BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #284605 przez ewelinaa
Witam i ja, wpadłam na chwilkę :)

Szkoda, że Basia obraziła się i poszła, ale zgadzam się z Wami, że każdy może wyrazić swoje zdanie i każda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej - jedna robi tak, druga zupełnie odwrotnie i każda z nas ma do tego prawo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dużo zdrówka dla Damianka i dużo sił dla jego mamy :kiss: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Byłam dziś na zakupach, znowu nigdzie nie było mleka :ohmy: :angry: :angry: Mamy jeszcze dwie puszki Bebilonu Comfort, wykorzystamy, a później dam zwykły Bebilon. No nie chce mi się ganiać po całym mieście za tamtym.

A jakie to kraby do kąpieli są w Biedronce? Bo nie widziałam, był ten kwiatek, który chyba Iwona zachwalała i jakieś inne pojedyncze.

No właśnie co dajecie dzieciom do picia?
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284606 przez megi2501
Moniu Ty zawsze znajdziesz hity :ohmy:

Mgiełka na ćwiczenie główki to w wanience kąpiel na brzuszku(to już wiesz), na kolanach do dobitki -brzuszek na kolanach, ramiona i główka oparta na Twojej ręce, robienie pszczółki, -całe ciało na Twoich rekach oprócz główki i chodzenie po mieszkaniu, żeby dziecko z zaciekawieniem się rozglądało.

Przyszło krzesło dla małej i jest uszkodzone :ohmy: My to zawszw mamy pecha. Już napisałam do tej firmy, czekam na odpowiedź :angry:

Słowiczku kiedy masz urodzinki :unsure:
13 lata 3 miesiąc temu #284608 przez maja1982
Hej :)

Mój malutek zasnął w łóżeczku z moją pomoca tj głaskanie po główce i klepanie po pupci :) tak ze dwa razy pomarudził i leżał na boczku z otwartymi oczkami aż zasnął :):) boże żeby mu już tak zostało!!!mam nadz.że jutro będe mogła wam to samo napisać!!

basia - szkoda ze znikasz :( przykre jest to ze tak odbierasz dobre rady forumowiczek!!

fanka - super ze dawidzio lepiej!!marudzeniu mówimy stanowcze nie!!!

pati - bidulek ten twój Kacperek :) może poprostu am gorszy dzień!!u mnie nie ma też czegoś takiego jak "urok" - tak to sie nazywało?? :)

13 lata 3 miesiąc temu #284611 przez megi2501
Maju :laugh: :laugh: :laugh: coraz bliżej sukcesu :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284612 przez Mała
Pati no straszne emocje jak się dziecko zanosi, mój starszy diablik bardzo często się na rehabilitacji zanosił. Właśnie dmuchanie w oczy pomaga, a jak nie to takim spryskiwacze wodą w twarz to już na pewno pomoże. Ja też myślę, że może być zauroczony. Mojego syna ciotka zauroczyła i moja mama go odczarowywała. Ale nie bardzo wiem jak, coś mi się kojarzy, że lizała skronie i pluła przez któreś ramię.

Pyśkaa ale macie fajnie z tą znajomą lekarką. Co tam powiedziała Franiowi?

Kasia :kiss: dla Amelki.

Basia przykro, że z takimi pretensjami piszesz i to nie pierwszy raz.
My tylko sobie doradzamy, a jak któraś chce to stosuje, jak nie to nie, w końcu to Twoje dziecko i Ty je wychowujesz. Życzę zdrówka dla Damianka i szczerze mi przykro, że się bidulek namęczył.

Słowiczku mi położna mówiła, że od wielkiego święta można lampkę wina wypić i nic się dziecku nie stanie.

Agusia pewnie źle się czuje i nie wchodzi.

Maja tak po cichu, coby Karolek nie słyszał, gratuluję i cieszę się okropnie.
13 lata 3 miesiąc temu #284619 przez maja1982
mała, megi - ja nawet nie mówie tego głośno wam napisałam tylko!! :) mam nadz. że będzie już tylko lepiej :)

kurcze zjadłabym coś dobrego!!pizze miałam robić ale nie mam komu m jeszcze do domu nie dotarł!!hm?? at e sajgonki gosi się długo robi??macie gdzieś ten przepis??bo mi sie szukać nie che :blush:

slowiczek - miałaś nam swoje dzieło pokazać tzn kartkę dla m
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284620 przez Mała
Cze Gosia, dzieci śpią?

O i Agusia zawitała, Cze :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #284630 przez slowiczek
Ewelina, ja daję do picia wodę, gotuję sobie wodę źródlaną, żywiec zdrój jest ok dla niemowlaków, studzę i gotowe :) myslam ze nie bede jeszcze przepajac małej ale jak je zupke to strasznie chce jej sie pic i bez tego byłoby ciężko :blink: mam też w domu herbatkę rumiankową z hippa ale jeszcze nie dawałam małej bo tam główny składnik to glukoza, a ja na razie nie chcę jej zasładzać :) zresztą jak jej smakuje woda to nie będę kombinować

Megi, ja mam uro 24 lutego a dzis moj M ma :) i stąd pytanie o to wino

no właśnie, Amelka, spora kobietka :) :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #284632 przez mgielka22
Slowiczku jak ja jeszcze karmilam to odciagnelam sobie piersi do zera i normalnie pilam grzanca :D i nic nie bylo na nastepny dzien normalnei karmilam bylo ok :D
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284637 przez gosia2324
Katy ja tez dzis bylam w biedronce, kupilam interaktywan biedronke za 20 zl jest swietna :) I kubie zabawke do kąpieli tez 20 zl :)

Basia,nie ma co sie tu burmuszyć i obrażać.
Nikt Ci tu zle nie życzy,wychowasz dziecko jak chcesz,jestes dorosła,
Jestesmy tu po to zeby sie wspierac,razem cieszyc i smucic,
Ale skoro juz nie chcesz byc z nami to Twoj wybór ....

Mgielka kochana jestem, ale dzis mam dzien wychodzenia z siebie :evil: :evil: :evil: :evil: Mala MARUDZI o wszystko, o 17.00 juz mialam dosc!!!! nalalam jej caly prysznic wody i siedziala tam pol godziny ,potem zjadla,poszla spac i jak reka odjal :)

A jak byscie dzis zobaczyly jak stekala na nocniku,masakra, Damian az z kuchni przylecial :) I kupa znow byla :)

Pati ja "oduroczalam"Jagode, ten przepis mam od mojej sierpniowki, nie zaszkodzi sprobowac ...

Mala Kuba czyta z Tata bajki , a mala walczy ze smokiem i pielucha :dry: :blink:

A i spóźnione buziaki dla solenizantów !!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284641 przez Agusia83
Hej dziewczynki...przepraszam, ze nie nadgonie wszystkich postow, ale jeszcze mnie oczy bola od kompa...wczesniej cos probowalam poczytac...ale musialam odpuscic...Na szczescie juz sie lepiej czuje...jeszcze rano myslalam, ze mam zakwasy na calym ciele a na dodatek nie moglam krecic szyja :( Jednak fervex i 2 godzinna drzemka robi swoje...oczywiscie teraz mleko odciagam i wylewam :( :( przykro mi z tego powodu, ale wole sie szybko wyleczyc i moc zajmowac sie Emi. cale szczescie M mial dzis wolne i to on spedzil caly dzionek z Emisia...zaczal mi opowiadac, co ona robi, a jaka z niej oszystka itd....haha...a ja o tym wszystkim wiem, ale fajnie tak jak sie teraz przekonuje na wlasnej skorze. o 19 wykapal corcie, nakarmil i uspi...i teraz aniolek sobie nyna...wczoraj chyba czula, ze mama ma sie zle bo przespala 12h ciagniem :laugh:

Przepraszam, ze Wam wszystkim nie odpisze...

Gratuluje ukonczenia 4 miesiaca :laugh: :laugh:

Basiu, nie odchodz...wspolczuje Ci, ze Damianek znalazl sie w szpitalu, pewnie drzalas o niego...ale my naprawde nie chcemy zle...wymieniami sie doswiadczeniami, przeciez nie wszystkie obracalysmy sie w kregu dzieci i o wielu rzeczach nie wiemy...od tego jest to forum by zaczerpnac informacji, ale nie zawsze trzeba z nich korzystac...

Jagodko, gratuluje kolejnej kupy nocnikowej :laugh: bedziesz chyba forumowa mistrzynia :laugh:

Jesli chodzi o chrzest, to bylam zdziwiona, ze nasz proboszcz powiedzial, ze nic nie trzeba, tym samym zaoszczedzilismy troszke pieniazkow :laugh:

ja daje do picia Emi wode przegotowana lekko poslodzona glukoza...niestety cwaniara nie slodkiej wody nie chce,...czasem daje jej koperek...a wczesniej nawet soczki takie dla dzieci od 4 mz...ale zawsze je rozcienczam z woda...

Dziekuje, ze o mnie pamietalyscie :laugh:

Ale sie usmialam z mojego kumania teraz...

Megi napisala "Maju coraz blizej sukcecu" a ja przeczytalam Maju coraz blizej sexu...hahaha
13 lata 3 miesiąc temu #284647 przez megi2501
Moja nie chce butelki nic, a nic, więc nie mam jak podawać jej wody do picia. Czasem udało się troszkę z łyżeczki.

A jak dajecie obiadek, to jeszcze dajecie mleczko po :unsure:

Aguś oby szybko Ci przeszło to świństwo :kiss: Akysz :ohmy:

Jagódka MISTRZ :ohmy: Chylę czoło i jutro kupuję nocnik. Muszę chodź spróbować z małą :)
13 lata 3 miesiąc temu #284649 przez Agusia83
A wiecie, ze udalo mi sie zaladowac wszystkie te zdjecia do kalendarzy...we wtorek napisalam do nich maila, ze to ma byc prezent na dzien babci i dziadka i czy daloby sie przyspieszyc transakcje.....dzis dostalam maila, ze wsio zostalo wyslane, jutro kurier przyniesie :laugh: haha...a ja akurat chora i do zadnej babci ani dziadka nie pojedziemy....zadzwonimy by oni przyszli...w koncu to rowniez dzien moich imienin :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #284655 przez bewipo

maja po cichu się cieszę i oby tak dalej :)

megi ja daję mleczko przed obiadkiem. Moja też butli nie chce i właśnie chce jej kupić taki kubeczek allegro.pl/medela-kubek-do-karmienia-nie...k-0-i2021936984.html
Podobno jest świetny też do nauki samodzielnego picia.

slowiczek u mnie też położna mówiła, że najpierw nakarmić, a później wypić to winko. A jak odciągniesz mleczko to w ogóle po problemie. Do rana nic nie będzie już.
13 lata 3 miesiąc temu #284663 przez pati-m
bewipo - kubeczek dodany do ulubionych :) No i właśnie po to jest to forum żeby dzielić się dobrymi radami :) :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia