BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #378634 przez PolaL
Ania14.09 jeszcze nie próbowałam zakupów na tej tablicy, może się skuszę. Choć przez allegro kupowałam już spacerówkę dla małego i wszystko było ok. Ale z drugiej strony kupowałam też łóżeczko i musiałam zgłosić sprawę na Policję żeby odzyskać kasę. Wiadomo są sprzedający i Sprzedający.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #378657 przez Jussstyś
Madzia7 to ja mam studnióweczkę dzień po Tobie,bo termin nam na 21 :-)
andra moja niunia tez od wczoraj jakos mało ruchliwa jest, dzis rano wariowała,ale krócej
niż zwykle, teraz tez ją czuję,ale jakas taka leniwa, chwilami sie martwie :-(
ale to moze dlatego ze ma coraz mniej miejsca :-)

12 lata 10 miesiąc temu #378671 przez PolaL
Kurcze przeglądam sobie te wózki i nie mogę się zdecydować. Jakbym wiedziała chociaż jaki kolor czy model byłoby łatwiej ;)
Przy synu kupiliśmy od znajomych Boldera firmy Implast, w sumie dobry bo gondola, spacerówka i fotelik samochodowy. Ale zapakowanie go do samochodu to po prostu był koszmar. Żeby wsadzić do bagażnika np. wersję z gondolą rozkładałam go na części drobne. Czyli osobno koła, osobno stelarz i osobno gondola. Teraz chyba szukam coś nie 3w1, ale chyba tylko czegoś głębokiego bo na 100 i tak kupimy spacerówkę typu parasolka. Tak jak i przy małym. Bolder był tylko na zimę ze względu na dmuchane koła a potem "parasolka" ( w sumie od 6 m-ca). chyba pojadę do Sz-na do hurtowni oglądnąć jakie w ogóle są wózki i jak się je prowadzi.

12 lata 10 miesiąc temu #378674 przez andra88
Jussstyś no kochana, Ty za 2 dni masz 100-dnióweczkę :lol:
Mój też leniuszek, rano dał znak że się obudził, cały dzień może z 1 kopniak, a teraz to tylko jak przyłożę rękę to odpowiada kopniakiem a tak to nic. Napewno wszystko dobrze z naszymi dzieciaczkami :blink:
Madzia7 na kiedy masz termin? na 20 września?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378687 przez siteczko
MADZIA7 To dobrze kojarzyłam że podobne terminy mamy :) ja w sumie na połówkowym USG miałam że właśnie 20.09, ale gin powiedziała że jak nie ma większych niż ponad tydzień różnic to nie zmienia daty, tak więc trzymam się tego 23.09 :)

Co do szpitala od początku jestem za Rydygierem, mimo że nie znam nikogo kto tam rodził... Ale moja szwagierka była tam na stażu i bardzo polecała ten szpital, jak również poleciła mi moją gin która tam pracuje, no i mam w sumie blisko :) jako tako w szpitalu nie byłam, ale czytałam różne opinie itp. ogólnie były bardzo pozytywne i z tego co wyczytałam to sale są 1 lub 2 osobowe. My chcemy na pewno poród rodzinny, a jest tam bezpłatny, również sala ta jest bardzo fajnie wyposażona... tak więc nastawiam się na ten szpital... o każdym są dobre i złe opinie...

a co do szkoły rodzenia, ja chodzę do swojej gin prywatnie ale również tam prowadzona jest szkoła rodzenia... płatna i bezpłatna... ja idę w lipcu [11.07 prawdo podobnie] i spokojnie są miejsca... teraz też 20.06 zaczyna się grupa i możliwe że miejsce by się znalazło. Zajęcia są w środy wieczorem, 6 spotkań... Położne są raczej z Rydygiera, bo wszyscy w tej przychodni są stamtąd. Myślę że może mimo że nie korzystasz z tej przychodni możesz skorzystać z tej bezpłatnej szkoły, wystarczy zadzwonić i się dowiedzieć :) Szkoła rodzenia Eco Partus, ul. Radzikowskiego 47B/7

A My studniówkę świętujemy za 4 dni, więc też w tym tygodniu :)

12 lata 10 miesiąc temu #378721 przez PolaL
Na pewno warto sobie pójść na szkołę rodzenia, zawsze są tam różne ciekawe rzeczy. Można poćwiczyć z innymi mamami, posłuchać historii ciąż, ale też właśnie pouczyć sie panowania nad oddechem w czasie porodu. Ja sama teraz sie nie wybieram bo przecież to moje drugie dziecko i za dużo się przez te prawie 4 lata nie zmieniło. No oddychanie na pieska pamiętam :)
Zresztą jak sobie przypomnę jak na tą szkołę się jeździło z mężami. To wyglądał tak żony zaangażowane i słuchały a połowa mężów (partnerów) podchrapywała. Szturcham mojego odbudź sie nie rób mi wstydu a on że słucha tyle że ma zamknięte oczy :cheer: A przecież obydwoje jeździliśmy po naszych pracach. Ja rześka a on ...

12 lata 10 miesiąc temu #378734 przez PolaL
Dobranoc mamuśki, zmykam bo mały już dawno śpi. A na rano znów mam dużo do zrobienia: zaprowadzić małego do przedszkola, potem basen, odwiedzić komis, zrobić obiad, poskrobać dalej tapetę i zrobić pranie (wypadałoby też trochę poprasować) i wyrobić się do 14 żeby skoczyć po małego i zaliczyć z nim bibliotekę bo mu obiecałam nowe bajki na dobranoc.
Oby tylko Szymek znów nie obudził się o 5:30 bo będę lekko nieprzytomna ;)

12 lata 10 miesiąc temu #378806 przez andra88
dobranoc dziewczyny! Ja też mykam spać ;)

12 lata 10 miesiąc temu #378866 przez moniab26
Dzień dobry
Macie rację z tą studniówką, że teraz to już z górki - u mnie niedawno była studniówka a teraz już tylko osiemdziesiąt kilka dni... zegar bije...dni uciekają
Ja byłam w niedzielę na giełdzie w Słomczynie ( jedna z największych w kraju ), rozglądałam się za wózkiem ale ciekawy był tylko wózek dla bliźniaków, ładnie utrzymany, nie wypłowiały ani nie sprany, przywieziony z Niemiec i kosztował 600 zł, a pojedyncze były ... hmmm...nieciekawe, żeby nie powiedzieć beznadziejne
Wymęczyłam się tylko tą giełdą, wszystko mnie bolało jak diabli - już chyba za ciężko jak dla mnie spacerować kilka godzin bez odpoczynku
Dzisiaj mam wizytę u swojego gina ale tylko posłucham swojego robaczka, chociaż cały czas go czuję, od kilku dni kopie bardzo intensywnie, wstaje razem z tatą o 4 i nie zawsze ma ochotę spać dalej :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378878 przez agnesssa
Hej dziewczynki :lol:

Madzia dodałam Cie do naszej listy, link jest nad moim suwaczkiem :woohoo:

A ja dzisiaj już w pracy, chociaż nadal nie czuje się dobrze, to już trzeci dzień mnie ta głowa boli, całe szczęści dzisiaj trochę lżej :dry: Ale mi się nie chciało iść do tej pracy, prawie tydzień wolnego rozleniwia bardzo :silly:
Mi studniówka minęła nawet nie wiem kiedy :huh: Trudno przegapiłam :silly:

A w ogóle to się wqrzyłam, bo jak w końcu podjęłam decyzję, że się zapisze do lekarza na NFZ, który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić, i udało mi się nawet dodzwonić to się okazało, że jest na macierzyńskim :angry: :angry: No i nie mam wyjścia dalej będę chodzić prywatnie :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #378895 przez MADZIA7
Siteczko,bardzo Ci dziękuję!!!!:) Zapisałam się dzięki Tobie na 20 czerwca, teraz tylko muszę wybrać położną, znasz którąś z nich, ja słyszałam, że świetna jest p. Magda (nie znam nazwiska), która odbierała już drugi poród naszej znajomej, ale na liście ecopartus jej nie ma, na pewno pracuje w Rydygierze. Ale cieszę się, że tam są położne z Rydygiera, zawsze to przyjemniej będzie w szpitalu widzieć już znajomą twarz:) bo chyba też się ostatecznie zdecyduję na Rydygiera:) ciekawe czy się spotkamy na kursie lub w szpitalu:) będzie nam raźniej:) Szpital ten znam z odwiedzin u siostry, ona rodziła w zeszłym roku w czerwcu i jest zadowolona, mnie się zresztą też tam podobało:) Miała cesarkę i leżała na sali 1-osobowej, jak w hotelu:) a pielęgniarki przymykały oko jak przesiadywałam u niej ja lub jej mąż, żeby pomóc po porodzie i przy małym. Myślę, że będziemy zadowolone:)

Co do szkoły rodzenia, wczoraj z mężem odkrylismy takie filmiki, które są namiastką szkoły rodzenia i nam sie spodobały, może Was też zainteresują: www.szkola-rodzenia.pieluszki.pl .

Dzięki Agnessa, że mnie dodałaś, mam termin na 20 września i to będzie dziewczynka, czyli dziś świętujemy studniówkę:) Natalka z rana poloneza chyba ćwiczyła, bo się tak wierciła w brzuchu;)słyszałam, że maleństwa są bardziej aktywne wieczorem, a Nataleńka ma odwrotnie, rano baraszkuje, a spać idzie z kurami, jak jej mamusia:) A u Was jak to wygląda?

Trzymajcie kciuki za Natalkę i za mnie, jutro idziemy do lekarza, zawsze mam stresa przed, a teraz jeszcze z tą glukozą i z tym moim ogromym pępkiem z przepukliną (czuję się jak pępek świata:)), oby było ok, będę dobrej myśli:)

Miłego dnia :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #378903 przez Ania14.09
Agnessa- mierzyłaś sobie ciśnienie? Mnie właśnie od ciśnienia bolała bardzo głowa :angry: Teraz jak mam za niskie , to czuję się gorzej :S

Madzia- nie mogę wejść w ten link

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #378906 przez siteczko
Witam wszystkie wtorkowo :)

Dziś obudziłam się znowu z bólem głowy, tak więc agnesssa rozumiem Cię doskonale że nie jest to nic przyjemnego :( ale co gorsze bardzo bolało mnie podbrzusze, aż zwijałam się momentami z bólu :( nie wiem czy to było spowodowane... na szczęście przeszło :) Tak więc jestem po śniadanko i mogę leżeć dalej :)

MADZIA7 Fajnie że się udało zapisać :) ja raczej na ten następny kurs, w czerwcu mam troszkę urwanie głowy. Po za tym moja gin powiedziała, że najlepiej od 30 tyg sobie iść.. w sumie ja wtedy będę w 29, więc ok po za tym kurs skończy się w połowie sierpnia, więc akurat bym coś jeszcze pamiętała we wrześniu ;) tak więc niestety na kursie się nie spotkamy :(
Co do położnej, nie znam żadnej, sama się zastanawiam do której. Pani na rejestracji mówiła, że jak nie wybiorę sama, a wszystkie są dobre... to one mi kogoś przypiszą, najlepiej tą która jest najbliżej mnie, czyli chyba mieszka najbliżej :)
Fajnie też, że masz pozytywne odczucia co do szpitala :) ja się tak nie boję porodu jak tego że te kilkanaście godzin muszę przeleżeć w szpitalu :( więc dobrze że rodzina może przesiadywać do woli :)
A Ty z której części Krakowa jesteś? Ja okolice M1 ;)
Oczywiście trzymamy kciuki za wizytę u gin, na pewno będzie wszystko w porządku, zwłaszcza że jak czujesz cały czas jak mała fika :) Glukozą też jestem przerażona, ale jestem dobrej myśli :) Pozytywne nastawienie to podstawa :)

12 lata 10 miesiąc temu #378914 przez Sandra85
Dzien dobry Mamusie :)
Ja dzis troszke w lepszym nastroju,ale za to bardzo pokluta.Mierze sobie poziom cukru 2godz, po kazdym posilku i dzis na czczo i tylko wczoraj po obiedzie mialam wysoki,ale po kolacji i na czczo bylo w normie.A na razie jeszcze jem normalnie,nie mam diety.Ide dzis z tymi pomioarami do mojej doktorki i ona ma sie skonsultowac z ginekologiem,czy mam czekac do tej drugiej glukozy(bedzie trwac 3godz i 100gram glukozy :P ),czy zaczac diete wczesniej.Zobaczymy...
A ja cisnienie mam przewaznie 110/60,czasami tez boli glowa,ale to u mnie bardziej od pogody zalezy.Mam nadzieje,ze nie zapomne dzis zapytac o szkole rodzenia,od kiedy sie trzeba zapisywac,tzn. od ktorego tyg :unsure:
Milego dnia :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #378919 przez siteczko
Sandra85 Zapisać do szkoły można od 21 tyg, to jest sprawa raczej indywidualna... moja gin powiedziała, że od 30 najlepiej, bo skończy się na czas przed porodem, brzuszek już jest w miarę duży, aby ćwiczyć itd.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka