BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #145650 przez mgielka22
Pyskaaa chyba dzisiaj to nam sie porzadne iloveyou wlaczylo:D

Martuś ja tez swojego krece bardziej i brzuszek mu w ogole nei przeszkadza, wazne ze dalej sexowna dla meza jestem:D zreszta oni nie maja wyjscia;)

ja sie za tydzien na milion % tez utwierdze choc jak bylam w 20tc na 3d to bardzo ladnie sie obrocila i bylo tam widac wargi sromowe ale nigdy nic nie wiadomo matka natura tez figle lubi platac:P ale mysle ze Lili to bedzie Lili:) zreszta najwazniejsze dla nas wszystkich jest to zeby bylo ZDROWE!

tez teraz odpoczywam bo zrobilam 113 pierogow i sadze ze na najblizszy czas mam ich dosc:P
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #145651 przez monika1984lodz
no wlasnie jeszcze Pati :)
Ja jutro o 8 rano i nie ukrywam, ze bardzo bym chciala zeby Nuna pokazala buziaczka :) bo ostatnio pokazala buzie w 20 tc i moja psiapsiola marudzi, ze nowe zdjecie by sie przydalo hiihi:)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #145659 przez gosia2324
Marta czemu dal Ci skierowanie na echo serca plodu?cos jest nie tak? Ila Maja juz wazy?

Agusia wmaruj brzuch ile wlezie ;) mnie tak swędział na początku ciąży. na szczęście na razie obeszło sie bez rozstępów :)

A ja dzis od 13 sama z malym, wyszlam z nim tylko do apteki po luteine i nospe i myslalam ze nie wroce, calu czes brzuch twardy jak kamien ... na szczescie mama wziela go na troche do siebie a ja lezalam i ogladalam Romzowy w toku... niely byl temat o kiepskich porodowkach :)
13 lata 10 miesiąc temu #145665 przez bewipo
Marta najważniejsze, że wszystko jest dobrze.
gosia ja też byłam na echo serca płodu, ale skierowanie załatwiał mi znajomy gin z innego miasta. Powiedział, że lepiej to zrobić bo gin sie tak na sercu dziecka nie zna jak kardiolog dziecięcy. Mi też cos dzisiaj brzuszek twardnieje.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145671 przez pati-m
Jestem jestem :)
Marta - super, że z maluszkiem wszystko dobrze :) Jak czekałam w poczekalni to właśnie pomyślałam sobie o Tobie - czy już weszłaś na przegląd czy nie :silly: Jeszcze raz gratuluję i oby tak do samego końca :)

U mnie też z małym wszystko oki :) Dziś miał focha i nie miał zamiaru upewnić rodziców w przekonaniu, że nadal jest chłopcem :silly: No i wciąż jest ułożony miednicowo, ale podobno mamy jeszcze czas żeby się przekręcił. A waży ten mój facet już 1260g! :ohmy:
Tylko okazało się, że wyniki glukozy mam złe i muszę robić test 75g. A jak i ten wyjdzie niepoprawnie, to muszę się zgłosić na konsultacje do diabetyka. Jutro idę zrobić ten test. Kupiłam już glukozę w aptece - matko, ile tego! :ohmy: No i mam nadzieję, że będzie dobrze...

A to mój kochany Kacper :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #145672 przez Pyśkaaaa
Migielka 113 pierogów :unsure: :ohmy: no to ładnie heheh
Monia to trzymamy kciuki za Ciebie :)
ja się w końcu ruszyłam bo cały dzień mialam leniwy... teraz buszuje po allegro czas kończyć wyprawke :D
13 lata 10 miesiąc temu #145674 przez kasia79
Mi też brzuch często twardnieje, szczególnie jak się przemęczę, ale wezmę 2 nospy położę się i zawsze przechodzi.
W ogóle jakoś ostatnio słabo się czuję, nie mam siły nic robić, więc postanowiłam że w następnym tygodniu biore sie za pranie i prasownie ciuszków dla Amelci, bo nie wiadomo co będzie za niedługo, zrobię wszystko póki mam siły.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145677 przez Pyśkaaaa
Pati no to kawał chłopa Ci już urosło w brzuszku :D najwazniejsze że zdrowy no sporo tej glukozy ja wypiłam bez cytryny :P trzymam kciuki co by wynik był dobry :*
Swietną ma minke jej..
13 lata 10 miesiąc temu #145680 przez kasia79
Pati super że wszystko dobrze, a glukoza też wyjdzie dobrze nic sie nie martw, piękna fotka, i waga 1260 to dobry wynik!!!
13 lata 10 miesiąc temu #145685 przez pati-m
Dzięki dziewczyny :) W fotce to ja się zakochałam, bo strasznie długo wyczekiwaliśmy przy każdej wizycie aż nam buziaka pokaże :)

Pyśka - do tego testu 75g to cytryny nie biorę, bo nie można więc jakoś będę musiała dać radę. Najważniejsze żeby wynik wyszedł dobry.
13 lata 10 miesiąc temu #145697 przez Marta M
Pyska jak lekarze mowia ze chlopiec to chlopiec sie rodzi, jednak jak mowia dziewczynka to nie trzeba wierzyc na 100%, bo znam kilka takich przypadkow, ze dziewczynka przy porodzie okazala sie chlopcem...takze Franek bedzie jak malowany ;)

Gosiu miesiac temu ogladala serduszko i mowila zebym poszla zbadac gdzies dokladniej, wystraszylam sie ze cos widzi i zapytalam co jest nie tak, powiedziala ze ok, tylko tak profilaktycznie, dzisiaj znow to samo, wiec pojde. Ona pracuje w szpitalu Uniwersytetu Jagiellonskiego, tam sa sami specjalisci, wszystkie zagrozone ciaze i dzieci z malopolski do nich wioza, takze pewnie wie, ze warto takie badania wykonywac...mam nadzieje, ze wlasnie o to chodzi, a nie o to ze cos widzi i nie chce mi powiedziec..A ile wazy nie wiem...bo nie zwazyla..

Pati Kacper jest piekny :) Maja tak sie wierci ze nie chce sie pokazac a tak bym chciala ja zobaczyc..ale wiem ze jest ulozona glowkowo...

I Pati cytryny nie wolno przy 75g..powodzenia, wiem ze duzo tego ale mnie przeszlo latwo przez gardlo ;)
13 lata 10 miesiąc temu #145729 przez monika1984lodz
Pati ale masz przystojniaka w brzusiu :) trzymam kciuki za glukoze.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #145770 przez kasia79
chyba dziewczynki dzisiaj zmęczone, ja czekam na męża bo dzisiaj ma późno wrócić z pracy a ja bez niego nie mogę spać i przez niego znowu wydaję kasę na allegro :( ale wszystko dla małej to mi nie żal :)
13 lata 10 miesiąc temu #145775 przez kasia79
a i oglądałam na TVP info że szpital we Wrocławiu ten o którym kiedyś pisałyście jest strasznie przepełniony, masakra jakaś, kobiety idą do domu a maluszki których stan tego wymaga zostają w szpitalu i można tylko na karmienie dojeżdżać a i tak jest problem, bo nie ma sali wyznaczonej dla matek karmiących. Byla mowa o tym lepszym szpitalu nie pamiętam nazwy.
13 lata 10 miesiąc temu #145843 przez beti
Łoooo matka, nadrabiałam dzisiejszy dzień chyba z 1,5 h.... my pomagamy w remoncie u mojej mamy, więc jestem trochę wyłączona :(
Gratuluję wszystkich badan i USG...zazdroszczę...ja dopiero 7 lipca mam USG...

Fanka, ja bym chyba zawału dostała... uważaj na siebie...

Pati, z kosmetyków na SR polecali : Oilatum lub Emolium do kąpieli, Sudocrem na odparzenia i Linomag do codziennego smarowania, kategorycznie nie używać oliwki, bo podobno masakrycznie dużo uczuleń powoduje i wysusza

Marta, od tych Twoich opisów to i mi się IloveYou zachciało ;)

Kasia, to nie były Ujastki??

Matko, tyle miałam Wam do napisania, a teraz zapomniałam co :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży