dry: głodomór ostatnio się ze mnie zrobił :laugh:
14 lata 9 miesiąc temu #145955 przez bewipo
Hej!
Ja dziś tez juz lab obskoczyłam, bo wizyta w poniedziałek. Oczywiście mąż od rana musiał mnie wkurzyć, bo miał mnie zawieźć, ale oczywiście ważniejsze jest żeby się wyspać!! Wiec trzasnęłam drzwiami i sama pojechałam. Idę się na balkon poopalać bo u mnie słoneczko ale tylko do 12.
14 lata 9 miesiąc temu #145961 przez megi2501
Pati masz rewelacyjnego synka:) Powodzenia na glukozie:)
Trochę mnie zdziwiło, że zalecają Wam Echo serca po 30 tygodniu, bo u nas mówili, że robi się je między 24-27 tygodniem ciąży, bo najlepiej wtedy wszystko widać.
Jestem po takim badaniu i powiem Wam, że WARTO! Badają dziecko długo, przynajmniej my byliśmy prawie 40 minut. Każdą żyłkę, każdy przepływ itp. Wydruków dostałam prawie 10 stron A4.
14 lata 9 miesiąc temu #145963 przez kasia79
chyba chałubińskiego ale nie jestem pewna.
14 lata 9 miesiąc temu #145968 przez Mała
Witam.
Już jestem w domu, podróż minęła całkiem dobrze, nogi mi tylko trochę spuchły, no i kręgosłup dał do wiwatu.

Samochód świeżo odebrany od mechanika przejechał 20 km i znów do niego wrócił, a my szybka akcja przepakowania i wróciliśmy do domu samochodem szwagra. Nawet nie mam już siły denerwować się.

Fajnie, że dzieciaczki zdrowe i rosną. A mnie właśnie pani od badań prenatalnych mówiła, że najlepszy czas na dokładne obejrzenie serduszka jest od 25-31 tc. Ja idę 7.07 i może się w końcu dowiem czy mam Olę, czy Dawida :laugh:

Mój Kamil spóźnione urodziny obchodzi w przedszkolu, więc spadam zanieść tort.
14 lata 9 miesiąc temu #145971 przez Agusia83
Mala, to mieliscie niezla przygode z samochodem...dobrze, ze mogliscie wziasc autko szwagra...

Dziewczynki, przed chwila ogladalam na youtube pierwsze kapiele maluszkow, jeszcze w szpitalu....i swierdzam, ze jesli moj maluszek bedzie tak plakal, to ja chyba z nim :(
14 lata 9 miesiąc temu #146020 przez ewelinaa
Pati - ślicznego masz synka, jak ładnie buzię pokazał :woohoo:

Mam nadzieję, że moja Kinga też jutro tak ładnie się zaprezentuje :S

Ja dziś idę odebrać wyniki, a później biorę się za prasowanie - wczoraj uprałam już pierwszą partię ciuszków dla małej, później trzeba będzie brać się za resztę.
I kończyć wyprawkę, bo coś czuję, że już niedługo nie będę miała siły latać po sklepach, zostanie allegro ;)
14 lata 9 miesiąc temu #146027 przez Marta M
Agusia to jest Szpital Uniwersytecki na Kopernika, z tym ze czytalam opinie ze strasznie zaniedbany, sciany odrapane, polozne niemile, ale lekarze sami specjalisci i wszystkie zagrozone ciazarne tam woza..moja gin tez swietna i powiedziala ze jak bedzie miala dyzur to zebym tam przyjechala to bedzie przy mnie, a jak nie to zebym sie zastanowila nad ujastkiem, zeromskim albo siemiradzkim..

Pati biedna Ty z ta zgaga...

Monia juz powinna dac znac co u lekarza..

A ja siedze w samochodzie pod naszym domem, maz drapie sciany i kurzy sie niemilosiernie..wymyslilam coby z nim przyjechac, bo samej mi sie nudzi, myslalam ze posiedze w ogrodzie, ale cos pogoda nie teges..a tu nie ma sie gdzie wysikac, bo nie ma lazienki, nie ma gdzie zjesc i wogole...ale nie narzekam ;) Wytrzymam do tej 21ej ;)
14 lata 9 miesiąc temu #146055 przez pati-m
hej dziewczynki!
Wróciłam z tej glukozy. To była masakra! Starałam się wypić jak najszybciej żeby za wiele nie poczuć, ale to niemożliwe. I przez pierwsze 10-15 min. myślałam, że zwymiotuje. Resztkami sił się powstrzymywałam, bo wiedziałam że wtedy mnie czeka jeszcze raz to samo. Ale na szczęście już po. Jutro wyniki, więc pozostaje tylko czekać.

I dziękuję za komplementy w imieniu Kacpra :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia