BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #391006 przez patys
agnesssasuper z ta grupa na facebooku:)
karolakwiem co przeżywasz bo moja siostra też rodziła rok temu w anglii a ja z Polski to przeżywałam...a ona jeszcze miała bardzo długi poród chyba z 20 godzin.....i w końcu kleszczami dziecko wyjmowali więc mielismy dodatkowego stracha, ale wszystko się super udało...

muszę się wziąć za tą wyprawkę dla dzidziusia bo jeszcze nic nie mam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #391007 przez magdalenamksiazek
Witam,

Egzamin teoretyczny ZDANY :) Łatwizna..skończyłam w 2 minuty i miałam 0 błędów :) Egzamin praktyczny mam 23 lipca..teraz muszę trochę pojeździć i mocno wierzyć w swoje umiejętności :laugh: Chociaż mało kto zdaje z 1 razem.

Jade dziś po szkole rodzenia na zakupy. Kończę kompletować torbę do szpitala. Za jakieś 2 tygodnie chciałabym mieć już spakowaną.

Miłego wieczoru wam życzę...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391010 przez andra88
magdalenamksiazek gratuluję! Super! Praktyczny też pewnie zdasz :lol:
To udanych zakupów! Ja też zrobię dziś zakupy ale na allegro, zamówię wkońcu piżamy i szlafrok :silly:

patys mnie też ciuszków jeszcze brakuje dla małego, muszę męża w jakiś dzień do SH wyciągnąć :D
Patrze właśnie i mam ciuszki na roz. 56 a później 68 ;/ Nic nie mam na roz. 62

12 lata 10 miesiąc temu #391017 przez aganio87
magdalenamksiazek Ty też bedziesz tą szczęściarą jak "ja" co za pierwszym razem zdasz:) :) :)

Co do ciuszków to ja mam tylko że na wyjście ze szpitala trzeba bedzie kupić ale to jak już sie chłopaki urodzą bo nie wiem ile bedą mieć wzrostu lekaż coś pmówił że ok 50 ale zobaczymy jak sie urodzą :)

Wiecie jak sie stresuje tą aukcją by nikt mi nie zabrał tego łóżeczka z materacem i pościelą.... bo za taką kase to cchiałabym kupić to wszystko :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391024 przez karolak25
u siostry dalej nic, wody juz odeszly a wlasciwie to jej przebili, tylko ze polozna mowi ze slabo sie otwiera, bo od rana ma rozwarcie na 2 palce i slabo to idzie. niewiadomo czy nie beda robic cesarki

12 lata 10 miesiąc temu #391025 przez madeleine
Aganio no właśni sprawa z praktykami nie jest taka prosta, muszę mieć "przepracowane" 70 godzin praktyk, do tego w dzienniku praktyk muszę mieć zapiski z każdego dnia praktyk co robiłam, czego się nauczyłam i bla bla bla, do tego muszę dołączyć co najmniej 5 konspektów zajęć, które przeprowadziłam z maluchami. Zobaczymy jutro, mam nadzieję, że trafię na miłe grono i że wezmą pod uwagę to że jestem w ciąży. Ehh.. Wszystko na ostatnią chwilę...
Patys nie przejmuj się wyprawką, ja tez praktycznie nic nie mam. Ani kosmetyków dla bobasa ani nic :P hihi mam tylko kilka ciuszków do szpitala, na fotelik i resztę ubranek czekam, mam dostać od kuzynki, łóżeczko z materacykiem od ciotki i wujka dostanę, mam zamiar teraz kupić pościel i trochę rzeczy dla maluszka, wanienkę, przewijak, butelkę, i troche kosmetyków, takie niby pierdoły ale strasznie dużo kasy na to pójdzie :(
A co do tego badania to pierwsze słyszę, jutro będę musiała się zapytać swojej gin. Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro powinnam się dowiedzieć na 100 % czy będzie Wiktor czy jednak Wiktoria :P bo ostatnio się rączką zasłonił :P
Ale powiem wam, że sąsiadki koleżanki córka całą ciążę była zapewniana że dziewczynkę będzie miała, mało tego dni przed porodem miała USG i też gin potwierdził dziewczynkę, wczoraj urodziła - CHŁOPAKA xD a tu wszystko różowe xD

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #391028 przez moniab26
Aganio87 już się chwalę :laugh:
allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bukowe-3-...gpk-i2420179387.html
wybrałam w naturalnym kolorze drewna.
A badanie na posiew miałam juz robione w 27 tygodniu i wyszła mi bakteria Streptococcus agalactiae, czyli właśnie paciorkowiec i podczas porodu mam dostać antybiotyk bo nie stosuje się żadnego leczenia wcześniej. Teraz na wizycie 12 lipca mam mieć powtórzony wymaz

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391034 przez aganio87
Madeleine wiem jak to wygląda też robiłam taki dziennik ale ja miałam tak dogadane bo robiłam w trakcie licencjatu niby byłam a nie było mnie w przedszkolu a defakto to osobiście może z 5 razy :) więc spokojnie dadzą Ci fory byś mogła to sobie zrobić tak jak Ci wygodnie napewno :)

Monia
łóżeczko śliczne :) :)))

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391037 przez Lui
madeleine - wczoraj byłam u Fryzjerki, miała to samo w sensie: miała być dziewczynka, urodził się chłopiec :) spał w różowych body do 3 miesiąca :D tylko jak wychodziła na dwór to zmieniała mu ubranka (parę sztuk) na "chłopięce" :)

moniab26
- to Ty chyba pierwsza u nas po tych badaniach, przynajmniej już wiesz co i jak

magdalenamksiazek
- ja za pierwszym razem oblałam, bo nie sprawdziłam czy "klakson" działa :P nawet nie wyjechałam.. :ohmy: więc trzymam mocno kciuki ! :) za pierwszym razem idzie zdać :)

Mam wszystko co mam wziąć do szpitala ale nie spakowane :D muszę się zmobilizować.

12 lata 10 miesiąc temu #391038 przez andra88
karolak25 3mam kciuki za Twoją siostrę! Bidulka się męczy :dry:

madeleine mojej sąsiadce lekarz też przez całą ciąże gadał że dziewczynka, nawet przed porodem miała USG a chłopak się urodził.
A zaś koleżanki kuzynka, bardzo chciała chłopczyka (mają już córeczkę) i okazało się że będą mieli wymarzonego synusia i całą ciąże lekarze też zapewniali że na 100% chłopak, okazało się że urodziła się dziewczynka to ona dostała takiej depresji że nie chciała tego dziecka i bodajże przez pół roku nie dotknęła tej małej, dopiero psycholodzy czy psychiatrzy jej pomogli przełamać barierę i pokochać to dziecko.
Więc wg mnie jak płeć nie jest w 100% wiadoma to nie powinno się gadać przyszłym rodzicom bo może stać się jak w tym przypadku.

moniab26 super łóżeczko!

12 lata 10 miesiąc temu #391040 przez madeleine
no właśnie pierwszą praktykę tak sobie załatwiłam w moim byłym gimnazjum, bo mam bardzo dobre układy z Dyrektorką. Szkoda, że nie połączyłam sobie pierwszej i drugiej praktyki. No ale co, cierp głupia za swoją głupotę.

Monia łóżeczko bardzo ładne :)

Miałam kupić ciemne łóżeczko w kolorze orzecha , żeby do mebli pasowało, ale jak dostaniemy to luz :P ważne że będzie :P

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #391046 przez moniab26
Lui miałam tylko dlatego, że w pierwszej ciąży doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego i urodziłam w 24 tygodniu - wtedy też wykryto tę samą bakterię ale dopiero po porodzie, teraz dlatego mój gin dmucha na zimne

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #391064 przez patys
ja o tym badaniu dowiedziałam się na szkole rodzenia i mówiła położna że jeśli wykryto tą bakterię to powiedzieć jak się do szpitala przyjedzie żeby wiedzieli co robić:)

12 lata 10 miesiąc temu #391077 przez andra88
Uciekam mamuśki bo mąż do godziny będzie :blink:

Miłego wieczorku!

12 lata 10 miesiąc temu #391087 przez PolaL
Karolak25 ja słyszałam o tym wymazie z pochwy i je miałam robione przy pierwszym dziecku. Jest faktycznie bardzo ważne o wiadomo każda z nas ma inną sferę bakteryjną w pochwie i mogą być bakterie które przy porodzie mogą wywołać różne choroby. JA niestety miałam pozytywny wynik i przy porodzie podają po prostu zastrzyk z jakimś przeciwciałem i wtedy wszystko jest ok.

siteczko kobiecinko wypoczywaj ile wlezie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka