BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #533415 przez makrelcia
przypomnijcie mi jak się logować na stronę hipp. Zarejestrowałam się ale jak chce próbki to mi wyskakuje, że dostępne od 1 dnia do 12 m-c życia i nic dalej nie moge zrobić :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #533418 przez chasiami
makrelcia bo musisz zarejestrowac się na tej stronie klubmaluszka.hipp.pl/ i zaznaczyc tam krzyżykiem że chcesz informacje handlowe itp :)

12 lata 3 miesiąc temu #533426 przez chasiami
My w środe mieliśmy szczepienie :) Alusia tak jak zwykle nawet nie odczuła tej szczepionki :laugh: Była bardzo grzeczna cały dzien i noc :)

Obecnie sobie śpi :) jak codziennie od godziny 20 :)
rano pilnował ją tata i moja babcia, potem mąż się obudził a potem ja już z pracy przyjechałam. Dobrze że jest grzeczna bo inaczej bym nie miała sumienia iśc do pracy :)
W pracy nawet ciekawie :) Pani Dyrektor ciągle daje mi zarządzenia do pisania, ale mi się ro podoba :)

12 lata 3 miesiąc temu #533460 przez makrelcia
chasiami przy rejestracji wszystko zaznaczyłam. Jest tam coś takiego jak dodaj dziecko. Tam coś trzeba zrobić ? NAdal mi nie chce dać próbek :D

12 lata 3 miesiąc temu #534168 przez MADZIA7
czemu tu takie pustki? był tu ktoś dzisiaj? czy wszyscy u babci i dzadka? my jedziemy jutro:) a dzis było sprzatanko i mini randka w trójkę w kawiarni:) :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #534221 przez Patka0308
fakt pustki ;) ja byłam w szkole cały dzień, tatuś z synkiem a potem dziadkowie. My do dziadków jedziemy w poniedziałek,zawieść prezenty na dzień babci i dziadka, a ja jutro cały dzień tylko z Grzesiem w domku, bo mąż w pracy... szkoda trochę bo chciałoby się spędzić chociaż jedną niedzielę w miesiącu razem w domu,a on praktycznie zawsze ma do pracy...
u nas znowu pada śnieg i to tyle nasypało przez pół dnia że świata nie widać,a jak ślisko na ulicy tragedia...

12 lata 3 miesiąc temu #535020 przez PolaL
Ufff... w końcu nadrobiłam czytanie :)

Maluszki piękne i oczywiście z tego co widzę super się rozwijają. My mamy szczepienie 07.02 więc zobaczymy jak rośnie. Sądzę ze powinna mieć ok 6kg w lutym a rozmiarowo tak na mniej więcej 64cm. Tyle mi wyszło bo u nas pielęgniarka nie mierzy.
Złożyłam wniosek o dowód dla małej bo nawet skrótem do domu ze Szczecina przez Niemcy nie mogę jechać :silly: a może zdecyduję się na wylot z maluchami do rodzeństwa. Bynajmniej ostatnio ciągle o tym myślę. Tak gdzieś w maju. Ale to nic pewnego bo męża chrześnica ma komunię
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hanias ja myślałam trochę że może mała ma rumień bo podobne objawy ale skoro lekarz ją widział i tego nie stwierdził to w sumie tylko czekać na efekty kąpieli

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #535024 przez patys
:)no i znowu poniedziałek:) my dzieś po średniej nocy Mati budził sie od 20 do 7 rano co 2 godz z zegarkiem w ręku:( ogólnie w weekend był raczej marudny i zasypiał bujany na rękach:( a dziś idziemy na usg bioderek ciekawe czy szelki jeszcze potrzebne bo moje dziecko uważa że nie bo dwa razy już je porwał i co chwilę tak wyciaga nogi że mu spadały ze stópek....

12 lata 3 miesiąc temu #535025 przez PolaL
U mnie walka z katarkiem ;) myślałam że najgorszy jest wtedy gdy leci bo ile mozen odciągać w nocy :unsure: a jak zmienił się w gęsty to znowu ile mam jej psikać i inhalować żeby go rozluźnić :angry: jak nie urok to s...ka

Co do WOŚP zawsze coś wrzucę i oczywiście zdaję sobie sprawę że działą jak każda inna fundacja ale jak zauważyłyście, dzięki niej widać ze szpitale mają odpowiedni sprzęt dla dzieciaczków i to mi wystarcza

Co do Czarnobyla to nie pamiętam żebym takie coś piła ale może usunęłam sobie z pamięci przykre rzeczy :lol: w którym roku piło się ten jod :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #535026 przez PolaL
Patys trzymam kciuki za Matiego, zresztą on sam już wie ze to mu nie potrzebne :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535065 przez czajusiątko
U nas weekand obfitował w nowości :) W piątek na noc Oliwia dostała kleik ryżowy, ale jakoś nie odczułam żeby spała po nim dłużej. Wczoraj natomiast zasmakowała jabłuszka i muszę przyznać, że bardzo ładnie jadła więc chyba jej smakowało :)
Patys Ja i Oliwia też trzymamy kciuki za Mateuszka :)

12 lata 3 miesiąc temu #535079 przez andra88
patys 3mam kciuki!

czajusiątko to super że córci smakuje deserek, mój nie za bardzo lubi jabłuszka bo się krzywi jakbym mu cytrynę dawała :lol:

A my mamy kolejną nockę nieprzespaną :( :dry: Ja nie wiem co z moim Adasiem się dzieje, codziennie to gorzej śpi :dry: W nocy budzi się na jedzonko co 2-3godziny a w między czasie śpi bardzo niespokojnie- i trzeba go cały czas hulać w wózku bo nie mam siły usypiać go na rękach, a sam w łóżeczku nie zaśnie :dry:
Może to przez te ząbki??? Sama już nie wiem :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #535081 przez aganio87
Patys trzymamy całą trójeczką kciuki za Matiego :)

czajusiątko Oliwka napewno teraz bedzie sie zajadać różnościomi :) :)

my nocki mamy rewelacyjne i nie narzekam ale za to w dzień Kajetan jest taki marudny że śmieje sie do niego iż składam reklamacje na to marudzenie....

a co do jedzonka to pediatra powiedział że dobrze ż już daje wszystko po troszku i że niby mleko krowie po roczku lepiej dać bo nie wszystkie dzieci przyjmują z łatwością po "cycku"/MM1"

U nas monte nie do końca sie sprawdziło bo dużo czekolady i Ksawery lekkie zatwardzenie dostał ale za to kaszke manną uwielbia i danonki :)

[*] 6.11.2011

12 lata 3 miesiąc temu #535141 przez hanias
Ja też myślałam że to rumień, skaza białkowa i tak się w necie naczytałam że hoho wszystkie choroby świata!!! Ale kąpałam maleńką w tych płynach i smarowałam kremami i właściwie już jest ok. widocznie coś zjadłam i jej wyskoczyło.
Ja też się zastanawiam czy nie wprowadzić już jabłka bo u nas ciągle problem z kupą więc może to by jakoś pomogło. Niby na cycu po 6 miesiącu się daję ale chyba jakoś strasznie jej tym nie zaszkodzę?
czajusiątko a ty karmisz piersią? I jak Oliwka po tym jabłuszku? Ile jej tego dałaś?
patys - trzymam kciuki

12 lata 3 miesiąc temu #535150 przez czajusiątko
hanias ja karmię mm. Na początek dałam jej tak z 5 razy na czubku łyżeczki co dzień będę dawać więcej. Nie dawałam ze słoiczka tylko kupiłam takie dobre słodziutkie jabłuszka i starłam na takiej specjalnej tarce :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka