BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391667 przez andra88
chasiami napewno się zmieścisz :blink: może przymierz je teraz bo w razie 'W' zamówisz jeszcze.
Ja się śmieje że prześcieradłem się owinę jak nic nie kupię :silly:

baby_55 rzeczywiście Rodzyneczki ma fajne rzeczy no i dużo tego ma

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #391670 przez karolak25
witajcie Kochane! :)
z tymi terminami moze byc roznie, siostra wczoraj urodzila 10 dni przed terminem

baby_55 witamy w naszym gronie...jak wspominasz pierwszy porod???

nie wytrzymam musze sie Wam pochwalic moja jedyna siostrzenica Zuzia

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391671 przez agnesssa
Moje gadułki kochane, mam tyle pracy, że za Wami dzisiaj nie nadążam :silly:

Andra
qrcze ten skurcz to jakiś dziwny, mam nadzieję, że jednorazowy :huh: Mnie tak chwytało ostatnio, łapały mnie skurcze na kilka minut, ale brałam no spę i się nie powtarzały
Ja koszule zamówiłam od tego gościa i też zadowolona jestem allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...xxl-i2396072336.html i rozmiar jest ok a jestem przecież większa od Ciebie :woohoo:

Baby no i fajnie, że tak sobie zaplanowaliście od razu drugie maleństwo, no i jak szybciutko się udało :woohoo: Ja się dwa lata starałam o dzidzie :huh: No to pewnie będziesz wrześniową mamusią :lol: I nie dziwie się, że masz tyle dziewczęcych rzeczy, jak bym miała mieć córeczkę też bym pewnie tak świrowała, bo dla chłopaka są bardziej uniwersalne ciuszki :)

Karolak ale słodka królewna :woohoo: Bardzo dobrze, że się pochwaliłaś :lol: Pogratuluj siostrze jeszcze raz :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391675 przez aganio87
Karolak cudna Zuzka :* jeszcze raz gratuluje ciociu i pogratuluj Siostrze :*

Agnesssa ja też sporo zamówiłaz ze sklepu Margot i jestem mega zadowolona koszule mają super gatunek więc polecam też tego sprzedawce :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391676 przez andra88
karolak25 ale jest słodziutka!!!

agnesssa ja właśnie chcę koszulę nocną na ramiączkach a nie z rękawem. Ale jak nic nie kupię to skuszę się na tą co Ty.
Kochana ja w biodrach mam 112cm a brzuszek 116cm :dry: a do porodu jeszcze 2 miechy z hakiem

12 lata 10 miesiąc temu #391682 przez agnesssa
Andra ja w biodrach mam ok 120 a brzuszek 122 :woohoo: Ale wiecie co moja waga w tym tygodniu mnie przeraża :huh: W zeszłym mi kg zjechał a w tym nagle dwa przyszły :angry: :angry: Nie wiem czemu ta waga mi tak pływa, ale tak bardzo nie chce przekroczyć 100 a tu już tylko kg brakuje :huh: :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #391683 przez kasia7775
Dzień dobry :lol:
U mnie kolejny dzień ciemno, szaro i ponuro :( leje bez przerwy, chyba tylko jedna pociecha, ze grzyby :silly: będą rosły.
Ciesze się, ze podoba sie wam moja kuchnia, bo większość jest mojego pomysłu ;) projektant tylko kształt i ustawienie mebli określił, a resztę już sama dobierałam. Jeszcze nad kącikiem jadalnym "pracuję", tapetę na raty kładę, bo szybko się męczę. :( a nie mam zamiaru wylądować w szpitalu, więc trwa to wszystko. :silly:

andra88 ja koszule nocne kupiłam w Textil Market za 17 zł, podejrzewam, że ta sieć jest w każdym mieście :silly:

chasiami ja też się szykuje na sierpień :silly: zwłaszcza, że dwoje urodziłam 3 tyg. przed terminem. Lekarz chciał mnie na 27.08 na wizytę zapisać, to mu powiedziałam, ze mogę się nie załapać :blink: wpisał mnie na 14.08 :silly:

Lui mi też twardnieje brzuch, najwięcej jak idę szybko i wieczorem gdy kładę się spać.
No i zaczynam już w novy siku wstawać...

baby_55 witaj kochana :kiss:

siteczko cale szczęście, ze nie przytyłam :silly: już dość ważę sama :side: :woohoo:

PolaL współczuje mamie :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391689 przez andra88
agnesssa mamy podobne wymiary kochana więc zamówię od tego sprzedawcy co Ty, albo zajdę do Textil tak jak Kasia pisała.

12 lata 10 miesiąc temu #391691 przez baby_55
Karolak25 gratuluję Ciociu :) słodziutka dziewczyneczka :) już zapomniałam jak Adi był taki malutki, a przecież przez pierwszy miesiąc nosił rozmiar 50 bo 56 były mega duże na niego ;) taka drobinka była :) 2980g
poród wspominam cudownie, było bardzo ciężko, bo 16 godzin sie męczyłam ale było warto :) udało sie urodzić naturalnie i jak położyli mi taką małą cieplutką istotkę na brzuchu to się popłakałam :)
a tutaj opis mojego porodu :) przy okazji zapraszam do czytania bloga :) pisany przez Mamy i dla Mam a założony przez Mamusie z tego forum :)
Z pamiętnika ciężarówki

agnessa my o synka tez staraliśmy sie długo 1,5 roku starań i nic, az w końcu jak odpuściliśmy to samo wyszło ;) hehheh na przekór dlatego tymbardziej zaskoczona byłam, ze tak szybko sie udało, ale jakoś tak czułam, że trzeba zacząąc od razu, moze to intuicja była jakaś czy coś? zresztą dwa testy wyszły negatywnie a ja dalej czułam, że jestem w ciąży i dopiero 3 wyszedł pozytywny :)

12 lata 10 miesiąc temu #391695 przez kasia7775
Karolak25 śliczna siostrzenica :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #391706 przez Kamyczka
Karolak piękna dziewczynka,gratulacje dla cioci :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391707 przez 26joanna
baby_55 ja tez wybrałam Rotunde :) Mieszkam w Castleknock . Teraz nie chodzę na wizyty do szpitala tylko do położnej z programu Domino :lol: Fajnie ze miedzy dziećmi będzie nie duza różnica wieku :)
kasia7775 super kuchnia , chyba milo teraz tam siedzieć i gotować ;) Synek ślicznie rośnie , już taki duży :)
Karolak25 Gratulacje dla Ciebie i siostry , śliczna dziewczynka :)
Co do twardnienia brzucha to zdaje mi się ( ale mogę się mylić ;) ) ze przy skurczach to twardnieje cały brzuch i tak ciągnie ku dołowi. Bole a'la miesiączkowe są to skurcze przepowiadające , mamy je od samego początku tylko im starsza ciąża tym bardziej czuć . Tak przynajmniej tłumaczył mi ginekolog. Na wszelki wypadek lepiej zawsze mieć ze sobą no-spe i zażyć jedna jak nie pomoże to druga wziasc i powinno pomoc :laugh:
Musze Wam powiedzieć ze jak wczoraj modliła się moja córcia "o to żeby Jasiek urodził się zdrowy i żeby zdrowo rósł i żebym nie kaszlała i żeby mama tez nie kaszlała " to się popłakałam :) Lusia już nie może się doczekać ale nie spodziewałam się ze umie się tak "dorośle" modlić :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #391708 przez agnesssa
Baby no co ty mi tu każesz czytać :silly: :silly: :silly: Siedzę w pracy i ryczę :lol: No tak pięknie napisane, że nie mogę uspokoić oczu, co by już łzy nie leciały hehe Znajomi powiedzą, że nienormalna jestem :silly: Jejku nie mogę się doczekać maluszka :lol:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #391713 przez aganio87
Agnesssa a Ty kiedy idziesz na macieżyński??? czy chcesz do samego porodu w pracy siedzieć???

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391727 przez agnesssa
Aganio mi się już nie chce pracować, i ciężko mi wysiedzieć, ale 14 lipca znajomi się chajtają z pracy i do tego czasu się znimi umówiłam, że będe w pracy, żeby oni mogli spokojnie podopinac wszytsko :) A ze w piątek ten i kolejny mam wolne bo teraz idę do lekarza, a w kolejny idę do kosmetyczki (będę sobie rzęsy robić :woohoo: ) To zostało 5 dni pracy :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: I jestem taka szczęśliwa z tego powodu :lol: I tylko dlatego mogę jeszcze wytrzymać :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka