BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #391603 przez agnesssa
baby_55 Witaj kochana :woohoo: Serdecznie zapraszamy :lol: U nas wesoło więc na pewno nudzić się nie będziesz :lol: Gratuluje drugiej pociechy, i do tego córcia :woohoo: To pewnie radość wielka skoro chłopaka już macie :lol: Ale widzę, że nie wielka różnica wieku, nie wiem czy wypada mi pytać, w razie co nie musisz odpowiadać, ale to zaplanowane czy wpadka po pierwszym :unsure: Jak się czujesz :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #391610 przez aganio87
Kasia kuchnia super pozwolisz że sobie cosik ściągnę do mojego domeczku bo masz super rozwiązanie :))))

chasiami
nie przejmuj sie wkońcu Oliwka ślicznie pachnie ja też sie smaruje i ja nie czuje ale mąż mówi że czuć :) ładnie pachniemy i tyle :))))

Andra ja ostatnio mam cały czas brzuch twardy bo moje dzieci chyba karate trenują w brzuchu albo przedłużyły sobie euro :)

a wczoraj myślałam że pojade do szpitala tak mnie wziął nie wiem czy to skurcz czu tylko ucisk że aż łzy mi leciały z bólu trzymało ok 10-15 min ale nie wiedziałam jak stać czy leżeć czy krzyczeć czy płakać....

a co do kacyków to kupiłam z mikrofibry są śliczniusie :) :) :)

baby_55- witamy kochana!!!! czuj sie jak u siebie :)

Już nie moge sie doczekać piątku bo ide do gina zobaczyć moje chłopaki :) :) :)
jak na razie nikt nie przebił mojej aukcji łóżeczka i jestem szczęśliwa i oby tak było do jutra do 21.00 :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391614 przez moniab26
baby_55 witaj i czuj się jak u siebie
:laugh:

Normalnie w sklepie ( tesco ) wychodzi za Happy ok 55 -57 gr
Z tym twardnieniem brzucha tez tak mam, że jak przesadzę z aktywnością :) to mi się tak robi - biorę dwie nospy i się kładę, w krótkim czasie mija.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #391620 przez andra88
jak Wy również macie twardnienie brzuszka to się nie mam czym przejmować, widocznie tak musi być :)

aganio biedna :kiss: mnie też raz taki ból wziął- trzymało chyba z 5min, coś jak skurcz ale mnie to aż na kręgosłup promieniowało ale po no-spie przeszło

Może się skuszę na kocyk z mikrofibry zamiast polaru :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #391623 przez aganio87
Ja no-spy nie biore bo nic nie pomaga mi więc żadnych tableteczek a ból masakryczny już sie boje porodu ale licze że w szpitalu pozwolą mi podać gaz rozweselający i bedzie troszke lepiej :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391629 przez 26joanna
Cześć :)
Ja dzisiaj wstałam z wieeelkim bólem pęcherza moczowego , piecze strasznie i jestem co 5 minut w toalecie :( Czekam na list ze szpitala z wynikami moczu i na razie robię nasiadówki i zażyłam żurawinę :( Mam nadzieje ze pomoże....
baby_55 witam :) Ja tez mieszkam i rodzę w Dublinie :) Ktory szpital wybrałaś?
andra88 może dlatego masz takie odczucie bo wstrzymujesz mocz ,a mały uciska ci na pęcherz? Zazwyczaj po nocy nie powinien być twardy brzuch....
Ja dzisiaj robię segregacje rzeczy dla maluszka :lol: nie mogę nigdzie iść bo muszę siedzieć przy wc , wiec zobaczę co mam i czego potrzebuje :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #391630 przez siteczko
Kamyczka dzięki za słowa wsparcia, dobrze wiedzieć że ktoś miał podobną sytuację i dotrwał do 37 tyg :) jak mi się uda do 35 to już będę spokojna, a póki co niech maluszek rośnie jeszcze :)

kasia7775 super odmieniona kuchnia, nie do poznania :) myślę, że warto było czekać, chociaż wiadomo lepiej jakby się obyło bez stresów, choćby związanych ze zlewem ;)
Hmmm tzn że przytyłaś tylko tyle co dziecko, wody, łożysko - super, też tak bym chciała... mi niestety poszło trochę w uda... a tak to reszta to jest brzuch, który w sumie mam mały - 97 cm w obwodzie... i to już od chyba 2 tyg... :)

baby55 witaj :) mając taki termin to faktycznie możesz być spokojnie wrześniową mamusią :)

Hmmm co do twardnienia brzucha... to ja już nie wiem... bo mi gin powiedziała... że jeśli w ciągu tego tygodnia nadal będę miała twardawy brzuch i takie ciągnięcie w dół, czy jakby bolało jak na okres... tzn że coś jest nie tak i mam się zgłosić do szpitala za tydz. w środę :( tak więc pewnie dlatego że ja mam te problemy z szyjką, na wszystko muszę zwracać uwagę... a co najgorsze, czułam i czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega, dlatego tym bardziej męczy mnie to leżenie :( i znowu czuje jak boli kręgosłup :(

dzisiaj jadę do rodziców na wieś, więc trochę odpocznę od miasta... no i zawsze to lepsze powietrze, a nie jak ja tutaj leże w tych czterech ścianach, bo nie mogę wyjść zwłaszcza że takie nadal upały u nas, ponad 30'

12 lata 10 miesiąc temu #391635 przez baby_55
Siteczko jest taka szansa bo Adi urodził sie 3 dni przed terminem a w sumie to miał byc dużo wcześniej ale dotrwaliśmy :)

26joanna wybrałam Rotundę a Ty? w której części Dublina mieszkasz? ja na Clondalkin

andra88 duzo mamuś ma takie twardnienie brzuszka, jeśli jest od czasu do czasu i nic to nie zmienia w stanie szyjki to nie ma się czym martwić, a jeśli masz rano twardy brzusio to może tak jak pisze 26joanna przez wstrzymywanie moczu, ja w nocy nie wstaję siku i rano też mam twardy brzuszek i obolały ale jak już wyjdę z łazienki to mi lepiej i powoli sie wszystko uspokaja :)

kasia7775 śliczna kuchnia :) takie pozytywne zmiany są super :) nie lubię remontów ale efekty czasem potrafią być powalające :) jak w twoim przypadku :)

dzięki wszystkim za miłe powitanie :)

12 lata 10 miesiąc temu #391637 przez aganio87
Siteczko to dobrze że jedziesz to sobie odpoczniesz troszke a to wpłynie dobrze na Ciebie i synusia :) :)
a co do brzucha mam nadziej że przejdzie i jak pójde do gina w piątek to mnie nie odeśle na patologie ciąży z tym trwardnieniem, miesiąc temu szyjkę miałam w porządku chyba że coś teraz sie zmieniło.... okaże sie w piątek.... :) :)

dziś mi sie śniło że urodziłam 2 dziewczynki i zaczęłam ryczeć jak bóbr....

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391643 przez andra88
Siteczko to już Ci życzę miłego wypoczywania na wsi :silly: dokładnie zawsze to lepiej niż 4 ściany

aganio napewno wszystko jest wporządku, nie martw się :kiss:

baby_55 może rzeczywiście to przez wstrzymywanie moczu, w sumie w nocy nie budzę się na siusiu, ale ten ból mnie już meczy ;/

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391648 przez baby_55
zapomniałam jeszcze napisać...

Agnessa maleństwo było planowane, tzn w styczniu postanowiliśmy, że nie ma co czekać i od razu się udało :) co do tego, ze dziewczynka to myślałam, ze bedzie chłopiec i będą mieli wspólne tematy z synkiem jak podrosną ale specjalnie nie nastwialiśmy się na żadną płeć, chcemy mieć 3 dzieci więc jakby za drugim razem był chłopczyk to też byłoby ok :)
mam nadzieję, że juz sie nie zmieni i bedzie dziewczynka, bo nakupiłam już masę dziewczęcych ubranek, sukieneczki, spódniczki, bluzeczki z falbankami itp :D matka-wariatka hahahha no ale podobnie miałam przy ssynku, też wcześnie robiłam zakupy, zeby wszystko mieć gotowe :) termin miałam na początek kwietnia a na początku lutego juz torbe spakowałam, zeby było w razie czego ;

teraz jeszcze zostało mi kupić regał z przewijakiem i łóżeczko, ale mamy juz upatrzone fajen w ikei, tylko czekamy aż sie przeprowadzimy, bo w ten weekend przeprowadzamy sie do domu (wynajmujemy tutaj) do tej pory mieliśmy mieszkanie, ale po pierwsze jest trochę małe a po drugie przyda sie ogórdek dla Adiego, zeby mógł się bawić a potem dla obojga :) no i wiecej miesjca będzie :)

ale się rozgadałam... wybaczcie :side:

Aganio ja teraz nie mam snów prawie wcale ale przy Adim to miałam strasznie dziwne, czasem wręcz koszmary ;) to normalne, zapomnij o tym śnie i nie przejmuj sie to nie prorocze :woohoo:

andra88 ja sie śmieję rano, ze razem z synkiem sikamy, bo on na nocniczku siedzi a ja na przeciwko na wc heheheh no tylko, ze on jeszcze trochę sika w nocy no i ma pieluchę a ja nie :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #391649 przez Lui
moniab26 ja większość rzeczy kupiłam u tego sprzedawcy (prawie 400zł) r_p77
mogę polecić go z czystym sumieniem, wszystko przyszło szybko i było zgodne z opisem :)

Nie lubię takiego standardowego w dotyku koca "polarowego" ja ani mój mąż :) wybraliśmy mikrofibre. Kupiłam jeden grubszy mięciutki i jeden mięciutki ale duuuży zwykły (wyszedł taniej niżeli te dla dzieci na allegro z naszywkami)w jakimś meblowym sklepie w promocji (typu BRW).

andra88ja ostatnio zamawiałam 2 koszule do szpitala to w rozmiarze XXXL :D wiec głowa do góry :)

jeśli natomiast chodzi o brzuszek, ja nie potrafię określić czy mi twardnieje (może to i głupio brzmi), po prostu nie umiem tego stwierdzić.. :( sprzątanie które kiedyś mi zajmowało godzinę, półtora to teraz dwa razy więcej, nie mogę się schylać (przy tym mam największy problem: coś podnieść). Do tego jak się więcej ruszam to zaraz puchnę.

baby_55 Witamy :) ja z samego początku września termin (5-7) zależnie który Ginekolog :) Fajnie, że będzie Parka u Ciebie :)

12 lata 10 miesiąc temu #391654 przez andra88
Lui a możesz podać linka do tych piżamek? bo nie widzi mi się wydać w sklepie około 100zł na dwie koszule nocne które założe pewnie raz bo nie przepadam, wolę spać w koszulce i spodenkach ;P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391656 przez baby_55
Lui r_p77 też polecam zamawiałam coś u niego przy Adim, polecam też Rodzyneczki :) mają szeroki asortyment i fajne ceny :) coś przysłali nie tak, ale odesłałam i przysłali poprawnie na swój koszt a mnie zwrócili koszt odesłania, więc wszystko poszło ok :)

andra88 ja miałam dwie koszule typowo do karmienia ale oprócz tego takie zwykłe bawełniane, granatowe tylko na ramiączkach, tak, ze mogłam odsłonić spokojnie pierś do karmienia, więc jak nie chcesz takich typowych to moze coś takiego

12 lata 10 miesiąc temu #391659 przez chasiami
Lui Ja też mam problem z tym czy twardnieje brzuszek, czy malutka tam się ulokowała :)
baby_55Witamy! :) Między nami prawie miesiąc różnicy, bo my z makrelcią rodzimy na początku września, ale możemy zmieścic się w sieprniu :)

andra88 dalyscie mi do myslenia z tymi koszulami nocnymi, bo ja kupilam i nie przymierzylam nawet, ale bedzie smiesznie jak na porodowce nie zmieszcze sie ani do jednej ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka