- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0

chasiami nie przejmuj sie wkońcu Oliwka ślicznie pachnie ja też sie smaruje i ja nie czuje ale mąż mówi że czuć

Andra ja ostatnio mam cały czas brzuch twardy bo moje dzieci chyba karate trenują w brzuchu albo przedłużyły sobie euro

a wczoraj myślałam że pojade do szpitala tak mnie wziął nie wiem czy to skurcz czu tylko ucisk że aż łzy mi leciały z bólu trzymało ok 10-15 min ale nie wiedziałam jak stać czy leżeć czy krzyczeć czy płakać....
a co do kacyków to kupiłam z mikrofibry są śliczniusie

baby_55- witamy kochana!!!! czuj sie jak u siebie

Już nie moge sie doczekać piątku bo ide do gina zobaczyć moje chłopaki

jak na razie nikt nie przebił mojej aukcji łóżeczka i jestem szczęśliwa i oby tak było do jutra do 21.00

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Normalnie w sklepie ( tesco ) wychodzi za Happy ok 55 -57 gr
Z tym twardnieniem brzucha tez tak mam, że jak przesadzę z aktywnością

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

aganio biedna

Może się skuszę na kocyk z mikrofibry zamiast polaru

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja dzisiaj wstałam z wieeelkim bólem pęcherza moczowego , piecze strasznie i jestem co 5 minut w toalecie

baby_55 witam

andra88 może dlatego masz takie odczucie bo wstrzymujesz mocz ,a mały uciska ci na pęcherz? Zazwyczaj po nocy nie powinien być twardy brzuch....
Ja dzisiaj robię segregacje rzeczy dla maluszka

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

kasia7775 super odmieniona kuchnia, nie do poznania

Hmmm tzn że przytyłaś tylko tyle co dziecko, wody, łożysko - super, też tak bym chciała... mi niestety poszło trochę w uda... a tak to reszta to jest brzuch, który w sumie mam mały - 97 cm w obwodzie... i to już od chyba 2 tyg...

baby55 witaj

Hmmm co do twardnienia brzucha... to ja już nie wiem... bo mi gin powiedziała... że jeśli w ciągu tego tygodnia nadal będę miała twardawy brzuch i takie ciągnięcie w dół, czy jakby bolało jak na okres... tzn że coś jest nie tak i mam się zgłosić do szpitala za tydz. w środę

dzisiaj jadę do rodziców na wieś, więc trochę odpocznę od miasta... no i zawsze to lepsze powietrze, a nie jak ja tutaj leże w tych czterech ścianach, bo nie mogę wyjść zwłaszcza że takie nadal upały u nas, ponad 30'
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

26joanna wybrałam Rotundę a Ty? w której części Dublina mieszkasz? ja na Clondalkin
andra88 duzo mamuś ma takie twardnienie brzuszka, jeśli jest od czasu do czasu i nic to nie zmienia w stanie szyjki to nie ma się czym martwić, a jeśli masz rano twardy brzusio to może tak jak pisze 26joanna przez wstrzymywanie moczu, ja w nocy nie wstaję siku i rano też mam twardy brzuszek i obolały ale jak już wyjdę z łazienki to mi lepiej i powoli sie wszystko uspokaja

kasia7775 śliczna kuchnia

dzięki wszystkim za miłe powitanie

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a co do brzucha mam nadziej że przejdzie i jak pójde do gina w piątek to mnie nie odeśle na patologie ciąży z tym trwardnieniem, miesiąc temu szyjkę miałam w porządku chyba że coś teraz sie zmieniło.... okaże sie w piątek....

dziś mi sie śniło że urodziłam 2 dziewczynki i zaczęłam ryczeć jak bóbr....
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

aganio napewno wszystko jest wporządku, nie martw się

baby_55 może rzeczywiście to przez wstrzymywanie moczu, w sumie w nocy nie budzę się na siusiu, ale ten ból mnie już meczy ;/
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Agnessa maleństwo było planowane, tzn w styczniu postanowiliśmy, że nie ma co czekać i od razu się udało

mam nadzieję, że juz sie nie zmieni i bedzie dziewczynka, bo nakupiłam już masę dziewczęcych ubranek, sukieneczki, spódniczki, bluzeczki z falbankami itp

teraz jeszcze zostało mi kupić regał z przewijakiem i łóżeczko, ale mamy juz upatrzone fajen w ikei, tylko czekamy aż sie przeprowadzimy, bo w ten weekend przeprowadzamy sie do domu (wynajmujemy tutaj) do tej pory mieliśmy mieszkanie, ale po pierwsze jest trochę małe a po drugie przyda sie ogórdek dla Adiego, zeby mógł się bawić a potem dla obojga

ale się rozgadałam... wybaczcie

Aganio ja teraz nie mam snów prawie wcale ale przy Adim to miałam strasznie dziwne, czasem wręcz koszmary

andra88 ja sie śmieję rano, ze razem z synkiem sikamy, bo on na nocniczku siedzi a ja na przeciwko na wc heheheh no tylko, ze on jeszcze trochę sika w nocy no i ma pieluchę a ja nie

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
mogę polecić go z czystym sumieniem, wszystko przyszło szybko i było zgodne z opisem

Nie lubię takiego standardowego w dotyku koca "polarowego" ja ani mój mąż

andra88ja ostatnio zamawiałam 2 koszule do szpitala to w rozmiarze XXXL

jeśli natomiast chodzi o brzuszek, ja nie potrafię określić czy mi twardnieje (może to i głupio brzmi), po prostu nie umiem tego stwierdzić..

baby_55 Witamy

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

andra88 ja miałam dwie koszule typowo do karmienia ale oprócz tego takie zwykłe bawełniane, granatowe tylko na ramiączkach, tak, ze mogłam odsłonić spokojnie pierś do karmienia, więc jak nie chcesz takich typowych to moze coś takiego
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

baby_55Witamy!

andra88 dalyscie mi do myslenia z tymi koszulami nocnymi, bo ja kupilam i nie przymierzylam nawet, ale bedzie smiesznie jak na porodowce nie zmieszcze sie ani do jednej