BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 10 miesiąc temu #378922 przez chasiami
Witajcie dziewczynki :)
No to gratuluję kolejnych studniówek :) Teraz juz tylko z górki :P

siteczkoMusisz sprawdzac czy ci brzuch nie robi się twardy jak kamien, jak będzie sie tak dziac to od razu do gin.
Dzisiaj w nocy złapał mnie taki skurcz brzucha ale tylko z prawej strony że nie mogłam się wyprostowac, jakos dziwnie zaczyna się dziac z naszym organizmem :(

Ale lekarz mnie pocieszył, bo powiedział ze dziecko już będzie w stanie przeżyc jakby się już urodziło.

Sandra85 Mam nadzieje ze z tym cukrem ci się to unormuje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #378923 przez MADZIA7
Aniu, spróbuj wejść na tę stronę bez tego www, czyli szkola-rodzenia.pieluszki.pl , trzeba się tam zalogować i wszytko powinno być ok.

Agnessa, Siteczko, współczuję tych bólów, może to prze tą pogodę zmienną, aby Wam poprawić humor, przesyłam jeszcze jeden link, jeśli któraś z Was teraz nie pracuje i ma czas, a do tego lubi takie dzierganie i wyszywanie, to polecam, bo można komuś pomóc, ja chyba spróbuję: blog.cecylkaknedelek.pl/1-cecylka/5-aktu...dla-elizy#comment199

13 lata 10 miesiąc temu #378935 przez chasiami
Dziewczyny a leci wam już siara?
Bo mi ale tylko z jednego sutka i to nie leci, tylko jak budze się rano to mam koszulke z jednej strony brudną.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #378936 przez agnesssa
Aniu nie mierzyłam ciśnienia, może faktycznie dzisiaj sobie zmierzę :dry:
Wiem jestem marudna ale do tego mi zgaga dzisiaj dokucza, normalnie oszaleje :angry: :angry: :angry:

Siteczko
mam nadzieję, że ten ból brzuszka to nic poważnego :kiss:
Glukozą też się stresuje :( A robiłyście jakąś dietę przed, bo mi ginka powiedziała, ze trzy dni przed badaniem nie jeść słodyczy :huh:

Chasiami Ten Twój skurcz tez mi się nie podoba :huh: Mam nadzieję, że nie będzie Cię już łapać :kiss:
Mi nie leci siara :)

Sandra współczuję tego kłucia :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 10 miesiąc temu #378938 przez siteczko
chasiami od kiedy miałam problem z szyjką i twardym brzuchem, to teraz jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie, tak więc brzuch często sprawdzam i dziś rano też, ale był mięciutki, więc nic strasznego się nie działo, może dlatego że szybko wstałam - dzwonił tel - i zaraz siadłam na łóżku trochę gniotąc brzuch :(

13 lata 10 miesiąc temu #378945 przez chasiami
agnesssa no koniecznie musze powiedziec o tym mojej gin, jutro ide to wszystko jej powiem.

siteczko no ja nawet nie wiem jakie to uczucie jak twardnieje brzuch. To boli? czuję to? Ciągnie? bo nie mam pojęcia, moja gin powiedziała zebym też zwracała uwagę na to.

Wydaje sie ze u mnie jest to spowodowane stresem, te egzaminy 2 ostatnie i najgorsze zarazem mi zostały i za miesiąc obrona i na samą myśl mam już mam dosyc.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #378955 przez siteczko
chasiami hmmm w sumie jak twardnieje brzuch to jako tako ja tego nie czułam, jedynie jak się dotknie to jest twardy i to zazwyczaj miałam praktycznie cały, a nie tylko jakiś fragment... może też ciągnie, tylko że ja wtedy mało co tego brzucha miałam :) no bo teraz wiadomo jak się maluszek wypnie to jest w tym miejscu trochę twarde, ale to jest wszystko ok... najlepiej położyć się i dotykać brzuch... kiedyś ja myślałam że ten twardy brzuch to coś normalnego, w końcu maluszek tam siedzi.. a tu jednak nie... więc teraz kilka razy dziennie sprawdzam, zwłaszcza po jakimś większym wysiłku, stresie.. ale biorę cały czas luteinę i magnez to mi pomaga, bo od dłuższego czasu nie zauważyłam twardniejącego brzucha :)
Musisz się zrelaksować i przestać tak stresować :) a będzie dobrze :) do tej pory wszystkie egzaminy zdałaś śpiewająco, więc i te się na pewno uda :) po za tym maluszek jest najważniejszy! Więc teraz chwila dla Ciebie i relaksuj się :)

13 lata 10 miesiąc temu #378968 przez chasiami
siteczko Dziękuję za dobre rady :) Ale same wiecie że stresowac się nie da :) tym bardziej ze jakbym czegos nie zdała to sesje poprawkową mam we wrześniu, gdzie nie będę w stanie pójśc na egzamin, bo moge byc na porodówce.

Powiedzcie same dziewczyny... jedne nawet nie wiedzą ze są w ciąży, a inne mają wszystko możliwe dolegliwości jakie są :( i ja mam wrażenie ze jestem w tej drugiej grupie.

13 lata 10 miesiąc temu #379008 przez MADZIA7
chasiami, jestem z Tobą, na pewno dasz sobie radę z obroną, moja szwagierka też pisała w ciązy pracę i nie tylko nie robili jej problemu, ale z tego co mówiła, to wykładowcy byli bardzo wyrozumiali. Tylko się oszczędzaj, na ile dasz radę, bo najważniejsza jest Twoja Maleńka!:)

Jak mi twardniał brzuch, to miałam takie wrażenie, jakbym ćwiczyła brzuszki (czego oczywiście nie robiłam), teraz zażywam więcej magnezu i częściej się kładę i to pomaga.

Widzę, że nie tylko ja mam różne rozterki i wrażliwa jestem na każdą zmianę, bo myślałam, ze przewrażliwiona jestem, jak mi koleżanka (nie ciężarna) powiedziała ostatnio, że to że zgina mi się palec, to nie znaczy, że mam parkinsona... Ale my ciężarne wiemy swoje i wolimy dmuchać na zimne:)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #379020 przez patys
hej dziewczyny:)
dzisiaj wielki mecz:)już nie mogę się doczekać:)na szczęście dzisiaj nie mam dużo do gotowania dla gości bo robię po prostu zapiekanki na wieczór:)
mnie ostatnio męczą zaparcia po tym żelazie...i wczoraj mój mąż zrobił mi niespodziankę kupił mi cały zestaw produktów z błonnikiem żeby było mi lepiej:)jak się uda to wrzucę zdjęcie:)

Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #379039 przez Jussstyś
patys mnie też męczyły zaparcia, jak brałam żelazo, ale tak jak Ci kiedyś wspominałam, pij duużo wody mineralnej niegazowanej, ja wlewałam w siebie ok. 2 litry dziennie i po zaparciach nie było ani śladu, mimo, że brałam dalej żelazo :)
To ładnie, że tak dba o Ciebie :) w końcu żonę ma się tylko jedną ;)

chasiami dasz sobie radę na pewno :)

siteczko mi od początku ciąży ani razu nie twardniał brzuch, więc nie wiem jakie to uczucie :huh:

13 lata 10 miesiąc temu #379047 przez siteczko
patys Super masz męża, że tak dba o Ciebie :)
mnie co jakiś czas też męczą zaparcia, nie wiem po czym, bo żelaza nie zażywam :( miałam jakiś syrop ale nie wiele on pomógł...

Jussstyś to bardzo dobrze, że nie maiałaś twardego brzuszka, bo to oznacza że są skurcze macicy, a to jeszcze nie czas na to :) ale trzeba się obserwować :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #379077 przez Sandra85
chasiami napewno wszystko zdasz i sie obronisz,trzymam kciuki :) I nie stresuj sie,bo to z pewnoscia nie pomoze ;) No wiem,ze tak sie nie da,ale chociaz staraj sie mniej myslec o tym :)
patys dobrego masz mezusia :) Ja tez czasem sie mecze,choc zelaza nie biore,ale to nawet przed ciaza tak mialam.Na wszelki wypadek mam w domu taki syrop Lactulosa i on mi pomaga.Ale tez staram sie duzo blonnika wcinac :)
siteczko tu w Hiszpanii jest troche inaczej,bo tam gdzie jest duzo chetnych to mamuski sie zapisuja do szkoly rodzenia juz na samym poczatku,tylko pozniej czekaja na miejsce jak juz beda po 20tyg.A ja sie jeszcze nawet nie pytalam wczesniej,ani nic.Dopiero przed chwilka dzwonilam i sie umowilam na przyszly poniedzialek z polozna,ona ma mi wypisac historie ciazy i plan zajec i ustalic dokladne godziny i tak dalej.Wiem tylko,ze lekcje sie odbywaja raz w tygodniu.Nie wiem,czy nie za pozno sie obudzilam,bo nie wiem ile tych zajec powinno byc :huh: W poniedziale sie dowiem wszystkiego.

13 lata 10 miesiąc temu #379129 przez Lui
Witam :)

Dzisiaj odebrałam wyniki morfologia/mocz/toksoplazma IgM- można powiedzeć, że morfologia mogłaby być lepsza :) anemia, ale na szczęscie się już nie pogarsza tylko powolutku do normy wraca (biorę ascofer - żelazo) od kwietnia plus normalnie prenatal

Poza tym powoli jeszcze ogarnę mieszkanie, przyszykuję rybkę na obiad.. :) z rana już się najeździłam autkiem (do innego miasta, w ta i w inna - budowę czas zacząć - zgłosić kierownika budowy etc), mnóstwo tirów.. tam gdzie można śmiało 90 km/h to jak nic 70 km/h między tirami aż ciarki przechodziły.. brr

chasiami - mi nie leci siara, odpukać :) a jak chodzi o dolegliwości to myślę, że jestem w tej gorszej grupie, u mnie bóle kręgosłupa (!), wymioty zaczeły sie 6/7 tydzień.. potem już co innego.. obecnie czuje się najlepiej od początku ciąży (od jakiś 2 tygodni, bo kręgosłup się uspokoił - aż nie wierzę) więc Witam :) jak chodzi o studia moja siostra studiowała archotekturę, urodziła po obronie parę dni.. więc dasz radę :) wszystkie egzaminy zaliczała z brzuszkiem.. a z Dzidzią nie było problemów

13 lata 10 miesiąc temu #379159 przez madeleine
Hej dziewczyny :)
U mnie w mieście jest niestety jedna szkoła rodzenia, płatna. bardzo chciałabym iść ale niestety wiekszość funduszy poszło na remont, a w poniedziałek kupiliśmy meble do nas do pokoju. Na szczęście koleżanka z uczelni mnie pocieszyła i zaświeciło się światełko w tunelu :) Właśnie jej mama prowadzi tą szkołę rodzenia i jest położną w szpitalu gdzie będę rodziła. Powiedziała mi że właśnie wchodzą w nowy projekt i będzie można chodzić do tej szkoły rodzenia za darmo, więc po znajomości [jak wypali] będę zapisana :)) no ale co, bez znajomości tak naprawdę mało się załatwi, albo i nic :/
Co do wózków to ie wiem na który się zdecydować... pomożecie? :)
allegro.pl/wyprzedaz-super-wozek-na-skre...ach-i2405636039.html

allegro.pl/nowosc-wozek-2w1-zoom-ii-prod...rus-i2354602633.html

Jedynie wiem, że musi być zielony :P hihi

Wiktorek już jest z nami!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka